Tarvitsetko apua purkamisessa?

Aloitatko purkamisen? Aiotpa purkaa lattioita, seinää tai koko talon, voit saada apua Remppatorin ammattitaitoisilta urakoitsijoilta. Julkaise työilmoitus tänään, niin saat hyviä tarjouksia – täysin maksutta!

Aloita purku jo tänään

Mitä purkaminen maksaa?

Pienemmät purkuprojektit maksavat yleensä 1 500–5 000 euroa, kun taas suuret hankkeet, kuten rakennusten tai kantavien seinien purkutyöt, maksavat keskimäärin 30 000 euroa. Purkamisen hinta vaihtelee sen mukaan, minkä kokoisia purettavat kohteet ovat, materiaaleista, joista se koostuu ja kuinka vaativaa sen purkaminen on.


Purkamiseen käytetty aika vaikuttaa myös hintaan. Normaalisti suuri purkuprojekti kestää viikon alusta loppuun, mutta jos aiot toteuttaa pienemmän projektin – kuten olohuoneen kevyen väliseinän purkamisen – tämä kestää yleensä yhdestä kahteen päivää.


Laajuus ja monimutkaisuus

Purkuprojektin laajuus vaihtelee sen mukaan, mitä aiot tehdä. Kuinka paljon pitää purkaa, on tärkein tekijä, ja talon purkaminen on luonnollisesti huomattavasti vaativampaa kuin käytävän lattian.


Jos aiot purkaa keittiön tai kylpyhuoneen, ne ovat yleensä melko laajoja projekteja putkien, johdotuksen ja muiden teknisten elementtien vuoksi. Erityisesti kylpyhuone vaatii purkamisessa oikeaa osaamista, ja kylpyhuoneen purkaminen kestää yleensä noin viisi päivää alusta loppuun.


Urakoitsijat

Purkamisen yhteydessä on tärkeää käyttää päteviä ammattilaisia. Tämä pätee erityisesti, jos aiot purkaa alueita, joissa on teknisiä elementtejä, kuten putkia tai johtoja, jotta et aiheuta vuotoriskejä tai sähkökatkoksia. Tarvitset sähköasentajan kytkemään sähköt pois ja takaisin päälle ja putkiasentajan käsittelemään putkia ja viemäreitä turvallisesti.

Jos projekti on pieni, kannattaa palkata purkutyöntekijä, tai koneurakoitsija, jos tarvitset kaivinkoneen tai vastaavan laitteen.


Jos haluat purkaa koko rakennuksen, sinun on palkattava purkuyritys. Yrityksellä on oikeat laitteet purkamiseen sen lisäksi, että se käsittelee ja lajittelee purkujätteet hallitusti ja ympäristöystävällisesti. Kun purat asuinrakennusta, muista tarkistaa mitkä luvat tarvitset.


Jos epäilet, että purettavassa rakennuksessa on asbestia, on erittäin tärkeää, että käytät päteviä ammattilaisia, joilla on kokemusta asbestin käsittelystä. On olemassa monia suuria purkuyrityksiä, joilla on asiantuntemusta asbestisaneerauksesta. Tiedustele yritykseltä, miten asbestin käsittelyssä edetään.


Jotkut pienemmät tekniset projektit, kuten lattioiden ja sellaisten seinien, jotka eivät ole kantavia tai joissa ei ole putkia ja johtoja, purkamisen voit tehdä itse. Toisaalta on monia purkuhankkeita, joihin tarvitaan lupa ja jotka ammattilaisten on siksi toteutettava.


Jos epäilet, voitko purkaa itse, ota yhteyttä ammattilaiseen.

Seikat, jotka voivat nostaa purkamisen hintaa

Purkuprojektien hintaan vaikuttavat useat tekijät, mutta nämä tekijät ovat tyypillisiä hintatekijöitä:

  • Purettavan kohteen koko
  • Laitteiden ja teknologian tarve
  • Pääsy ja saapuminen tontille
  • Jätteiden käsittely ja materiaalien lajittelu
  • Asbestia tai muita vaarallisia aineita sisältävät rakennusmateriaalit


Talon purkaminen

Jos aiot purkaa talon, se on suuri projekti, joka vaatii päteviä ammattilaisia, joilla on asiantuntemusta purkamisesta. Talojen purkamiseen tarvitaan lupa, ja sinun on palkattava erillinen purkuyritys. Yritys hoitaa koko prosessin sekä jätteiden käsittelyn ja lajittelun.


Talon purkaminen kannattaa suunnitella hyvin. Jos aiot rakentaa uuden rakennuksen samalle tontille, sinun on palkattava arkkitehti etukäteen. Voitte sopia, mitkä vanhan rakenteen osat voidaan käyttää uudelleen, mikä säästää kustannuksia sekä jätehuollossa että uusissa materiaaleissa.
Talon purkamisen hinta

Koko talon purkaminen maksaa 25 000 euroa ylöspäin. Hinta vaihtelee sen mukaan, kuinka suuri talo on, millaisista materiaaleista se on rakennettu ja miten tontille pääsee. Esimerkiksi, jos purettavana on vanha, puurakenteinen erillistalo, projekti on vähemmän laaja kuin jos aiot purkaa suuremman betonirakenteen.


Purkuyrityksen kanssa on hyvä sopia hinnasta ennen töiden aloittamista, jotta tiedät, kuinka paljon projekti maksaa alusta alkaen. Keskustele purkuyrityksen kanssa käytetystä ajasta ja siitä, kuka on vastuussa mistäkin, ja säästät itsesi myöhemmältä työltä.


Jos purettavat materiaalit ovat uudelleenkäytettäviä, voit neuvotella palveluiden hinnasta. Usein urakoitsija voi hyödyntää materiaaleja edelleen muissa projekteissa. Tämä voi johtaa parempaan hintaan sinulle, samalla kun se antaa käyttökelpoisille materiaaleille uuden elämän muissa projekteissa.Erilaisia purkuprojekteja

Olitpa purkamassa vanhaa kylpyhuonetta, vaihtamassa keittiötä tai purkamassa seinää, on tärkeää tutustua siihen, mitä on tehtävä ennen aloittamista. Jos epäilet, että purettavassa rakennuksessa on asbestia, on tärkeää, että se käsitellään turvallisesti.


Kylpyhuoneen tai keittiön purkaminen

Jos aiot rakentaa uuden kylpyhuoneen tai keittiön, vanha on ensin purettava. Keittiöiden ja kylpyhuoneiden purkaminen vaatii päteviä ammattilaisia, joilla on oikea asiantuntemus. Siten vältät vuodot ja sähköjärjestelmän vaurioitumisen. Voit säästää paljon purkamalla joitain sisustusosia, kuten kaappeja ja laattoja, itse, mutta sinun on suunniteltava se purkutyöntekijän kanssa.


Jos keittiössä tai kylpyhuoneessa on käyttökelpoisia osia, on suositeltavaa huomioida se purkamisen yhteydessä. Vaikka et enää tarvitsisi niitä itse, voit ehkä myydä ne tai antaa jollekin myöhempää käyttöä varten. Näin säästät jätehuoltoon liittyviä kuljetuskustannuksia ja vältät ongelman, että talo täyttyy jätteellä remontin aikana.


Seinien purkaminen

Voi olla houkuttelevaa poistaa seinä asunnosta riippumatta siitä, haluatko avata huonetta vai yhdistää kaksi huonetta yhdeksi. Jos aiot purkaa seinän, on tärkeää, että selvität ensin, onko kyseessä kantava seinä vai kevyt väliseinä. On hyvä idea pyytää ammattilainen katsomaan seinää ennen kuin aloitat, jotta olet varma, ettei se ole kantava seinä. Jos aiot purkaa kantavan seinän, siihen tarvitaan lupa, ja ammattilaisten on suoritettava työ.


Kevyiden väliseinien purkaminen on suhteellisen helppoa työtä, eikä se vaadi paljon laitteita. Jos et ole varma, miten edetä, kannattaa ehkä pyytää urakoitsijan apua, jotta et vahingoita kotiasi.


Asbestin ja eterniitin poistaminen ja käsittely

Jos asuntosi tai purettava rakennus on rakennettu ennen 1980-lukua, se voi sisältää asbestia. Asbesti on erittäin haitallinen ja myrkyllinen mineraali sekä ihmisille että ympäristölle, ja sitä käytettiin aiemmin laajalti lattioiden, seinien ja kattojen eristämiseen. Asbesti on erityisen vaarallista, kun se pölyää ja asbestia sisältävää rakennusta purettaessa on siksi tärkeää, että purku tapahtuu turvallisesti ja tarkasti.


Kaikki purkuyritykset eivät ota asbestinkäsittelytoimeksiantoja, joten on tärkeää, että selvität asian yrityksen kanssa etukäteen. Asbestin poisto on kallis ja laaja projekti, ja sen voi usein kestää vähintään kaksi kertaa niin kauan kuin normaali purkuprojekti.

Viimeksi julkaistut työilmoitukset

Purku urakkaa tarjolla.

20740TURKU

Tarve olisi 4,6 m2 kylpyhuoneen ja 2,6 m2 saunan purkutyölle. Ajankohta 15.12-23.12.2023 välisenä aikana. seinän rakenne: levytetty kevyt väliseinä. Lattialla on muovimatto. Projektin laajuus: muovimaton poisto liima jämineen, laattojen/ kipsilevy seinien purku (runko jätetään), saunasta saunapaneeleiden ja eristeiden purku, roskien haalaus ulos jäteasiaan (asunto sijaitsee taloyhtiön 3 krs, hissiä ei ole). Ennen töiden aloitusta pesuhuoneessa tehdään asbesti kartoitus varoiksi, jos löytyy asbestia, tarve katsotaan uudestaan. Multa löytyy tarvittavat purkutyökalut, joten omia työkaluja ei tarvita. Työ tehdään urakka muotoisena, ei tuntitöinä. Laita viestiä, jos olet kiinnostunut!

Kiinteän vaatekaapin purku

01300VANTAA

Olisi tarve purkaa eteisen vaatekaappi joka on asennettu oletettavasti asunnon rakennuksen aikana (1970) Siitä kohti puuttuu nykyinen parketti lattiasta, sekä putkiremontin aikana kattoa on eteisestä madallettu muualta kuin kaapin osasta. Tarve olisi siis saada myös se osa kattoa samaan tasoon kaapin poiston jälkeen, lattian saamme todennäköisesti itse fiksattua samaan tasoon mutta senkin voi erikseen laitattaa tarjoukseen mikäli teiltä onnistuu, parketin päälle laitatamme vinyylilankkua. Vaatekaapin mitat L91,5cm S51cm korkeus uuteen kattoon n.236cm ja vanha katto 254cm. Yhteydenotot whatsapilla tai sähköposteilla, puhelimitse hankala vastata päivisin.

Lattian piikkaus

00630HELSINKI

Hei, Paljonko maksaa kellarin lattian auki piikkaus, kun lattian pinta-ala on 31,28 m2?

Vanhan lattialaatan purkaminen. Alla vesikiertoinen lattialämmitys 2den kyprokin välissä.

40930KINKOMAA

Avoin eteinen mistä jatkuu keittiöön. Kokonaisala noin 30neliötä. Voin mahdollisesti purkaa laatat pois tai olla siinä vaiheessa apuna.

Kesämökin kellarin ja saunan lattian purku

13220HÄMEENLINNA

Mökin keittiön alla on betoninen kellari koko n 3x2 m saunan lattia 2,5 x 2 m . Rakennettu 70 luvulla. Eduksi olisi jos pystyisi myös poraamaan sokkeliin reikiä 100 mm tai suurempia. Paikalla sähkö ja tarvittaessa jätteen poiskuljetus hoituu.

Kantavan seinän osittainen purku

00840HELSINKI

keittiön ja olohuoneen välisen, kantavaan seinään tehtävä aukko saareketta varten, kerrostalo 1966, 1/5 kerros, seinä on noin 16cm paksu raudotettu betoni seinä. työstä on olemassa Rakenne suunnittelijan piirrustukset sekä voimassa oleva rakennus lupa, taloyhtiön lupa on myös.

Julkaistu 13. maalis 2023, 11:02

Päivitetty 26. loka 2023, 12:36