Aiotko asentaa kalvon?

Jos laatoitat kylpyhuoneen tai asennat uuden lattian parvekkeelle, on tärkeää asentaa kalvo ensin. Voit olla varma, että lattia on vesitiivis ja että vältät suuret vesivahingot kodissasi. Julkaise työilmoitus Remppatorissa tänään ja saat hyviä tarjouksia taitavilta ammattilaisilta – täysin maksutta!

  • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
  • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
  • Valitse paras tarjous

Saa tarjouksia päteviltä yrityksiltä

Aiotko asentaa kalvon?

Jos laatoitat kylpyhuoneen tai asennat uuden lattian parvekkeelle, on tärkeää asentaa kalvo ensin. Voit olla varma, että lattia on vesitiivis ja että vältät suuret vesivahingot kodissasi. Julkaise työilmoitus Remppatorissa tänään ja saat hyviä tarjouksia taitavilta ammattilaisilta – täysin maksutta!

  • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
  • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
  • Valitse paras tarjous

Paljonko kalvon asentaminen maksaa?

Kalvo on vesitiivis kalvo, joka asetetaan laattojen tai muiden pintojen alle niin, että lattiasta tulee vesitiivis. Kalvojen asentaminen on tärkeää riippumatta siitä, asennatko terassille uuden lattian, laatoitatko keittiön työaltaan yläpuolelta tai remontoitko kylpyhuonetta.


Lattioiden ja seinien kalvojen kustannukset ovat yleensä 1000 - 1500 euroa. Kalvon asentaminen on yleensä osa suurempaa projektia, ja hinta vaihtelee projektin mukaan.


Kun asennat kalvoja, voit valita erityyppisiä kalvoja, joista yleisimpiä ovat hitsauskalvot ja voitelukalvot.


Hitsauskalvo on täysin läpinäkymätön muovikalvo, joka asetetaan lattian päälle ja osittain seinien päälle. Sen jälkeen se hitsataan kuumalla ilmalla kaikkiin kulmiin, viemärin ympärille sekä listojen ja kynnysten kohdalle niin, että se on täysin vesitiivis.


Voitelukalvo on kelluva kalvo, joka levitetään pinnalle maalitelalla. Se on levitettävä useassa kerroksessa, ja kalvokerrosten väliin on asetettava suojakangas. Jos asennat kalvon itse, on suositeltavaa valita voitelukalvo, koska aloittelijan on hieman helpompi asentaa se.


Laajuus ja monimutkaisuus

Jos aiot asentaa uusia laattoja tai lattioita, joiden on oltava vesitiiviit, kalvojen asentaminen on pieni osa työtä. Jos olet palkannut urakoitsijan auttamaan sinua laatoituksessa tai lattian asentamisessa, hän voi myös hoitaa kalvon.

Kalvon asentaminen itse on mahdollista, mutta on suositeltavaa jättää se ammattilaisten tehtäväksi. Silloin voit olla varma, että kalvo on vesitiivis eikä kosteusvaurioita pääse syntymään. Jos remontointiin luvanvaraista työtä, et saa myöskään asentaa kalvoa itse, vaan se on annettava ammattilaisen tehtäväksi.


Urakoitsija

Kun aiot asentaa uuden lattian ja tarvitset kalvoa, kannattaa käyttää päteviä ammattilaisia varmistaaksesi, että saat vesitiiviin alustan.

On olemassa useita eri urakoitsijaoita, jotka voivat auttaa sinua asentamaan vedeneristyskalvoja. Jos sinun on remontoitava kylpyhuone, sekä laatoittaja että putkiasentaja voivat asentaa kalvon puolestasi. Jos sinulla on projekti ulkona, esimerkiksi uusi lattia parvekkeelle, lattia-asentaja voi myös asentaa kalvon puolestasi.


Seikat, jotka voivat nostaa projektisi hintaa

Kalvon hintaan vaikuttavat useat tekijät, mutta yleisimmät hintoihin vaikuttavat tekijät ovat se, kuinka suuri alue on kosteussuojattava ja minkälaisen kalvon valitset. Vaikka on olemassa halpoja vaihtoehtoja, on suositeltavaa valita laatu, kun asennetaan kalvoja. Näin säästyt suurilta kustannuksilta kosteusvaurioiden takia tulevaisuudessa.Erityyppiset kalvot

Tarvitset kalvoja, olipa kyseessä kylpyhuoneen remontointi, uuden lattian asentaminen parvekkeelle tai keittiön työtasoseinän laatoittaminen. Jos olet aloittamassa uutta projektia ja olet epävarma siitä, tarvitsetko kalvoa, ota tarvittaessa yhteyttä ammattilaiseen.Remontoi tai peruskorjaa kylpyhuone

Jos aiot remontoida tai peruskorjata kylpyammeesi, kalvo on välttämätön. Vaikka laatat ovat hyvä valinta kylpyhuoneeseen, ne eivät ole täysin vesitiiviitä, ja tiivisteen läpi tulee aina jonkin verran vettä ja kosteutta. Siksi on tärkeää, että laattojen ja alustan välissä on kalvo, jotta kosteusvaurioita ei muodostu.


Kun remontoit, urakoitsija voi auttaa sinua asentamaan kalvon ennen laatoitusta.

Kalvon asentaminen ulos

Aiotko asentaa uuden lattia terassille tai parvekkeelle? Riippumatta siitä, oletko asentamassa parvekelaattoja, puulattiaa vai terassin portaita, tarvitset alle kalvon.

Kun terassille asennetaan kalvo, on tärkeää, että myös lattia päästää veden valumaan pois talosta. Jos olet epävarma, miten tämä tehdään itse, on hyvä idea palkata ammattilainen varmistamaan, että työ tehdään kunnolla.


Keittiön laatat

Haluatko laatoittaa seinän keittiön työtason päältä? Laatat ovat keittiössä sekä käytännölliset että koristeelliset sen lisäksi, että ne on helppo puhdistaa ja huoltaa. Jotta laatat ja keittiö pysyisivät kauniina pitkään, on tärkeää asentaa kalvo laattojen taakse. Jos et tee tätä, on vaarana, että seinään muodostuu kosteusvaurioita, ja lisäksi laatat ja liitos voi tuhoutua. Kun haluat asentaa laatat, voit pyytää apu ammattilaiselta asentamaan kalvon ensin.


Uuden katon asentaminen

Jos aiot asentaa uuden katon, on erittäin tärkeää tehdä siitä vesitiivis. Katto on kodin kosteudelle eniten alttiina oleva osa, ja usein kosteusvauriot muodostuvat juuri siellä.


Riippumatta siitä, onko sinulla tasainen vai viisto katto, se pystyy keräämään vettä. Siksi tarvitset kalvon tai muunlaisen kosteussuojan. Kun sinun on asennettava uusi katto, katontekijä auttaa sinua tekemään sen vesitiiviiksi.

Julkaistu 03. marras 2022, 13:59

Päivitetty 21. maalis 2024, 13:44