Tarvitsetko puusepän?

Suunnitteletko uutta projektia ja tarvitset puusepän apua? Remppatorista saat sitomattoman tarjouksen usealta puusepältä – täysin maksutta.

  • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
  • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
  • Valitse paras tarjous

Saa tarjouksia päteviltä yrityksiltä

Tarvitsetko puusepän?

Suunnitteletko uutta projektia ja tarvitset puusepän apua? Remppatorista saat sitomattoman tarjouksen usealta puusepältä – täysin maksutta.

  • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
  • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
  • Valitse paras tarjous

Puusepäntyöt

Puusepät tekevät useita erilaisia ​​töitä ja voivat olla mukana monenlaisissa projekteissa.


Puuseppä ottaa usein mielellään pienempiä töitä ja valmistaa puusta erilaisia ​​tuotteita ja kalusteita. Puuseppä osaa veistää paikan päällä valmistettuja tuotteita, huonekaluja tai kalusteita asennuksen ja pintakäsittelyn lisäksi. On tavallista, että puusepät työskentelevät muiden kalusteiden lisäksi ikkunoiden, ovien tai portaiden parissa.


Jos sinulla on isompia projekteja, joissa rakennetaan suuria rakenteita kodin sisä- ja ulkopuolelle, tarvitset kirvesmiehen. He työskentelevät sekä näkymättömien, kantavien elementtien ja eristeiden parissa että näkyvillä pinnoilla, kuten seinien pystytys ja listat. Monet puusepät ovat myös kirvesmiehiä ja työskentelevät sekä pienissä että suurissa projekteissa.


Yleensä työn laajuus ratkaisee, suorittaako sen puuseppä vai kirvesmies.


Puusepänverstas

Tarvitsetko sellaisen kirvesmiehen tai puusepän apua, joka voi tehdä työt omassa verstaassa? Monet puusepät työskentelevät omassa puusepänverstaassa, missä he voivat tehdä asiakkaiden tilaustöitä. On tavallista, että puusepät valmistavat työpajassa huonekaluja tai muita tuotteita ja asentavat ne myöhemmin asiakkaan luona.


Puusepät ja kirvesmiehet

Puuseppä ja kirvesmies ovat kaksi eri ammattinimikettä. Puuseppä osaa valmistaa ja työstää puukalusteita ja -tuotteita sekä työskennellä ikkunoiden, ovien ja portaiden parissa.


Kirvesmies rakentaa suurempia puurakenteita, kuten taloja tai laajennuksia. Kirvesmies voi myös kunnostaa vanhoja puurakenteita.


Jos olet epävarma projektisi monimutkaisuudesta ja siitä, pitäisikö sinun käyttää puuseppää vai kirvesmiestä, ammattilaiset, joihin otat yhteyttä, voivat auttaa sinua päätöksenteossa.


Muottipuuseppä

Muottipuuseppä työskentelee niin sanottujen betonirakennemuottien parissa ja on töissä yleensä rakennustyömailla joko itsenäisesti tai työryhmän jäsenenä.


Mihin tarvitset apua?
Tarvitsetko puuseppää, mutta et ole varma, mitä työ sisältää? Sinun ei tarvitse tietää, mitä työ sisältää. Kirjoita vain perusteellinen kuvaus siitä, mitä haluat tehtävän tai minkä ongelman haluat ratkaistavan, kun julkaiset työn.

Mitä puuseppä maksaa?

Puusepän hinta vaihtelee riippuen useista tekijöistä. Eniten kokonaishintaan vaikuttaa luonnollisesti projektisi laajuus, työn kesto sekä tarvittavien materiaalien ja välineiden määrä.


Puusepän tuntitaksa

Puusepän tuntitaksa on usein 75-90 euroa, sis. ALV:n. Hinta vaihtelee luonnollisesti eri tekijöiden mukaan. Jotkut puusepät tarjoavat kiinteän hinnan tietyntyyppisille töille.


Muista, että on tavallista maksaa matkat sekä materiaalien ja varusteiden keräämiseen kuluva aika.


Puusepäntyön hintatekijät

Yleisiä puusepän työn hintatekijöitä ovat:

  • Projektin laajuus ja koko
  • Materiaalien valinta
  • Tarvikkeet
  • Matkan pituus

Milloin tarvitset puusepän tai kirvesmiehen?

Puuseppä voi olla mukana useissa erilaisissa projekteissa. Puuseppä osaa valmistaa ja koota paikan päällä koottavia huonekaluja, valmistaa ikkunoita, ovia ja portaikkoja, huonekalujen ja puutuotteiden valmistuksen ja kokoonpanon lisäksi.


Kirvesmies työskentelee usein isommissa projekteissa, kuten uusien rakennusten sisä- ja ulkorakennusten, kantavien elementtien, eristeiden ja vastaavien parissa.


Uudisrakentaminen

Aiotko rakentaa talon, mökin,tai laajennuksen? Jos aiot rakentaa uuden rakennuksen, tarvitset monenlaisia ​​käsityöläisiä, mukaan lukien puuseppiä, sähköasentajia, putkimiehiä ja koneurakoitsijoita - riippuen siitä, mitä aiot rakentaa ja mitä ominaisuuksia rakennuksella on oltava


Tilaan sopivat huonekalut ja sisustus

Tilaan sopivien huonekalujen ja sisusteiden valmistuksen ja asennuksen tekee puuseppä tai kirvesmies. Tuotteet valmistetaan usein puusepänverstaassa. Sen jälkeen puuseppä tulee ja kokoaa huonekalut paikoilleen.


Keittiö

Keittiön asennuksen voivat suorittaa sekä puusepät että kirvesmiehet.

Muista, että tarvitset putkiasentajan, jos aiot vaihtaa putkiston, ja sähköasentajan, jos aiot suorittaa töitä sähköjärjestelmässä.


Kylpyhuone

Puuseppä voi asentaa kylpyhuoneeseen kylpyhuonekalusteita, peilejä, pesualtaita, kalusteita ja muita kylpyhuonetarvikkeita. Jos aiot asentaa uuden suihkun tai pesualtaan, siirtää viemäriä tai teettää muita putkitöitä, tarvitset putkiasentajan. Jos aiot asentaa kylpyhuoneeseen lämmityskaapeleita tai uutta valaistusta, ne on teetettävä sähköasentajalla, ja jos aiot asentaa uusia laattoja, työ sujuu aina parhaiten laatoittajalta.


Lue lisää uuden kylpyhuoneen rakentamisesta täältä

Muut huoneet/olohuone

Jos olet kunnostamassa tai täyssaneeraamassa olohuonetta kokonaan, tarvitset usein puusepän tai kirvesmiehen. Täyssaneerauksen aikana suuret osat huoneen rakenteesta muuttuvat usein ja tarvitset kirvesmiehen.


Jos aiot teettää vesi- ja viemäritöitä, tarvitset putkiasentajan ja jos aiot asentaa sähköt, asentaa uudet pistorasiat tai valaistuksen, tarvitset sähköasentajan.


Arkkitehti auttaa sinua suunnittelemaan niin, että uusi olohuone on sellainen kuin haluat, ja että se noudattaa voimassa olevia lakeja ja määräyksiä.

Viimeksi julkaistut työilmoitukset

Suihkunurkkauksen laatoitus

00550HELSINKI

Kylpyhuoneremontti - Lattiakaivojen määrä: 1 - Vesipisteitä ei tarvitse siirtää Kylpyhuoneen suihkunurkkauksen lattian uusiminen. Nykyisillään lattia on päällystetty huonosti suihkutilaan sopivalla Tadelaktilla, joka pitää poistaa ennen uuden laattalattian asentamista. Laatoitettavan alueen pinta-ala noin 1m2, sekä noin 10cm lattiasta ylöspäin. Mahdollisesti myös suihkutilan seinien laatoitus.

Sisäovi

01700VANTAA

Huoneiston ulko-oven eteen pitäisi saada sisäovi. Alustavaan tarjouksen tulisi siältää oven ja asennuksen hinta. Kohde sijaitsee Vantaalla Myyrmäessä. Kuvassa karmin korkeus ja leveys mitat.

Lattian alla olevan rakenteen avaus

02480KIRKKONUMMI

Puulattian alla olevassa eristevillassa on mikrobivaurio. Rakennetta pitäisi avata korjaussuunnitelman tekijän tarkastusta. Lattiaa on avattava noin 4m2 alueelta. Lisäksi lattian ja eristeiden alla olevaan maanvaraiseen betonilaattaan pitäisi tehdä 40x40cm-kokoinen aukko. Huoneen ovelle tehtävä muovisulku, ettei mikrobia tai pölyä leviä muualle taloon. Kohde on hirsirakenteinen omakotitalo, jossa puukoolattu lattia maanvaraisen betonilaatan yläpuolella.

Parketin hionta

00840HELSINKI

Rivitalohuoneiston olohuoneen (noin 520x400 cm) ja eteisen (noin 500×110 cm) parketin hionta pian alkavan putkiremonttimme jälkeen. Parketti on hiottu aikaisemmin yksi tai kaksi kertaa. Huonnan lisäksi olisi tarjolla tapetointia ja maalausta neljässä huoneessa.

Pohjaratkaisun uusiminen

23800LAITILA

Pohjaratkaisun uusinta: * Kantavien seinärakenteiden (pääasiassa vanhoja hirsiseiniä) aukotus 1. kerroksessa * Kevyiden seinien purkua ja uusien rakennusta molemmissa kerroksissa * Välipohjan avaus tulevan olohuoneen yläpuolelta * Uudet pinnat (lattiat/sisäkatot/seinälevyt) muuttuviin huoneisiin * Vedeneristys tulevaan kodinhoitohuoneeseen Portaiden siirto: * Uusien portaiden rakennus sekä vanhojen purku. Uudet portaat keskipalkilliset, valmistettu vaaleasta puusta. Ks. liitteeet "portaat-malli.jpg" ja "portaat-materiaali.jpg". * Uusiin portaisiin kaiteet sekä lapsiportit molempiin päihin. Kaiteet vaaleaa puuta. Ks. liite "portaat-materiaali.jpg". * Samanlainen kaide avattua välipohjaa ympäröimään * Portaiden malli ei ole kiveenhakattu, ja varsinkin liitekuvat ovat lähinnä suuntaa antavia. Toivomme, että osana tarjousta esittelisitte, minkälaiset portaat tarjoukseen sisältyy. Sähkötyöt: * Sekä ylä- että alakerran sähkökaapit sijaitsevat tällä hetkellä aukotettavaksi / siirrettäväksi merkityissä seinissä --> sähkökaapit tulisi siirtää * Sähköjen vetäminen valmiiksi yläkerran tulevaan kylpyhuoneeseen * Sähkökaapin siirron yhteydessä voisi varmistaa, että tulevaisuudessa sauna on muutettavissa sähkösaunaksi ilman suurempia purkutöitä kylpyhuoneen ulkopuolella * Tietoliikennekaappi yläkerrassa sijaitsee myös purettavaksi merkatussa kohtaa seinää ja tulisi siirtää * Valaisimien paikat tuleviin portaisiin sekä tulevaan olohuoneeseen * Joidenkin pistorasioiden ja valaisimien paikkoja saattaa joutua siirtämään Putkityöt: * Putkien (viemäri & vesi) vetäminen valmiiksi yläkerran tulevaan kylpyhuoneeseen * Putkien (viemäri & vesi) vetäminen valmiiksi tulevaan kodinhoitohuoneeseen Ilmanvaihtotyöt: * Ilmanvaihdon vetäminen valmiiksi yläkerran tulevaan kylpyhuoneeseen * Ilmanvaihdon vetäminen tekniseen tilaan (teknisestä tilasta puuttuu tällä hetkellä koneellisen ilmanvaihdon venttiili) Liitteenä piirrustukset tavoitetilasta. Huomioitavaa kuitenkin, että * Tupakeittiön ja tulevan olohuoneen välisen seinän aukotus on osana nyt aloitettavaa kokonaisuutta, mutta muu keittiöremontti ei sisälly kokonaisuuteen * Yläkerran tuleva kylpyhuone jätetään toistaiseksi ilman pintoja ja rakennetaan loppuun myöhemmin. Tehdään siellä siis vain työt jotka mahdollistavat kylpyhuoneen rakentamisen loppuun tulevaisuudessa ilman tarvetta ylimääräiselle purkamiselle. * Tulevan kodinhoitohuoneen kiintokalusteet sekä lavuaari asennetaan myöhemmin, eivät sisälly kokonaisuuteen Hoidamme pintojen viimeistelyn (maalaus/tapetointi/listoitus) itse. Hankimme katon ja lattian pintamateriaalit sekä seinien viimeistelymateriaalit (maalit, tapetit ja listat) itse. Toivomme, että urakoitsija hankkii muut materiaalit ja että ne sisällytetään tarjoukseen. Toivomme että urakoitsija hoitaa loppusiivouksen sekä jätteiden poiskuljetuksen. Toivomme myös, että mahdolliset avauksia tehdessä esille tulevat rakenteelliset puutteet voidaan korjata osana tätä remonttia erikseen sovittavina lisätöinä.

Terassin rakentaminen

04340TUUSULA

Hei. Pyytäisin tarjousta n. 30cm korkoon korotetun n. 3x6m terassin rakentamisesta pihallemme. Tarjouksia voi antaa sekä puu- että kiviterassista
Viimeisimmät arvioinnit
Peltikaton asennus huopakatteen päälle

Erittäin ammattitaitoista ja nopeaa työtä. Kommunikointi whatsappin kautta kuvien kera oli todella hieno lisä, pystyi seuraamaan etänä ja jäin kuvat tietopankiksi. Hinnoittelu urakalle oli järkevä ja kun vielä loppusiivouskin oli sellainen että tuskin huomasi että mökillä oli tehty hommia, niin suosittelen lämpimästi yritystä tuleville rempan tarvitsijoille. Reijo

Kesä 2024
R

Reijo - Tmi Kari-Tapio Pajunen

KUHMOINEN
Rivitalohuoneiston pintaremontti

Erinomainen työn jälki nopeasti ja vaivattomasti

Kesä 2024
S

Sebastian - Merensini Oy

ESPOO
Väliseinän rakennus

Työ tehtiin hyvin ja nopeasti ammattitaidolla.

Kesä 2024
S

Sakari - Rakennuspalvelu Nikander

HELSINKI
Välikaton purku ja valmistelu puhallusvillaa varten

Laadukas välipohjan purku ja puhallusvillan asennus.

Kesä 2024
M

Minna - AL rakennus-remontti

KIRKKONUMMI
Parvekkeiden puulattiat

Parvekkeen lautalattian tekeminen sujui erinomaisesti ja työn laatu oli todella hyvä. Kommunikaatio oli selkää ja avointa koko työn ajan ja kaikki sujui sovitusti esimerkiksi hinnan ja aikataulun suhteen. Kaikki hoitui siististi ja jäljet siivottiin. Voin suositella!

Kesä 2024
T

Topi - Tilamuutostyöt Tikkanen Oy

HELSINKI
Suihkunseinnien asennus

Ihan yees

Kesä 2024
M

Mikko - Sergei Sitov

ESPOO
Ammattikirvesmiehen avuksi uuden saunarakennuksen kattamistyöhön

Tmi Viljo B. on ollut rantasaunaprojektin rakennustyössä Mikkelin Paajalansaaressa. Työtehtäviin on kuulunut rantasaunamökin perustustyötä BCE-valmisbetonipilareista. Routaeristyksen pinta-ala oli yli 100 m2 ja työhön sisältyi myös salaojien, sadevesijärjestelmän ja saunakaivon asennus. Hirsikehikon asensi tehtaan asennusryhmä ja sen jälkeen Tmi Viljo B. toisena rakentajana on on viimeistellyt ja asentanut rantasaunan kattovasat. Lisäksi Tmi Viljo B. on ollut kokoamassa grillimajaa ja elementtirakenteista pihavarastoa. Kaikki työtehtävät ovat hoituneet erinomaisella tehokkuudella ja monipuolisilla työtaidoilla. Nyt on sovittu viiden viikon jatkotilauksesta Tmi Viljo B. kanssa.

Kesä 2024
J

Jarmo - Tmi Viljo. B

ANTTOLA
Terassin täysi uusiminen

Suunnittelu, ratkaisut ja laatu erinomaista. Ei lähetä oikomaan vaan tehdään kerralla priimaa. Suosittelen.

Kesä 2024
J

Juhani - Hanskin Paja

RIIHIMÄKI
Rullaverhon kiinnitys parvekkeelle

Ystävällinen palvelu

Kesä 2024
S

Sari - Hilios Oy

HELSINKI
Kolmion maalaus ja laminaatit

Monen tarjouksen joukosta valitsin Uusilme-firman ja kyllä kannatti. Kaikki meni sovitun suunnitelman, aikataulun ja budjetin mukaan. Työn jälki on siistiä ja ammattimaista. Kommunikointi työn eri vaiheissa oli hyvää. Asunto tuli käytännössä päivitetyksi täysin eli tapettien ja listojen poisto, pohjatyöt, seinien maalaus, ovien maalaus, listoitus ja katon maalaus, uudet lattiat. Ollaan erittäin tyytyväisiä tähän! En tavallisesti jätä tällaisia arvioita mutta nyt on aihetta.

Kesä 2024
N

Nina - Uusilme

TAMPERE
Puulattian lautoihin tulleiden rakojen tiivistäminen

Kaikki toimi sovitusti. Tehokasta työtä ammattitaidolla.

Kesä 2024
A

Ari - Roamakka

POHJALANKILA
Panelointi ja levytys, sisätilat Kesämaja Kivinokassa, Herttoniemi Helsinki

Luotettavaa ja taitavaa työskentelyä. Kommunikaatio sujui hyvin ja asiat hoituivat helposti. Kesämajan sisäpaneloinnista tuli tosi hieno.

Kesä 2024
M

Mirva - New Land

HELSINKI
TERASSIN RAKENTAMINEN

Terassista tuli juuri sellainen kuin pitikin. Hinta kohtuullinen, kommunikaatio yrityksen kanssa sujuvaa ja työskentely tehokasta. Ollaan tyytyväisiä lopputulokseen.

Kesä 2024
A

Anne-Maria - Ahkerat Majavat Oy

TURKU
aidan sekä portin rakennus ok-talon pihan ympärille

Työn jälki erittäin hyvää! Kaikki hoitui todella hyvin alusta loppuun, voin vahvasti suositella heidän palveluitaan.

Kesä 2024
k

kai - Saneeraus Suokas

LAHTI
Väliseinä ja ovi rivitaloon

Työn laatu ja hinta oli todella erinomaiset. Suosittelen

Kesä 2024
A

Anna - Rime Rakennus Oy

LOHJA
Terassin korjaus/rakennus

Kaikki sujui sovitusti.

Kesä 2024
S

Siina - TL-Yhtiöt Oy

HELSINKI
Välioven asennus

Luotettava yritys kaikkiaan. Suosittelen.

Kesä 2024
A

Anne - Rakennus Kitunen

KUOPIO
Terassin pleksikatteen korjaus/asennus

Työ hyvin suoritettu . Vuotava terassin katto tuli vettä pitäväksi!!

Kesä 2024
T

Teijo - Ferson Oy

KULLAA
remontti

oli ammattitaitoinen tekijä, tehtiin ok taloon saneerausta timpurin töitö ja maalausta. kaikki sujui niin kun oli sovittu, samoin hinnoittelu. suosittelen muillekin.

Kesä 2024
v

voitto - Saneeraus Suokas

JÄRVELÄ
Takapihan terassin uudelleen rakentaminen

Luotettava toimija - asiat eteni juuri kuten sovittiin ja ripeämminkin. Erinomainen kommunikaatio ja työn edetessä yksityiskohdista sovittiin yhteisesti. Mikä tärkeintä lopputulos, uusi terassi on todella asiallinen ja siisti. Suosittelen lämpumästi.

Kesä 2024
M

Mira - Hirworks Oy

ESPOO
Valokatoksen ja pation korjausta

Kaikki toimi sopimuksen mukaan, tosin aloitusaikataulu hieman myöhästyi

Kesä 2024
M

Matti - RAKENNUS J. HOLM

ESPOO
Terassin rakentaminen

Ylitti odotukset monin verroin! Osasi suunnitella toteutuksen paremmin kuin pystyttiin itse edes kuvittelemaan

Kesä 2024
J

Jere - Oma Onni Oy

ESPOO
Kodinhoitohuoneen ja vaatehuoneen remontti

Projektimme on vielä kesken, mutta tähän asti kaikki on sujunut erittäin hyvin, kommunikointi on helppoa ja myös muutoksista sopiminen on onnistunut vaivattomasti. Voin mielelläni suositella heitä vastaaviin remontteihin luotettavaksi tekijäksi.

Kesä 2024
A

Aki - Merensini Oy

ESPOO
Terassin korjaus ja lisärakentaminen

Erittäin hyvä kokemus. Joustava ja luotettava. Tuntee myos perinnerakentamista ja korjausrakentamista. Ratkaisee innovatiivisesti hankaliakin ongelmakohtia.

Kesä 2024
A

Auli - T:mi Harald & kirves

PARAINENValitut yritykset

14 työilmoitukset

Kokomestari Oy Turku on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Helsinki, Espoo, Askola, keskiarviolla 5.0/5 tähteä. Lue arviointeja tai ota yhteyttä täältä!
A

Arja

21.5.2024

Tuli paikalle juuri niin kuin sovittiin, teki nopeasti ja siististi homman valmiiksi. Lämmin suositus.

Katso profiili

10 työilmoitukset

Tuomo Lehtinen Custom Works on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Helsinki, Espoo, Askola, keskiarviolla 5.0/5 tähteä. Lue arviointeja tai ota yhteyttä täältä!
M

Merja

6.5.2024

Tuomo teki mh:n seinien tasoituksen ja maalauksen nopealla aikataululla. Homma sujui niin kuin oli sovittu ja työnjälki oli erinomainen... Lisää

Katso profiili

12 työilmoitukset

Renomax Oy on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Helsinki, Espoo, Askola, keskiarviolla 5.0/5 tähteä. Lue arviointeja tai ota yhteyttä täältä!
T

Titta

14.6.2024

Olen erittäin tyytyväinen remontin lopputulokseen. Työn laatu täytti odotukseni, ja remonttitiimi oli ammattitaitoinen ja ystävällinen. Suosittelen heidän palveluitaan remonttia suunnitteleville.

Katso profiili

10 työilmoitukset

Oraka ky on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Helsinki, Espoo, Askola, keskiarviolla 5.0/5 tähteä. Lue arviointeja tai ota yhteyttä täältä!
V

Ville

4.6.2024

Työt tuli tehtyä sovitusti ja hyvällä asenteella. Siistiä jälkeä.

Katso profiili

11 työilmoitukset

Merensini Oy on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Helsinki, Espoo, Askola, keskiarviolla 5.0/5 tähteä. Lue arviointeja tai ota yhteyttä täältä!
S

Sebastian

19.6.2024

Erinomainen työn jälki nopeasti ja vaivattomasti

Katso profiili

4 työilmoitukset

Timo Turkki Kiinteistöt Oy on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Lahti, Orimattila, Hollola, keskiarviolla 5.0/5 tähteä. Lue arviointeja tai ota yhteyttä täältä!
K

Kirsi-Marja

3.6.2024

Aikataulu ja hinta pitivät, samoin työn laajuus ja jälki sopimuksen mukaan. Vanhan tummahkon tiilitalon ulkonäkö kokonaisuudessaan muuttui tosi raikkaaksi... Lisää

Katso profiili

5 työilmoitukset

Remonttipalvelu Pitkänen on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Ruovesi, Ikaalinen, Kangasala, keskiarviolla 5.0/5 tähteä. Lue arviointeja tai ota yhteyttä täältä!
T

Tommi

14.5.2024

Nopeaa, ammattitaitoista toimintaa. Työ sujui juuri niinkuin sovittiin ja hinta pysyi sovitussa haarukassa. Paikat jäi siistiksi ja työn jälki... Lisää

Katso profiili

16 työilmoitukset

Hiltunen Leo T:Mi on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Merijärvi, Vaala, Raahe, keskiarviolla 4.9/5 tähteä. Lue arviointeja tai ota yhteyttä täältä!
M

Minna

8.4.2024

Tehokkaasti toteutettu pyydetty työ

Katso profiili
Näytä lisää yrityksiä

Julkaistu 27. loka 2022, 10:25

Päivitetty 23. touko 2024, 08:11