Tarvitsetko sähköasennuspalveluja?

Suunnitteletko spottivalaisimien asentamista kattoon, pistorasioiden tai ryhmäkeskuksen vaihtamista tai haluatko älykotijärjestelmän? Tarvitsitpa sitten uusia asennuksia tai talosi sähköjärjestelmän tarkastusta: Remppatorilta löydät sähköasentajat, jotka voivat auttaa sinua kaikissa sähköalan palveluissa.

  • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
  • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
  • Valitse paras tarjous

Saa tarjouksia päteviltä yrityksiltä

Tarvitsetko sähköasennuspalveluja?

Suunnitteletko spottivalaisimien asentamista kattoon, pistorasioiden tai ryhmäkeskuksen vaihtamista tai haluatko älykotijärjestelmän? Tarvitsitpa sitten uusia asennuksia tai talosi sähköjärjestelmän tarkastusta: Remppatorilta löydät sähköasentajat, jotka voivat auttaa sinua kaikissa sähköalan palveluissa.

  • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
  • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
  • Valitse paras tarjous

Mitkä ovat sähköasennuspalvelujen kustannukset?

Sähköasennuspalveluiden hinta riippuu työn koosta ja laajuudesta, tarvittavista laitteista sekä asennettavien uusien komponenttien tai kalusteiden hinnasta. Sähköasentaja veloittaa työstä joko tuntihinnan tai kiinteän hinnan. Tuntihinta on usein 70–100 euroa.


Jos aiot asennuttaa pistorasioita, se maksaa yleensä noin 200 euroa, riippuen siitä, minkä tyyppisiä pistorasioita tarvitset. Jos asennutat useita pistorasioita samanaikaisesti, kunkin pistorasian hinta alenee.


Jos asennutat spottivalot kattoon, hinta on 120–200 euroa pistettä kohti. Hinta riippuu haluamastasi lampputyypistä.


Aiotko vaihdattaa vanhan ryhmäkeskuksen vai asennuttaa uuden? Hinta riippuu siitä, kuinka monta sulaketta sinulla on sekä kotisi koosta. Kokonaishinta on yleensä 1000–2500 euroa.


Jos tarvitset kotisi sähköjärjestelmän tarkistuksen tai tarkastuksen, se maksaa yleensä 200–500 euroa.


Jos asennutat kotiisi älykotiratkaisuja, hinta riippuu siitä, asennetaanko koko älykotijärjestelmä vai vain yksittäisiä tuotteita. Älykotijärjestelmä voi maksaa noin 2000 euroa pienessä asunnossa, kun taas isommassa omakotitalossa hinta voi nousta jopa 10 000 euroa. Voit saada älykodille tukea Enovalta, jos hankit älykotijärjestelmän, jossa on älykäs sähkönhallinta.Laajuus ja monimutkaisuus

Jos tarvitset sähköasennuspalveluja, työn laajuus ja monimutkaisuus riippuvat siitä, mitä ja kuinka paljon työtä tarvitset, kotisi koosta ja sähköjärjestelmän saavutettavuudesta.


Pistorasioiden asentaminen kestää yleensä vähintään tunnin riippuen siitä, kuinka monta pistorasiaa tarvitset.


Jos ryhmäkeskus on vaihdettava, laajuus riippuu siitä, onko koko keskus vaihdettava vai yksittäisiä osia. Työ kestää yleensä yhdestä kuuteen tuntia.


Jos tarvitset sähköjärjestelmän tarkistuksen tai tarkastuksen, se voi kestää yhdestä neljään tuntiin riippuen kotisi koosta ja siitä, kuinka perusteellisen tarkastuksen tarvitset.Seikat, jotka voivat nostaa projektisi hintaa

On olemassa monia tekijöitä, jotka vaikuttavat sähköasennuspalvelujen kokonaishintaan. Yleisiä hintoihin vaikuttavia tekijöitä ovat suoritettavan työn koko ja laajuus, laitteet ja materiaalit, asennettavien kosketuspisteiden määrä ja sähköjärjestelmään pääsyn helppous.


Usein on kalliimpaa asennuttaa pistorasiat ulkotiloihin. Ulkona käytettävä pistorasia vaatii ylimääräisen suojan, joka suojaa sitä säältä, sekä maadoituksen ja asianmukaisen jännitteen. Joissakin tapauksissa ulkopistorasia vaatii uusia sulakkeita tai ryhmäkeskuksen päivittämistä. Tämä on aikaa vievää ja nostaa hankkeen hintaa.


Pistorasian asennuksen hintaan vaikuttaa myös se, millaiseen seinään se asennetaan, sillä työn tekemiseen tarvittava aika ja laitteet vaihtelevat. Esimerkiksi pistorasian asentaminen puuseinään on halvempaa kuin tiiliseinään.


Jos asennutat kattoon spottivalaisimet, hinta riippuu siitä, haluatko ne integroituna kattoon vai pinta-asennettavina spotteina. Jos haluat kattoon integroidut spottivalaisimet, se on kalliimpaa kuin esimerkiksi kiskoon tai pinta-asennettuihin rasioihin asennetut spottivalot, koska kattoa on laskettava muutama senttimetri.Erilaiset sähköasennuspalvelut

Jos sinun on tehtävä sähköasennuksiin liittyviä töitä, sinun on useimmiten palkattava sähköasentaja. Sähköasentaja tarjoaa monia erilaisia palveluja, kuten spottivalojen, pistorasioiden tai älykotiratkaisujen asentamista.Pistorasian asentaminen

Jos joudut usein käyttämään jatkojohtoja sähkön saamiseksi, kannattaa asentaa uudet pistorasiat. Pistorasia on yksinkertaisempi ja turvallisempi ratkaisu kuin jatkojohto.


Kaikki uudet pistorasiat on nykyään maadoitettava. Tämä on turvallisuustoimenpide, jolla varmistetaan, että vältyt sähköiskuilta ja oikosulkuilta sähköjärjestelmävian sattuessa. Vanhoissa taloissa ja kodeissa voi olla maadoittamattomia pistorasioita. On suositeltavaa korvata nämä maadoitetuilla pistorasioilla. Maadoitettuja ja maadoittamattomia pistorasioita ei saa sekoittaa samassa huoneessa, joten kaikki huoneen pistorasiat on vaihdettava samaan aikaan.


Pistorasian vaihtamiseen tai asentamiseen liittyy kodin sähköjärjestelmään kohdistuvia töitä, ja sen vuoksi ammattimaisen sähköasentajan pitäisi aina tehdä ne.


Kun tarvitset uusia pistorasioita, voit valita monista eri tyypeistä. Tavallisessa pistorasiassa on kaksi ulostuloa, mutta on olemassa monia eri vaihtoehtoja, joissa on enemmän ulostuloja. Voit myös hankkia pistorasioita, joissa on erilaisia toimintoja, kuten pistorasia, jossa on ajastin, sähkömittari tai lapsilukko.


Yleisin tapa on asentaa pistorasiat upotettuna seinään. On olemassa myös esimerkiksi pop-up- tai alastaitettavia pistorasioita.


Jos asennat pistorasioita ulkotiloihin tai märkätiloihin, käytettäville pistorasioille on asetettu erityisvaatimuksia, sillä pistorasioiden on kestettävä paremmin kosteutta ja muita ulkoisia rasituksia.Spottivalaisimien asentaminen kattoon

Jos tarvitset lisää tai uutta valaistusta kotiisi, spottivalaisimet tai downlight-valaisimet voivat olla hyvä vaihtoehto. Spottivalaisimet ovat erittäin joustavia, ja ne voidaan asentaa useimpiin paikkoihin, esimerkiksi kattoon, kylpyhuoneen tai keittiön kaappien alle, hyllyille tai muualle. Voit asentaa spottivalaisimia myös ulkotiloihin.


Kun etsit uusia spottivalaisimia, voit valita erilaisista versioista. Monet haluavat asennuttaa spottivalot kattoon, jotta johdot ja liitännät jäävät piiloon. Tämä on tilaa säästävä ratkaisu, joka voi lisätä tilan tuntua ja tarjota hyvän valaistuksen. Jos asennat spottivalaisimet olemassa olevaan kattoon, joudut usein madaltamaan kattoa muutaman senttimetrin, jotta saat tilaa.


Jos haluat spottivalaisimet laskematta kattoa, voit sen sijaan valita pinta-asennettavat spottivalot. Nämä valaisimet on yleensä kiinnitetty rasiaan tai kattokiskoon, jossa on kaksi tai useampia spotteja. Kiskoon tai rasioihin asennettavat spottivalaisimet ovat helpompia ja halvempia asentaa kuin upotettavat spottivalot.Ryhmäkeskuksen vaihtaminen tai asentaminen

Jotta sähköasennuksia ja -laitteita voidaan käyttää turvallisesti ilman sähköiskujen ja ylijännitteen vaaraa, on tärkeää, että kodissasi on asianmukainen ryhmäkeskus.


Ensisijaisesti sähkönkulutuksesi määrittää, onko ryhmäkeskuksessa riittävästi kapasiteettia. Jos tiedät, että sähkönkulutuksesi on kasvanut tai ryhmäkeskuksen uusimisesta on kulunut kauan aikaa, on hyvä pyytää sähköasentajaa tarkistamaan, tarvitsetko uuden ryhmäkeskuksen.


Kaikissa uusissa asunnoissa on oltava vähintään yksi ryhmäkeskus, jotta sähkö voidaan jakaa turvallisesti kotona. Jos sinulla on autotalli ja haluat ladata sähköautosi tai käyttää sähkötyökaluja, voit asentaa sinne erillisen ryhmäkeskuksen.


Vanhemmissa kodeissa tarvitaan usein ryhmäkeskuksen uusimista, sillä vanhoissa ryhmäkeskuksissa on yleensä ruuvattavat sulakkeet, eikä niissä ole tärkeitä ominaisuuksia, kuten vikavirtasuojaa. Jos olet remontoimassa keittiötä tai kylpyhuonetta, tämä voi olla hyvä tilaisuus päivittää ryhmäkeskus samalla.Sähköjärjestelmän yleistarkastus ja perusteellinen tarkastus

Kodin tulipaloriskin vähentämiseksi on tärkeää tunnistaa kodin sähköjärjestelmän viat ja puutteet. Tämä tapahtuu sähköjärjestelmän tarkastuksella, joko sähköjärjestelmän yleistarkastuksen tai perusteellisen sähkötarkastuksen avulla.


Yleistarkastus on yleisin kotitalouksissa. Kyseessä on sähköjärjestelmän pintapuolinen ja yleinen tarkastus. Sähköasentajat tekevät yleistarkastuksen, jossa tarkastetaan ryhmäkeskus, pistorasiat, valokatkaisijat ja kaapelit sekä pistokokein joitakin sähköliitäntöjä.


Perusteellinen tarkastus on kattavampi kuin yleistarkastus. Perusteellisen tarkastuksen suorittaa sertifioitu sähkötarkastaja, ja siihen kuuluu ryhmäkeskuksen, ylijännitesuojan, sähkömittarin ja vikavirtasuojan tarkastaminen. Lisäksi tarkastetaan pistorasiat, katkaisijat ja muut kodin sähköasennukset.


On suositeltavaa tarkastaa kodin sähköjärjestelmä viiden vuoden välein. Jos asut vanhemmassa talossa, jossa ei ole päivitettyä ryhmäkeskusta, tarkastuksia on syytä tehdä vieläkin useammin.

Älykotiratkaisut

Jos haluat pienentää energiankulutusta, lisätä turvallisuutta, helpottaa käyttöä tai parantaa mukavuutta kodissasi, voit harkita talosi tai mökkisi muuttamista älykodiksi. Älykoti tarkoittaa, että eri asioita, kuten valaistusta, lämmitystä, ilmanvaihtoa, hälytystä ja paloturvallisuutta, voidaan ohjata yhteisen järjestelmän kautta.


Älykotiin voidaan valita monia erilaisia älykkäitä ratkaisuja, kuten vuorokaudenajan mukaan vaihtuvat valot, automaattinen lämmityksen ohjaus sekä autotallin oven ja ulko-oven ohjaus. Niitä voidaan ohjata joko puhelimella tai tavallisilla seinäkytkimillä. Sähköasentaja voi asentaa koko älykotijärjestelmän tai vain yksittäisiä ratkaisuja.


Usein älykotituotteet eivät ole kovin paljon kalliimpia kuin tavalliset tuotteet. Vaihto ja asennus muodostavat yleensä suurimman osan kustannuksista, joten haluat ehkä asentaa älykotijärjestelmän, jos remontoit kotiasi tai rakennat uutta.Julkaistu 24. huhti 2023, 14:15

Päivitetty 21. maalis 2024, 13:50