Vinkkejä kylpyhuoneremonttiin

Kylpyhuoneen remontti on usein iso urakka – Remppatorista saat tarjouksia useilta ammattitaitoisilta ja kunnollisilta ammattilaisilta, jotka vievät kylpyhuoneprojektisi varmasti alusta loppuun.

Kirjoittaja Essi Niskanen

Viimeksi päivitetty: 10. jul 08:08

Tee kylpyhuoneprojektisi onnistuneesti ja varmasti

Kun olet aikeissa remontoida kylpyhuoneesi, on tärkeää miettiä budjettia, huoneratkaisu sekä sitä, kuka työn tulee tekemään. Meiltä saat neuvoja ja vinkkejä siitä, mitä sinun tulee huomioida ennen remonttia sekä sen aikana. Näin varmistat, että valitset parhaan ratkaisun juuri sinulle.

Kylpyhuoneremontin hinta vaihtelee toiveiden sekä tarpeiden mukaan

Joskus riittää vain pieni pintaremontti, ja siten kylpyhuoneen säilyttäminen ennallaan. Kylpyhuoneen koon lisäksi pääasiassa hintalappuun vaikuttavat eniten seuraavat tekijät:

  1. Kylpyamme vai suihku
  2. Suunnittelu
  3. Materiaalit
  4. Sisustus

Kylpyhuone kylpyammeella ja isolla ikkunalla

Kylpyhuoneen tavoiteltu taso vaikuttaa remontin hintaan

Yksinkertaisempi ratkaisu on halvempi kuin isompi urakka. Onneksi on monia hyviä ratkaisuja eri hintaluokkiin. Tärkeintä on, että ratkaisut ovat toimivia juuri sinulle. Kylpyhuoneen ei pidä olla vain käytännöllinen, mutta myös miellyttävä ja puoleensavetävä. Mieti siis, mitkä kriteerit ovat tärkeitä sinulle, kuten esimerkiksi:

  1. Laatta, paneeli vai vinyyli
  2. Hintaerot eri sisustuksessa
  3. Onko tarvetta remontoida lattiat tai seinät, vai voiko niitä vain huoltaa?

Laadi kylpyhuonerempalle budjetti

Se, että kylpyhuoneen remontoiminen voi olla kallista ei ole mikään yllätys, mutta muista, että rahat jotka käytät siihen voi olla investointi, joka maksaa itsensä takaisin ajan kanssa ja josta voi myöhemmin hyötyä esimerkiksi kotisi myynnissä. Tällöin kylpyhuoneen tasolla on iso merkitys kotisi arvolle. Aloita tekemällä kunnollinen ja yksitysikohtainen suunnitelma hankkeen rahoittamisesta kartoittamalla kuinka paljon voit siihen sijoittaa ennen työn aloittamista – ja pidä siitä kiinni! Huono suunnittelu sekä monet ja isot muutokset matkan varrella ovat isoimmat syyt siihen, miksi monet remonttibudjetit ja -aikataulut eivät pidä. Sunniittele siis kylpyhuoneen remontti ottaen huomioon niin toiveesi, tarpeesi, kuin myös budjettisi.

Kylphuonesisustus

Hanki tietoa kylpyhuoneesta sekä selvitä sen tekninen taso

Kylpyhuoneen kunto kertoo, onko remontin aika.

Aikeissasi remontoida koko kylpyhuone, voi parasta olla, että hankkitte pohjapiirustuksen tilasta. Piirustuksen tulee näyttää putket, viemärit, ikkunat sekä ovet. Näin sinä ja uuden kylpyhuoneesi suunnitelija saatte molemmat hyvän pohjan urakalle. Hyvällä suunnitellulla voidaan esimerkiksi välttää kallis ja aikaa vievä viemäreiden ja putkistojen siirtäminen.

Tärkeää on myös, että saat yleiskatsauksen kylpyhuoneen tasosta. Vaikka kylpyhuoneen ulkonäkö ei välttämättä paljasta puitteita tai vikoja, etkä ole aikaisemmin kokenut putkivuotoa, ei tämä takaa, että kylpyhuone täyttää kaikki tarvittavat vaatimukset. Siksi on tärkeää, että ammattitaitoinen putkiasentaja tarkastaa kylpyhuoneesi ja varmistaa, ettei laajempaa putkiremppaa tarvitse tehdä.

Mieti minkälaisia materiaaleja haluatte käyttää

Kylpyhuoneen remontoiminen on usein mutkikas homma. Nyt kun sinulla on parempi katsaus kylpyhuoneen kunnosta, on aika ottaa huomioon kylpyhuoneissa tärkeä asia – kosteuseriste. Mikään ei ole tärkeämpää, kun vedeneriste silloin kun kylpyhuone suojataan kosteudelta. Arvio siksi mahdolliset materiaalit tarkaan. Tämä ei ole aika jolloin ajatella rahan säästöä, koska se voi myöhemmin koitua kalliiksi, jos kylpyhuone ei ole kunnolla kosteuseristetty.

Vedeneristäjiä on monenlaisia. Se ,minkä eristäjän valitset ei ole tärkeintä, vaan tärkeintä on, että eristäjä asennetaan oikein. Tämä on ratkaiseva turvallisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Tarkista myös, että tuotteella jonka valitset, on hyväksyntä märkätilakäyttöön. Jos et ole varma mikä on parhain valinta, kysy neuvoa alan ammattilaiselta.

Käytä aikaa selvittääksesi oikean ratkaisun juuri sinun kylpyhoneellesi

Tästä alkaa urakan hauskin osuus. Kylpyhuone on yksi asuntosi tärkeimmistä tiloista, joten käytä aikaa sekä harkintaa sen suunniteluun. On helppoa hullaantua inspiraatiosta ja uusista ratkaisuista, mutta sinun tulee kuitenkin ajatella myös käytännöllisyyttä. Kuka kylpyhuonetta tulee käyttämään ja mitä oikeasti tarvitsette?

Ehkä joudut luopumaan kylpyammeesta, jotta saat tilaa pesukoneelle ja kuivausrummulle. Kun puhutaan trendeistä, voi olla järkevää pysytellä näistä poissa, pitää neutraali linja ja mieluummin satsata yksityiskohtiin.

Onko teillä pääsyä väliaikaiseen kylpyhuoneeseen?

Kylpyhuoneen remontti kestää keskimäärin noin 3-6 viikkoa. Jos teillä ei ole toista kylpyhuonetta tämän ajaksi, kannattaa miettiä pitääkö remontin aikan oleskella jossain muualla tai onko mahdollisuutta käyttää esimerkiksi naapurin kylpyhuonetta.

Näin valitset oikean ammattilaisen kylpyhuoneremontillesi

Kylpyhuone tulee olla remontoitu voimassa olevien lakien ja säännösten mukaisesti, joten ole tarkka, kun valitset urakoitsijan.

Hae tarjouksia eri yrityksiltä

Suosittelemme, että haette tarjouksia alan eri ammattilaisilta varsinkin isomman remontin äärellä. Tällöin saat laajemman katsauksen mahdollisuuksistasi, ja se helpottaa ratkaisujen, laadun ja hintojen vertailussa. Sen voit tehdä täällä.

Käytä ammattilaista, jolla on tarvittavat pätevyydet

Lisätäksesi mahdollisuutta onnistuneeseen lopputulokseen, käytä urakassasi kokeneita sekä pätevyyden omaavia alan ammattilaisia. Tarkista mitä pätevyyksiä ja hyväksyntiä yritksellä on. Lopputuloksen kannalta on tärkeää, että remontti on tehty tämänpäiväisten vaatimusten mukaisesti.

Tarkista referenssit ja kutsu heidät tarkastuskäynnille katsomaan kohdetta

Lue aiempien asiakkaiden kirjoittamia arvosteluja ja pyydä yritykseltä aina referenssejä. Kun olette päättäneet mitkä yritykset ovat mahdollisesti teillä sopivia, voitte kutsua heidät katsomaan remonttikohdetta. Muista käydä urakka huolella läpi ammattilaisen kanssa, ennen kuin pyydät heiltä tarjousta.

Kirjoita sopimus

Kun olet valinnut sinulle sopivan yrityksen, kirjoita aina heidän kanssa sopimus. Luotettavat ammattilaiset kirjoittavat aina asiakkaan kanssa urakkasopimuksen.

Anna tarkka kuvaus urakasta, kun julkaiset työilmoituksen palvelussamme

On tärkeää kuvailla urakka mahdollisimman tarkasti, ja voit käytä muun muassa kuvia antaaksesi yrityksille käsityksen siitä, mitä työ tulee pitämään sisällään. Nopean prosessin ja olennaisten tarjousten saamisen kannalta on tärkeää, että työilmoitus sisältää niin paljon tietoa sekä toivomuksia kun suinkin mahdollista.

Kylpyhuone tummilla seinillä