Sisäremontit

Kodinhoitohuoneen remontti

Aiotko remontoida kodinhoitohuoneen?

Suunnitteletko kodinhoitohuoneen remonttia? Riippumatta siitä, rakennatko uutta, peruskorjaatko vai haluatko uusi ratkaisuja sisustukseen: Remppatorista löydät upeita urakoitsijoita, jotka voivat auttaa sinua suunnittelemaan uuden kodinhoitohuoneesi!

Aloita täältä

Mitä kodinhoitohuoneen remontti maksaa?

Kodinhoitohuoneen remontoinnin tai rakentamisen hinta riippuu siitä, mitä tehdään ja kuinka paljon, huoneen koosta ja millaisia materiaaleja ja ratkaisuja valitset. Lisäksi hinta nousee tarvitsemiesi käsityöläisten määrän ja heidän käyttämiensä työtuntien määrän myötä. Jos aiot rakentaa tai täysremontoida kodinhoitohuoneen, se on kalliimpaa kuin pelkkä pintaremontti.


Kodinhoitohuoneen täysremontin hinta on yleensä 10 000–20 000 euroa. Kannattaa keskustella käsityöläisen kanssa siitä, mitkä ratkaisut voisivat sopia tarpeisiisi ja budjettiisi ennen projektin aloittamista.Laajuus ja monimutkaisuus

Jos aiot remontoida kodinhoitohuoneen, projektin laajuus ja monimutkaisuus riippuvat pitkälti siitä, aiotko tehdä täys- vai pintaremontin. Tämä vaikuttaa myös projektin kokonaishintaan.


Tyypillisesti Kodinhoitohuoneen remontti kestää kolmesta kahdeksaan viikkoa, riippuen siitä, kuinka paljon tehtävää on. Jos aiot tehdä vain pinnallisia muutoksia tai muita yksinkertaisia parannuksia, projekti vie vähemmän aikaa. Jos aiot sen sijaan tehdä muutoksia putkiin, purkaa tai tehdä uusia pintoja, se kestää kauemmin.


Jos kodinhoitohuoneen remonttiin on haettava rakennuslupaa, voit odottaa asian käsittelyn kestävän kauemmin.Urakoitsijat

Kodinhoitohuonetta remontoitaessa on tärkeää, että käytät päteviä urakoitsijoita. Siten voit olla varma, että saat hyvän lopputuloksen ja että kodinhoitohuone täyttää kaikki vaatimukset. Kodinhoitohuone määritellään märkätilaksi, ja siksi sen on täytettävä samat tekniset vaatimukset kuin kylpyhuone.


Jos sinun on vaikea päättää, miltä kodinhoitohuoneen pitäisi näyttää, kannattaa ehkä pyytää arkkitehdin tai sisustusarkkitehdin apua. He voivat auttaa sinua löytämään fiksuja ja käytännöllisiä ratkaisuja sisustukseen, mikä saattaa kannattaa, jos aiot esimerkiksi sisustaa kapean tai pienen kodinhoitohuoneen.


Aioitpa tehdä muutoksia lattiaan tai seiniin, tai rakentaa hyllyjä, kaappeja tai työtasoja kodinhoitohuoneeseen, voit hyödyntää puuseppää tai kirvesmiestä. Jos asennat uuden valaistuksen, lämmityskaapelit tai kodinkoneet, tarvitset sähköasentajan.


Jos sinun on uusittava putkistoja, siirrettävä olemassa olevia putkia tai asennettava vesikalusteita, tarvitset putkiasentajan. Ammattitaitoisen urakoitsijan on aina suoritettava nämä työt vesivahinkojen välttämiseksi. Putkiasentaja voi auttaa myös esimerkiksi pesualtaan tai kodinkoneiden asentamisessa.


Jos haluat asentaa lattian tai laattoja, tarvitset muurarin tai laatoittajan. Voit myös maalata pinnat märkätilamaalilla tai levittää mikrosementtiä. Silloin tarvitset maalarin.Seikat, jotka voivat nostaa projektisi hintaa

Kodinhoitohuoneen remontin kokonaishintaan vaikuttavat useat tekijät. Muutamia tavallisia hintatekijöitä huoneen koon lisäksi ovat valitsemasi materiaalit ja sisustus. Tekniset asennukset ovat kuitenkin suurin kustannus. Tähän sisältyy olemassa olevien putkijärjestelmien, sähköjärjestelmän, ilmanvaihdon ja vesieristeiden muuttaminen tai uusiminen.


Kodinhoitohuoneen kunnostuksessa laadussa ja hinnassa on suuria vaihteluita eri materiaalien ja kalusteiden välillä. Tämä pätee erityisesti laattoihin, lämmityskaapeleihin ja teknisiin asennuksiin. Riippumatta siitä, mitä materiaaleja ja ratkaisuja haluat, on viisasta investoida hyvään laatuun. Tämä vähentää huollon tai vaihdon tarvetta tulevaisuudessa.


Kannattaa ehkä hankkia apua käsityöläiseltä ostaessaan materiaaleja ja kalusteita, koska he saavat usein ostaa ne halvemmalla toimittajilta. Silloin voit olla varma, että saat kohtuuhintaisia vaihtoehtoja, jotka täyttävät kaikki laatuvaatimukset.


Jos aiot siirtää kodinhoitohuoneen talon paikkaan, jossa ei ole vesi- ja viemärijärjestelmää, sinun on asennettava uudet putkistojärjestelmät ja pumppu, joka voi kuljettaa vettä olemassa olevasta putkistosta. Tämä lisää projektisi hintaa. Siksi voi olla suositeltavaa yrittää laittaa pesutupa kylpyhuoneen tai keittiön yhteyteen, jotta se on helppo kytkeä putkistoon.


Jos aloitat kodinhoitohuoneen remontin, harkitse, kannattaako myös remontoida keittiö tai kylpyhuone, kun sinulla on jo käsityöläisiä paikalla. Voit säästää paljon rahaa, kun samassa projektissa tehdään viemäri-, putki- ja sähkötöitä.Kodinhoitohuoneen täysremontti

Jos aiot täysremontoida kodinhoitohuoneen, siihen liittyy suurempia muutoksia kuin pintaremonttiin. Täysremontti sisältää nykyisen kodinhoitohuoneen purkamisen, jotta voidaan rakentaa uusi, joka usein sisältää uudet pinnat, lattiat, kalusteet ja kodinkoneet. Lisäksi muutoksia tehdään mielellään putkijärjestelmiin, ilmanvaihtoon, sähköasennuksiin ja valaistukseen.


Kun aiot täysremontoida kodinhoitohuoneen, on tärkeää, että suunnittelet hyvissä ajoin, jotta saat kodinhoitohuoneeseen, sekä tarpeisiisi että budjettiisi sopivat ratkaisut.


Usein kodinhoitohuoneen täysremontti kannattaa pitkällä aikavälillä verrattuna pelkkään pintaremonttiin. Tämä parantaa sekä kodinhoitohuoneen kuntoa että pidentää käyttöikää. Lisäksi se voi lisätä asunnon arvoa. Jos olet epävarma siitä, mitä sinun pitäisi tehdä, voit saada käsityöläisen arvioimaan kodinhoitohuoneen kuntoa.


Jos harkitset kodinhoitohuoneen siirtämistä toiseen paikkaan talossa, on suositeltavaa sijoittaa se lähelle keittiötä tai kylpyhuonetta. Näin voit helposti muodostaa yhteyden olemassa olevaan vesi- ja viemärijärjestelmään, mikä säästää paljon aikaa ja resursseja. Hyvät sijoituspaikat uudelle kodinhoitohuoneelle ovat joko seinä seinää vasten keittiön tai kylpyhuoneen kanssa, tai toinen toisensa yläpuolella eri kerroksissa.


Sinun ei yleensä tarvitse hakea rakennuslupaa kodinhoitohuoneen rakentamiseen tai täysremonttiin. On kuitenkin joitain poikkeuksia, joissa lupavelvollisuutta voidaan soveltaa. Näin voi olla esimerkiksi silloin, jos projektiin liittyy kantavan rakenteen muutos tai palo-osaston rikkominen.


Kodinhoitohuoneen remontti

Jos haluat remontoida kodinhoitohuoneen, joka on jo hyväkuntoinen, pintaremontti saattaa riittää. Tähän voi kuulua pintojen uudistaminen, uusien kalusteiden rakentaminen tai uusien kodinkoneiden asentaminen. Tällä tavoin voit antaa kodinhoitohuoneelle täysin uuden ulkoasun ilman, että sinun tarvitsee suorittaa suuria ja kalliita toimenpiteitä, kuten muutoksia putkistojärjestelmään.Erityyppiset kodinhoitohuoneprojektit

Kun aloitat kodinhoitohuoneen remontoinnin, siihen voi liittyä monia erilaisia projekteja. Tässä muutamia yleisimpiä projekteja:Kodinhoitohuoneen kalusteet

Kun talossa on hyvin järjestetty kodinhoitohuone, arjen käytännön tehtävät voivat helpottua hieman. Sen lisäksi, että saat paikan, jossa voit lajitella likaista pyykkiä ja pestä vaatteita, voit luoda erinomaisia ratkaisuja varastointiin tai asentaa pesualtaan.


Jos aiot asentaa uusia kodinkoneita tai suihkun tai pesualtaan kodinhoitohuoneeseen, sinun on käytettävä putkimiestä. Sitten vältät vaurioita ja vääränlaisia asennuksia.Laatoitus, mikrosementti ja muut pintakäsittelyt

Jos haluat kodinhoitohuoneen uuden ilmeen, pintaremontti on halvempi ja tehokkaampi tapa kuin täysremontointi. Voit esimerkiksi asentaa laatat, maalata seinät märkätilamaalilla, levittää mikrosementtiä tai tapetoida märkätilatapetilla.


Jos haluat kylpyhuoneen ja kodinhoitohuoneen samaan, ja aiot asentaa suihkun tai kylpyammeen, on tärkeää, että sinulla on hyväksytty vesieriste märkätilaan valitsemasi pintakäsittelyn alla.


Kun aiot uudistaa kodinhoitohuoneen pinnat, on suositeltavaa käyttää ammattimaista maalaria tai laatoittajaa. Siten voit olla varma, että saat hyvän tuloksen, joka kestää kosteutta ja on pitkäikäinen.

Julkaistu 24. huhti 2023, 11:35

Päivitetty 05. helmi 2024, 14:18

Saa tarjouksia päteviltä yrityksiltä

Kuvaile projektisi ja saa tarjouksia lähellä olevilta yrityksiltä - maksutta.

Aloita tästä