Aiotko asentaa sähköauton latausaseman?

Onko sinulla sähköauto ja tarvitset apua latausaseman asentamiseksi kotiin? Riippumatta siitä, minkälaisen sähköauton laturi aiot hankkia – Remppatorilta löydät sertifioidun sähköasentajan, joka voi auttaa sinua sekä sähköauton kotilaturin opastuksessa että asennuksessa.

  • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
  • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
  • Valitse paras tarjous

Saa tarjouksia päteviltä yrityksiltä

Aiotko asentaa sähköauton latausaseman?

Onko sinulla sähköauto ja tarvitset apua latausaseman asentamiseksi kotiin? Riippumatta siitä, minkälaisen sähköauton laturi aiot hankkia – Remppatorilta löydät sertifioidun sähköasentajan, joka voi auttaa sinua sekä sähköauton kotilaturin opastuksessa että asennuksessa.

  • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
  • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
  • Valitse paras tarjous

Paljonko sähköauton latausaseman asentaminen maksaa?

Sähköauton latausaseman hinta riippuu siitä, kuinka paljon virtaa tarvitset, haluatko älykkään vai yksinkertaisen latausboksin ja kuinka pitkä matka sulakerasian ja latauspisteen välillä on.


Sähköauton latausasema maksaa yleensä 1000 - 2000 euroa asennus mukaan lukien. Se, mikä laturi sinun on ostettava, riippuu sähköautotyypistä ja kotisi tehokapasiteetista.Laajuus ja monimutkaisuus

Jos aiot asentaa sähköauton laturin, projektin laajuus ja monimutkaisuus riippuvat pitkälti siitä, onko kotisi sähköverkkoa päivitettävä. Se vaikuttaa myös kokonaishintaan.


Tavallisesti sähköasentajalla kestää 3-4 tuntia asentaa sähköauton latausaseman.


Jos asut asunto-osakeyhtiössä ja aiot asentaa sähköauton latauslaitteen, ota ensin yhteyttä yhtiön hallitukseen selvittääksesi, mitä mahdollisuuksia ja mahdollisia suunnitelmia sähköauton lataamiseen on olemassa.


Ammattilainen

Kun aiot asentaa sähköauton latausaseman, on tärkeää käyttää sertifioitua sähköasentajaa.Sähköauton latausaseman asentaminen omatoimisesti on kielletty.

On hyvä ottaa yhteyttä sähköasentajaan jo ennen kuin ostat laturin. Sähköasentaja voi neuvoa, minkä tyyppinen sähköauton latausasema sopii parhaiten kotiisi.Seikat, jotka voivat nostaa projektisi hintaa

On olemassa monia tekijöitä, jotka vaikuttavat sähköauton latausaseman kotiasennuksen kokonaishintaan. Joitakin yleisiä hintoihin vaikuttavia tekijöitä ovat laturin tarvitsema teho, latauspisteen ja kodin sulakerasian välinen etäisyys ja se, onko kodin sähköverkkoa päivitettävä.


Jos haluat älykkään latausaseman, se maksaa yleensä hieman enemmän kuin yksinkertainen latausboksi. Se voi kuitenkin kannattaa pitkällä aikavälillä, sillä älykäs latausboksilataa sähköauton silloin, kun sähkö on halvinta.

Useimpien sähköauton latausasemien käyttöikä on jopa 10 vuotta.Asenna sähköauton latausasema kotiin

Jos sinulla on sähköauto tai suunnittelet sellaisen hankkimista, on monia syitä, miksi sinun pitäisi asentaa sähköauton latausasema kotiin. Jos sinulla on mahdollisuus kotilataukseen, voit ladata sähköautosi milloin tahansa, etkä ole riippuvainen julkisista latausasemista.


Jos haluat asentaa uuden latausaseman sähköauton päivittäistä latausta varten, et saa asentaa vain tavallista pistorasiaa. Pistorasia ei yleensä kestä sähköautojen lataamisesta aiheutuvaa kuormitusta, joten se voi olla palovaarallinen. Pistorasian kautta hätälataus on luvallista, kunhan sinulla on oma virtapiiri sähköautolle.


Jos haluat ladata sähköautosi kotona, sinun on asennettava latausasema. Se on suunniteltu erityisesti sähköautoja varten, ja se mahdollistaa sekä turvallisemman että tehokkaamman sähköauton lataamisen. Latausboksi asennetaan yleensä seinään tai pylvääseen sen mukaan, mitä tontillasi on käytettävissä.


Kun päätät, mihin sähköauton latausasema asennetaan, on tärkeää arvioida asuinpaikkasi olosuhteet. Sekä kylmät lämpötilat että liiallinen auringonpaiste voivat vaikuttaa latausboksin latausnopeuteen. Lisäksi huono sää voi vahingoittaa laturia ajan myötä. Sen vuoksi voi olla suositeltavaa sijoittaa latausasema autotalliin tai katoksen alle.


Kun ostat sähköauton laturin, voit valita useista vaihtoehdoista. Latausbokseja on pääasiassa kahdenlaisia. Älykkäässä latausasemassa on lisätoimintoja, joita kutsutaan virranhallinnaksi ja ajanhallinnaksi. Virranhallinta lataa sähköauton silloin, kun sähkö on halvinta, yleensä yöllä, ja ajanhallinnan avulla voit päättää, milloin lataus aloitetaan ja lopetetaan.


Yksinkertaisessa latausasemassa ei ole erityistoimintoja, ja se lataa sähköauton kuin eräänlainen kehittynyt pistorasia.


Toinen asia, joka kannattaa huomioida sähköauton latausaseman hankittaessa, on se, tarvitsetko kiinteän vai irrotettavan latauskaapelin. Jos latauskaapeli on irrotettava, voit vaihtaa kaapeleita, jos latausasemaa on tarkoitus käyttää useille eri sähköautoille, joissa on erilaiset latausratkaisut.


Jos sinulla on kiinteä latauskaapeli, sinun ei tarvitse hakea latauskaapelia joka kerta, kun haluat ladata sähköautosi. On myös epätodennäköisempää, että se varastetaan.

Kotilatausasema ei ole sama asia kuin pikalaturi. Pikalataus edellyttää paikallisen sähköverkon suurta kapasiteettia. Pikalaturit ovat kalliita ja suuria, eivätkä ne oikein sovi kotiin asennettaviksi.


Kun sähköautoa ladataan tavallisella sähköauton kotilaturilla, sähköauton sisäisen laturin kapasiteetti määrittää, kuinka paljon virtaa sähköauto pystyy vastaanottamaan, riippumatta siitä, kuinka paljon virtaa latausboksi pystyy tarjoamaan. Ennen sähköauton latausaseman ostamista on siis suositeltavaa tarkistaa sähköauton sisäisen laturin koko. Näin vältytään ostamasta tarpeettoman kallista laturia, jonka teho on suurempi kuin sähköautosi tarvitsee.
Valitut yritykset

69 työilmoitukset

Installing HeRo on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Helsinki, Espoo, Vantaa, keskiarviolla 5.0/5 tähteä. Lue arviointeja tai ota yhteyttä täältä!
A

Anton

31.5.2024

Asennusaika onnistui muutaman päivän päähän, hinta oli edullinen ja hinta-arvio ja aika piti paikkaansa. Käytön samaa palvelua jatkossakin!

Katso profiili

28 työilmoitukset

T:mi Jarno Suutari on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Hattula, Forssa, Tammela, keskiarviolla 5.0/5 tähteä. Lue arviointeja tai ota yhteyttä täältä!
k

kimmo

14.6.2024

Asiallinen tekijä, työt tehtiin sovitusti ja siististi sopivalla hinnalla.

Katso profiili

21 työilmoitukset

Sähkötyö Nousiainen Oy on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Ruovesi, Ikaalinen, Kangasala, keskiarviolla 5.0/5 tähteä. Lue arviointeja tai ota yhteyttä täältä!
H

Hilkka

17.4.2024

Homma tehtiin ammattitaitoisesti sovitussa ajassa, työn jälki on siisti. Suosittelen.

Katso profiili

14 työilmoitukset

Kokomestari Oy Turku on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Helsinki, Espoo, Askola, keskiarviolla 5.0/5 tähteä. Lue arviointeja tai ota yhteyttä täältä!
A

Arja

21.5.2024

Tuli paikalle juuri niin kuin sovittiin, teki nopeasti ja siististi homman valmiiksi. Lämmin suositus.

Katso profiili

14 työilmoitukset

Hajalan Sähkö Oy on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Salo, Turku, Paimio, keskiarviolla 5.0/5 tähteä. Lue arviointeja tai ota yhteyttä täältä!
K

Kim

17.6.2024

Erittäin hyvä ja pätevä yritys, osasi hommansa.

Katso profiili

11 työilmoitukset

SAVON SÄHKÖPALVELU on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Kuopio, Leppävirta, Siilinjärvi, keskiarviolla 5.0/5 tähteä. Lue arviointeja tai ota yhteyttä täältä!
P

Panu

6.6.2024

Kaikki sujui kuten sovittiin.

Katso profiili

12 työilmoitukset

Sähköasennus Jk-Pro on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Helsinki, Espoo, Askola, keskiarviolla 5.0/5 tähteä. Lue arviointeja tai ota yhteyttä täältä!
M

Marika

30.5.2024

Erinomaisella ammattitaidolla ja silti edullisesti toteutettu työ. Asiakkaan toiveen ja tilanteen kuuntelu ykkösluokkaa. Erityiskiitos nopeasta ja hyvästä kommunikaatiota, joka... Lisää

Katso profiili

10 työilmoitukset

GM-Sähkö Oy on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Lahti, Orimattila, Hollola, keskiarviolla 5.0/5 tähteä. Lue arviointeja tai ota yhteyttä täältä!
K

Kimmo

19.6.2024

Työt hoidettiin sovitusti, hinta-arvio piti. Aikataulu oli myös nopea. Suosittelen.

Katso profiili
Näytä lisää yrityksiä


Viimeksi julkaistut työilmoitukset

Pihavalaisimien asennus

33450SIIVIKKALA

Tarkoituksena asentaa muutama pihavalaisin rivitalon etupihalle ja takapihalle. Kartoitus, suunnitelma ja asennukset. Aikataulu siten, että kartoitus/suunnitelma mahdollisimman pian ja asennukset heinäkuun alkuopoli.

Sähköpistorasioiden asentaminen

02100ESPOO

Kattoon asennettavien sähköpistorasioiden asennus 3 kpl (katossa sokeripala) Sähköpistorasian asentaminen keittiöön (seinässä tällä hetkellä vain sokeripala astianpesukoneen pistokkeessa) Sähköpistorasioiden vaihto maadotettuihin (6 kpl)

Jäspi Tehowatti-sähkökattilan piirikortin vaihto

91500MUHOS

Vanhan ohjausautomatiikan vaihtaminen uuteen ohjausautomatiikkaan. Varaosapaketti kaikkine osineen ja vaihto-ohjeineen löytyy jo.

Pohjaratkaisun uusiminen

23800LAITILA

Pohjaratkaisun uusinta: * Kantavien seinärakenteiden (pääasiassa vanhoja hirsiseiniä) aukotus 1. kerroksessa * Kevyiden seinien purkua ja uusien rakennusta molemmissa kerroksissa * Välipohjan avaus tulevan olohuoneen yläpuolelta * Uudet pinnat (lattiat/sisäkatot/seinälevyt) muuttuviin huoneisiin * Vedeneristys tulevaan kodinhoitohuoneeseen Portaiden siirto: * Uusien portaiden rakennus sekä vanhojen purku. Uudet portaat keskipalkilliset, valmistettu vaaleasta puusta. Ks. liitteeet "portaat-malli.jpg" ja "portaat-materiaali.jpg". * Uusiin portaisiin kaiteet sekä lapsiportit molempiin päihin. Kaiteet vaaleaa puuta. Ks. liite "portaat-materiaali.jpg". * Samanlainen kaide avattua välipohjaa ympäröimään * Portaiden malli ei ole kiveenhakattu, ja varsinkin liitekuvat ovat lähinnä suuntaa antavia. Toivomme, että osana tarjousta esittelisitte, minkälaiset portaat tarjoukseen sisältyy. Sähkötyöt: * Sekä ylä- että alakerran sähkökaapit sijaitsevat tällä hetkellä aukotettavaksi / siirrettäväksi merkityissä seinissä --> sähkökaapit tulisi siirtää * Sähköjen vetäminen valmiiksi yläkerran tulevaan kylpyhuoneeseen * Sähkökaapin siirron yhteydessä voisi varmistaa, että tulevaisuudessa sauna on muutettavissa sähkösaunaksi ilman suurempia purkutöitä kylpyhuoneen ulkopuolella * Tietoliikennekaappi yläkerrassa sijaitsee myös purettavaksi merkatussa kohtaa seinää ja tulisi siirtää * Valaisimien paikat tuleviin portaisiin sekä tulevaan olohuoneeseen * Joidenkin pistorasioiden ja valaisimien paikkoja saattaa joutua siirtämään Putkityöt: * Putkien (viemäri & vesi) vetäminen valmiiksi yläkerran tulevaan kylpyhuoneeseen * Putkien (viemäri & vesi) vetäminen valmiiksi tulevaan kodinhoitohuoneeseen Ilmanvaihtotyöt: * Ilmanvaihdon vetäminen valmiiksi yläkerran tulevaan kylpyhuoneeseen * Ilmanvaihdon vetäminen tekniseen tilaan (teknisestä tilasta puuttuu tällä hetkellä koneellisen ilmanvaihdon venttiili) Liitteenä piirrustukset tavoitetilasta. Huomioitavaa kuitenkin, että * Tupakeittiön ja tulevan olohuoneen välisen seinän aukotus on osana nyt aloitettavaa kokonaisuutta, mutta muu keittiöremontti ei sisälly kokonaisuuteen * Yläkerran tuleva kylpyhuone jätetään toistaiseksi ilman pintoja ja rakennetaan loppuun myöhemmin. Tehdään siellä siis vain työt jotka mahdollistavat kylpyhuoneen rakentamisen loppuun tulevaisuudessa ilman tarvetta ylimääräiselle purkamiselle. * Tulevan kodinhoitohuoneen kiintokalusteet sekä lavuaari asennetaan myöhemmin, eivät sisälly kokonaisuuteen Hoidamme pintojen viimeistelyn (maalaus/tapetointi/listoitus) itse. Hankimme katon ja lattian pintamateriaalit sekä seinien viimeistelymateriaalit (maalit, tapetit ja listat) itse. Toivomme, että urakoitsija hankkii muut materiaalit ja että ne sisällytetään tarjoukseen. Toivomme että urakoitsija hoitaa loppusiivouksen sekä jätteiden poiskuljetuksen. Toivomme myös, että mahdolliset avauksia tehdessä esille tulevat rakenteelliset puutteet voidaan korjata osana tätä remonttia erikseen sovittavina lisätöinä.

Sähkölataus

00940HELSINKI

Sähköauton lataus asennus ja samalla myös kattoon huippu imuri korjaus.

Lampun kiinnikkeen vaihto

33720TAMPERE

Kattovalaisimen kiinnike pitäisi saada vaihdettua sokeripaloista pistokekiinnikkeeseen.Viimeisimmät arvioinnit
Valokatkaisijoiden asennusta ja keittiön sähkötöitä

Sähkötyöt tehty hyvin. Sivutyönä toteutetusta remontointityöstä lähetetty reklamaatiota ja pyydetty jäljen korvaamista. Yhteydenottoihin ei koskaan vastattu. Laskun hinta oli myös suurempi, mistä oli sovittu.

Kesä 2024
V

Veera - Netvoice - Kiinteistösähkö

VANTAA
Himmentimen korjaus

Kohtuullinen laskutus ja hyvö ammattitaito.

Kesä 2024
J

Jouko - Netvoice - Kiinteistösähkö

HELSINKI
Tuuletinvalaisimen asennus

Nopeasti hoiti hommansa.

Kesä 2024
S

Severi - Reiluremppa Oy

RAISIO
Voimavirtapistokkeen asennus

Hienosti tehty voimavirtapistokkeen asennus.

Kesä 2024
V

Vesa - Sujuva Talotekniikka Oy

TAMPERE
Sähkötöiden tarpeellisuuden kartoitus, sähkösaneeraus

Työt hoidettiin sovitusti, hinta-arvio piti. Aikataulu oli myös nopea. Suosittelen.

Kesä 2024
K

Kimmo - GM-Sähkö Oy

LIIKOLA
Pieniä sähkötöitä

Toteutus onnistui nopealla aikataululla. Kaikki pyydetyt työt tehtiin hyvin.

Kesä 2024
T

Tahvo - Hilios Oy

HELSINKI
Lahjamaa Redi

Laskussa oli pieni moka, sain uuden laskun nopeasti.

Kesä 2024
j

jarkko - Hilios Oy

HELSINKI
Pistorasian vaihto hybridin lataukseen sopivaksi parkkipaikan lämmitystolppaan

Nopeaa toimintaa. Todella mukava mies.

Kesä 2024
M

Matti - Netvoice - Kiinteistösähkö

VANTAA
Sähköauton latausaseman vika

Erittäin hyvä ja pätevä yritys, osasi hommansa.

Kesä 2024
K

Kim - Hajalan Sähkö Oy

TURKU
Antenni- /datakaapelin laitto sekä muutoksia lamppuihin

Olemme tyytyväisiä työhön. Palkkaisimme hänet uudestaan. 😊

Kesä 2024
T

Tiina - Hilios Oy

HELSINKI
Kylpyhuoneen valaisimen asennus ym

Aikataulu piti ja hinta ok

Kesä 2024
M

Mervi - Hilios Oy

HELSINKI
sähköjen veto terassille sekä muutaman pihavalon korjaus.

Asiallinen tekijä, työt tehtiin sovitusti ja siististi sopivalla hinnalla.

Kesä 2024
k

kimmo - T:mi Jarno Suutari

LEMPÄÄLÄ
Keittiövalaisimen uusiminen

Kaikki sujui sovitusti!

Kesä 2024
E

Eeva - Sähköpalvelu Raittila Oy

HELSINKI
Keittiön kaappivalojen vaihto, valaisimien asennus, sähkörasian vaihto

Keittiön valot saatiin vaihdettua uusiin ja muita pienempiä sähkötöitä hoidettua samalla. Iso kiitos!

Kesä 2024
R

Rosa - Sähköpalvelu Kaislaranta Ky

HELSINKI
Valokatkaisijan korjaus

Mukava ja asiantunteva mies, joka piti kiinni aikataulusta ja teki työnsä ripeästi ja siististi. Suosittelen.

Kesä 2024
T

Taina - Reiluremppa Oy

RAISIO
Vanhan asunnon tarkastus

Teki mitä sovittiin, kohtuullisessa ajassa.

Kesä 2024
K

Kimmo - KM Sähköasennus Oy

TAMPERE
Valaistuksen vaihto ledivaloihin, sähköpatterin vaihto 2kpl

Siististi työ ja sovitut korjaukset sujuivat hienosti. Sähkömies oli ammattitaitoinen ja avulias

Kesä 2024
H

Heikki - Sähköpalvelu Raittila Oy

HELSINKI
Pistorasia (2) ja valokytkin irroitus puolipaneelin poiston yhteydessö.

Kaikki sujui kuten sovittiin.

Kesä 2024
P

Panu - SAVON SÄHKÖPALVELU

KUOPIO
Sähkölieden asennus

Homma hoitui sovitusti hyvään hintaan. Suosittelen !

Kesä 2024
J

Jesse - KM Sähköasennus Oy

TAMPERE
Uunin kytkeminen sähköverkkoon

Nopea vastaus ilmoitukseen, tehokkaasti ja ammattitaitoisesti hoidettu työ.

Kesä 2024
H

Heidi - Joatec Oy

JYVÄSKYLÄ
Pienet sähkötyöt

Asentaja löysi vian uunista 1. käyntikerralla. Hän hankki uudet varaosat ja hoiti homman loppuun 2. Käyntikerralla. Samalla hän korjasi pari muuta asiaa, kuten lampunhmmentimet ja kylpyhuoneen peilikaapin valaistusongelmat. Oikein hyvä ammattilainen!

Kesä 2024
M

Marita - Sähköpalvelu Kulmala

HELSINKI
Keskeneräisen saunan valmiiksi tekeminen.

Osaavaa toimintaa.

Kesä 2024
a

antti - KVR Rakennuspalvelut

KLAUKKALA
Sähkötyöt

Homma toimi niin kuin pitikin.

Kesä 2024
T

Tuomo - Joatec Oy

JYVÄSKYLÄ
Pistorasian kytkentä

Kommunikointi toimi erinomaisesti ja ja työt tapahtuivat sovitusti

Kesä 2024
M

Marko - Elmarino Oy

TAMPERE

Julkaistu 04. marras 2022, 09:39

Päivitetty 21. maalis 2024, 13:49