Sisäremontit

Keittiöremontti

Aiotko remontoida keittiön?

Suunnitteletko keittiöremonttia? Riippumatta siitä, rakennatko uutta, peruskorjaatko vai teetkö pintaremonttia, voit saada apua taitavilta urakoitsijoilta Remppatorista. Julkaise työilmoitus tänään ja saa hyviä tarjouksia taitavilta ammattilaisilta – täysin maksutta!

Aloita remontti tänään

Kuinka paljon keittiöremontti maksaa?

Keittiöremontin hinta vaihtelee sen mukaan, mitä on tehtävä ja kuinka paljon. Jos suunnittelet peruskorjausta, se on huomattavasti kalliimpaa kuin pelkkä pintaremontti.


Keittiön täydellisen remontin hinta on yleensä 10 000–30 000 euroa. Täydelliseen remonttiin kuuluu pääsääntöisesti koko keittiökalusteiden vaihtaminen, uusien laitteiden ja valaistuksen asentaminen sekä muutokset putkistojärjestelmiin tai ilmanvaihtoon.


Jos haluat tehdä vain pintaremontin, se maksaa keskimäärin 400 euroa neliömetriltä. Pintaremonttia on esimerkiksi laatikoiden ja kaappien etuosan vaihtaminen, seinien maalaaminen, kahvojen vaihtaminen ja muut esteettiset yksityiskohdat.


Pintaremontti muuttaa vain keittiön visuaalisen ilmeen. Jos aiot remontoida vanhan keittiön, harkitse täysremonttia. Kaikkien keittiön pintojen kunnostaminen on kannattamatonta, jos keittiökalusteet itsessään ovat niin kuluneet, että ne on joka tapauksessa täysremontoitava muutamassa vuodessa.


Uusi keittiö lisää kodin arvoa, ja vaikka täysremontti on kallis, se voi silti kannattaa pitkällä aikavälillä. Jos et ole varma, pitäisikö sinun täysremontoida keittiö, sinun on tarkasteltava keittiön kuntoa huolellisesti. Kannattaa ehkä kutsua erilaisia urakoitsijoita käymään, niin saat ammatillisen arvioinnin ennen päätöksentekoa. Käynti paikan päällä on yleensä ilmainen, sen lisäksi, että saat todellisen hinta-arvion mahdollisesta remontista.Keittiöremontin laajuus, monimutkaisuus ja käytetty aika

Remontin laajuus riippuu siitä, millaista projektia suunnittelet. Keittiön täysremontti on suuri projekti, joka vaatii hyvää suunnittelua ja asiantuntemusta – eikä vähiten aikaa.


Jos palkkaat urakoitsijan keittiöremonttiin, voit odottaa olevasi ilman keittiötä yhdestä kahteen viikkoon. Jos kuitenkin aiot tehdä suureen osan remontista itse, käytetty aika vaihtelee sen mukaan, kuinka hyvin suunnittelet eteenpäin ja kuinka paljon aikaa varaat töihin, mutta yleensä se kestää yhdestä kolmeen kuukautta. Muista, että ammattilaisen on suoritettava kaikki sähkö-, putki- ja viemärityöt.


Jos keittiösi on lähtökohtaisesti hyvässä kunnossa, mutta voisi kaivata päivitystä, täysremonttia ei välttämättä tarvita. Usein riittää pintaremontti, joka on sekä halvempi että suppeampi. Pintaremontti voi saada aikaan paljon keittiön kokonaisvaikutelmalle, ja päätät itse, mitä teet ja kuinka paljon.Nämä urakoitsijat tarvitset keittiöremonttiin

Kun aiot remontoida keittiön, tarvitset useita urakoitsijoita. Jos aiot tehdä täysremontin, kannattaa sitä ehkä suunnitella yhdessä sisustusarkkitehdin kanssa, jotta saat keittiöön hyvän huoneratkaisun ja tilankäytön.


Keittiöremontissa on suositeltavaa käyttää pääurakoitsijaa, jolloin projekti etenee pääsääntöisesti nopeammin ja sujuvammin. Lisäksi urakoitsija voi toimia projektipäällikkönä ja ottaa vastuun taitavien ammattilaisten palkkaamisesta ja materiaalien hankinnasta.


Jos aiot muuttaa tai asentaa uusia putkia ja viemäreitä, tarvitset putkiasentajan. Tämä on ammattilaisten suorittamaa työtä, joten vältyt vesivuotojen tai muiden kalliiden virheiden riskiltä keittiössä. Sama koskee sähkötöitä, jos aiot asentaa uutta valaistusta tai kodinkoneita. Tarvitset sähköasentajan tähän työhön.


Jos aiot laittaa uusia laattoja keittiön työtason ylle, tarvitset laatoittajan ja mahdollisesti maalarin maalaamaan seinät ja katon. Puuseppä voi auttaa sinua purkamaan vanhat keittiökalusteet ja asentamaan uudet.Seikat, jotka voivat nostaa keittiöremontin hintaa

 • Täysremontti vai pintaremontti
 • Materiaalien valinta
 • Mukautetut ratkaisut
 • Ilmanvaihtojärjestelmän tai putkiston siirtäminen
 • Kantavien rakenteiden muutokset
 • Seinien purkaminen tai uusien pystyttäminenKeittiön täysremontti

Keittiön täysremontti sisältää isompia muutoksia kuin pintaremontti. Täysremonttiin voi kuulua muun muassa:


 • Kantavien rakenteiden tai huoneratkaisun muutos
 • Uudet keittiökalusteet
 • Uudet sähköasennukset ja valaistus
 • Uusi putkijärjestelmä
 • Ilmanvaihtojärjestelmän muutos
 • Uuden lattian asettaminen
 • Seinien ja katon maalaus tai laatoitus
 • Uudet kodinkoneet

Kun aiot tehdä täysremontin, suunnittelu on kaiken A ja O. Kannattaa suunnitella keittiö, joka voi kestää kauan, eikä välttämättä noudata kaikkia uusimpia suuntauksia.


Usein kannattaa myös käyttää aikaa sisustusarkkitehdin kanssa projektin alussa hyödyllisten suunnitteluneuvojen saamiseksi. Useilla keittiötoimittajilla on myös digitaaliset suunnittelutyökalut, joilla voit mallintaa uutta keittiötäsi. Se voi olla hyödyllistä ennen remontin aloittamista.


Kun olet päättänyt, miltä uusi keittiö näyttää ja mitä materiaaleja aiot hankkia, sinun on tilattava ne hyvissä ajoin. Keittiön eri komponenteilla on usein pitkä toimitusaika – ja on harmillista olla keittiöprojektin puolivälissä ja odottaa kuukausi uusia työtasoja.


Kun aloitat itse remontin, haluat ehkä palkata rakennusurakoitsijan. Silloin sinulla on projektipäällikkö, jolla on hyvä käsitys siitä, mitä on tehtävä. Urakoitsija voi ottaa vastuun tarvittavien ammattilaisten ottamisesta mukaan projektin edetessä. Sinun tarvitsee olla tekemisissä vain yhden henkilön kanssa koko projektin ajan sen lisäksi, että sinulla on ammattilainen, jolla on hyvä näkemys koko remontista.Erityyppiset keittiöprojektit

Jos aiot aloittaa keittiöremontin, siihen liittyy monia erilaisia projekteja. Tässä muutamia projekteja, joista voit aloittaa:


Keittiöremontti ja kodinkoneiden asennus

Kun aiot asentaa uuden keittiön, on suositeltavaa hankkia apua puusepältä. Voit asentaa uudet keittiökalusteet itse, mutta se vaatii tarkkuutta ja taitoa, jotta lopputuloksena eivät ole nuhjuiset laatikot ja vinot hyllyt. Uusien kodinkoneiden asentamiseen sinun on hankittava apua sähköasentajalta – niitä saavat asentaa vain ammattilaiset.


Pura keittiö

Kun aiot remontoida keittiön, sinun on ensin purettava vanha. Riippumatta siitä, aiotko antaa vanhat keittiökalusteet pois tai myydä ne, on tärkeää, ettet pilaa niitä purkaessasi. Voit purkaa kaiken keittiössä itse lukuun ottamatta johdotuksia ja putkia, joiden poistamiseen tarvitset ammattilaisen apua.Täältä voit lukea lisää purkamisesta

Keittiön työtason yläpuolinen laatoitus

Keittiön työtason yläpuoliset laatat ovat suosittu valinta – eikä syyttä. Laatat vaativat vähän huoltoa, ne on helppo puhdistaa ja ne pysyvät hienoina pitkään. Lisäksi voit valita monista erilaisista laatoista ja kuvioista, joista suosittua ovat mm. kuusikulmiolaatat tai kalanruotokuvioiset laatat. Laatoittaja voi auttaa sinua löytämään mukavan ilmeen keittiöösi.

Viimeksi julkaistut työilmoitukset

Keittiönasentaja

05880HYVINKÄÄ

Keittiön asentaja ja sähkö ja putkiremonti

Keittiöremontti ja seinän siirto

00250HELSINKI

Vanha 50m2 kerrostaloasunto. Projektina on seinää siirtämällä laajentaa keittiötilaa, johon rakennettaisiin uusi keittiö. Mahdollisesti tehtäisiin vain yksi lisäseinä. Vanhan keittiön purku tehdään pitkälti itse, mutta siihenkin liittyen saattaa tulla tekemistä. Siirrettävän seinän yhteydessä kulkee kaasuputki, jota siirrettäisiin joko urakoitsijan tai kaasuammattilaisen toimesta. Uuteen seinään rakennetaan ikkuna ja seinän purun yhteydessä tulevat lattian ja katon siistimiset sisältyvät urakkaan. Urakkaan voidaan mahdollisesti sisällyttää myös eteiskaapin ja makuuhuoneen kaapin kasaukset.

Keittiö/KHH kalusteasennus

36100KANGASALA AS

L-keittiön 3+5m ja KHH 5+4m asennus mahdollisimman pian Kangasalan Lamminrahkassa. Kalusteet tulleet jo alakertaan, jossa keittiö, joten mahdollisesti kantoapu myös yläkertaan. Kodinkoneet voin sähköasentajana asentaa itse.

Keittiöremontti/siirto olohuoneeseen

00550HELSINKI

Keittiön siirto olohuoneeseen avokeittiöksi kylpyhuoneen vastaiselle seinälle. Seinän takana on WC-pönttö ja käsienpesuallas. Ilmanvaihto tulisi myös vetää WC:n poistoilman kautta, koska olohuoneessa ei ole omaa ilmanvaihdon räppänää. Vanha keittiö tulisi purkaa ja paikata jotta siinä saa tehdyt makuuhuoneen.

Keittiön ylä kaapin oven pienennys ja saranointi3

01150SÖDERKULLA

Ilmalämpöpumppua ei mahdu asentamaan, ellei yhtä keittiön yläkaapin ovea kaventaisi ja niveltäisi. Niin, että osa ovesta olisi kiinteästi paikallaan ja osa aukeaisi. Ovi pitäisi sahata pystysuunnassa halki ja toinen pala ovesta jäisi pysyvästi runkoon kiinni peitelevyksi. Ja toinen pala saranoida aukeamaan. Saranat tulisi siihen oven palaan joka on peitelevy osio. Yhdestä ovesta tulisi siis nivel mallinen. Kyseessä on Petra keittiön kaappi

Keittiön pintaremontti Naantali

21100NAANTALI

Kyse kerrostalo kaksion keittiön remontista. Tarkoitus maalata keittiön ovet valkoiseksi, uudet tasot, kaappien ja tiskipöydän välisen seinämän uusinta, kattilakaapin muutos käytännöllisemmäksi.Viimeisimmät arvioinnit

Aristart

Syys 2023

Kerrostaloasunnon pintaremontti ja keittiön uudistus

"Aristart teki kaksion perusteellisen pintaremontin (lattia, seinät, katto, ovet) ja vanhan keittiön purkamisen sekä uuden asennuksen. Lopputulos oli loistava."
K
Kira
ESPOO

Scanton Oy

Maalis 2023

Kvartsisen työtason sovittaminen uuteen liesitasoon

"Erittäin ammattitaitoinen toteutus: arviointikäynnillä käynnillä Jarmo kävi läpi eri vaihtoehdot, riskit ja toteutustavan. Itse työ toteutui juuri kuten sovittiin ja kommunikointi oli kokoajan selkeää. Lopputulos on erinomainen. Suosittelen ehdottoma..."Lue lisää
N
Nina
HELSINKIJulkaistu 11. huhti 2023, 11:28

Päivitetty 26. loka 2023, 12:36