Aiotko remontoida tai rakentaa portaat?

Suunnitteletko uusien portaiden rakentamista tai nykyisen remontointia? Riippumatta siitä, aiotko hankkia uudet portaat sisälle tai ulos – Remppatorista löydät ammattitaitoiset urakoitsijat, jotka voivat auttaa sinua sekä projektin suunnittelussa että toteutuksessa.

  • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
  • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
  • Valitse paras tarjous

Saa tarjouksia päteviltä yrityksiltä

Aiotko remontoida tai rakentaa portaat?

Suunnitteletko uusien portaiden rakentamista tai nykyisen remontointia? Riippumatta siitä, aiotko hankkia uudet portaat sisälle tai ulos – Remppatorista löydät ammattitaitoiset urakoitsijat, jotka voivat auttaa sinua sekä projektin suunnittelussa että toteutuksessa.

  • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
  • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
  • Valitse paras tarjous

Paljonko uusien portaiden rakentaminen maksaa?


Uusien portaiden hinta riippuu koosta, valitsemastasi materiaalista ja runkotyypistä sekä rakentamistavasta. Uudet sisäportaat maksavat yleensä noin 5000 euroa, mutta hinta voi vaihdella 1000 - 15 000 euron välillä.


Laajuus ja monimutkaisuus

Jos aiot rakentaa portaat, projektin laajuus ja monimutkaisuus riippuvat pitkälti portaiden koosta ja rakentamistavasta. Tämä vaikuttaa myös portaiden lopulliseen hintaan. Yleensä portaat voidaan asentaa päivän aikana.


Jos remontoit portaat, hintaan vaikuttavat portaiden koko, materiaalivalinta ja työmäärä.


Jos haluat toteuttaa lisäprojekteja, kuten säilytystilan järjestäminen portaiden alle, tämä vaikuttaa myös lopulliseen hintaan. Kiinteät kaapit tai laatikot vaativat lisätyötä ja puusepäntyötä, mikä on kalliimpaa.


Urakoitsija

Kun rakennat tai remontoit portaita, kannattaa turvautua ammattilaisten apuun, jotta portaat täyttävät kaikki vaatimukset ja saat haluamasi lopputuloksen.


Portaiden rakentamiseen tarvitaan yleensä puuseppä ja maalari, jos portaat maalataan. Jos haluat asentaa maton portaisiin, tarvitset myös lattianpäällystäjän.


Jos aiot muurata portaat tai valaa ne betoniin, tarvitset muurarin tai betonityöhön perehtyneen urakoitsijan.


Seikat, jotka voivat nostaa projektisi hintaa

On olemassa monia tekijöitä, jotka vaikuttavat portaiden kokonaishintaan. Joitakin yleisiä hintoihin vaikuttavia tekijöitä ovat portaiden koko ja muoto sekä portaiden rakennustapa Lisäksi materiaalin, pintakäsittelyn ja liitosten valinta on ratkaisevan tärkeää.


Halvimmat portaat ovat yleensä yksinkertaisia, paksusta puusta, kuten männystä, valmistettuja rakennussarjaportaita, kun taas esimerkiksi tammesta tai saarnista valmistetut portaat maksavat enemmän. Myös lasi- tai teräsportaat sekä mittatilausratkaisut ja designportaat ovat huomattavasti kalliimpia.Erilaiset porrasprojektit


Portaita voi rakentaa usealla eri tavalla, ja niitä voi rakentaa useisiin paikkoihin – sekä sisä- että ulkotiloihin. Tässä ovat yleisimmät porrasprojektit ja se, mitä sinun on tiedettävä niistä.


Rakenna portaat sisälle

Jos rakennat uudet portaat sisätiloihin, voit valita useista vaihtoehdoista riippuen siitä, mihin kohtaan taloa portaat rakennetaan ja kuinka paljon tilaa on käytettävissä. Lisäksi portaiden on oltava mukavat kävellä ja niiden on sovittava kodin sisustukseen.


Voit valita tavallisista tasanneportaista kierreportaisiin tai tilaa säästäviin portaisiin ja nykyaikaisista portaista perinteisempään ulkoasuun. Se on yleisintä portaissa, jotka on valmistettu puusta sisätiloissa ja joihin voi valita erilaiset pintakäsittelyt.


Voit hankkia portaat myös muista materiaaleista, kuten teräksestä tai lasista. On olemassa sääntöjä siitä, kuinka korkeat ja matalat portaiden askelmien on oltava uudessa talossa, sekä vapaata korkeutta, leveyttä ja runkoa koskevia vaatimuksia. Jos haluat varmistaa, että portaat ovat kaikkien vaatimusten ja ohjeiden mukaiset, on suositeltavaa hankkia apua kokeneilta ammattilaisilta.


Rakenna portaat ulos

Jos rakennat ulkoportaat, on tärkeää, että ne kestävät sääolosuhteita, ovat tukevarakenteiset ja turvalliset kävellä. Riippumatta siitä, tarvitsetko portaat terassilta ylöspäin taloon vai rakennatko portaat rinteeseen, on tärkeää, että ne kestävät esimerkiksi pakkasta.


Ulkoportaat suunnitellaan usein hieman yksinkertaisemmiksi kuin sisäportaat, esimerkiksi ilman koristeita, mutta sinä päätät, kuinka monimutkaiset tai yksinkertaiset portaat haluat. Puuportaat, betoniportaat ja tiili- tai kiviportaat ovat yleisiä valintoja ulkotiloissa.


Portaiden kunnostaminen

Jos portaat ovat kuluneet tai vanhat, voit tehdä monia parannuksia ammattitaitoisten urakoitsijoiden avulla. Portaiden kunnostaminen edellyttää usein portaiden maalausta tai värjäystä, maton asentamista tai poistamista tai portaiden päällysteiden tai uuden rungon asentamista.


Riippuen siitä, kuinka paljon haluat muuttaa ja mitä materiaaleja käytät, projektin hinta ja laajuus vaihtelevat.


Säilytystilat portaiden alla

Kun remontoit portaat tai rakennat uudet, voi hyvä miettiä myös, voisitko käyttää portaiden alla olevaa ylimääräistä tilaa johonkin fiksuun tarkoitukseen.


Jos portaat ovat sisääntulotilassa, portaiden alla sijaitseva vaatekaappi on käytännöllinen ja tilaa säästävä ratkaisu. Voit myös hankkia räätälöityjä hyllyjä kirjojen säilyttämistä varten tai tehdä portaiden alle työtilan tai lasten leikkihuoneen.
Julkaistu 01. marras 2022, 11:28

Päivitetty 21. maalis 2024, 13:34