Talo ja piha

Muuri ja betoni

Aiotko muurata tai valaa betonia?

Tarvitsetko apua muurin rakentamisessa tai betonin valamisessa? Olipa kyseessä huolto, korjaus tai uudelleenmuuraus: Remppatorista löydät ammattitaitoisia urakoitsijoita, jotka voivat auttaa sinua valussa ja muurauksessa.

Aloita uuden muurin suunnittelu tänään

Miten Remppatori toimii?

Kerro työstä

Kirjoita kuvaus siitä, mihin tarvitse apua ja lähetämme työn olennaisille yrityksille.

Saa tarjouksia

Saat lyhyessä ajassa velvoittamattomia tarjouksia useilta päteviltä ammattilaisilta.

Aloita!

Vertaa tarjouksia, saa työ tehdyksi ja kirjoita sitten arviointi.

Miten Remppatori toimii?

Kerro työstä

Kirjoita kuvaus siitä, mihin tarvitse apua ja lähetämme työn olennaisille yrityksille.

Saa tarjouksia

Saat lyhyessä ajassa velvoittamattomia tarjouksia useilta päteviltä ammattilaisilta.

Aloita!

Vertaa tarjouksia, saa työ tehdyksi ja kirjoita sitten arviointi.

Paljonko muurin rakentaminen tai betonin valaminen maksaa?

Uuden muurin hinta riippuu muurityypistä, muurin koosta ja valitsemastasi materiaalista. Jos haluat rakentaa jotain muuriin, se maksaa 500 - 1000 euroa neliömetriltä.


Jos aiot valaa perustusmuurin tai anturan, se maksaa yleensä 6000 - 20 000 euroa. Jos haluat valaa jotain muuta betoniin, betoni maksaa yleensä 200 - 300 euroa kuutiometriltä.


Laajuus ja monimutkaisuus

Jos sinun on rakennettava tai valettava muuri, projektin laajuus ja monimutkaisuus riippuvat pitkälti muurin tyypistä ja koosta sekä maaperäolosuhteista, joihin sinun on rakennettava. Tämä vaikuttaa myös projektin kokonaishintaan.


Jos sinun on rakennettava perustusmuuri tai antura, hintaan ja laajuuteen vaikuttavat rakennuksen koko, rakennuspaikan maaperätyyppi ja se, kuinka syvälle sinun on kaivettava. Esimerkiksi perustusmuurin rakentaminen talolle maksaa enemmän kuin sokkelin rakentaminen autotallille.


Jos aiot rakentaa tukimuurin tai tukiseinän, projektin laajuus riippuu siitä, kuinka paljon pohjatyötä on tehtävä etukäteen maamassan varmistamiseksi.


Hormien ja savupiippujen muuraus on laaja työ, joka tehdään useimmiten uudisrakentamisen tai suurten remonttien yhteydessä. Työ vaatii huolellista suunnittelua ja useiden ammattilaisten osallistumista, mikä vaikuttaa projektin kustannuksiin.


Jos projektisi edellyttää hakemusta, sinun on myös maksettava siitä, että kunta käsittelee rakennuslupahakemuksesi. Uuden savupiipun rakentaminen on aina luvanvaraista, ja monissa tapauksissa on haettava rakennuslupa myös perustusmuurille tai tukimuurille.


Urakoitsija

Kun rakennat tai valat muuria, kannattaa käyttää päteviä ammattilaisia, jotta voit olla varma, että saat vankan lopputuloksen ja että muuri täyttää kaikki vaatimukset.


Muurin rakentamiseen, valamiseen tai rappaukseen tarvitset muurarin, sekä maalarin, jos aiot maalata muurin.


Jos aiot muurata savupiipun, eikä sinulla ole jo savupiippua, tarvitset puusepän ja katontekijän sekä muurarin. Piipun pellitykset asentaa katontekijä tai peltiseppä.


Seikat, jotka voivat nostaa projektisi hintaa

On olemassa monia tekijöitä, jotka vaikuttavat muurin kokonaishintaan. Joitakin yleisiä hintoihin vaikuttavia tekijöitä ovat muurityyppi, muurin koko ja muoto, materiaalivalinnat ja pohjatyön monimutkaisuus.


Jos projektissa joudutaan käyttämään koneita, niiden kustannukset lisätään. Jos valat betonia ja tarvitset betoniauton, tämä nostaa hintaa.Muurin rakentaminen, korjaaminen ja huolto

Muurirakennelmia on useita erilaisia. Voit esimerkiksi rakentaa tukimuurin puutarhaan, muuratut portaat tai muuratun piipun. Muuri voidaan tehdä erityyppisistä kivistä, kuten luonnonkivestä, betonitiilistä tai klassisista tiilistä.


Tukimuurit

Jos haluat tasoittaa eroja tontilla tai pystyttää rinteeseen muurin tukemaan maamassoja, voit rakentaa tukimuurin. Tukimuuri on vankka rakenne ja tehokas ratkaisu, halusitpa sitten tasaisemman tontin tai maastoon erilaisia tasanteita, jotka voidaan jakaa pienempiin puutarhaosiin ja -penkkeihin.


Kun rakennat puutarhaan muurin, sinulla on monia vaihtoehtoja materiaalin, värin ja muodon suhteen. Yleisin tapa on rakentaa tukimuuri betonista tai betonielementeistä tai luonnonkivestä kuivapinottuna muurina.


Sinun on haettava naapurin lupaa, jos suunnitteilla on rakentaa tukimuuri tonttien rajalle. Rakennusvalvontaviranomainen voi kuitenkin antaa luvan tukimuurin rakennukselle ilman naapurin suostumusta erityissyistä.


Hormin ja savupiipun muuraus

Jos aiot muurata piipun tai hormin, on tärkeää käyttää ammattilaisia, joilla on asianmukainen pätevyys ja kokemus, sillä savupiippujen ja hormien rakentamiselle on tiukat säännöt. Näin varmistetaan, että paloturvallisuus säilyy ja että lämpöä käytetään parhaalla mahdollisella tavalla.


Kun muuraat piipun, voit valita useista eri materiaaleista. Piippu voidaan rakentaa Lecasta tai vastaavista materiaaleista, joilla on samat ominaisuudet, tai muurata tiilestä tai luonnonkivestä.


Jos olet rakentamassa uutta taloa tai suunnittelemassa suurempaa remonttia, nyt olisi hyvä aika muurata savupiippu, sillä se on hyvin laaja työ.


Uuden savupiipun rakentamiseen tarvitaan rakennuslupa. Tämä pätee myös, jos purat vanhan savupiipun katon alta uuden rakentamista varten. Jos purat vain katon yläpuolella sijaitsevan savupiipun ja rakennat sen uudelleen, se lasketaan kunnossapidoksi, eikä siihen tarvita rakennuslupahakemusta.


Muuratut portaat ja betoniportaat

Jos aiot rakentaa uudet portaat, sinulla on useita vaihtoehtoja materiaalien ja muotoilun suhteen. Erityisesti ulkotiloissa muuri tai betoni on yleinen valinta.


Muuri ja betoni ovat vankkoja materiaaleja, jotka oikealla pintakäsittelyllä kestävät sääolosuhteita ja säilyttävät luonnollisen ulkonäkönsä useita vuosia.


Muurin maalaus ja rappaus

Jos sinulla on ulkomuuri, se on pintakäsiteltävä, jotta siitä tulee ilma- ja vesitiivis. Tämä voidaan tehdä muurin laastikäsittelyllä tai muurin kunnostuksella. Laastia käytetään yleisesti perustusmuureissa ja tukimuureissa, kun taas kunnostusta suositellaan muille muuriseinille.


On olemassa useita erilaisia laastityyppejä, joilla on erilaiset ominaisuudet, perinteisestä sementtilaastista uudempiin, kestävämpiin vaihtoehtoihin, kuten polymeerimodifioituun laastiin ja akryylilaastiin. Lietelaasti on karkeampi sementtilaastityyppi, ja se antaa karkeamman ilmeen. Sisäpuolella käytetään kipsiä.


Jos maalaat muuri- tai betoniseinää, se on todennäköisesti samanlaista kuin muidenkin pintojen maalaaminen. Ennen maalausta reiät ja halkeamat on tasoitettava ja korjattava, ja seinä on puhdistettava hyvin.


Jos maalaat muurin sisäpuolelta, voit käyttää tavallista sisustusmaalia, jota käytät muillakin seinillä. Jos maalaat muurin ulkopuolelta, tarvitset maalia, jolla on muita ominaisuuksia, jotta se kestää kosteutta ja sadetta.


Muurin korjaaminen ja kunnostaminen

Jos havaitset reikiä, suolan läpilyöntiä tai muita vaurioita muurissa, voit tehdä monia parannuksia ammattitaitoisten urakoitsijoiden avulla. Muurin kunnossapitoon kuuluu usein muurin korjaaminen, perustusmuurin tiivistäminen tai muurin reikien ja halkeamien tasoittaminen ja tiivistäminen.


Muurin rakentamisen, korjaamisen ja kunnossapidon hinta

Jos aiot pystyttää tukimuurin tai muurin, portaat, piipun tai muita muureja, se maksaa 300 - 1000 euroa neliömetriltä. Hinta riippuu siitä, mitä on muurattava, minkä materiaalin valitset ja kuinka monimutkainen työ on.


Jos muuri on rakennettava vaativiin maaperäolosuhteisiin tai jos on tehtävä töitä maamassojen varmistamiseksi ennen tukimuurin pystyttämistä, tämä nostaa hintaa.


Jos muuri on rapattava, se maksaa yleensä 50 - 250 euroa neliömetriltä. Hinta vaihtelee sen mukaan, minkälaisen rappauksen valitset, kuinka yksityiskohtaista työ on ja tarvitsetko työn tekemiseen rakennustelineet. Jos sinulla on olemassa oleva verhous, joka on poistettava, hintaan vaikuttaa myös se, kuinka vaativaa se on.Betonin valaminen, sahaus ja kunnossapito

Betoni on vahva ja monipuolinen rakennusmateriaali, jota voidaan valaa kaikkiin mahdollisiin muotoihin. Voit esimerkiksi valaa betonisen perustusmuurin tai tukimuurin, betoniseinän tai betonilattian.


Betonivalu

Betonia voidaan käyttää sekä rakennusmateriaalina että koristeena. Voit valaa suurempia asioita, kuten betonisen perustusmuurin tai tukimuurin, betonilattian varastoon tai ajotielle, tai pienempiä asioita, kuten keittiön työtason.


Betonin hionta ja sahaus

Jos sinun on tehtävä aukko betoniseinään tai betonilattiaan, voit pyytää apua betonin poraamiseen tai sahaamiseen. Betonin sahausta voidaan käyttää aukkojen tekemiseen esimerkiksi uusia ikkunoita, ovia, portaita tai putkia varten tai betoniharkon tai suuremman betonirakenteen jakamiseen pienempiin osiin.


Jos aiot valaa betonilattian tai muun betonipinnan, se on hiottava. Betoni hiotaan useassa vaiheessa, ja voit valita, kuinka hienon tuloksen haluat. Voit hiotuttaa betonia tasaiseksi pinnaksi tai niin, että saat pintaan näkyvää kiveä. Hiottu betoni käsitellään kyllästysaineella, ja saat vahvan pinnan, joka on helppo pitää puhtaana.


Betonin korjaaminen ja kunnostaminen

Jos betonissa on halkeamia, hilseilyä tai muita vaurioita, ammattitaitoiset urakoitsijat voivat tehdä monia parannuksia. Betonin korjaamiseen kuuluu usein vaurion muokkaaminen, täyttäminen ja korjaaminen.Betoninvalamisen, sahauksen ja kunnossapidon hinta

Jos aiot valaa betonia, se maksaa 200 - 300 euroa kuutiometriltä. Jos tarvitset betoniauton, siitä veloitetaan lisähinta, ja hinta riippuu tarvitsemasi betoniauton tyypistä.


Jos haluat sahata muuria tai betonia, hinta riippuu sahattavasta metrimäärästä, betonin paksuudesta, kuljetus- ja nostokustannuksista. Esimerkiksi yhden neliömetrin kokoisen ikkunan sahaaminen 20 cm paksuun betoniseinään maksaa noin 7 000 kruunua.


Jos sinun on hiottava betonia, hinta on noin 50 euroa neliömetriltä, mukaan lukien pintakäsittely.Perustusmuuri ja antura

Jos rakennat perustusmuurin, se voidaan joko valaa betonista tai rakentaa muuriksi. Perustusmuuri sijoitetaan yleensä kiinteälle perustukselle tai anturalle. On tärkeää, että eristät perusmuurin hyvin, jotta talon lämpötilaa voidaan hallita ja kosteusvaurioita ehkäistä.


Yksinkertainen tapa rakentaa perustusmuuri on rakentaa muuri Leca-harkoista, jotka voit myös eristää täysin etukäteen. Yleisin menetelmä on betoniin valettu perustusmuuri, joka on myös laadukkaampi, koska se kestää paremmin vettä ja pakkasta. Se sopii parhaiten myös, jos tontti on kalteva tai maa on mäkinen.


On olemassa myös erilaisia perustusmuurijärjestelmiä, jotka koostuvat perustusmuurielementeistä. Nämä voidaan koota sarjana. Ne koostuvat muottiharkoista, jotka toimivat sekä muottina että perustusmuurin eristeenä. Jos sinun on rakennettava sokkeli, on tavallista käyttää sokkelielementtejä.


Se, millainen perustusmuuri kannattaa valita, riippuu sekä tontin olosuhteista että käyttöalueesta. Jos rakennat vaativiin olosuhteisiin, esimerkiksi jyrkkään maastoon tai tulville alttiille alueelle, tarvitset syvemmän perustusmuurin. Sama pätee, jos sinun on rakennettava kellari maan alle. Jos maaperä on kiinteä ja jos ei ole vaaraa, että sarja vahingoittuu, matalampi muuri riittää.


On monia mahdollisuuksia, miltä valmis perustusmuuri voi näyttää. Voit esimerkiksi rapata tai käsitellä laastilla seinän tai asentaa perustusmuurilaatat.Perustusmuurin ja anturan hinta

Perustusmuurin tai anturan kustannukset riippuvat rakennuksen koosta ja siitä, miten perustus rakennetaan. Hinnoissa on huomattava ero, jos sinun on rakennettava perustusmuuri asuntoa varten, verrattuna siihen, jos tarvitset perustusmuurin esimerkiksi autotallia varten.


Jos tontilla on tietyntyyppisiä pohjamateriaaleja tai -massoja, kuten savea tai hiekkaa, sinun on kaivettava syvemmälle, jotta pääset kantavaan pohjamaan. Tämä lisää kustannuksia.


Perustusmuuri maksaa yleensä noin 13 00 euroa, mutta hinta voi vaihdella 6000 - 20 000 euron välillä. Kustannuksia on mahdollista alentaa valitsemalla järkevämpi vaihtoehto, kuten perustusmuuri Leca-harkoista. Jos haluat valaa perustusmuurin betonista tai käyttää muottiharkkoja, se maksaa enemmän.
Viimeksi julkaistut työilmoituksetViimeisimmät arvioinnit

Talon kivijalan tasoitus ja pinnoitus.

Asiansa osaava yritys. Työn jälki siistiä ja työ perusteellista. Pientä sanomista jälkien siivoomisesta.

Ari, VUORELA - Pjr Rakennuspalvelut Oy

Elo, 2023

Parvekkeen korjaus

Kohtuu hinta Hyvä ammatti osaaminen

Matti, TAMPERE - Mansen Raksa

Elo, 2023

hellakorjaus

Erittäin hyvä ja asiallinen

esko, YLIKIIMINKI - Hiltunen Leo T:mi

Elo, 2023Valitut yritykset

Valitut yritykset

Julkaistu 02. marras 2022, 13:33

Päivitetty 17. elo 2023, 11:29

Miten Remppatori toimii?

Kerro työstä

Kirjoita kuvaus siitä, mihin tarvitse apua ja lähetämme työn olennaisille yrityksille.

Saa tarjouksia

Saat lyhyessä ajassa velvoittamattomia tarjouksia useilta päteviltä ammattilaisilta.

Aloita!

Vertaa tarjouksia, saa työ tehdyksi ja kirjoita sitten arviointi.