Sisäremontit

Kellariremontti

Aiotko remontoida kellarin?

Suunnitteletko kellarin kunnostamista? Olipa kyseessä sitten kellarihuoneiston rakentaminen tai kellarihuoneen sisustaminen, saat apua Remppatorin päteviltä ammattilaisilta. Julkaise työilmoitus tänään, niin saat useita hyviä tarjouksia – täysin maksutta!

Aloita täältä

Paljonko kellariremontti maksaa?

Kellariremontti maksaa yleensä 800 - 1500 euroa neliömetriltä. Jos aiot peruskorjata kellarisi, sinun on varauduttava maksamaan 1500 - 2500 euroa neliömetriltä. Hinta vaihtelee kellarin koon, kunnon ja tarvittavan työmäärän mukaan. Jos aiot remontoida vanhan kellarin siinä on paljon työtä, ja se on luonnollisesti huomattavasti kalliimpaa kuin pelkkä pintaremontti.


Laajuus ja monimutkaisuus

Se, kuinka laajamittainen kellariremontti on, vaihtelee useiden tekijöiden mukaan. Jos peruskorjaat kellarisi, kyseessä on suuri projekti, joka vaatii hyvää suunnittelua ja osaavia ammattilaisia. Jos aiot remontoida kellarin, jossa on matala katto, tämä on myös vaativa projekti, jossa tarvitaan aikaa ja huolellista suunnittelua.


Jos aiot kunnostaa kellarin, on tavallista, että muun muassa asennetaan uusi salaojitus, piikataan lattia, vaihdetaan ovet ja ikkunat ja rakennetaan uudet portaat. Lisäksi saatat joutua lisäeristämään tai asentamaan uusia putkia tai uuden sähköjärjestelmän. On tärkeää, että nämä työt tehdään oikein ja säännösten mukaisesti, jotta vältytään ongelmilta jälkeenpäin.


Jos suunnittelet pientä kellariremonttia, sen ei tarvitse olla niin laaja. Jos kellarisi on hyvässä kunnossa, uusi lattia ja uusi maali seiniin ja kattoon saattavat riittää. Nämä ovat suhteellisen yksinkertaisia projekteja, jotka eivät ole erityisen kalliita eivätkä aikaa vieviä, mutta jotka voivat silti piristää kellarisi ulkoasua.


Jos kellaria on aiemmin käytetty vain varastointiin tai vastaaviin tarkoituksiin, saatat joutua hakemaan käyttötarkoituksen muutosta ennen remontin aloittamista. Jotta kellari voidaan hyväksyä asuinkäyttöön, sen on täytettävä tietyt vaatimukset. Jos käyttötarkoituksen muutoksen hakeminen itse on vaikeaa, voit pyytää apua urakoitsijalta tai arkkitehdiltä.


Urakoitsijat

Olipa kyseessä peruskorjaus tai pienempi remonttiprojekti, on tärkeää käyttää osaavia ammattilaisia. Silloin voit olla varma, että remontti sujuu suunnitellusti ja että saat tuloksen, johon voit olla tyytyväinen.


Jos aiot kunnostaa kellarin, on suositeltavaa palkata pääurakoitsija. Pääurakoitsija auttaa sinua määrittämään, mitä on tehtävä, ja hän voi auttaa myös budjetin laatimisessa.


Lisäksi urakoitsija valvoo hanketta koko ajan ja toimii välittäjänä sinun ja urakoitsijan välillä. Urakoitsijalla on usein useita eri yhteistyökumppaneita ja aliurakoitsijoita, joten voit helposti hankkia remonttiin tarvitsemasi asiantuntemuksen ja materiaalit.


Jos suunnittelet muutoksia kellarisi pohjaratkaisuun, kannattaa ehkä palkata sisustusarkkitehti. Sisustusarkkitehti auttaa sinua löytämään hyviä huoneratkaisuja, jotta voit hyödyntää tilan parhaalla mahdollisella tavalla. Lisäksi sisustusarkkitehti voi etsiä ilmeeseesi sopivia materiaaleja ja huonekaluja sekä luoda oman, huoneisiin sopivan väripaletin.


Jos aiot suorittaa rakennustöitä, kuten uusia seiniä, vaihtaa ikkunoita tai ovia tai rakentaa uusia portaita, tarvitset puusepän. Puuseppä voi myös auttaa sinua asentamaan uudet lattiat ja listat. Ehkä haluat rakentaa kiinteitä kalusteita, kuten työtasoja ja kaappeja, tai rakentaa viinikellarin? Puuseppä voi auttaa sinua tässä.


Jos aiota asentaa uusia putkia tai tehdä muutoksia viemäriin, tarvitset putkiasentajan. Jos aiot asentaa lämmityskaapeleita, pistorasioita, valaisimia tai muita sähkölaitteita, tarvitset sähköasentajan.


Seikat, jotka voivat nostaa remontin hintaa

Kellariremontin hintaan vaikuttavat monet tekijät. Projektin kokonaiskustannukset riippuvat muun muassa kellarin kunnosta ja siitä, kuinka paljon työtä on tehtävä. Muita hintaan vaikuttavia tekijöitä voivat olla:


  • Kellarin koko
  • Materiaalit ja laitteet
  • Ikkunoiden ja ovien uusiminen
  • Lisäeristys
  • Perustusmuurin kosteussuojaus ja salaojitus
  • Kantavien rakenteiden muutokset
  • Kattokorkeuden lisäys
  • Uudet portaat
  • Märkätilan, kuten kylpy- tai pesuhuoneen rakentaminen


Muut projektit

Kellariremontti on hyvä investointi ja yksi parhaista tavoista lisätä kodin asuintilaa. Jos olet aiemmin käyttänyt kellaria vain varastointiin, voit lisätä kotisi arvoa muuttamalla sen kellarihuoneeksi tai muuksi asuintilaksi. Jos sinulla on siihen mahdollisuus, kellarin remontointi vuokrakäyttöön on myös hyvä idea.


Maanrakennus ja tontin suunnittelu

Kun remontoit kellaria, kannattaa ehkä tehdä samalla maanrakennustöitä. Jos aiot remontoida vanhan kellarin,saatat joutua teettämään uuden salaojituksen. Uusi salaojitus edellyttää kaivamista perustusmuuria pitkin ja salaojaputkien asentamista kodin ympärille, jotta vältyt kosteusvaurioilta.


Jos aiot jo asentaa salaojituksen kotisi ympärille, kannattaa ehkä suunnitella puutarha samaan aikaan. Käytännöllinen ja tyylikäs puutarha voi lisätä kotisi arvoa. Kun aiot tehdä maanrakennustöitä tontilla, on sinun palkattava koneurakoitsija.


Kellariasunnon rakentaminen

Jos sinulla on suurempi kellari, on usein erittäin kannattavaa rakentaa kellari uudelleen vuokrakäyttöön. Hyväksytty vuokra-asunto tuottaa kiinteistölle hyvän tuoton. Sinun on kuitenkin oltava tietoinen vaatimuksista, jotka koskevat huoneiden hyväksymistä majoitukseen ja vuokraukseen. Kannattaa suunnitella hyvin ennen remontointia, jotta saat haluamasi lopputuloksen.


Rakenna kylpyhuone kellariin

Jos aiot rakentaa kellariin kylpyhuoneen, se vaatii hieman enemmän suunnittelua kuin muut huoneet. Kosteussuojaus ja riittävä ilmanvaihto ovat tärkeitä märkätiloja rakennettaessa, erityisesti kellarissa, jossa on usein vähemmän ikkunoita.


Kylpytilojen rakentaminen kellariin voi olla erittäin hyödyllistä, sillä se on hyvää asuintilan käyttöä. Kun rakennat kylpyhuoneen kellariin, on tärkeää käyttää osaavia ammattilaisia varmistamaan, että työ tehdään kunnolla ja eritelmien mukaisesti.

Viimeksi julkaistut työilmoitukset

Rintamamiestalon kellarin lattian uusinta

37600VALKEAKOSKI

KELLARIN REMONTTI Kohde : 1954 valmistuneen rintamamiestalon kellari Valkeakoskella Työn kuvaus : Vanhan betonilattian (hauras ja rikkoutunut) purku ja tarvittavan maa-aineksen poisto Vanhan lattian alla olevan betoniviemärin poisto (viemäri tukossa/murtunut) Uuden viemärin asennus lattian alle sekä kahden/kolmen lattiakaivon asennus Salaojaputkiston asennus lattian alle Täyttö uudella maa-aineksella ja betonilattian valu Kellaritila jatkossakin vain varasto- ja saunomiskäytössä Lähtötietoja : Uusittavan lattian koko noin 50 - 60 m2 riippuen mitä lattian alta löytyy. Uusi viemäriputki talosta kunnan viemäriin asennettu ja liitoskohta kellarin lattian alla Uusi hulevesiputki kytketty kunnan järjestelmään ja liitoskohta kellarin lattian alla Oviaukko kellariin 70 cm leveä ja 180 cm korkea Kellarissa useita 35 cm korkeita ja 70 cm leveitä ikkunoita Kellaritila tyhjennetty kaikista tavaroista

Holvikellari "Mummola" maakellarin kokoaminen.

90310OULU

Meillä on Holvikellarin mallin "Mummola" maakellari kokoamista vailla Oulun Pikkaralassa. Kyseessä on valmissarja, joka sisältää kaikki tarvittavat rakenteet. Maatyöt eivät kuulu tarjouspyyntöön, vaan ne hoitaa toinen taho. Betoniharkkojen vaakasaumat muurataan normaalisti 15mm laastisaumalla. 1/10 harkoista on katkaisu-uralla varustettuja. Holvikellareissa käytetään 2 kpl 6mm teräksiä joka vaakasaumassa. Harkkorakenteeseen on helppo valaa pilareita haluamaansa kohtaan. Tukimuurien päähän valetaan pilari, joka raudoitetaan kolmella 8 mm teräksellä. Pohjatöinä betoniantura, routasuojaksi Finnfoam tai Styrox R, salaojaputki 80mm anturan ulkopuolella. Muuraustöissä laastina harkkolaasti tai muuraussementtiä 1 osa ja hiekkaa 3 osaa. Eristystöissä bitumi/styrox. Bitumit ovat tulleet paketin mukana. https://jrholvikellari.fi/kellarimallisto/ Rakennusmestarin/vastaavan suunnittelijan ja maaurakoitsijan kanssa on kyettävä yhteistyöhön, keskusteluun ja koordinointiin.

Kellarin kosteuden korjaaminen

01490VANTAA

1955 rakennetun talon kellarin kosteuden korjaaminen. Kellarin seinällä lattian tasolla kosteutta. Seinän pintamateriaalit poistettu, samoin lattialla ollut vinyylilaatta. Kallioon rakennettu talo, ei salaojia.

Kellarikerroksen remontti

15150LAHTI

Rintamamiestalon kellari. Sisältää ainakin saunan, pesutilat, takkahuone, pikkuhuone vesipisteellä, portaat, viemärointi, salaojitus. Mahdollinen ajankohta kesä 2024.

Patolevyjen uusiminen, salaojitus ja maanvaraisen huoneen sisäpuolen remontointi

45720KUUSANKOSKI

Rakennuksen pituus on n. 13m ja leveys 9,5m. Patolevyt tulisi uusia kolmelta seinältä sekä perustuksen pohjalla oleva salaojitus uusia. Tontilla kulkee maalämpöputkisto vaakasuunnassa. Lisäksi kellarikerroksessa olevan maanvaraisen huoneen sekä sen yhteydessä olevan kellarin betonilaatasta tulisi jyrsiä n. 5mm sekä uusia maanvaraisen huoneen seinien koolaukset, mahd. eristykset ja pinnat. Kohteessa on tehty kuntotarkastus ja maanvaraisista rakenteista on löytynyt kosteutta.

Kellarikerroksen rakentaminen asuinkäyttöön

20720TURKU

Saunaosaston ja kodinhoitotilojen rakentaminen vanhan omakotitalon kellarikerroksen (noin 70 m2). Tilan nykyinen korkeus 1,8 - 2 m. Tlo sijaitsee Turussa Vasaramäessä.


Julkaistu 29. marras 2022, 13:53

Päivitetty 26. loka 2023, 12:36