Talon ja puutarhan kevätvalmistelu

Kun talvi on vihdoin ohi ja säät pian lämpenevät on tullut aika pestä pois pöly ja lika ja valmistella talo aurinkoon ja lämpöön. Hyvä kevätsiivous ja kesävalmistelu eivät ole vain pinnallista puhdistusta ja sisustusta – ne antavat sinulle myös hyvän mahdollisuuden nähdä rakennuksesi kunto. Alkaako maali ehkä haalistua, vai pitäisikö joitain ikkunoista mielellään vaihtaa?

Talon ja puutarhan kevätvalmistelu

Hyvä uurastus talon pesussa antaa kotiisi hohtoa


Talon ja terassin pesu on ehkä eräs tärkeimmistä asioista, joita voit tehdä toivottaaksesi kesän tervetulleeksi: Talon pitäisi saada loistaa kilpaa auringon kanssa! Talon säännöllinen pesu kirkkaalla suovalla antaa parhaan tuloksen, ja pesun tekeminen vuosittaiseksi rutiiniksi saattaa olla hyvä ajatus.


Alueilla, joilla on paljon lehtipuita, voit nopeasti huomata, että talon seinät alkavat vihertää. Vihertävä kerros ja mustat homesienipilkut voidaan pestä pois pienellä vaivalla jolloin saat nopeasti hyviä tuloksia.


Saatavilla on myös erityisiä, talojen pesuun ja puutarhan puhdistukseen tarkoitettuja pesuaineita. Muista huomioida sertifikaatit: Kaikkien suopatyyppien ei pitäisi päätyä luontoon. Lisäksi tarvitset useita apuvälineitä. Käytä hyvää puutarhaletkua ja harjaa – painepesuri voi nimittäin pilata maalin, jos paine on liian korkea.Terassin pesu ankaran talven jälkeen kannattaa


Terassin voi usein pestä yhtä aikaa talon pesun kanssa. Jos sinulla on betoni- tai laattaterassi, voit käyttää painepesuria. Puuterassia on käsiteltävä varovaisemmin, ja pesuun riittää puutarhaletku ja harja. Huuhtele hyvin vedellä ennen suovan levittämistä puurakenteisiin.


Voit valita erilaisia suopatyyppejä terassin kunnosta riippuen. Jos sitä on vain virkistettävä rankan talven jälkeen, voit käyttää muunlaista suopaa kuin silloin, kun haluat puhdistaa terassin sienikasvustoista ja vanhasta petsistä.


Irrota lika ja roskat mieluiten jäykällä harjalla. Huuhtele uudelleen puutarhaletkulla, kunnes kaikki suopa on poissa, ja kappas – sinulla on kiiltävän puhdas terassi!
Mintun värinen rintamamiestalo valkoisella aidalla.

Kaipaako julkisivu uudistusta?Anna talollesi uusi kevätasu – uusi maalikerros tekee ihmeitä


Et ole ainoa, joka haluaa uuden kevätasun, kun aurinko tulee esiin: Myös kotisi ansaitsee sellaisen! Uusi maalikerros virkistää olohuoneen tai makuuhuoneen nopeasti.


Käytä raikkaita ja kirkkaita värejä, jotka antavat sinulle ja perheellesi oikean kevättunnelman. Jos tarvitset maalarin, saat hyviä vinkkejä oikean maalarin valitsemiseen maalausprojektiisi täältä. Uusi maalikerros yhdessä värikkäiden koristetyynyjen ja kukkien kanssa on ehkä juuri se kevätasu, jonka kotisi ansaitsee tänä vuonna?Luo täydellinen ulkoalue


Suomi on pitkä maa, ja kevät ja kesä tulevat hieman eri tahtiin sijainnistasi riippuen. Missä tahansa asutkin, on mukavaa oleilla ulkoalueella lumen lopulta sulettua. Kun kevätaurinkokin nousee esiin ja muistuttaa, että ulkoilukausi on aivan nurkan takana, on täydellinen aika alkaa miettiä, millaiset ulkotilat haluat kesäksi.


Silloin voisi olla hyvä aloittaa terassin, parvekkeen tai kuistin siivouksesta, ennen kuin aloitat koristelemisen kasveilla ja ulkokalusteilla. Kun olet pessyt terassin tai laatoituksen puhtaaksi talven jälkeen voit myös käyttää muutamia kikkoja sen ylläpitämiseksi.


Voit tarvittaessa sivellä kerroksen petsiä tai öljyä puulaattoihin, sillä se torjuu tarpeetonta kulumista. Jos et ole ennen laittanut puulaattoja kylmän parvekebetonin päälle, niin tänä keväänä on ehkä aika tehdä asialle jotain?


Anna puutarhasi hengittää. Haravoi lehdet, roskat ja muu sotku. Miltä pinnoitus ja katokset näyttävät? Jos puu on lumisen talven jäljiltä kuivaa, kannattaa sinun petsata sekä pinnoite että kaiteet. On myös suositeltavaa tarkistaa, onko pihan aitaus edelleen vankka. Onko se yhä suorassa, vai tarvitseeko se ehkä vain uuden maalikerroksen?Löydä ammattitaitoisia maalareita, jotka voivat auttaa sinua projektissasi!

Julkaistu 13. heinä 2023, 07:44

Päivitetty 15. helmi 2024, 13:03