Tarvitsetko tuholaistorjuntaa?

Oletko löytänyt muurahaisia talosta, hiiriä seinästä, luteita makuuhuoneesta tai muita tuholaisia kotona? Riippumatta siitä, minkä tuholaisen kanssa sinulla on ongelmia: Remppatorilta löydät tuholaistorjujan, joka auttaa sinua tuholaistorjunnassa.

  • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
  • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
  • Valitse paras tarjous

Saa tarjouksia päteviltä yrityksiltä

Tarvitsetko tuholaistorjuntaa?

Oletko löytänyt muurahaisia talosta, hiiriä seinästä, luteita makuuhuoneesta tai muita tuholaisia kotona? Riippumatta siitä, minkä tuholaisen kanssa sinulla on ongelmia: Remppatorilta löydät tuholaistorjujan, joka auttaa sinua tuholaistorjunnassa.

  • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
  • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
  • Valitse paras tarjous

Mitä tuholaistorjuntasisältää?

Jos huomaat tuholaisia talossa, on tärkeää ottaa yhteyttä tuholaistorjuntayritykseen mahdollisimman pian tuholaistorjunnan suorittamiseksi.


Tuholaiset voivat aiheuttaa terveysriskin ihmisille ja eläimille muun muassa levittämällä tauteja. Lisäksi ne voivat aiheuttaa aineellisia vahinkoja rakennuksille tai omaisuudelle.


Tuholaistorjunta on toimenpide, jonka tarkoituksena on torjua ei-toivottuja hyönteisiä ja muita tuholaisia kotona. Siihen kuuluu yleensä asunnon tarkastus tuholaisen ja sen laajuuden tunnistamiseksi sekä oikean käsittelyn löytämiseksi tuholaisten poistamiseksi. Jos ongelma on laaja, on mahdollista, että hoito on tehtävä useita kertoja muutaman kuukauden välein.


Tuholaistorjuja antaa sinulle myös vinkkejä siitä, kuinka estää tuholaisia palaamasta tai leviämästä kodin muihin osiin.


Tuholaisia on erityyppisiä ja niiden aiheuttamassa riskissä ja torjunnassa on eroja. Yleisimpiä tuholaisia suomalaisissa kodeissa ovat luteet, paperitoukka, muurahaiset, hiiret ja rotat.Mitä tuholaistorjunta maksaa?

Vahinkojen torjuntakustannusten suuruus riippuu tuholaisesta, kotisi koosta, ongelman laajuudesta ja käytettävästä ratkaisusta.


Jos olet löytänyt tuholaisia, kannattaa ottaa yhteyttä tuholaistorjuntayritykseen mahdollisimman pian sen sijaan, että yrittäisit torjua tuholaisia itse. Tämä voi usein johtaa siihen, että tuholaistorjunnasta tulee sekä kalliimpaa että haastavampaa ja aikaa vievää kuin on tarpeen.


Tuholaistorjunnan hinta on yleensä vähintään 100 euroa. Pienet, yksinkertaiset toimeksiannot, jotka eivät vaadi seurantakäyntejä, päätyvät yleensä tähän hintaluokkaan.


Jos talossa on paperitoukkia, normaalin omakotitalon käsittelyn hinta on yleensä 300–500 euroa.


Jos haluat päästä eroon luteista, se voi kuitenkin olla paljon kalliimpaa. Jos ongelma ja talosi ovat suuria ja luteet ovat olleet siellä pitkään, käsittely voi maksaa jopa 5000 euroa. Jos hyökkäys on pieni, monissa tapauksissa sängyn ja ympäröivän alueen käsittely riittää, mikä on huomattavasti halvempaa.


Välttääksesi erittäin kalliin laskun, jos löydät yhtäkkiä tuholaisia talosta, kannattaa ehkä ostaa tuholaisvakuutus. Sinun on maksettava omavastuuosuus vain, jos onnettomuus tapahtuu.Erilaisia tuholaisia

Jotkut yleisimmistä tuholaisista, joita löydämme suomalaisista kodeista, ovat paperitoukka, luteet, muurahaiset, hiiret ja rotat. Ne aiheuttavat erilaisia riskejä, ja niitä on torjuttava eri tavoin.Lude

Luteet ovat pieniä, verta imeviä hyönteisiä, jotka leviävät nopeasti ja joita voi olla vaikea havaita ja torjua. Jos olet ollut epäonninen ja tuonut luteet taloon, on tärkeää ottaa yhteyttä tuholaistorjuntayritykseen heti, kun olet havainnut ongelman.


Luteet liittyvät usein hotelleihin ja majoitukseen, mutta on myös mahdollista tuoda ne kotiin matkatavaroissasi. Päivän aikana luteet piiloutuvat sänkyyn, lattialistojen alla tai huonekaluissa, ennen kuin saapuvat yöllä imemään ihmisverta. Tämä voi aiheuttaa kutisevia puremia, yleensä käsivarsiin ja jalkoihin.


Luteiden, havaitseminen voi olla vaikeaa, ja monet ihmiset löytävät sen vasta puremisen jälkeen. Jos epäilet, että sinulla on luteita, voit etsiä pieniä tummia pisteitä vuodevaatteista, patjasta ja sängyn rungosta sekä tuntea, onko makuuhuoneessa makea haju. On myös mahdollista löytää eläviä luteita, vaikka ne olisivat vain 4–5 mm kokoisia.


Luteista eroon pääsemiksesi käytetään lämpö- ja jäädytyskäsittelyä. Jos määrä on vähäinen, pienempi sängyn ja ympäröivän alueen käsittely saattaa riittää.  Jos ongelma on laajempi, saatetaan vaatia kaksi tai kolme käsittelyä, jos ensimmäinen kierros ei riittänyt poistamaan kaikkia luteita.Muurahaiset talossa

Jos talossasi on muurahaisia, ne etsivät yleensä ruokaa. Tietyntyyppiset muurahaiset, kuten mustat maamuurahaiset ja faaraomuurahaiset, voivat kuljettaa tauteja mukanaan. Jos näet muurahaisia keittiössä tai ruoanlaittopaikassa, ota yhteyttä tuholaistorjuntayritykseen mahdollisimman pian.


Sen lisäksi, että voit nähdä muurahaisten polkuja talossa, muita lähellä olevien muurahaisten merkkejä voivat olla pienet maakasat maassa olevien reikien ympärillä tai ulkoseinien juurella. Usein muurahaiset voivat ilmestyä aikaisin keväällä, ja katoavat jälleen itsestään, kun lämpötila ulkona muuttuu vakaammaksi.


Jos haluat päästä eroon muurahaisista, käytä muurahaisia tappavaa ainetta. Tuholaistorjujalla on tietoa eri muurahaislajien käyttäytymisestä, ja siksi hän voi tarjota tehokkaimman ratkaisun ongelmasi torjumiseksi.


Muurahaisten määrän vähentämiseksi talossa yritä tiivistää aukot, joista ne tulevat, pitää keittiö puhtaana ja peittää ruokatarvikkeet.Paperitoukka

Paperitoukka on hyönteinen, joka aiheuttaa vähän haittaa, mutta joka voidaan silti kokea epämiellyttäväksi talossa. Ne eivät pure, mutta voivat aiheuttaa pieniä aineellisia vahinkoja, jos niitä on tarpeeksi paljon, esimerkiksi vanhoissa kirjoissa ja luonnonmateriaaleista valmistetuissa vaatteissa.


Paperitoukat muistuttavat sokeritoukkia, mutta ovat suurempia, tummempia, niillä on pidemmät häntälangat sekä viikset ja karvat kaikkialla kehossaan. Niitä voi olla vaikea havaita, koska ne ovat aktiivisia yöllä, ja näet ne usein vasta aamulla, kun ne lähtevät pois valojen syttyessä.


Kuten sokeritoukat, paperitoukat viihtyvät parhaiten kosteissa ympäristöissä, mutta pärjäävät hyvin myös kuivemmissa paikoissa. Tämä voi vaikeuttaa niiden sijainnin selvittämistä, mutta usein ne ovat tapettien reunoissa ja listojen takana.


Jos huomaat paperitoukkia kotonasi, ota yhteyttä tuholaistorjuntayritykseen saadaksesi apua niistä eroon pääsemiseksi. Paperitoukkien torjunta tapahtuu pienten myrkyllisten syöttien avulla, jotka sijoitetaan koko asuntoon. Tämä menetelmä edellyttää, että tuholaistorjuntayritystä, mutta vastineeksi se on erittäin tehokas.


Paperitoukkien määrän vähentämiseksi tuholaistorjujaa odotettaessa voi olla hyödyllistä asettaa liima-ansoja huoneisiin, joissa paperitoukkia on ja imuroida usein.Rotat ja hiiret

Hiiret ja rotat voivat olla sekä epämukavia että suorastaan vaarallisia talossa. Ne voivat aiheuttaa terveysriskin ihmisille ja eläimille levittämällä tauteja tai saastuttamalla elintarvikkeita sen lisäksi, että ne purevat kaikkea ja voivat aiheuttaa suurta vahinkoa sekä omaisuudelle että varastolle. Erityisesti rotat voivat jyrsiä palasiksi muun muassa mukaan lukien putket ja johdot, ja aiheuttaa siten sekä palo- että vesivahinkojen vaaran.


Jos huomaat talossa rottia tai hiiriä, ota nopeasti yhteyttä tuholaistorjuntayritykseen vähentääksesi tautien leviämisriskiä ja lisävahinkoja. Palkkaamalla ammattimaisen tuholaistorjuntavastaavan varmistat, että taistelet ongelmaa vastaan tehokkaimmalla tavalla. Lisäksi voit saada neuvoja tulevien hiiri- ja rottaongelmien ehkäisemiseksi.


Hiiret ja rotat ovat aktiivisimpia yöllä, ja siksi niitä voi olla vaikea havaita. Voit sen sijaan kuulla raapimisääniä seinissä, lattioissa tai katoissa ja etsiä nakertamisen jälkiä kaapeleista sekä ulosteita.


Hiirien ja rottien torjumiseksi käytetään pääsääntöisesti loukkuja, myrkkyjä tai muun tyyppisiä ansoja. Suojaamatonta myrkkyä ei saa levittää, koska se voi vahingoittaa lapsia ja eläimiä.


Hiiret ja rotat löytävät yleensä tiensä taloon etsimään ruokaa. Siksi, jos olet löytänyt hiiriä tai rottia talosta, on tärkeää poistaa kaikki käytettävissä olevat elintarvikkeet. Lisäksi sinun on tiivistettävä kaikki halkeamat ja aukot, joista ne voivat päästä sisään.

Valitut yritykset
Noormarkun Sähkö- ja AV-tekniikka Oy logo
Noormarkun Sähkö- ja AV-tekniikka Oy
Vanha Vaasantie 314, 29600 NOORMARKKU
5.0(4)

Yrityksestä

Noormarkun Sähkö- ja AV-tekniikka Oy on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Pori, keskiarviolla 5.00/5 tähteä.

Lue lisää arviointeja yrityksestä Noormarkun Sähkö- ja AV-tekniikka Oy

Tmi Markku J Mäkinen
Krankantie 10 b 21, 00400 HELSINKI

Yrityksestä

Tmi Markku J Mäkinen on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Helsinki, Espoo, Askola, keskiarviolla /5 tähteä.

Lue lisää arviointeja yrityksestä Tmi Markku J Mäkinen

KMA Company Oy logo
KMA Company Oy
Rajamaankuja 7 A 1, 02970 ESPOO

Yrityksestä

KMA Company Oy on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Helsinki, Espoo, Askola, keskiarviolla /5 tähteä.

Lue lisää arviointeja yrityksestä KMA Company Oy

Pestman Oy logo
Pestman Oy
Kynnöstie 1C, 05810 HYVINKÄÄ

Yrityksestä

Pestman Oy on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Helsinki, Espoo, Askola, keskiarviolla /5 tähteä.

Lue lisää arviointeja yrityksestä Pestman Oy

LVI-Set Oy logo
LVI-Set Oy
Postikatu 1 A 34, 33100 TAMPERE

Yrityksestä

LVI-Set Oy on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Ruovesi, Ikaalinen, Kangasala, keskiarviolla /5 tähteä.

Lue lisää arviointeja yrityksestä LVI-Set Oy

Näytä lisää yrityksiä


Viimeksi julkaistut työilmoitukset

Turkiskuoriaisten hävittäminen

23200VINKKILÄ

Muutimme uuteen asuntoon ja täällä on paljon turkiskuoriaisen toukkia.

Oravasuojan asennus tiilikatolle

02270ESPOO

Omakotitalon tiilikatolle pitäisi asentaa oravasuojat niin että eivät pääse välikattoon.

Hiirien torjunta

16500HERRALA

Omakotitalon hiirien torjunta.

Jyrsijöitä välipohjassa

12600LÄYLIÄINEN

Meillä on nyt parina talvena ollut hiiri käymässä sisällä ja saatu loukutettua, mutta nyt jätteistä ja äänistä päätellen niitä on enemmän ja pitäisi päästä eroon. Ovat myös saaneet jotain vahinkoa aikaan sillä ilmastointikanavasta vuotaa vettä vaatehuoneeseen. Välipohjaan pääsee helposti.

Muurahaisten karkoitus kiinteistöstä

05460HYVINKÄÄ

Kiinteistön vierustalla, harkkosokkelissa, ulkoelementtisseinien sisällä on muurahaisia (styroksia). Niiden pesiä löytyy käsittääkseni myös ulkona olevista sadevesiviemäreista ja jopa katolta (ovat kulkeutuneet siis maasta seinäelementtien sisällä eristeiden sisällä tunneleita rakentaen kohti kattoa). Osasyynä on varmasti se, että kiinteistöllä on aiemmin annettu kasvaa pihalla kasvusto (metsän alku) vapaasti aivan kiinteistön reunaan asti ja muurahaiset ovat perustaneet pesiään rakennuksen viereen tai siihen kiinni. Haluaisimme päästä muurahaisista eroon lopullisesti, niin että ne eivät tuhoa seinäelementtien eristystä, että eivät tee pesiään tai kulkureittejään harkkosokkelien sisälle, eivät kiipeile seinillä, ettei piha-alue ole täynnä niitä ja että niitä ei seiniä pitkin kulje katolle. Kyseessä on noin 300-500 neliön kiinteistö, riippuen hieman siitä mistä alueilta täytyy myrkyttää tai karkottaa. Haluaisin tietää minkälainen operaatio muurahaisten hävittäminen kiinteistöstä ja sen läheisyydestä olisi, miten kauan siinä kestää, mitä se tulisi maksamaan ja millä todennäköisyydellä muurahaisista ei koskaan pääse eroon. En ole varma milloin on paras aika tehdä muurahaistorjuntaa, mutta oletan ettei talvea vasten? Siispä tällä ei ole kiire, mutta ennen ensi kesän muurahaisinvaasiota olisi hienoa ymmärtää mitä asialle voisi tehdä, mitä se mahtaisi maksaa ja kenties saada ongelmaan ratkaisu.

Tuholaisia

90460OULUNSALO

PaperitoukkiaJulkaistu 25. huhti 2023, 18:00

Päivitetty 21. maalis 2024, 14:25