Urakoitsijat

Maanrakentaja

Tarvitsetko maanrakentajaa?

Suuremmat rakennusprojektit vaativat usein työmaan valmistelua ennen varsinaista rakentamista. Tähän liittyy usein kaivamista, maansiirtoa, tasoitusta ja salaojitusta suurten nostojen ja raskaiden materiaalien kuljetuksen lisäksi. Usein joudut käyttämään erityyppisiä koneita, kuten kaivinkoneita, ja silloin tarvitset pätevän maanrakentajan.

Aloita täältä

Tässä maanrakentaja voi auttaa

Maanrakentaja voi auttaa monenlaisessa urakassa. Tarvitset maanrakentajaa aina, kun joudut tekemään töitä koneilla, kuten kaivinkoneella. Nämä työt voivat olla esimerkiksi:


  • Pohjatyöt
  • Kaivuutyöt
  • Salaojitus
  • Maanrakennus
  • Tasoitus
  • Purkutyöt
  • Maansiirto
  • Räjäytystyöt
  • Tontin kaivaminen

Mihin tarvitset apua?
Tarvitsetko maanrakentajaa, mutta et ole varma, mitä työ sisältää? Sinun ei tarvitse olla ammattilainen tai tietää oikeita termejä. Kirjoita vain perusteellinen kuvaus siitä, mihin etsit tekijää, kun julkaiset työn.Mitä maanrakentaja maksaa?

Maanrakentaja suorittaa useita erilaisia tehtäviä, ja siten hinta vaihtelee sen mukaan, mitä tehdään, mitä konetta käytetään sekä minkä kokoinen projekti on kyseessä.


Maanrakentaja veloittaa usein läsnäolosta, Sen vuoksi voi olla hyvä suunnitella useita urakoita, kun olet hankkinut maanrakentajan, kuten puutarhan tasoituksen, salaojituksen tai ajotien asunnolle.


Maanrakentajan tuntitaksa

Maanrakentajan tuntihinta on 50–200 euroa sisältäen arvonlisäveron. Monien maanrakentajien hintaan sisältyy koko projektin kokonaishintaan. Tarkista siksi, mikä koskee projektiasi.


Tämä voi nostaa hintaa

Projektin monimutkaisuus vaikuttaa kokonaiskustannuksiin. Jos aiot teettää töitä epätasaisessa maastossa, johon koneiden on vaikea päästä, tämä voi kestää kauemmin ja maksaa enemmän.


Muista suunnitella hyvin ennen kuin alat kaivaa, porata, räjäyttää tai suorittaa muita pohjatöitä. Maan alla voi olla sekä putkia että kaapeleita, ja tämä on kallista korjata, jos olet epäonninen ja osut johonkin.


Huomaa, että monet koneet kulkevat teloilla, jotka voivat vahingoittaa kasvillisuutta ja teitä. Suunnittele siksi, mistä ja miten kaivinkoneet ja kuorma-autot tulevat alueelle. Jos laitteet vahingoittuvat , saatat joutua maksamaan siitä.Milloin tarvitset maanrakentajaa?

On olemassa useita erilaisia projekteja, joissa tarvitset koneita ja erikoislaitteita töiden suorittamiseen. Nämä ovat yleisimmät projektit, joissa tarvitset maanrakentajaa:


Pohjatyöt

Pohjatyöt ovat töitä, jotka suoritetaan tontilla ennen rakennusprojektin aloittamista. Pohjatyöt sisältävät yleensä tontin kaivamista, tasoitusta ja salaojitusta rakennuspiirustusten ja -suunnitelmien mukaan.Kaivaminen ja tasoittaminen

Jos aiot tehdä suuria kaivuutöitä, tarvitset maanrakentajan. Maanrakentaja voi suorittaa työn ja ajaa massat pois sopivaan paikkaan. Kaivaminen ja tasoitus voivat olla ojien kaivamista, tonttien ja puutarhojen tasoitusta ja salaojitusta sekä vastaavia töitä kaivinkoneella.Salaojitus

Kun alue on tasoitettu, se useimmiten myös salaojitetaan, jotta vesi ei kerry pintaan. Hyvä salaojitus asunnon ympärillä on tärkeää tulvien ja perustusten kosteusvaurioiden estämiseksi.


Jos sinulla on kosteusvaurioita olemassa olevan rakennuksen kellarissa, se voi johtua huonosta salaojituksesta. Sinun kannattaa harkita salaojituksen parantamista ennen kuin kosteus aiheuttaa lisää vahinkoa asuntoon.Poraaminen ja räjäytystyöt

Jos aiot rakentaa alueelle, jolla on paljon mäkiä, useimmissa tapauksissa sinun on räjäytettävä työmaan valmistelemiseksi. Jos aiot rakentaa uuden rakennuksen ja asentaa maalämmön tai haluat kaivon, sinun on porattava.


Poraaminen ja räjäytystyöt vaativat maanrakentajalta erilliset koneet ja erikoistaidot. Poistettavat massat on myös kuljetettava sopivalle alueelle.Ojan kaivaminen

Oja ohjaa veden pois alueelta, tontilta tai tieltä. Jos aiot kaivaa ojaa, tarvitset usein maanrakentajan. Muista, että myös ojan kaivamisesta ja turvaamisesta on olemassa säännöt. Kysy asiasta maanrakentajalta, jos et ole varma, mikä koskee projektiasi.


Purku ja kunnostus

Purku, kunnostus ja rakennuskannan purkaminen vaatii maanrakentajan, jolla on oikeat välineet, jotta työt voidaan suorittaa turvallisesti ja tehokkaasti. Maanrakentaja voi myös kuljettaa materiaalit ja massat tämän tyyppiselle jätteelle sopivalle alueelle.Lumenpoisto

Maanrakentaja voi auttaa poistamaan suuria määriä lunta tontilta, ajotieltä tai tieltä ja ajaa massat pois sopivalle alueelle.

Viimeksi julkaistut työilmoitukset

pihasaneeraus, maanvaihto hiekkaan.

13720PAROLA

Noin 500-800m2 maanvaihtoa ja pihan tekoa. Vaihdetaan vanhaa metsäpohjaa - hiekkaan (parkkipaikka) + sähköt ja pihavalot. Jätemaa voidaan kasata tontille. Lähtökohtaisesti tarve isolle kaivinkoneella ja perämiehelle. Tontilla on hyvin tilaa ja sijaitsee lähellä pälkänetietä noin 7km päässä parolata.

Vanhan mökkisaunan purku, noin 55 vuotta vanha

37200SIURO

Sauna koitetaan siirtää kokonaisena pois joen rannalta paikkaan, jossa se voidaan purkaa (naapuri traktorilla). Saunassa on asbestia ilmeisesti piipun ympärillä ja kiukaan takana levy. Muuta haitallista ei ole. Sauna on puinen lautarakennus, sisältä paneloitu ja siinä on pieni terassi. Mitat on merkitty piirustukseen . Piirustus liitteenä kuten myös kuva piipusta. Purkuaikataulu olisi niin pian kuin onnistuu.

Välitilan asbestipurku

05900HYVINKÄÄ

60-luvun kerrostalosta tarvitsisi poistaa kaakelit ja laasti välitilasta. (n.2m²) Laastissa on asbestia. Kaapistot poistetaan ennen sitä. Purku jätteet voin toimittaa itse jäteasemalle.

Syöttövesiputken uusiminen

40630JYVÄSKYLÄ

Pitäisi saada omakotitalon vesiputki uusittua mittarille asti. Ulkona n. 7m kaivamista. Mittari sijaitsee kellarissa.

Salaojatyö

01300VANTAA

Salaoja puolikkaan talon osalta. Piha laatotettu ja alla betonivalu. Homman voisi aloittaa huhti-toukokuun vaihteessa. Ennemmiikin jos kelit sopivat.

salaojaremontti

74510IISALMI

Rintamamiestalon salaojien uudistusta osalle taloa ja eristeiden vaihto +kivijalan patolevyn asennus+ kellarin nurkkaan pumppukaivon asennusValitut yritykset

Maanrakennusliike Heikki Alander Oy

Nurmipihan tasaus

"Hinta ja toteutus toimi hyvin."
N
Nestori
, Helmi 2023

Julkaistu 28. loka 2022, 08:34

Päivitetty 31. tammi 2024, 12:39

Saa tarjouksia päteviltä yrityksiltä

Kuvaile projektisi ja saa tarjouksia lähellä olevilta yrityksiltä - maksutta.