Aiotko remontoida pintoja tai maalata sisätiloissa?

Aiotko maalata yhden tai useamman huoneen? Riippumatta siitä, millaista maalia tai ulkoasua haluat, tulos on paras ammattitaitoisten maalareiden avulla. Hanki ammattimaalareiden apua, niin saat siistin ja pitkäkestoisen tuloksen.

  • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
  • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
  • Valitse paras tarjous

Saa tarjouksia päteviltä yrityksiltä

Aiotko remontoida pintoja tai maalata sisätiloissa?

Aiotko maalata yhden tai useamman huoneen? Riippumatta siitä, millaista maalia tai ulkoasua haluat, tulos on paras ammattitaitoisten maalareiden avulla. Hanki ammattimaalareiden apua, niin saat siistin ja pitkäkestoisen tuloksen.

  • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
  • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
  • Valitse paras tarjous

Kuinka paljon kodin pintojen maalaaminen, tapetointi tai käsittely maksaa?


Maalaamisen, tapetoinnin ja muiden pintakäsittelyjen hinta sisätiloissa riippuu siitä, kuinka monta neliömetriä on kyseessä ja millaista pintakäsittelyä suunnittelet.


Tyypillisesti maalaaminen sisätiloissa maksaa 7–27 euroa neliömetriltä, mukaan lukien kittaus, hionta ja pohjustus.


Jos aiot tapetoida, se maksaa yleensä 2 000–7 000 euroa. Täällä on suuria hintaeroja riippuen siitä, millaisen tapetin valitset, tarvittavat laitteet ja kuinka monta seinää tapetoidaan. Jos aiot laittaa mikrosementtiä, sen hinta on 250–380 euroa neliömetriltä.



Laajuus ja monimutkaisuus

Yleensä pintojen maalaaminen kestää 1–2 päivää riippuen siitä, kuinka paljon maalataan ja kuinka monta maalikerrosta tarvitaan. Jos aiot tapetoida, se tehdään yleensä muutaman tunnin kuluessa.


Usein on tarpeen kitata, pohjustaa ja hioa pinta ennen kuin voit maalata tai tapetoida. Projektiin käytettyyn aikaan vaikuttaa valmistelutyön määrä, joka tarvitaan ennen maalaamisen tai tapetoinnin aloittamista.


Jos aiot laittaa mikrosementtiä, se kestää yleensä 3–4 päivää tarvittavien kerrosten lukumäärästä ja kuivumisajasta riippuen.



Urakoitsijat

Kun olet aloittamassa maalausta, tapetointia tai muuta pintaremonttia, kannattaa käyttää ammattitaitoisia urakoitsijoita. Silloin voit olla varma, että vältät roiskeet ja muut virheet ja että saat tasaisen ja hienon lopputuloksen.


Maalaamiseen, tapetointiin ja mikrosementin laittamiseen tarvitset maalarin. Osaava maalari tietää, millaista valmistelutyötä tarvitaan, ja hänellä on tarvittavat laitteet ja työkalut työn tehokkaaseen ja huolelliseen suorittamiseen.



Seikat, jotka voivat nostaa projektisi hintaa

Maalaamisen, tapetoinnin ja muiden sisätilojen pintaremonttien kokonaiskustannuksiin vaikuttavat useat tekijät. Tavallisia hintatekijöitä ovat pintojen koko, pintakäsittelyn valinta sekä tarvittavien valmistelutöiden määrä.


Sisäpintoja remontoitaessa pintakäsittelyjen välillä on suuria laatu- ja hintaeroja. Riippumatta siitä, aiotko maalata, tapetoida tai laittaa mikrosementtiä, korkean laadun valitseminen on hyvä sijoitus. Se vähentää kunnossapitotarvetta tulevaisuudessa.


Jos aiot maalata, tapetoida tai laittaa mikrosementtiä pintoihin huoneessa, jossa on useita kulmia tai ulkonemia, se voi nostaa projektin hintaa.



Kittaa, hio ja pohjusta

Kun tapetoit tai maalaat seinää sisällä, on tärkeää, että pinta on tasainen ennen aloittamista. Jos seinässä on irtotapettia tai -maalia, se on kaavittava pois ja kaikki ulkonevat ruuvit ja naulat on poistettava.


Aiotpa maalata tai tapetoida olemassa olevaa seinää tai laittaa uutta kipsilevyä, joudut yleensä tasoittamaan seinän reiät, vauriot ja saumat. Mitä tasaisempi pinta ennen maalausta tai tapetointia, sitä kauniimpi tulos on.


On olemassa useita eri tapoja kitata. Mikä tapa on paras käyttää, riippuu siitä, millaisia epätasaisuuksia työstettävässä pinnassa on.


Jos aiot tasoittaa seinässä olevien ruuvin- ja naulanreikiä tai muita pieniä jälkiä , voit pistetasoittaa. Jos olet asentanut uuden kipsilevyn, levyjen välillä on näkyvä sauma. Tasaisen ja hienon tuloksen saamiseksi voit tasoittaa saumat. Tätä kutsutaan saumojen tasoittamiseksi.


Jos maalattavassa tai tapetoitavassa pinnassa on paljon epätasaisuuksia tai aiot tasoittaa lasikuitutapetin, voit suorittaa ylitasoituksen. Ylitasoitus tarkoittaa koko seinän, lattian tai katon tasoittamista tasaisen ja hienon tuloksen varmistamiseksi.


Riippumatta siitä, valitsetko piste-, sauma- tai ylitasoituksen, on suositeltavaa levittää tasoite ohuina kerroksina, jotta tulos olisi mahdollisimman tasainen. Lisäksi sinun on hiottava seinä tasoituksen jälkeen, jotta se olisi aivan tasainen ennen maalaamisen tai tapetoinnin aloittamista.


Seinän tasoittamisen ja hiomisen lisäksi on tärkeää tehdä pohjamaalaus ennen pintamaalaista tai tapetointia. Pohjamaali saa maalin pysymään paremmin, mikä tarjoaa tasaisen ja yhtenäisen värillisen pohjan. Lisäksi pohjamaalaus estää sienten ja lahon muodostusta.


Erityisen tärkeää on, että huokoiset alustat pohjamaalataan. Se voi olla esimerkiksi puu tai kipsilevy. Jos huokoista alustaa ei ole pohjamaalattu, se imee kosteuden maalista tai tapettiliimasta, mikä heikentää sen tarttuvuutta.


Pintaa pohjamaalatessa on huomioitava erityyppiset pohjamaalit, joilla on erilaisia ominaisuuksia. Käytettävän pohjamaalin tyyppi riippuu siitä, millaiselle alustalle aiot maalata tai tapetoida.


Jos aiot maalata puupanelointia sisällä, se on aina pohjamaalattava, jos sitä ei ole maalattu aiemmin. Se saa maalin pysymään paremmin ja estää oksien pihkaa tunkeutumasta maalin läpi. Esimerkiksi puupanelointiin voit käyttää oksalakkaa ja pohjamaalia.


Jos aiot maalata tapetoidun seinän, kostea maali voi saada tapetin kuplimaan. Saadaksesi hyvän lopputuloksen, sinun on maalattava seinä tapettipohjamaalilla.



Tasoituksen, hionnan ja pohjamaalauksen hinta

Tasoituksen, hionnan ja pohjamaalauksen hinta riippuu siitä, kuinka paljon on tehtävä ja minkä tyyppistä tasoitusta tarvitaan. Koska tasoitus, hionta ja pohjamaalaus tehdään yleensä maalaustyön yhteydessä, monet käsityöläiset käyttävät hintoja, jotka sisältävät sekä valmistelutyöt että maalaamisen.


Jos tarvitset tasoitusta tai pohjamaalausta, hinta on 17–20 euroa neliömetriltä, mukaan lukien maalaaminen. Jos aiot sekä tasoittaa että pohjamaalata, se maksaa 20–30 euroa neliömetriltä.



Maali, kalkkimaali ja märkätilamaali

Jos haluat uudistaa kotisi, maalaaminen sisätiloissa on tehokas toimenpide. Maalia on saatavana kaikissa mahdollisissa väreissä ja erilaisilla kiiltoasteilla ja struktuureilla, joten löydät kotiisi parhaiten sopivan maalin.


Listojen, ovien, ikkunoiden ja muiden pintojen maalaaminen vaatii suurta tarkkuutta, jotta saisit siistin tuloksen. Siksi kannattaa pyytää ammattimaalarin apua. Tämä voi säästää sekä aikaa että sotkua.


Haluat ehkä aloittaa maalaamisen sisätiloissa keväällä tai kesällä, kun ulkona on suhteellisen lämmin. Silloin maali kuivuu nopeammin, ja on mukavampaa avata ikkunat kemikaalien tuulettamiseksi maalaamisen jäljiltä. Lisäksi vältät noenmuodostumisriskin.


Kun maalaat sisätiloissa, maaleja on useita erilaisia riippuen siitä, millaista pintaa aiot, maalata. Riippumatta siitä, mitä aiot maalata, hyvän lopputuloksen saamiseksi tarvitaan usein 2–3 maalikerrosta.


Jos aiot maalata seinän sisätiloissa, voit käyttää seinämaalia. Seinämaali toimii riippumatta siitä, aiotko maalata tiiliä, betonia, kipsiä tai levyä.


Kun maalaat huoneita, jotka ovat kovemmassa käytössä, kuten keittiö tai eteinen, on suositeltavaa käyttää maalia, joka kestää paremmin pesua ja kulutusta. Tämä pätee myös, jos maalaat ovia ja listoja.


Jos aiot maalata puupanelointia sisällä, on tärkeää muistaa, että paneelit muuttuvat lämpötilan ja kosteuden mukaan. Paneeliseiniä maalattaessa on siksi suositeltavaa käyttää paneelimaalia, jotta maali ei halkeile.


Jos aiot maalata kattoja sisällä, niillä on erilainen valaistus kuin lattialla ja seinillä. Siksi katon maalaukseen on olemassa erillisiä maalityyppejä. Ne ovat mattapintaisia epätoivottujen valoheijastusten ja varjojen välttämiseksi.


Jos haluat elävämmän pinnan, voit maalata kalkkimaalilla. Kalkkimaali koostuu kalkki- ja luonnonväripigmenteistä, ja se luo mattapintaisen ja suojatun pinnan, joka muistuttaa betonia.


Kalkkimaalia voidaan käyttää rappaukseen, betoniin, rakennuslaattoihin tai täyskitattuihin pintoihin. Maalia voi käyttää vain pinnoilla, jotka eivät ole alttiina vedelle, joten se ei sovellu kylpyhuoneisiin ja muihin kosteisiin tiloihin.


Märkätiloja maalattaessa on tärkeää käyttää märkätilamaalia. Märkätilamaali kestää suoraa kosketusta veden kanssa estäen kosteuden tunkeutumisen maaliin, jotta kosteusvaurioita ei muodostu.


Märkätilamaali voi olla vaihtoehto laatoille tai muille kylpyhuoneen pinnoille. Jos aiot käyttää märkätilamaalia suihkussa, on tärkeää, että alla on hyväksytty vesieriste.



Maalauksen, kalkkimaalin ja märkätilamaalin hinta

Kuinka paljon maalaaminen sisätiloissa maksaa, riippuu maalattavien neliömetrien määrästä, millaista maalia sinulla on, kuinka monta maalikerrosta tarvitaan ja kuinka paljon valmistelutyötä on tehtävä.


Sisämaalaus maksaa yleensä 17–27 euroa neliömetriltä riippuen siitä, kuinka paljon on tasoitettava, hiottava ja pohjamaalattava. Maalaustyön kokonaishinta on yleensä noin 1000–5000 euroa.



Mikrosementti

Jos haluat betonimaisen pinnan lattialle tai seinille, voit käyttää mikrosementtiä. Mikrosementti on sementtipohjainen pintakäsittely, joka voidaan levittää suoraan useimmille alustoille, jolloin saadaan sileä ja vankka pinta, jota on helppo huoltaa.


Yleisin mikrosementin käyttökohde on kylpyhuone. Kylpyhuoneiden täydellisen remontin yhteydessä mikrosementti voidaan levittää suoraan vesieristeelle. Jos remontoit olemassa olevan kylpyhuoneen pintoja, voit levittää mikrosementin suoraan vanhoille laatoille.


Jos valitset mikrosementin valittavissa on monia värejä ja tekstuureja. Ulkoasua on myös helppo muuttaa myöhemmin lisäämällä päälle uusia mikrosementtikerroksia muissa väreissä.


Voit levittää mikrosementin lattialle, jossa on lämmityskaapelit. Mikrosementti on vain 3–4 millimetriä paksu, joten se ei vaikuta suuresti lattian lämpöön.


Jos aiot levittää mikrosementtiä kylpyhuoneeseen, on tärkeää varmistaa, että pinnoilla, joille aiot levittää mikrosementtiä, ei ole kosteusvaurioita. Jos epäilet, että seinissä tai lattiassa on kosteutta tai sinulla ei ole hyväksyttyä vesieristettä kylpyhuoneessa, on suositeltavaa täysremontoida ennen mikrosementin levittämistä. Siten varmistat, ettei mikrosementin alla tapahdu vuotoja ja vesivahinkoja.


Koska mikrosementti tarttuu hyvin moniin eri pintoihin, voit hyvin käyttää mikrosementtiä muualla kuin kylpyhuoneessa. Voit esimerkiksi levittää mikrosementtiä työtasolle keittiössä tai peittää portaat tai takan mikrosementillä.


Mikrosementti levitetään useina ohuina kerroksina, mikä sujuu nopeasti ja helposti. Koska eri kerrokset tarvitsevat jonkin aikaa kuivuakseen, mikrosementin levittäminen kestää noin 3–4 päivää.


Mikrosementin hinta

Mikrosementin hinta riippuu suurelta osin peitettävien neliömetrien määrästä, mikrosementin laadusta, millaiselle pinnalle se levitetään ja kuinka monimutkaista sen levittäminen on.


Tyypillisesti mikrosementin hinta on 250–380 euroa neliömetriltä. Hinta sisältää sekä materiaalit että työn. Koska mikrosementtiä on suhteellisen helppo levittää, se maksaa yleensä vähemmän neliömetriä kohti kuin laattojen asentaminen.


Jos aiot levittää mikrosementtiä sileiden laattojen päälle, joissa on laastia, tai muulle monimutkaiselle pinnalle, mikrosementtiä käytetään enemmän kuin tasaiselle ja kuivalle pinnalle. Tämä lisää projektisi hintaa.


Niiden pintojen rakenne, joihin aiot levittää mikrosementtiä vaikuttaa myös kokonaishintaan. Jos huoneessa on monia kulmia tai ulkonemia, tämä voi nostaa hintaa. Siksi on yleensä halvempaa laittaa mikrosementtiä lattioille kuin esimerkiksi seinälle, jossa on ikkunat.



Tapetointi

Jos haluat seinälle, kaapille tai muille pinnoille jännittävämmän ja monipuolisemman ulkoasun, voit tapetoida. Tapettia on saatavana useissa eri väreissä ja kuvioissa, joten sinulla on mahdollisuus löytää juuri sinun kotiisi sopiva tapetti.


Kun tapetoit, sinun on myös mietittävä, mitä materiaalia ja millaista laatua haluat tapetin olevan. Hyvälaatuinen tapetti on paljon helpompi asentaa kuin edullisemmat vaihtoehdot.


Kannattaa ehkä valita kuitutapetti tai kuitukangastapetti, kun tapetoit. Tämän tyyppinen tapetti voidaan liimata suoraan seinään, esimerkiksi jos aiot laittaa tapetin lasikuitutapetin päälle tai rapatulle seinälle. Lisäksi kuitutapetti on kestävä ja kestää pesua.


On olemassa myös muun tyyppisiä kuitutapetteja, mukaan lukien vinyyli-, paperi- ja tekstiilitapetti. Kuitutausta helpottaa tapetointia verrattuna paperitaustaan.


Kun aloitat tapetoinnin, on tärkeää, että seinä on kuiva, puhdas ja sileä. Jos aiot tapetoida vanhan tapetin päälle, joka irtoaa, jos se kostuu, tai jos seinässä on irrallisia maalijäämiä, ne on poistettava ennen tapetoinnin aloittamista.


Jos tapetoimassasi pohjassa on naulanreikiä, lovia tai muita epätasaisuuksia, ne voivat näkyä uuden tapetin läpi. Siksi seinä olisi hyvä tasoittaa ja hioa ennen tapetointia.


Jos tapetoit huokoisen pinnan, päälle, esimerkiksi kipsin, lastulevyn tai muurin päälle, sinun on pohjamaalattava ennen tapetointia. On myös suositeltavaa pohjamaalata seinä, jos valitset vaalean tai ohuen tapetin.


Jos aiot tapetoida kylpyhuoneen tai kodinhoitohuoneen, sinun on käytettävä märkätilatapettia. Se on paksu muunnelma vinyylitapetista, ja sillä on korkea kulutuskestävyys ja pestävyys. Jotta kosteus ei pääsisi tunkeutumaan tapetin läpi, ammattilaisten on asennettava märkätilatapetti.


Tapetointi edellyttää, että olet erittäin tarkka suorituksessa, myös kulmien tapetoinnissa. Varmistaaksesi, että työ tehdään siististi, on suositeltavaa käyttää ammattimaisia käsityöläisiä riippumatta siitä, millainen tapettisi on.


Tapetoinnin hinta

Tapetoinnin hinta riippuu tapetoitavien neliömetrien määrästä, tapetin valinnasta ja siitä, kuinka paljon materiaaleja ja laitteita tarvitaan työn suorittamiseen.


Tyypillisesti tapetoinnin hinta on 2000–7000 euroa. Hinta sisältää sekä materiaalit että ammattikäsityöläisten tekemän työn.









Julkaistu 21. huhti 2023, 10:20

Päivitetty 21. maalis 2024, 13:45