Palvelut

Sähköauton latausasema

Aiotko asentaa sähköauton latausaseman?

Onko sinulla sähköauto ja tarvitset apua latausaseman asentamiseksi kotiin? Riippumatta siitä, minkälaisen sähköauton laturi aiot hankkia – Remppatorilta löydät sertifioidun sähköasentajan, joka voi auttaa sinua sekä sähköauton kotilaturin opastuksessa että asennuksessa.

Hanki apua sähköauton latausasema asentamiseen tänään

Miten Remppatori toimii?

Kerro työstä

Kirjoita kuvaus siitä, mihin tarvitse apua ja lähetämme työn olennaisille yrityksille.

Saa tarjouksia

Saat lyhyessä ajassa velvoittamattomia tarjouksia useilta päteviltä ammattilaisilta.

Aloita!

Vertaa tarjouksia, saa työ tehdyksi ja kirjoita sitten arviointi.

Miten Remppatori toimii?

Kerro työstä

Kirjoita kuvaus siitä, mihin tarvitse apua ja lähetämme työn olennaisille yrityksille.

Saa tarjouksia

Saat lyhyessä ajassa velvoittamattomia tarjouksia useilta päteviltä ammattilaisilta.

Aloita!

Vertaa tarjouksia, saa työ tehdyksi ja kirjoita sitten arviointi.

Paljonko sähköauton latausaseman asentaminen maksaa?

Sähköauton latausaseman hinta riippuu siitä, kuinka paljon virtaa tarvitset, haluatko älykkään vai yksinkertaisen latausboksin ja kuinka pitkä matka sulakerasian ja latauspisteen välillä on.


Sähköauton latausasema maksaa yleensä 1000 - 2000 euroa asennus mukaan lukien. Se, mikä laturi sinun on ostettava, riippuu sähköautotyypistä ja kotisi tehokapasiteetista.Laajuus ja monimutkaisuus

Jos aiot asentaa sähköauton laturin, projektin laajuus ja monimutkaisuus riippuvat pitkälti siitä, onko kotisi sähköverkkoa päivitettävä. Se vaikuttaa myös kokonaishintaan.


Tavallisesti sähköasentajalla kestää 3-4 tuntia asentaa sähköauton latausaseman.


Jos asut asunto-osakeyhtiössä ja aiot asentaa sähköauton latauslaitteen, ota ensin yhteyttä yhtiön hallitukseen selvittääksesi, mitä mahdollisuuksia ja mahdollisia suunnitelmia sähköauton lataamiseen on olemassa.


Ammattilainen

Kun aiot asentaa sähköauton latausaseman, on tärkeää käyttää sertifioitua sähköasentajaa.Sähköauton latausaseman asentaminen omatoimisesti on kielletty.

On hyvä ottaa yhteyttä sähköasentajaan jo ennen kuin ostat laturin. Sähköasentaja voi neuvoa, minkä tyyppinen sähköauton latausasema sopii parhaiten kotiisi.Seikat, jotka voivat nostaa projektisi hintaa

On olemassa monia tekijöitä, jotka vaikuttavat sähköauton latausaseman kotiasennuksen kokonaishintaan. Joitakin yleisiä hintoihin vaikuttavia tekijöitä ovat laturin tarvitsema teho, latauspisteen ja kodin sulakerasian välinen etäisyys ja se, onko kodin sähköverkkoa päivitettävä.


Jos haluat älykkään latausaseman, se maksaa yleensä hieman enemmän kuin yksinkertainen latausboksi. Se voi kuitenkin kannattaa pitkällä aikavälillä, sillä älykäs latausboksilataa sähköauton silloin, kun sähkö on halvinta.

Useimpien sähköauton latausasemien käyttöikä on jopa 10 vuotta.Asenna sähköauton latausasema kotiin

Jos sinulla on sähköauto tai suunnittelet sellaisen hankkimista, on monia syitä, miksi sinun pitäisi asentaa sähköauton latausasema kotiin. Jos sinulla on mahdollisuus kotilataukseen, voit ladata sähköautosi milloin tahansa, etkä ole riippuvainen julkisista latausasemista.


Jos haluat asentaa uuden latausaseman sähköauton päivittäistä latausta varten, et saa asentaa vain tavallista pistorasiaa. Pistorasia ei yleensä kestä sähköautojen lataamisesta aiheutuvaa kuormitusta, joten se voi olla palovaarallinen. Pistorasian kautta hätälataus on luvallista, kunhan sinulla on oma virtapiiri sähköautolle.


Jos haluat ladata sähköautosi kotona, sinun on asennettava latausasema. Se on suunniteltu erityisesti sähköautoja varten, ja se mahdollistaa sekä turvallisemman että tehokkaamman sähköauton lataamisen. Latausboksi asennetaan yleensä seinään tai pylvääseen sen mukaan, mitä tontillasi on käytettävissä.


Kun päätät, mihin sähköauton latausasema asennetaan, on tärkeää arvioida asuinpaikkasi olosuhteet. Sekä kylmät lämpötilat että liiallinen auringonpaiste voivat vaikuttaa latausboksin latausnopeuteen. Lisäksi huono sää voi vahingoittaa laturia ajan myötä. Sen vuoksi voi olla suositeltavaa sijoittaa latausasema autotalliin tai katoksen alle.


Kun ostat sähköauton laturin, voit valita useista vaihtoehdoista. Latausbokseja on pääasiassa kahdenlaisia. Älykkäässä latausasemassa on lisätoimintoja, joita kutsutaan virranhallinnaksi ja ajanhallinnaksi. Virranhallinta lataa sähköauton silloin, kun sähkö on halvinta, yleensä yöllä, ja ajanhallinnan avulla voit päättää, milloin lataus aloitetaan ja lopetetaan.


Yksinkertaisessa latausasemassa ei ole erityistoimintoja, ja se lataa sähköauton kuin eräänlainen kehittynyt pistorasia.


Toinen asia, joka kannattaa huomioida sähköauton latausaseman hankittaessa, on se, tarvitsetko kiinteän vai irrotettavan latauskaapelin. Jos latauskaapeli on irrotettava, voit vaihtaa kaapeleita, jos latausasemaa on tarkoitus käyttää useille eri sähköautoille, joissa on erilaiset latausratkaisut.


Jos sinulla on kiinteä latauskaapeli, sinun ei tarvitse hakea latauskaapelia joka kerta, kun haluat ladata sähköautosi. On myös epätodennäköisempää, että se varastetaan.

Kotilatausasema ei ole sama asia kuin pikalaturi. Pikalataus edellyttää paikallisen sähköverkon suurta kapasiteettia. Pikalaturit ovat kalliita ja suuria, eivätkä ne oikein sovi kotiin asennettaviksi.


Kun sähköautoa ladataan tavallisella sähköauton kotilaturilla, sähköauton sisäisen laturin kapasiteetti määrittää, kuinka paljon virtaa sähköauto pystyy vastaanottamaan, riippumatta siitä, kuinka paljon virtaa latausboksi pystyy tarjoamaan. Ennen sähköauton latausaseman ostamista on siis suositeltavaa tarkistaa sähköauton sisäisen laturin koko. Näin vältytään ostamasta tarpeettoman kallista laturia, jonka teho on suurempi kuin sähköautosi tarvitsee.
Valitut yritykset

Valitut yrityksetViimeksi julkaistut työilmoituksetViimeisimmät arvioinnit

Sähköauton 1-vaihelatausaseman asennus

Asentaja sovittuna aikana paikalla ja kaikki hommat meni nappiin! Suosittelen!

Antti, TAMPERE - Km Sähköasennus Oy

Loka, 2023

Auton latausaseman asennus

Toteutettiin niin, kuin oli sovittu kaikilta osin.

Markku, OULU - Taloit

Syys, 2023

Sähköauton latausaseman asennus

Erinomainen ja asiantunteva toteutus. Suosittelen lämpimästi JK-Pro:ta sähköurakointiin.

Panu, ESPOO - Sähköasennus Jk-pro

Syys, 2023

Julkaistu 04. marras 2022, 09:39

Päivitetty 04. loka 2023, 10:50

Miten Remppatori toimii?

Kerro työstä

Kirjoita kuvaus siitä, mihin tarvitse apua ja lähetämme työn olennaisille yrityksille.

Saa tarjouksia

Saat lyhyessä ajassa velvoittamattomia tarjouksia useilta päteviltä ammattilaisilta.

Aloita!

Vertaa tarjouksia, saa työ tehdyksi ja kirjoita sitten arviointi.