Aiotko kunnostaa asuntosi?

Suunnitteletko asuntosi kunnostamista? Tarvitsitpa sitten pintaremonttia tai peruskorjausta, saat apua Remppatorin ammattitaitoisilta urakoitsijoilta. Julkaise työilmoitus tänään,niin saat useita hyviä tarjouksia – täysin maksutta!
  • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
  • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
  • Valitse paras tarjous

Saa tarjouksia päteviltä yrityksiltä

Paljonko asunnon remontointi maksaa?


Asunnon remontin hinta vaihtelee sen mukaan, kuinka suurta projektia suunnittelet. Jos joudut tekemään täydellisen remontin, se tulee huomattavasti kalliimmaksi kuin jos tarvitset vain pintaremontin


Asunnon täysremontin hinta on yleensä noin 1000 euroa neliömetriltä, kun taas pintaremontti maksaa 400 - 600 euroa neliömetriltä.


Remontin hinta vaihtelee asunnon koon, käytettävien materiaalien tyypin ja remonttitarpeen mukaan.


Laajuus ja monimutkaisuus

Asunnon remontin laajuus vaihtelee sen mukaan, mitä ja kuinka paljon on kunnostettava. Esimerkiksi seinien ja kattojen maalaaminen on suhteellisen yksinkertainen ja kohtuullinen projekti. Jos taas kylpyhuone on peruskorjattava tai putkistoon tai sähköjärjestelmään on tehtävä kattavia muutoksia, projekti on laajempi.


Jos aiot peruskorjata asuntosi tai suuren osan siitä, sinun on varauduttava siihen, että joudut asumaan muualla remontin ajan. Yleensä tämäntyyppiset projektit kestävät yhdestä kuuteen kuukautta remontin monimutkaisuuden mukaan. Siksi on tärkeää suunnitella hyvin etukäteen. Näin vältytään siltä, että remontti kestää kauemmin kuin on tarpeen, ja saat paremman yleiskuvan kustannuksista.


Urakoitsija

Kun aiot remontoida asunnon, on tärkeää suunnitella hyvin etukäteen. Jos sinun on vaikea suunnitella projektia itse, on suositeltavaa palkata yritys, jolla on pääurakoitsija. He pystyvät auttamaan sinua koko prosessissa, mukaan lukien suunnittelussa, mahdollisissa rakennusteknisissä eritelmissä, materiaalien hankinnassa ja tarvittavien urakoitsijoiden palkkaamisessa hankkeen aikana.


Lisäksi pääurakoitsija saa täydellisen yleiskuvan projektista. Näin sinun on helpompi seurata remonttia ilman, että joudut käsittelemään remontin aikana mahdollisesti ilmeneviä pieniä ja suuria ongelmia.


Jos aiot tehdä suuria muutoksia huoneratkaisuun tai peruskorjata kylpyhuoneen tai keittiön, voit päättää ulkoasusta itse. Voi olla vaikeaa valita tai tietää, mikä sopii asuntoosi parhaiten. Saattaa olla hyvä idea palkata sisustusarkkitehti. Sisustusarkkitehti on asiantuntija hyvien tilaratkaisujen löytämisessä. Sen lisäksi, että hän antaa kodillesi sille parhaiten sopivan ulkoasun, hän voi myös auttaa sinua huonekalujen ja materiaalien valinnassa ja laatia kyseisiin huoneisiin sopivan väripaletin.


Jos sinun on purettava, rakennettava uusia seiniä tai asennettava lattiaa, sinun on pyydettävä apua puusepältä. Puuseppä voi myös auttaa sinua uusien ovien ja ikkunoiden asennuksessa, listojen sovittamisessa ja muissa rakennusprojekteissa. Jos sinun on maalattava tai tapetoitava seinät tai katot, kannattaa palkata maalari, jotta lopputulos on varmasti hieno ja tarkka.


Jos suunnittelet keittiön tai kylpyhuoneen peruskorjausta, sinun on palkattava sähköasentaja ja putkiasentaja. Erityisesti märkätiloissa on tärkeää, että työt tehdään asianmukaisesti, sillä vesi ja sähkö ovat huono yhdistelmä. Sähköasentaja voi asentaa lämmityskaapeleita, valaistusta ja muita sähkölaitteita.


Putkiasentaja huolehtii putkien ja viemäreiden vaihtamisesta ja korjaamisesta. Jos peruskorjaat kylpyhuonetta tai keittiötä, sinun on käytettävä putkiasentajaa sekä varmistaaksesi, että kylpyhuone tehdään määräystenmukaisesti ja suojautuaksesi tulevilta vuodoilta ja kosteusvaurioilta.


Jos tarvitset uusia laattoja joko eteiseen, keittiöön tai kylpyhuoneeseen, tarvitset laatoittajaa. Laatoittaja voit myös asentaa kalvon uusien laattojen alle. Tämä on tärkeää, jotta vesi ei pääse vuotamaan laattojen läpi ja aiheuttamaan kosteusvaurioita.


Seikat, jotka voivat nostaa remontin hintaa

Asunnon remonttikustannuksiin vaikuttavat useat tekijät, mutta on erityisesti muutamia asioita, jotka lisäävät projektin kustannuksia. Tavallisia hintatekijöitä asunnon remontoinnissa ovat:


  • Materiaalien valinta
  • Kantavien rakenteiden muutokset
  • Kylpyhuoneen tai keittiön remontointi
  • Pohjaratkaisun muutos
  • Pääsy asuntoon
  • Remonttiin tarvittavien urakoitsijoiden määrä
  • Kosteusvaurioiden tai vuotojen korjaaminen

Remontoitko tai peruskorjaatko asuntoa?

Kun haluat remontoida asuntoasi, voit valita pintaremontin tai peruskorjauksen. Pintaremonttiin kuuluu esimerkiksi seinien, kattojen ja listojen maalaaminen ja tasoittaminen, lattioiden hionta, laattojen asentaminen ja kylpyhuonekalusteiden tai keittiön kaapinovien uusiminen.


Asunnon peruskorjaus on kattavampi projekti, ja se edellyttää usein asunnon purkamista ja rakentamista uusiksi. Tämä edellyttää yleensä seinien purkamista tai uusien seinien rakentamista, lattioiden tasoittamista ja uudelleenlaatoitusta sekä ikkunoiden ja ovien vaihtamista. Lisäksi on tavallista tehdä putkistoon ja sähköasennuksiin liittyviä töitä. Kun asunto peruskorjataan, on myös tavallista muuttaa huoneratkaisuja ja rakentaa uusi kylpyhuone ja keittiö.


Peruskorjaus on luonnollisesti huomattavasti kalliimpi kuin pintaremontti. Jos harkitset myyntiä edeltävää remonttia, sinun on arvioitava, mikä lisää asunnon arvoa eniten ennen kuin aloitat. Jos asunto on erittäin huonokuntoinen, voit hyötyä peruskorjauksesta, mutta se on usein kalliimpaa kuin asunnon arvon nousu myytäessä.




Erilaiset asunnon remonttiprojektit

Jos aiot remontoida asunnon, voit aloittaa useita erilaisia projekteja. Riippumatta siitä, aiotko tehdä peruskorjausta vai vain pintaremonttia, voit valita useista erilaisista projekteista. Olemme koonneet yhteen yleiskatsauksen asunnon useimpien huoneiden remonttiprojekteista.


Asunnon kylpyhuoneremontointi

Jos harkitset kylpyhuoneremonttia, vaihtoehtoja on useita. Jos kylpyhuone on hyvässä kunnossa, mutta haluat antaa sille uutta potkua, kannattaa ehkä asentaa uudet laatat ja vaihtaa kylpyhuonekalusteet. Jos kylpyhuone on kuitenkin vanhempien säädösten mukainen tai se on altistunut kosteusvaurioille, voi olla aika tehdä peruskorjaus.


Asunnon keittiöremontti

Suunnitteletko uutta keittiötä asuntoon? Jos mietit vain pintaremonttia, voit silti antaa keittiöllesi uuden, raikkaan ilmeen. Vaihtamalla kaapinovet, maalaamalla seinät ja kenties laittamalla uudet laatat keittiön työtason ylle, voit luoda kauniin keittiön! Jos keittiösi on huonokuntoinen, sinun on ehkä peruskorjattava se. Voit luoda juuri sellaisen keittiön kuin haluat, heti alusta alkaen.


Remontoi asunnon olohuone, makuuhuone tai eteinen

Harkitsetko olohuoneen, makuuhuoneen tai eteisen remontointia? Nämä projektit eivät välttämättä maksa kovin paljon, mutta voivat silti parantaa asunnon yleisvaikutelmaa. Hieno sisääntulo antaa sinulle hyvän kokemuksen joka kerta, kun tulet kotiin, ja se antaa vieraille hyvän ensivaikutelman. Olohuoneen tai makuuhuoneen remontointi antaa asunnolle raikkaan ilmeen.


Lattian asentaminen asuntoon

Jos asuntosi lattia alkaa olla kulunut, voi olla aika vaihtaa se. Jos tarvitset uuden lattian, vaihtoehtoja on useita: laatoista ja vinyylistä parkettiin tai puulattiaan. Jos sinulla on vanha puulattia, se kannattaa ehkä hioa sen sijaan, että purkaisit sen ja asentaisit uuden lattian.


Maalaus, tapetointi ja muu pintaremontti asunnossa

Uudet pinnat ovat yksinkertainen ja tehokas tapa saada asuntoon uutta eloisuutta. Kun maalaat seiniä tai kattoja, on tärkeää tehdä hyvä pohjatyö, jotta maali kiinnittyy hyvin ja kestää pitkään. Jos palkkaat maalarin, voit olla varma, että työ tehdään kunnolla ja että saat kauniin, pitkäkestoisen lopputuloksen.




Alivuokralaisasunto tai vuokra-asunto

Alivuokralaisasunnon tai vuokra-asunnon rakentaminen voi olla hyvä sijoitus. Vuokratulot oman kodin vuokraamisesta ovat nimittäin verovapaita, jos asut itse yli puolessa asunnosta. On kuitenkin tärkeää olla tietoinen alivuokralaisasuntoihin ja vuokra-asuntoihin sovellettavista laeista ja asetuksista, jotta voit olla varma siitä, että vuokraat laillisesti, eikä vähiten turvallisesti siellä asuville ihmisille.

Ensimmäinen asia, joka sinun on tarkistettava vuokra-asunnoksi muuttamisen yhteydessä, on se, onko nykyinen asuinpaikka hyväksytty pysyväksi asuinpaikaksi. Tämä tarkoittaa, että kunta on hyväksynyt alueen siihen käyttöön, johon olet vuokraamassa. Mitä vaatimuksia sovelletaan, riippuu siitä, vuokraatko alivuokralaisasuntoa vai omaa vuokra-asuntoa.

Vuokra-asunnon rakentaminen

Vuokra-asunto on itsenäinen asumisyksikkö, jossa on oltava muusta asunnosta erillinen olohuone, makuuhuone, keittiö ja kylpyhuone. Vuokra-asunnossa on oltava oma sisäänkäynti, vesimittari ja sähköjärjestelmä sulakekaappi mukaan lukien. Vuokra-asunto nostaa kotisi arvoa huomattavasti, ja siitä on hyötyä, kun haluat myydä kotisi.

Alivuokralaisasunnon rakentaminen

Alivuokralaisasunto on yksinkertaisin vuokrausmuoto, ja sille asetetaan vähemmän vaatimuksia kuin vuokra-asunnolle. Muodollisia vaatimuksia ei ole, paitsi että tilat on hyväksytty siihen tarkoitukseen, johon niitä on tarkoitus käyttää. Yleensä alivuokralaisasunnossa on oma makuuhuone, keittiö ja kylpyhuone, mutta on myös mahdollista rakentaa alivuokralaisasunto, joka jakaa kylpyhuoneen muun kodin kanssa.


Toisin kuin vuokra-asunto, alivuokralaisasunto ei lisää asunnon arvoa yhtä paljon, koska sitä ei pidetä hyväksyttynä vuokra-asuntona tai erillisenä asuntona. Alivuokralaisasunnon tulot tulevat siis pääasiassa vain vuokratuloista.


Näitä vaatimuksia sovelletaan hyväksyttyihin asuintiloihin:

  • Kattokorkeus vähintään 2,2 metriä. Jos asuntosi on muutettu ennen heinäkuuta 2011, kattokorkeus voi olla 2,0 metriä. Huoneissa, joissa on kalteva katto, kattokorkeus voi olla matalampi huoneen joissakin osissa.
  • Riittävä ilmanvaihto kaikissa huoneissa, erityisesti makuuhuoneessa ja kylpyhuoneessa.
  • Huoneessa on oltava ikkunat, jotka tarjoavat riittävästi päivänvaloa ja näkymiä.
  • Makuuhuoneessa on oltava vähintään yksi ikkuna, jonka leveyden on oltava vähintään 0,5 metriä ja korkeuden 0,6 metriä.
  • Jos huone on yli 5 metriä mäen yläpuolella, tarvitaan vaihtoehtoinen evakuointireitti, esimerkiksi palotikkaat.
  • Radonpitoisuus alle 200 Bq/m3.
  • Huoneen lämpötilan on oltava talvella vähintään 19 astetta.
  • Huoneessa on oltava säilytystilaa.

Rakennuslupahakemukset ja käyttötarkoituksen muutos

Jos sinun on uudelleenrakennettava vuokrausta varten, sinun on ehkä haettava käyttötarkoituksen muutosta. Tätä sovelletaan, jos vuokraat huoneen, jota ei ole hyväksytty pysyväksi asunnoksi, esimerkiksi ullakon tai varastohuoneen. Jotta huone voidaan hyväksyä, sen on täytettävä tietyt suunnitteluvaatimukset.


Kun haet käyttötarkoituksen muutosta, on tärkeää, että toimitat oikeat ja riittävät asiakirjat, jotta hakemuksesi hyväksytään. Jos sinun on remontoitava ja olet palkannut yrityksen, se voi auttaa sinua tekemään hakemuksen kunnalle ja mahdollisesti toimia vastuullisena hakijana. Muista hakea käyttötarkoituksen muutosta ennen rakennusprojektin aloittamista, jotta vältyt turhilta kuluilta myöhemmin!









Julkaistu 04. marras 2022, 12:24

Päivitetty 21. maalis 2024, 13:34