Tietosuoja

Av Eythor Fey Oskarsson

Sist oppdatert: 13. mai 07:56

Remppatori.fi (tämän jälkeen ‘’Remppatori’’ tai ‘’Remppatori.fi’’) on palvelu, jossa saat mahdollisuuden julkaista ilmoituksia (tämän jälkeen työilmoitukset). Työilmoitus välitetään tämän jälkeen asianmukaisille remontti- ja rakennusalan ammattilaisille. Lisäksi Remppatori antaa sinulle mahdollisuuden julkaista sivusta arvostelun sekä jakaa kokemuksesi valitsemastasi ammattilaisesta. Täältä löydät tietoa siitä, miten käsittelemme Käyttäjien henkilötietoja. Voimme päivittää tai muuttaa käytäntöjämme. Jos teemme merkittäviä muutoksia, saat niistä ilmoituksen palveluun rekisteröityyn sähköpostiosoitteeseen.

Mitä ovat henkilötiedot?

Henkilötiedot ovat tietoja, joiden perusteella henkilö voidaan tunnistaa, kuten nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, IP-osoite. Tiedot siitä miten käytät Remppatoria, kuten minkä yrityksen profiilia olet katsonut tai minkälaisia työilmoituksia olet julkaissut, katsotaan myös henkilötiedoiksi.

Mitkä säännöt pätevät henkilötietojen käsittelyssä?

Remppatori käsittelee henkilötietojasi tietosuojalakia noudattaen. Kun annat meille luvan välittää henkilötietojasi muille osapuolille, siirtyy vastuu tietojen käsittelystä heille. Sama koskee tietoja, joita mahdollisesti annatte muille verkkosivuille seurattuasi linkkejä Remppatori.fi:stä.

Mitä tietoja keräämme sinusta?

Itse antamasi tiedot

  • Rekisteröityessäsi Remppatori-käyttäjäksi tai lisätessäsi tietoja työilmoitukseen sekä niihin kuuluviin lomakkeisiin.
  • Viestit, jotka lähetät Remppatorissa, esimerkiksi asiakaspalveluun tai yritykselle, johon olet yhteyksissä palvelun kautta.
  • Yrityksille antamasi arvostelut sekä muu palaute, jota annat palvelun kautta.

Tietoja, jotka keräämme Remppatorin käytöstäsi

  • Mitä laitetta käytät. Oletko tietokoneella, puhelimella tai tabletilla, mitä nettiselainta käytät, IP-osoite, verkko-operaattori ja vastaavat.
  • Mitä teet. Esimerkiksi millä sivuilla vierailet, yrityksien profiilit, johon siirryt ja mainokset, joita näytämme.
  • Missä olet. Rekisteröimme IP-osoitteesi ja sen perusteella myös sijaintisi. Jos hyväksyt sijaintisi jakamisen palvelussamme, keräämme tarska GPS-sijainnin.

Tiedot tallennetaan joko tietokantaamme tai käyttämällesi laitteelle (puhelin, tietokone jne.).

Tietoja kolmansilta osapuolilta


Saamme tietoa asiakkailta sekä muilta kolmansilta osapuolilta, jotka auttavat meitä analysoimaan Remppatorin käyttöä ja siten parantamaan Palveluamme. Esimerkiksi mainostaja voi välittää meille tietoja siitä, kun siirryit heidän sivulleen klikkaamalla mainosta Palvelussamme.

Käsittelyn tarkoitukset ja käsittelyperusteet


Käsittelemme tietoja turvallisesti sekä tavalla, joka vastaa käyttäjiemme odotuksia. Täytämme myös tiettyjä Suomen ja EU:n lainsäädännöissä olevia vaatimuksia. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että henkilötietojen käsittelyllä on tarkoitus ja niin sanottu käsittelyperuste. ”Käsittelyperuste” on lainsäädännössä määritelty oikeutus, jonka perusteella Remppatori uskoo saavansa kerätä ja käyttää tietyntyyppisiä tietoja tiettyihin käyttötarkoituksiin. Arvioimme käyttämiämme käsittelyperusteita säännöllisesti sekä käyttäjiltä, viranomaisilta että yhteistyökumppaneiltamme saadun palautteen perusteella. Lisäksi varmistamme, että kun tietojen käsittelyn tarkoitus on saavutettu, poistetaan tiedot.



Remppatorin keräämien tietojen käytölle on seuraavat perustelut:

  • Suostumus: Kun olet antanut meille luvan käsitellä henkilötietojasi. Esimerkiksi silloin, kun lisäät palveluun työilmoituksen tai julkaiset arvostelun palvelusta löytämäsi yrityksestä. Suostumuksen voi peruuttaa milloin tahansa.
  • Sopimuksen täyttäminen: Henkilötietojesi käsittely saattaa olla tarpeen esimerkiksi silloin kun solmitte sopimuksen kanssamme. Meidän on käsiteltävä yhteystietojasi, jotta työilmoitukseesi vastaavat yritykset näkevät mm. missä työ tehdään, keneen heidän tulee ottaa yhteyttä jne.
  • Oikeutettu etu: Henkilötietojen käsittely voi perustua Remppatorin oikeutettuun etuun edistää liiketoimintaa. Esimerkiksi silloin, kun julkaiset työilmoituksia palveluun.
  • Lakisääteinen velvollisuus: Joissakin tapauksissa meillä on lakisääteisiä velvoitteita, jolloin meidän on käsiteltävä henkilötietoja. Esimerkiksi kirjanpitosäännökset edellyttävät meiltä myös maksujen, laskutuksen ja muiden toimintojen hallinnointia ja säilytystä.
  • Joissain yksittäistapauksissa voi meillä samanaikaisesti olla useita laillisia perusteita henkilötietojesi käsittelyyn. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka peruisit suostumuksesi tietojen käsittelyyn, tai jokin muu perustelu niiden käsittelemiseen poistuisi, käsittelee Remppatori edelleen henkilötietojasi, jos meillä on jokin muu laillinen peruste tai velvoite sen tekemiseen.

Mihin tietoja käytetään?


Päämäärämme on koko ajan varmistaa, että palvelun käyttäjänä kokemuksesi Remppatorista on paras mahdollinen. Alla ovat ne tärkeimmät käyttötarkoitukset, johon käytämme henkilötietojasi:

  1. Pystyäksemme toimittamaan palvelun odottamallasi tavalla. Tarvitsemme yhteystietosi esimerkiksi siksi, että yritykset voivat ottaa yhteyttä, kun olet julkaissut työilmoituksen.
  2. Säästää aikaasi ja työmäärää automaattisen sisäänkirjautumisen ja esitäytettyjen lomakkeiden kautta.
  3. Soveltaa Remppatoria sinulle ja kiinnostuksille. Voimme esimerkiksi näyttää mainoksia kodinkoneista, jos olet julkaissut ilmoituksen keittiöremontista. Voit myös nähdä palvelussa suosituksia ja tarjouksia osoitteesi sekä sijaintisi perusteella.
  4. Kohdistettuun mainontaa ja sisältöön sekä niiden vaikutuksen mittaamiseen. Haluamme näyttää palvelussa sisältöä ja mainoksia, jotka ovat sinulle kaikista olennaisia, ja mittaamme kuinka osuvia ne ovat. Sinulle voidaan näyttää mukautettua Remppatori-sisältöä muilla sivustoilla, kun Remppatori.fi. Mainostajamme näkevät mitkä asuinpaikat (kuntatasolla) ovat käyneet tai nähneet heidän mainoksiaan. Emme luovuta heille tietoja, joilla sinut olisi mahdollista tunnistaa.
  5. Luoda turvallinen ja tehokas markkinapaikka. Näytämme koko nimen sekä postinumeroalueen, kun julkaisette arvostelun palvelussa. Se tuo turvaa muille käyttäjille heidän harkitessaan yrityksen palkkaamista.
  6. Estää ei-toivottua tai laitonta toimintaa. Remppatorin turvallisuus markkinapaikkana on meille tärkeää. Siksi teemme kaikkemme estääksemme ei-toivottua ja laitonta toimintaa. Käytämme eri tietoja ja toimintoja tunnistaaksemme sääntörikkomukset ja petosyritykset kuten mm. IP-osoitteita, evästeitä, työ- ja viestihistoriaa. Havaitessamme jotain epäilyttävää, on asiakaspalvelumme yhteyksissä suoraan henkilöön, jota tämä koskee.

Jaetaanko henkilötietosi muille osapuolille?


Remppatori jakaa joissain tapauksissa henkilötietoja Remppatorin ulkopuolisten yritysten tai henkilöiden kanssa. Tämä tapahtuu ensisijaisesti siksi, että voimme tarjota sinulle parempia ja turvallisempia tuotteita ja palveluita. Alla tärkeimmät esimerkit:

  • Kun joku muu suorittaa puolestamme palveluita. Esimerkiksi kun käytämme kolmatta osapuolta sopimuksen laatimiseen tai maksutapahtumien suorittamiseen, tai kun käytämme Google Analyticsiä tai Amplitudea palvelumme käytön analysoimiseen. Yritykset eivät saa käyttää tietoja muuhun kuin palvelujen tuottamiseen meille.
  • Kun pyydät meitä jakamaan ne muille. Esimerkiksi kun julkaisette työilmoituksen ja me lähetämme sen ajankohtaisille yrityksille, saavat he pääsyn yhteystietoihisi, kun he vastaavat ilmoitukseen.
  • Turvallisuuden vuoksi. Jotta voimme suojella sinua käyttäjätilisi luvattomalta käytöltä, saatamme käyttää henkilötietoihin perustuvia tietoturvapalveluita.
  • Rikosta epäillessä voidaan tiedot luovuttaa viranomaisille heidän pyynnöstä. Voimme myös tarvittaessa luovuttaa tietoja muille epäillyn petoksen estämiseksi, tai kun tiedot ovat tarpeen erimielisyyksien tai sopimusrikkomusten selvittämiseksi.

Remppatori ei jaa, myy, levitä tai muuten anna sinua koskevia henkilötietoja eteenpäin, kuin mitä tässä tietosuojaselosteessa on mainittu.

Tietojen käsittely – palveluntarjoajien käyttö


Käytämme palveluntarjoajia, jotka suorittavat puolestamme tiettyjä tehtäviä, ja täten on joillakin palveluntarjoajista pääsy henkilötietoihin. Esimerkkinä palvelut, jota käytämme tietojen tallennuksessa, ovat niin sanottuja henkilötietojen käsittelijöitä. Olemme silti edelleen vastuussa tietojen käsittelystä rekisterinpitäjänä. Yritys, joka näihin tietoihin pääse voi käsitellä niitä vain tarjotakseen meille asianmukaisen palvelun. Heillä ei ole lupaa käsitellä tietoja millään muulla kuin ohjaamallamme tavalla. He eivät täten voi käyttää tietoja omiin tarkoituksiinsa. Arvioimme tietokäsittelijöiden palveluntarjoajien käyttöä mm. tietoturvallisuuden osalta varmistaaksemme vastuullisen tietojen käsittelyn. Solmimme palvelun tarjoajien kanssa kirjalliset sopimukset lain asettamien vaatimusten mukaisesti.


Yksittäiset tietojenkäsittelijät käsittelevät henkilötietoja Suomen ja EU:n ulkopuolella, joka on yleistä ja laillista edellyttäen, että tietyt vaatimuksen tietosuojan varmistamiseksi täyttyvät. Siirrämme tietoja vain jos:

  • Paikan ja vastaanottajan katsotaan takaavan tietosuoja-asetuksen mukaisesti riittävä tietosuojan taso, tai
  • Siirto tapahtuu EU:n komission määrittelemien vakiosopimuslausekkeiden nojalla tietosuoja-asetuksen mukaisesti ja huomioiden tarvittavat täydentävät suojatoimet.

Kuinka kauan henkilötietoja säilytetään?


Remppatorin yleinen sääntö on, että säilytämme käyttäjän henkilötietoja vain niin kauan kuin se on tarpeen henkilötietojen käsittelyn tarkoituksen kannalta, paitsi jos säilytys on lakisääteinen, kuten esimerkiksi jo mainitussa kirjanpitosäännöksessä. Pääsääntönä on, että tietoja säilytetään enintään viisi vuotta. Kuinka nopeasti tiedot voi poistaa voi vaihdella. Tässä muutama tärkeä esimerkki:

  • Säilytämme henkilötietojasi, rekisteröityjä työilmoituksia, viestejä, julkaistuja arvosteluja sekä muuta tietoa, joita lisäät tilillesi, niin kauan kun käyttäjätilis on aktiivinen.
  • Jos tilisi on käyttämätön (ei sisäänkirjautumisia), poistamme käyttäjätilisi viiden vuoden kuluttua. Saatte ilmoituksen sähköpostitse ennen poistamista, jotta se voidaan halutessasi perua.
  • Kun pyydät, että työilmoitus poistetaan, poistamme sen Minun ilmoituksistani, eikä sitä voida enää tuoda takaisin sivullesi. Säilytämme silti ilmoituksen tilasto- ja mittaamistarkoitukseen. Ilmoitus tulee silti olemaan yhdistettynä käyttäjätiiliisi järjestelmässämme ja saattaa sisältää henkilötietoja.
  • Remppatorin käyttötapojesi tiedot voivat olla järjestelmässämme kolme vuotta. Tietoja käytetään palvelumme käyttöystävällisyyden analyysissä, sekä tuotekehityksessä.
  • Pyytäessänne Remppatorin käyttäjätilisi poistamista, poistamme henkilötiedot tililtäsi sekä julkaisemistasi työilmoituksista. Poistamme kopiot keskusteluista, joita olet käynyt yritysten kanssa Remppatorissa. Viestien vastaanottajalta viestit eivät poistu. Mahdollisten erimielisyyksien takia säilytetään henkilötietosi hallintojärjestelmässämme jonkin aikaa ennen kuin ne poistetaan pysyvästi.

Sinun oikeutesi ja miten voit niitä käyttää


Henkilötiedot ovat tietenkin sinun ja sinulla on niihin liittyviä oikeuksia: sinulla on esimerkiksi oikeus saada pääsy tietoihisi. Sinulla on myös oikeus saada poistettua tai muutettua sinua koskevat henkilötiedot. Voit myös vaatia henkilötietojen käsittelyn rajoitusta, jos uskot, että käsittely on laitonta. Sinulla on myös halutessasi oikeus vastaanottaa joitain henkilötietoja digitaalisesti tai siirtää ne toiselle yritykselle halutessasi. Kerromme näistä oikeuksista tarkemmin alla ja kerromme myös, kuinka voit näitä oikeuksia tarvittaessa käyttää. Jos et ole varma käsittelemmekö henkilötietojasi, voi pyytää siitä vahvistusta ottamalla meihin yhteyttä.


Alta voit lukea tarkempaa tietoa mainittujen oikeuksien käyttämisestä:

  • Oikeutesi saada pääsy sinua koskeviin henkilötietoiin, joita käsittelemme (tarkastusoikeus). Päästäksesi näkemään nämä tiedot, ota meihin yhteyttä.
  • Sinulla on oikeus saada virheelliset tiedot oikaistua. Käyttäjät voivat itse oikaista ja päivittää tietoja kirjautumalla käyttäjätilille. Voit myös ottaa suoraan meihin yhteyttä.
  • Oikeutesi tietojen postoon (oikeus saada tiedot postetuksi). Uuden EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaan sinulla on oikeus pyytää meitä poistamaan tiedot, jota olemme kerännyt sinusta. Halutessasi tätä, voit ottaa meihin yhteyttä.
  • Oikeutesi vastustaa ja rajoittaa käsittelyä. Tietyissä olosuhteissa on meillä oikeus käsitellä henkilötietojasi, jos niiden käsittely on tarpeen meidän oikeutettujen etujemme toteuttamiseksi, edellyttäen, että rekisteröidyn oikeudet ja vapaudet eivät ole vahvemmat. Tällaisissa tapauksissa on sinulla, käyttäjällä, oikeus vastustaa henkilötietojesi käyttöä vastaan. Pääsääntöisesti keskeytämme silloin henkilötietojen käsittelyn, ja tämä pätee poikkeuksetta, jos käsittely tarkoitus on suoramarkkinointi. Tietyissä tapauksissa on sinulla mahdollisuus pyytää henkilötietosi käsittelyn lopettamista tai rajoittamista. Käyttäessäsi tätä oikeutta, voidaan henkilötietojasi käsitellä vain hyväksynnälläsi, tai jos niitä käsitellään tiettyihin tarkoituksiin, jotka ovat mainittu henkilötietolaissa.
  • Oikeutesi vastaanottaa digitaalinen kopio tiedoistasi ja datastasi. Sinulla on tietyissä olosuhteissa oikeus saada digitaalinen kopio tiedoista ja datastasi, joita olet meille antanut, tai halutessasi siirtää ne toiselle yritykselle, jos se on teknisesti mahdollista ja vastuullista. Tämä oikeus koskee vain tietoja, joita käsitellään automaattisesti ja jotka perustuvat suostumukseesi, tai joita käsitellään sopimuksen täyttämisen takia. Tiedonsiirto-oikeutesi kattaa vain tietoja, joita sinä olet meille antanut, joko suoraan esimerkiksi yhteydenottolomakkeen kautta, tai jotka ovat kerätty palveluamme käyttäessäsi.

Haluamme muistuttaa, että yllä mainituille oikeuksille löytyy poikkeuksia. Nämä poikkeukset on määritelty lainsäädännössä, ja ne voivat esimerkiksi tarkoittaa sitä, että tiettyjen tietojen luovuttaminen ei ole mahdollista toisten oikeuksien ja vapauden takia, tai että tiettyjä henkilötietoja ei voida poistaa esimerkiksi lainsäädännön vaatiessa niiden tallentamista tietyn ajan.

Kuinka voin hallita tietojani?


Henkilötietojen päivittäminen

On tärkeää, että tietosi ovat oikein. Voit päivittää niitä Minun Profiilissani.


Henkilötietojen asetukset

Voitte rajata henkilötietojesi talletuksen ja käsittelyn. Suurin osa Palvelustamme ei silloin ole sinulle optimoitu.

Lasten tietosuoja


Emme halua kerätä tai käsitellä alle 16-vuotiaiden henkilötietoja.

Jos kuitenkin alle 16-vuotias lapsi on antanut meille henkilötietojaan, kuten julkaissut työilmoituksen, poistamme tiedot heti kun saamme tästä tiedon. Remppatori ei kerää käyttäjän syntymäaikaa, joten emme voi välittömästi tunnistaa käyttäjän ikää. Huoltaja voivat ottaa meihin yhteyttä.

Jos olen aiemmin antanut Remppatorille suostumukseni käsitellä henkilötietojani, voinko perua sen?


Jos olet aiemmin antanut meille suostumuksen käsitellä henkilötietojasi, voit milloin tahansa perua sen. Lopetamme silloin suostumukseen liitettyjen henkilötietojen käsittelyn.

Muutosten toteutus


Saatamme aikaajoin päivittää Remppatorin tietosuojaselostetta niin, että se vastaa Palveluumme tai tietosuojalakiin tehtyjä muutoksia. Ilmoitamme kattavista muutoksista sivustollamme, ja saatte myös ilmoituksen muutoksista, kun seuraavan kerran kirjaudutte tilillenne. Kirjautuneille käyttäjille ilmoitetaan erikoistapauksissa suoraan sähköpostitse tai ilmoituksella palvelussamme.