Kylpyhuoneremonttiin kannattaa ryhtyä syystalvella

Syystalvella on usein hiljaista rempparintamalla. Siitä voi olla hyötyä sinulle, joka suunnittelee remonttia.

Kirjoittaja Essi Niskanen

Viimeksi päivitetty: 13. jul 08:39

Moderni kylpyhuone

- Syksy ja talvi ovat vuodenaikoja, jolloin on mahdollisuus tehdä hyviä remppasopimuksia, sanoo Norjalaisen Mittanbudin toimitusjohtaja Håvard Bungum.

Hän on viimeisen kymmenen vuoden ajan seurannut remonttitottumuksia tiiviisti ja kertoo, että sama toistuu vuodesta toiseen. Kun lehdet alkavat tippua puista, myös remonttiin ryhtyvien kuluttajien määrä laskee.

- Parhaat remppasopimukset tehdään usein syksyllä tai talvella

Hän on ihmetellyt monta vuotta miksi remonttiin ryhtyviä syksyllä tai talvella ei ole useampi.

Monella remontti- ja rakennusalan ammattilaisella on vähemmän tekemistä syksy- ja talvikuukausina työrintamalla, joka tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että tarjolla olevista työilmoituksista on kiinnostunut suurempi määrä ammattitaitoisia ammattilaisia. Tämä tarkoittaa suurempaa valikoimaa sinulle, joka ryhtyy remppaurakkaan. Kokemukseni on, että parhaat tarjoukset tehdään usein talvisaikaan, sanoo Bungum.

Kylpyhuoneen remontoiminen syystalvella

Tilastot näyttävät, että remonttirintamalla on meneillään hiljaisempi kausi tähän aikaan vuodesta. Verrattuna kaikista suosituimpiin kuukausiin, huhti-, touko- ja elokuuhun, on remonttiin ryhtyvien määrä loka- ja maaliskuun välillä lähes puolet vähemmän.

Siihen on helppo selitys, uskoo Bungum.

- Sää on ratkaiseva. Monen mielestä on helpompaa remontoida, kun sää on lämpimämpi, kun jos ulkona sataa vettä tai lunta.

Mikä huone sopii parhaiten remontoitavaksi syksyllä tai talvella?

- Kylpyhuone on huone, jonka voi remontoida vuoden ympäri – myös syksyllä tai talvella.

Miksi et lähtisi lomalle, kun remontoit kylpyhuoneen?

Kylpyhuoneremppa kestää usein parikin viikkoa. Siksi monet joutuvat oleskelemaan muualla sen ajan. Bungum kertoo, että hän on kuullut ihmisistä, jotka aloittavat kylppärirempan lähtiessään lomalle syksyllä. Tämä on hänen mielestään viisas ratkaisu.

Miksi et käyttäisi sitä aikaa lomailuun? Kun on kylmä ja tuulinen sää, ei ole parempaa, kun lähteä etelän lämpöön. Ja kaikista parasta – kun tulet kotiin, odottaa uusi kylpyhuone valmiina