Aiotko asentaa uuden lattian?

Suunnitteletko uuden lattian asentamista tai olemassa olevan uusimista? Aiotpa sitten asentaa parketin, tasoittaa tai hioa lattian, voit julkaista työn Remppatorissa ja saada sitomattomia tarjouksia ammattitaitoisilta lattia-asentajilta ja urakoitsijoilta - täysin maksutta!

 • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
 • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
 • Valitse paras tarjous

Saa tarjouksia päteviltä yrityksiltä

Aiotko asentaa uuden lattian?

Suunnitteletko uuden lattian asentamista tai olemassa olevan uusimista? Aiotpa sitten asentaa parketin, tasoittaa tai hioa lattian, voit julkaista työn Remppatorissa ja saada sitomattomia tarjouksia ammattitaitoisilta lattia-asentajilta ja urakoitsijoilta - täysin maksutta!

 • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
 • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
 • Valitse paras tarjous


Paljonko uuden lattian asennus maksaa?


Uuden lattian hinta vaihtelee sen mukaan, minkälaisen materiaalin valitset, kuinka vaativaa lattian asentaminen on ja kuinka paljon olemassa olevan lattian irrottaminen vaatii. Edullisimmat lattiatyypit, jotka on helppo asentaa, maksavat yleensä noin 15 - 20 euroa neliömetriltä.


Jos haluat asentaa parketin, kunnollinen parketti maksaa yleensä vähintään 40 euroa neliömetriltä. Jos lattia on myös tasoitettava tai vanha lattia on purettava, hinta on korkeampi.


Laajuus ja monimutkaisuus

Projektin laajuus ja monimutkaisuus riippuu siitä, millainen olemassa oleva lattia on, pitääkö sinun asentaa uusi lattia, pitääkö lattia hioa vai onko lattia tasoitettava. Valitsemasi materiaali vaikuttaa myös hintaan ja projektin toteutukseen.


Hintaan vaikuttaa myös uudella lattiapinnoitteella katettavan alueen koko. Jos aiot kattaa suuremman alueen, materiaalien hinta on luonnollisesti korkeampi, mutta itse työn hinnassa ei yleensä ole suurta eroa. Siksi voi olla kannattavaa ottaa useita lattioita kerralla, kun palkkaat lattia-asentajan.


Jos joudut purkamaan vanhan lattian, tämä vaikuttaa myös projektin kokonaishintaan. Usein tämä on helppo tehdä itse, ja tällöin voit myös säästää paljon. Jos lattian poistaminen on kuitenkin vaativaa, kannattaa harkita ammattilaisen apua puusepältä tai lattia-asentajalta, jotta vältät vahingot tai viivästykset projektissa.


Urakoitsija

Kun asennat uutta lattiaa, on hyvä käyttää ammattilaisia, jotta työ tehdään tarkasti ja siististi. Osa valmistelevista töistä, kuten vanhan lattian irrottaminen, voidaan tehdä itse. Varsinainen lattian asentaminen kannattaa kuitenkin jättää ammattilaisten tehtäväksi, sillä on erityisen tärkeää olla tarkka, kun lattian asentaminen tehdään.


Uuden lattian asennusta varten on palkattava joko lattia-asentaja tai puuseppä, jolla on kokemusta lattia-asennuksesta. He voivat myös neuvoa materiaalien valinnassa ja tehdä tarvittavat valmistelevat työt ennen uuden lattian asentamista.


Jos haluat maalata lattian, tarvitset maalarin, ja jos aiot valaa lattian, saatat tarvita muurarin. Jos aiot asentaa sähkölämmityskaapelit lattiaan, tarvitset myös sähköasentajan.


Seikat, jotka voivat nostaa projektisi hintaa

Lattia-asennuksen hinnoissa on suuria eroja, koska hintaan vaikuttavat monet eri tekijät. Tavallisia hintatekijöitä ovat:

 • Materiaalivalinta
 • Lattiassa on monia eri kulmia ja nurkkia
 • Lattian tasoitus
 • Vanhan lattian purkaminen
 • Ääntä vaimentava lattia
 • Lämmityskaapelit


Lattian tasoitus

On tärkeää, että lattia on täysin suora ennen uuden asentamista. Tämä on erityisen tärkeää, jos aiot asentaa parketin. Yleissääntö on, että metrin säteellä voi olla plus/miinus kaksi millimetriä poikkeamaa.


Voit tarkistaa, onko lattia suora, käyttämällä vesivaakaa. Jos et ole varma, miten tämä tehdään, asentaja tai puuseppä voi auttaa sinua.


Tasoitetta käytetään yleensä, kun suoristetaan lattiaa. Sitä levitetään 5 - 60 millimetrin kerroksina riippuen siitä, kuinka epätasainen lattia on. Voit myös käyttää tasoitetta lämmityskaapeleiden tai vesilämpöputkien asentamiseksi lattiaan. Voit saada tähän hyvää apua päteviltä ammattilaisilta.


Lattian tasoituksen hinta

Lattian tasoittaminen ei yleensä ole kovin kallista. On tärkeää, että käytät laadukasta tasoitemassaa, joka soveltuu alustaan. Saat apua oikeantyyppisen tasoitteen ostamiseen palkkaamaltasi urakoitsijalta tai tasoitteen myyjältä.


Lattian tasoituksen pääasialliset kustannukset ovat suoritettava työ. On tärkeää, että käytät ammattilaisia tähän työhön, jos sinulla ei ole osaamista sen tekemiseen. Hyvin suoritetut esityöt ovat nimittäin tärkeintä lattian asennuksessa.


Jos parketti asetetaan vinolle alustalle, on vaarana, että parketti kuluu tarpeettomasti, narisee ja pahimmassa tapauksessa halkeilee. Lattia-asentajaa tai puuseppää, joka asentaa lattian huonosti suoritetun tasoituksen päälle, ei voida pitää vastuussa lattian mahdollisista vioista tai vaurioista myöhemmin.


Lattian tasoituksen kustannukset vaihtelevat sen mukaan, kuinka paksu kerros lattiatasoitetta on levitettävä, kuinka suuri lattiapinta-ala on ja minkälaisen alustan päälle se on levitettävä. 30 neliömetrin betonilattian tasoittaminen maksaa noin 30 000 kruunua.Hio puulattia

Jos puulattiasi on hyvälaatuinen, mutta siinä on paljon naarmuja tai huono lakka, voi olla aika hioa lattia. Tämä on järkevämpää kuin uuden asentaminen, ja se voi olla yhtä hieno. Erityisesti vanhoissa taloissa, joissa on vanhat mutta hienot lattiat, hionta on erittäin hyvä vaihtoehto. Lisäksi voit kiillottaa puuöljyllä, jos haluat uuden värin tai sävyn. Lopuksi lattia yleensä lakataan puun suojaamiseksi tulevalta kulumiselta.


Lattian hionnanei tarvitse olla niin laaja työ kuin monet luulevat, ja yleensä koko prosessi kestää noin 48 tuntia projektin koosta riippuen. Jos käytät ammattitaitoisia urakoitsijoita, voit olla varma, että työ tehdään perusteellisesti ja että saat kauniin ja kestävän lopputuloksen.


Parkettia voidaan myös hioa, ja useimmissa parkettityypeissä on niin sanottu kulutuskerros. Tämä on parketin pintakerros, joka koostuu kokopuusta ja on yleensä noin 4 millimetriä paksu. Huomaa, että jotkin tyypit eivät sovellu hiontaan. ammattilainen voi auttaa sinua tarkistamaan tämän ennen kuin aloitat parketin hionnan.


Kuinka paljon lattian hionta maksaa?

Lattian hionta- ja käsittelykustannukset vaihtelevat 2000 - 5000 euron välillä 20-80-neliöiselle lattialle. Lattian hionnan hinta vaihtelee sen mukaan, kuinka suuri alue on hiottava, onko siinä kynnyksiä, portaita tai muita alueita, jotka on myös hiottava, ja millaisen pintakäsittelyn haluat lattialle.Lämmityskaapelit lattiassa

Jos aiot asentaa uuden lattian, kannattaa ehkä asentaa lämmityskaapelit samaan aikaan. Lämmityskaapelit ovat tehokas tapa lämmittää kotiasi ja tarjota lämpöä ja lisämukavuutta sisätiloihin. Vaikka lämmityskaapelit ovat erityisen mukavat kylminä talvikuukausina, ne ovat käytännöllisiä kellareissa, eteisissä ja kylpyhuoneissa ympäri vuoden. Varsinkin laattalattioissa on miellyttävää, että lattiassa on lämpöä, sillä laatat tuntuvat kylmiltä normaalissa huonelämpötilassa.


Kun valat lattian, johon tulee lämmityskaapelit, sinulla on monia vaihtoehtoja. Sähkölämmityskaapelit ovat luultavasti yleisin vaihtoehto, mutta on olemassa myös lämmitysmattoja tai lämmityskalvoja, jotka voidaan asentaa parketin tai muunlaisten lattioiden alle. Nämä vaihtoehdot ovat hieman kalliimpia, mutta ne voivat olla parempi vaihtoehto suuremmille pinnoille, kuten olohuoneen lattialle.


Lämmityskaapelien asennushinta

Lämmityskaapelit maksavat noin 40 euroa neliömetriltä, kun taas lämmityskalvo ja lämmitysmatot maksavat jopa 80 euroa neliömetriltä. Lämmityskaapelit on suositeltavaa asentaa samaan aikaan, kun tasoitat lattian, koska voit valaa lämmityskaapelit suoraan tasoitusmassaan. Lämmityskaapeleiden asentamiseen lattiaan tarvitaan sähköasentaja, joka varmistaa, että kaapelit asennetaan turvallisesti ja ilman tulipalon tai sähköiskun vaaraa.
Erityyppiset lattiat


Puulattia ja parketti

Puulattia ja parketti ovat kaksi yleisintä lattiatyyppiä norjalaisissa kodeissa. Se on ajaton ja kestävä lattia, joka voidaan myös uudistaa hiomalla tai kiillottamalla öljyllä. Parketin etuna puulattioihin verrattuna on, että se pysyy usein paremmin muodossaan ja kestää paremmin lämpötilan ja kosteuden vaihteluita.


Tammi-, mänty- tai vastaavanlaiset puulattiat ovat lämpimiä ja ääntä vaimentava lattioita. Puulattian etuna on, että se voidaan asentaa suoraan parrujen päälle, toisin kuin parketti tai laminaatti, jotka vaativat levy- tai valulattia-alustan.


Jos haluat asentaa parketti- tai puulattiat, suosittelemme, että käytät lattia-asentajaa tai puuseppää, jolla on kokemusta lattioiden asentamisesta. Tämäntyyppisen lattian kohdalla on tärkeää, että työ tehdään huolellisesti, jotta vältetään tarpeeton kuluminen ja halkeamat lattiassa. Jos haluat asentaa kalanruotoparketin, on erityisen suositeltavaa hankkia apua lattia-asentajalta , koska tämä on vaativampi kuvio asentaa.


Kivi-, laatta- ja betonilattiat

Laatat, kivi tai betoni ovat suosittuja lattiapinnoitevaihtoehtoja sekä ulkona että sisällä. Ne ovat lähes huoltovapaita, helppoja puhdistaa ja tarjoavat monia mahdollisuuksia vaihteluun. Tiloissa, jotka ovat alttiina runsaalle kulutukselle, suolalle tai kosteudelle, tämäntyyppinen lattia on ihanteellinen, esimerkiksi pesuhuoneessa, kellarissa tai eteisessä.


On tärkeää tehdä hyvää työtä alusta alkaen, kun asennat laatat tai luonnonkivet. Varsinkin saumauksen kanssa on tärkeää olla huolellinen, jotta saat siistin ja huolitellun ilmeen. Ammattitaitoisten urakoitisjoiden käyttäminen kannattaa, sillä näin saat taatusti hyvän ja kestävän lopputuloksen.Lattiapinnoitteet: Linoleumi, vinyyli ja epoksi

Linoleumi, vinyyli tai epoksilattia ovat järkeviä vaihtoehtoja, jotka tarjoavat mukavan lattiapinnan. Joitakin etuja ovat muun muassa se, että se on lattiapinnoite on helppo asentaa, se voidaan yhdistää lattialämmitykseen ja se on lähes huoltovapaa. Lisäksi se on kestävää, kestää hyvin aikaa ja on usein kulutusta kestävämpää kuin kovapuu ja parketti.


Linoleumion suosittu lattiapinnoite norjalaisissa kodeissa, ja juuri tämä lattia muistuttaa usein eniten tavallista parkettia. Vinyyli on hieman ohuempi materiaali, joten se vaurioituu tai naarmuuntuu todennäköisemmin. Epoksilattiat koostuvat kovasta muovista, joka kovettuu alustan päällä kelluen ja kovettuu sitten kovaksi ja kiinteäksi lattiaksi. Epoksia on aiemmin käytetty lähinnä yrityksissä ja teollisuudessa, mutta kiiltävä pinta on alkanut yleistyä myös kotona.


Lattiapinnoitteita löytyy useimmista hintaluokista, mutta yleensä kannattaa välttää kaikkein halvimpia vaihtoehtoja. Jos laitat hieman enemmän rahaa materiaaliin, saat sen takaisin pidemmän käyttöiän ja hienomman lattian muodossa.


Lattia ulkotiloissa: Parveke, veranta ja terassi

Kun haluat asentaa lattian parvekkeelle, verannalle tai terassille, sinulla on monia vaihtoehtoja. Parvekkeilla ja verannoilla on tavallista käyttää valettua lattiaa, puulattiaa tai lattiapinnoitetta. Terassilla terassilaudat ovat yleisiä, mutta myös luonnonkivi-, betoni- tai mattolattiat ovat mahdollisia.


Toisin sanoen ulkotilojen lattiapäällysteisiin on monia vaihtoehtoja, ja kannattaa kysyä ammattilaiselta neuvoa, mikä lattiapäällyste sopii parhaiten ulkotiloihisi.


Täältä voit lukea lisää patioista ja terasseista tai pergoloista, viherhuoneista ja piharakennuksista.

Julkaistu 02. marras 2022, 12:52

Päivitetty 21. maalis 2024, 13:46