Tarvitsetko maalarin?

Suunnitteletko remonttia ja tarvitset maalarin? Käyttämällä ammattitaitoisia maalareita saat maalausprojektistasi hyvät ja pitkäaikaiset lopputulokset. Remppatorilla saat yhteyden ammattitaitoisiin maalareihin!

Ota yhteyttä maalausyritykseen

Miten Remppatori toimii?

Kerro työstä

Kirjoita kuvaus siitä, mihin tarvitse apua ja lähetämme työn olennaisille yrityksille.

Saa tarjouksia

Saat lyhyessä ajassa velvoittamattomia tarjouksia useilta päteviltä ammattilaisilta.

Aloita!

Vertaa tarjouksia, saa työ tehdyksi ja kirjoita sitten arviointi.

Miten Remppatori toimii?

Kerro työstä

Kirjoita kuvaus siitä, mihin tarvitse apua ja lähetämme työn olennaisille yrityksille.

Saa tarjouksia

Saat lyhyessä ajassa velvoittamattomia tarjouksia useilta päteviltä ammattilaisilta.

Aloita!

Vertaa tarjouksia, saa työ tehdyksi ja kirjoita sitten arviointi.

Maalaustyöt

Kun sinun on maalattava jotain, kannattaa aina käyttää ammattimaista maalausyritystä Heillä on oikeat välineet ja taidot tehdä hyvää maalaustyötä. Työ sujuu tehokkaammin ja tulokset kestävät.


Voit tarvita maalaria moniin eri projekteihin. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä yleisimmistä maalaustöistä, joissa ihmiset tarvitsevat apua:

 • Talon maalaus
 • Laattojen maalaus
 • Julkisivumaalaus
 • Katon maalaus
 • Lattian maalaus
 • Sisäseinien maalaus
 • Ulkomaalaus
 • Laastin ja muurin maalaus
 • Sisämaalaus
 • Portaiden maalaus

Mihin tarvitset apua?
Tarvitsetko maalaria, mutta et ole varma, onko kyseessä iso vai pieni työ? Sinun ei tarvitse tietää tarkasti, mitä työ sisältää, sillä maalari voi auttaa sinua siinä. Kirjoita perusteellinen kuvaus siitä, mitä haluat tehtävän tai minkä ongelman haluat ratkaistavan, kun julkaiset työn.

Paljonko maalari maksaa?

Maalarin kokonaiskustannukset projektissa riippuvat useista asioista. Tärkeimpiä hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat maalauksen määrä, valmistelujen määrä ja materiaalien valinta.


Maalarin tuntitaksa

Ammattitaitoisen maalarin tuntitaksa on yleensä 50 - 150 euroa. Muista, että matkat ja materiaalit on laskettava urakoitsijan kokonaishintaan.

Kuluttajana sinun pitäisi saada hinta, joka sisältää arvonlisäveron.


Tämä voi nostaa maalaustyön hintaa

Maalaustyö voi vaihdella suuresti sekä kooltaan että laajuudeltaan, ja hinta vaihtelee projekteittain. Se, mitä maalausöitä ammattilainen tarkalleen suorittaa, vaikuttaa lopulliseen hintaan. Suuri ja monimutkainen maalausurakka maksaa luonnollisesti enemmän ja kestää kauemmin kuin pienempi maalausprojekti.


Maalauksen hintaan voivat vaikuttaa seuraavat asiat:

 • Tehtävän monimutkaisuus ja koko
 • Materiaalien hankinta ja valinta (määrä ja laatu)
 • Rakennustelineiden käyttö (vuokraus, kokoaminen ja purkaminen)
 • Erikoislaitteet
 • Millaisia maalauspalveluja tarvitset (esimerkiksi ruiskumaalaus vaatii erikoislaitteita).
 • Osallistuvien ammattilaisten määrä
 • Valmistelut ennen maalausta (maalin, tapetin tai liiman poisto, puhdistus ja pohjustus).

Milloin tarvitset maalaria?

Maalari voi suorittaa monia eri palveluja, sekä sisä- että ulkomaalausta, tapetointia, restaurointia ja kunnostusta.


Ammattitaitoisella maalarilla on syvällinen tietämys erilaisista alustoista, kuten puusta, betonista, rappauksesta, tiilestä ja metallista, ja siitä, miten ne toimivat eri materiaalien kanssa.


Erilaiset maalauspalvelut kotona

Joskus maalaria tarvitaan pienempiin projekteihin, jotka ovat konkreettisempia ja tarkempia. Tämä voi olla tietyn huoneen tai yksinkertaisen pinnan maalaaminen. Toisinaan maalarit ovat osa suurempaa kunnostushanketta yhdessä muiden urakoitsijoiden kanssa.

Ammattitaitoisilla maalareilla on hyvä tietämys siitä, mitä koko maalausprojektin aikana on tehtävä. Siihen kuuluu esimerkiksi valmistelu, oikeat työkalut ja työtavat, jotka antavat kestävän tuloksen.

Jos maalaustyö vaatii paljon pohjatyötä ja valmistelua, siitä voi tulla nopeasti suuri urakka. Jos seinässä on esimerkiksi vaurioita, vanha tapetti, joka on poistettava, tai jos seinässä ei ole tarvittavaa pohjamaalausta, ammattimaalari tekee tarvittavat valmistelut ennen seinän maalaamista.


Ulkomaalaus

Ulkomaalaustyöt riippuvat pitkälti säästä ja vuodenajasta. Sekä työajan että tarvittavien valmistelujen suhteen. Siksi on tärkeää keskustella maalarin kanssa hyvissä ajoin ennen ulkomaalausprojektia, jotta siihen voidaan varata aikaa, kun ulkona on vähiten sadetta eikä ole liian kosteaa. Ammattitaitoinen maalari tietää myös, millainen maali sopii parhaiten juuri sinun kotiisi.


Sisämaalaus

Sisämaalaus voi tarkoittaa monia eri asioita. Tavallisia sisätilaprojekteja ovat:


 • Lattian maalaus

Lattia on alttiimpi kulutukselle kuin moni muu kodin osa. Siksi lattioita maalattaessa on käytettävä materiaaleja ja maaleja, jotka kestävät kulutusta. Keskustele ammattilaisen kanssa, jotta hän voi auttaa sinua valitsemaan maalin, joka sopii lattiatyypillesi. Näin estetään maalin irtoaminen ja kuluminen uudelleen.


 • Karmien ja listojen maalaus

Karmien ja listojen maalaus on yleensä osa muita remonttiprojekteja, ellet halua maalata ilman listoja. Karmit ja listat tarvitsevat joskus kovaa kulutusta kestävää maalia naarmujen välttämiseksi. Muista, että jos maalaustyön kohde on stukko, yksityiskohtien säilyttäminen vaatii erityistä tekniikan tuntemusta.


 • Portaiden maalaus

Portaat ovat alttiina kovalle kulutukselle, ja lisäksi niissä on paljon kulmia ja nurkkia. Siksi portaita maalatessa kannattaa käyttää ammattimaalaria, jolla on hyvä silmä yksityiskohdille ja joka tietää, mitä tarvitaan kauniin ja kestävän lopputuloksen aikaansaamiseksi.


 • Seinien maalaus

Seinät ovat usein helpoimmin maalattavia, mutta tällöinkin on paljon mietittävää ennen aloittamista. Muista, että kaikki pinnat tarvitsevat ensin hyvän pohjatyön ja että maalin valinnalla on suuri merkitys. Eri huoneet vaativat erityyppisiä seinämaaleja, ja värin valintaan vaikuttavat ratkaisevasti luonnonvalon määrä ja huoneen koko.

Ammattimaalari auttaa sinua värivalinnoissa ja muissa yksityiskohdissa, joita on vaikea tehdä yksin. Jos haluat esimerkiksi seiniin ja kattoon reunat, jotka näyttävät listoilta, tai yksityiskohtia, joissa on erilaisia siirtymiä ja värien välisiä eroja.


Keittiön maalaus

Sinun ei tarvitse vaihtaa kaikkia kaappien ovia ja laatikoiden etuosia uudistaaksesi keittiösi: Maalaus voi usein riittää muuttamaan ilmeen ja tyylin. Keittiön kaapinovien ja laatikoiden etuosien ruiskumaalaus on suosittua, koska se antaa kauniin ja sileän lopputuloksen. Muista kysyä arvioimaltasi maalarilta, onko hänellä oikeat välineet tämäntyyppiseen työhön.

Keittiössä on myös erilaiset maalaustarpeet kuin muissa asuintiloissa. Esimerkiksi rasvan ja höyryn vuoksi keittiön pinnat tahriintuvat tai kuluvat todennäköisemmin. Siksi keittiön maalin on kestettävä tällaista kulutusta ja käyttöä.


Laattojen maalaus

Laattojen vaihtaminen voi olla kallista. Jos kylpyhuone tarvitsee vain pientä raikastusta, voit maalata laatat vaihtamisen sijaan.

Muista, että laatat kuluvat toistuvan käytön ja kosteuden vaikutuksesta, joten tarvitset hyvän tiedot maalityypistä ja tiivistämisestä saadaksesi parhaan mahdollisen tuloksenmaalatessasi laattoja.

Jos haluat vaihtaa laatat, ota yhteyttä laatoittajaan. Muista myös, että monissa tapauksissa tarvitset putkiasentajaa kylpyhuoneremontissa, varsinkin jos se remontti on muutakin kuin pelkkä pintakäsittely. Jos haluat vaihtaa tai korjata kylpyhuoneen laattoja, sinun on syytä kutsua paikalle putkiasentaja, jotta vältyt odottamattomilta vaurioilta, jotka voivat aiheuttaa vuotoja tai lahoa.


Maalin, tapetin tai lasikuitutapetin poisto

Jos sinun on poistettava maalia, tapettia tai lasikuitutapettia, kannattaa ehkä ottaa yhteyttä ammattilaiseen.


Huomaa, että vanhemmat maalityypit voivat sisältää lyijyä ja muita kemikaaleja, jotka voivat olla haitallisia sekä sinulle että ympäristölle. Siksi tarvitaan hyviä menettelytapoja sekä maalin että liimajäämien poistamiseksi, ja jos jäte on ympäristölle haitallista, se on toimitettava hyväksytylle kaatopaikalle. Muista käyttää hengityksensuojainta, jos joudut tekemään tämän itse!

Viimeksi julkaistut työilmoituksetViimeisimmät arvioinnit

Pienen eteisen lattialaminaatin asennus

Työ tehtiin huolellisesti ja ripeästi, saimme ammattitaitoisen tekijän lisäksi lyhyellä varoitusajalla. Olemme ERITTÄIN tyytyväisiä palveluun.

Marja-Leena, ESPOO - T1 Urakointi Oy

Syys, 2023

Tapetoija

Suosittelen lämpimästi. Työn jälki siistiä ja huolellisesti tehty,ammattitaitoisesti. Tuli paikalle sovittuna ajankohtana ja hintakin kohdallaan ja kommunikointikin pelasi hyvin. Käytän varmasti jatkossakin ko. firmaa.

Taina, TURENKI - Tuomo Lehtinen Custom Works

Elo, 2023

Talon kivijalan tasoitus ja pinnoitus.

Asiansa osaava yritys. Työn jälki siistiä ja työ perusteellista. Pientä sanomista jälkien siivoomisesta.

Ari, VUORELA - Pjr Rakennuspalvelut Oy

Elo, 2023Valitut yritykset

Valitut yritykset

Julkaistu 28. loka 2022, 11:29

Päivitetty 17. elo 2023, 08:29

Miten Remppatori toimii?

Kerro työstä

Kirjoita kuvaus siitä, mihin tarvitse apua ja lähetämme työn olennaisille yrityksille.

Saa tarjouksia

Saat lyhyessä ajassa velvoittamattomia tarjouksia useilta päteviltä ammattilaisilta.

Aloita!

Vertaa tarjouksia, saa työ tehdyksi ja kirjoita sitten arviointi.