Talo ja piha

Julkisivumuutos

Aiotko vaihtaa talon ulkoverhouksen?

Suunnitteletko uutta ulkoverhousta taloon tai aiotko päivittää nykyisen? Joko sinun on huollettava, maalattava tai vaihdettava ulkoverhous: Remppatorilta löydät loistavia urakoitsijoita, jotka auttavat sinua sekä uuden projektisi suunnittelussa että toteutuksessa!

Aloita ulkoverhouksen vaihtaminen tänään

Miten Remppatori toimii?

Kerro työstä

Kirjoita kuvaus siitä, mihin tarvitse apua ja lähetämme työn olennaisille yrityksille.

Saa tarjouksia

Saat lyhyessä ajassa velvoittamattomia tarjouksia useilta päteviltä ammattilaisilta.

Aloita!

Vertaa tarjouksia, saa työ tehdyksi ja kirjoita sitten arviointi.

Miten Remppatori toimii?

Kerro työstä

Kirjoita kuvaus siitä, mihin tarvitse apua ja lähetämme työn olennaisille yrityksille.

Saa tarjouksia

Saat lyhyessä ajassa velvoittamattomia tarjouksia useilta päteviltä ammattilaisilta.

Aloita!

Vertaa tarjouksia, saa työ tehdyksi ja kirjoita sitten arviointi.

Paljonko uusi ulkoverhous maksaa?

Ulkoverhouksen vaihtokustannukset riippuvat siitä, kuinka suuri osa verhouksesta on vaihdettava ja minkälaisen verhouksen valitset.


Talon ulkoverhouksen vaihtaminen maksaa keskimäärin noin 200 euroa neliömetriltä. Kokonaishinta on yleensä 7000 - 30 000 euroa, mukaan lukien materiaalit ja työ.


Laajuus ja monimutkaisuus

Jos sinun on vaihdettava ulkoverhous, projektin laajuus ja monimutkaisuus riippuvat pitkälti siitä, kuinka suuri osa verhouksesta on vaihdettava ja tarvitseeko sinun toteuttaa muita projekteja. Tämä vaikuttaa myös projektin kokonaishintaan.


Keskimääräisen 200 neliöisen omakotitalon ulkoverhouksen vaihtaminen kestää yleensä noin 6-8 viikkoa. Jos talo on lisäksi eristettävä uudelleen, aika voi pidentyä noin 12-16 viikkoon.


Jos sinun on myös vaihdettava ikkunat tai tehtävä suuri julkisivuremontti, voit odottaa sen vievän enemmän aikaa. Jos projekti edellyttää mittavaa julkisivumuutosta, on tehtävä rakennuslupahakemus. Se myös lisää projektin kustannuksia hakuprosessin vuoksi.


Urakoitisja

Kun vaihdat ulkoverhouksen, on suositeltavaa käyttää päteviä ammattilaisia, jotta voit olla varma, että saat hyvän ja kestävän tuloksen.


Uuden ulkoverhouksen asentamiseen tai olemassa olevan verhouksen korjaamiseen tarvitaan yleensä puuseppä tai kirvesmies. Jos maalaat uutta tai vanhaa verhousta, tarvitset maalarin.


Seikat, jotka voivat nostaa projektisi hintaa

On olemassa monia tekijöitä, jotka vaikuttavat ulkoverhouksen vaihtamisen kokonaishintaan. Yleisiä hintoihin vaikuttavia tekijöitä ovat seinän koko, verhoustyypin ja pintakäsittelyn valinta sekä se, suoritetaanko muita projekteja.


Eri ulkoverhoustyyppien välillä voi olla suuria hintaeroja. Vaakasuora verhous on yleensä yksinkertaisempi ja halvempi asentaa kuin pystysuora verhous. Lisäksi eri puulajien ja pintakäsittelyjen välillä on laatu- ja hintaeroja.


Riippumatta siitä, haluatko käsittelemättömän verhouksen, pohjakäsitellyn verhouksen vai kyllästetyn verhouksen, laadukkaiden materiaalien valinta on hyvä sijoitus. Tämä vähentää kalliiden huoltotöiden tarvetta tulevaisuudessa. On olemassa myös huoltovapaita verhouksia.


Jos olet uusimassa vanhan talon verhousta, on olemassa riski, että syntyy odottamattomia kustannuksia, jos verhouksen takaa paljastuu purkamisen yhteydessä vesivaurioita, vanhoja eristeitä tai tuntemattomia putkistoja.Erilaiset verhousprojektit

Jos olet havainnut laho- tai kosteusvaurioita verhouksessa, on aika vaihtaa talon verhous. Monissa tapauksissa riittää, että vaihdetaan muutama lauta verhouksesta, jos vaurio ei ole levinnyt. Jos vaurio on vakava, saatat joutua vaihtamaan koko verhouksen.


Verhouksen yksittäisten lautojen vaihtamisen helppous riippuu myös verhoustyypistä ja asennustavasta. Kysy ammattilaiselta, jos olet epävarma siitä, onko kaikki laudat vaihdettava vai voiko yksittäisiä lautoja poistaa.


Kun valitset uutta verhousta, sinulla on monia vaihtoehtoja. On olemassa sekä vaaka- että pystyverhouksia, joissa on erilaiset verhousprofiilit. Jos vaihdat verhouksen, on sopiva aika myös eristää talo uudelleen tai vaihtaa ikkunat ja ovet.


Vaihda olemassa oleva verhous

Kun vaihdat verhouksen, on tärkeää, että otat huomioon asuinpaikkasi sääolosuhteet. Jos asut alueella, jossa sataa ja tuulee paljon, on hyvä valita vaakasuora verhous.


Vaakasuora verhous saa talon näyttämään leveämmältä ja matalammalta, ja sen asentaminen on yleensä halvempaa ja vähemmän aikaa vievää kuin pystysuora verhoilu. Se tarjoaa myös edun tulevan kunnossapidon kannalta, sillä koko seinän vaihtamisen sijasta on helppo vaihtaa alimmaiset laudat, jotka voivat helposti lahota.


Voit valita useista eri verhousprofiileista, kun vaihdat vaakaverhoukseen. Suorakulmainen tai yksisaumainen verhous antaa kodille klassisen ilmeen, kun taas valitsemalla kaksisaumaisen verhouksen voit saada modernimman ilmeen.


Vaihda pystyverhous

Jos haluat vanhaan taloon nykyaikaisemman verhouksen, voit esimerkiksi vaihtaa sen pystyverhoukseen. Se antaa kodille kapeamman ja korkeamman ilmeen.


Voit myös yhdistää pysty- ja vaakaverhouksen. Se on tavallisinta pystyverhouksissa, joissa on kaksoissauma.


Pystyverhouksen asentaminen on vaativampaa kuin vaakaverhouksen. Lisäksi se vaatii enemmän huoltoa, koska siihen pääsee helpommin vettä.


Vaihda yksittäisiä verhouslautoja

Ulkoverhous on erittäin altis kulumiselle, lahoamiselle ja kosteusvaurioille, jotka johtuvat vaihtelevista lämpötiloista ja ilmansaasteista. Talon verhous on suositeltavaa tarkastaa säännöllisesti, jotta vältät suuret vauriot ja kalliit korjaukset.


Jos huomaat verhouksessa halkeamia tai värimuutoksia tai jos puu tuntuu pehmeältä, kun siihen työnnetään terävä esine, verhous on vaihdettava. Jos vain muutama lauta on vaurioitunut, ne kannattaa vaihtaa.


Lahoa esiintyy yleensä verhouksen alaosassa tai muissa paikoissa, joissa puu kastuu usein, kuten räystäskourun ympärillä. Jos sinulla on vaakaverhous, alimmat laudat on helppo vaihtaa.


Voit myös vaihtaa yksittäiset pystyverhouksen laudat. Jos kosteusvaurioita on kuitenkin koko ulkoverhouksen alaosassa, saatat joutua vaihtamaan koko verhouksen.


Ulkoverhouksen kunnossapito, pohjustus tai maalaus

Jotta verhous pysyisi parhaassa mahdollisessa kunnossa, on tärkeää huoltaa sitä säännöllisesti. Julkisivu on suositeltavaa pestä noin kerran vuodessa sienikasvustojen ja muiden epäpuhtauksien poistamiseksi.


Jos aiot maalata talon tai suorittaa muun pintakäsittelyn, on tärkeää pohjustaa verhous, jotta maali kiinnittyy kunnolla. Pohjustus kyllästää puun ja toimii myös kyllästeenä sienikasvustoa vastaan.


Se, kuinka usein verhous on huollettava, riippuu suurelta osin sen pintakäsittelytyypistä. Kun valitset hyvän pintakäsittelyn ja huollat säännöllisesti, sinun tarvitsee harvoin vaihtaa talon verhousta.


Eristä, vaihda ikkunat ja ovet

Jos aiot vaihtaa talon ulkoverhouksen, kannattaa ehkä samalla teettää muita töitä, kun ammattilaiset ja telineet ovat jo paikalla.


Jos talosi on vanha, on suositeltavaa eristää uudelleen samalla, kun vaihdat verhouksen. Tämä vähentää kodin lämpöhäviötä ja energiankulutusta, mikä puolestaan johtaa pienempiin energialaskuihin.


Jos vaihdat ulkoverhouksen, tässä on myös hyvä tilaisuus vaihtaa talon ikkunat ja ovet.
Viimeksi julkaistut työilmoituksetViimeisimmät arvioinnit

Autokatoksen päätyräystäiden aluslaudoitus

Erittäin asiallista toimintaa, työ toteutettiin juuri sovitussa aikataulussa. Raimo

Raimo, - Constructum Palvelut Oy

Heinä, 2023Valitut yritykset

Valitut yritykset

Julkaistu 01. marras 2022, 15:06

Päivitetty 17. elo 2023, 11:31

Miten Remppatori toimii?

Kerro työstä

Kirjoita kuvaus siitä, mihin tarvitse apua ja lähetämme työn olennaisille yrityksille.

Saa tarjouksia

Saat lyhyessä ajassa velvoittamattomia tarjouksia useilta päteviltä ammattilaisilta.

Aloita!

Vertaa tarjouksia, saa työ tehdyksi ja kirjoita sitten arviointi.