Suunnitteletko remonttia tai rakentamista Espoossa? Näin löydät luotettavat tekijät

Autamme sinua valitsemaan sinulle oikean ammattilaisen!

Kirjoittaja Essi Niskanen

Viimeksi päivitetty: 12. mai 2022 11:16

Espoo kasvaa, ammattilainen auttaa

Espoossa rakennetaan kiivaasti, ja tonteista on kova kysyntä. Espoon kaupunki järjestää tonttihaun yleensä kerran vuodessa. Seuraa ilmoittelua täällä.

Muistathan, että huoneiston remontointiin tarvitaan aina taloyhtiön hallituksen suostumus. Ilman varsinaista rakennuslupaa voi usein uusia vaikkapa tulisijan entisen paikalle, kaataa kevyen väliseinän tai lasittaa parvekkeen. Lisätietoja löytyy täältä.

Jos päädyt omakotitalon rakennuttamiseen, voit valita talopaketin tai teettää uniikin talon arkkitehdillä. Näin ison päätöksen tekeminen vaatii huolellista harkintaa. Rakennusvalvonnalta asiakaspalvelusta saat neuvoja lupaprosessin käynnistämiseen.

Talon rakentamiseen tarvitset paljon eri talojen ammattilaisia jo piirustusvaiheesta lähtien. Lista osaavista tekijöistä löytyy Remppatorista.

Harkitse seuraavaa, kun valitset rakentajaa Espoossa

On tärkeää valita luotettava ammattilainen niin pieneen kuin suurempaan hommaan. Kaikkea ei kannata yrittää tehdä itse, sillä ammattilainen hoitaa homman yleensä nopeammin ja paremmin. Siksi on muutama asia, jota kannattaa harkita, kun valitsee rakentajaa Espoossa.

Ensimmäisenä sinun kannattaa miettiä minkälaista remppaa haluat tehdä – tee mahdollisimman yksityiskohtainen kuvaus hankkeesta, jonka voit helposti välittää valitsemallesi rakentajalle. Näin varmistat haluamasi lopputuloksen ilman väärinkäsityksiä. Tässä kohtaa on oleellista ajatella kommunikaatiota. On tärkeää, että sinä ja ammattilainen kommunikoitte hyvin koko urakan ajan ja puututte mahdollisesti projektin aikana ilmaantuviin haasteisiin ammattimaisesti.

Tämän takia on tärkeää valita rakentaja, jonka kanssa työskenteleminen tuntuu mukavalta, joka on ammattitaitoinen ja pitää sovitut aikataulut. Lisäksi sinun kannattaa valita rakentaja, jolla on oikeat, tarvittavat pätevyydet, ja joka voi toimittaa sinulle asiakirjat vaatimusten mukaisesti tehdystä työstä.

Mistä löydän luotettavan remontoijan?

Kauhukertomusten ei pidä antaa säikyttää: pahimmat ennustukset venyvistä remonttiaikatauluista ja ylittyvistä budjeteista eivät toteudu, kun valitset tekijät huolella ja teet heidän kanssaan tarkat sopimukset remontin laajuudesta ja aikataulusta.

Hyvät tekijät tunnetaan, ja asiakkaiden arvostelut kannattaa ottaa huomioon tekijöitä valitessaan. Ja kun olet tyytyväinen lopputulokseen, laita sinäkin hyvä (tekijä) kiertämään ja julkaise positiivinen arvio. Laatutekijöitä maanrakentajasta kirvesmieheen löydät täältä - täysin ilmaiseksi