Aiotko eristää tai lisäeristää?

Tarvitsetko apua eristämisessä tai suunnitteletko vanhan talosi lisäeristämistä? Jos tarvitset äänieristyksen, autotallin eristyksen tai ulkoseinän eristyksen: Remppatorista löydät ammattitaitoisia urakoitsijoita, jotka voivat auttaa sinua eristämisessä ja lisäeristämisessä.

Aloita eristyksen suunnittelu tänään

Mitä eristäminen tai lisäeristäminen maksaa?

Talon lisäeristämisen tai eristämisen hinta riippuu siitä, missä sinun on eristettävä, minkälaista eristystä tarvitset, minkälainen talosi on ja onko talossa eristystä entuudestaan.


Eristyksen hinta on keskimäärin noin 250 euroa neliömetriltä, mutta hinta voi vaihdella 200 - 400 euron välillä neliömetriltä. Hinta sisältää kaikki materiaali- ja työkustannukset. Eristyksen kokonaishinta on yleensä 5000 - 20 000 euroa riippuen siitä, kuinka laajasta työstä on kyse.


Kodin eristäminen on yleensä kannattava sijoitus. Voit vähentää lämpöhäviöitä huomattavasti ja saada kustannukset takaisin muutamassa vuodessa pienempien sähkölaskujen ansiosta.


Laajuus ja monimutkaisuus

Jos sinun on eristettävä tai lisäeristettävä, projektin laajuus ja monimutkaisuus riippuvat pitkälti siitä, kuinka paljon eristystä tarvitaan ja tarvitsetko lisäeristystä sisällä vai ulkona.


Jos aiot rakentaa uuden talon, on helppo hankkia eristys sinne, missä sitä tarvitaan rakentamisen aikana. Uusien talojen energiatehokkuuden varmistamiseksi on olemassa vaatimuksia, jotka koskevat eristyksen määrää.


Jos joudut lisäeristämään, laajuus ja tarvittava aika riippuvat siitä, kuinka monimutkainen eristystyö on. Jos joudut poistamaan kattoja tai purkamaan seiniä eristyksen asentamiseksi, projekti tulee huomattavasti kalliimmaksi ja laajemmaksi.


Käytettävä eristetyyppi vaikuttaa myös projektin laajuuteen. Rulla- tai levyeristeet voivat monissa tapauksissa vaikeuttaa onteloiden ja nurkkien täyttämistä, kun taas ruisku- ja puhalluseristeet ovat tehokkaampia ratkaisuja.


Kun vanhoja taloja lisäeristetään, eristys voi vaatia lisätöitä. Kyse voi olla vuotojen korjaamisesta tai putkistojen tai muiden esteiden poistamisesta ja uudelleenasennuksesta. Tämä vaikuttaa myös projektin lopulliseen hintaan.


Pienemmän omakotitalon lisäeristys kestää yleensä noin 4-6 viikkoa, kun taas suuremmassa omakotitalossa se voi kestää noin 8-10 viikkoa.


Urakoitsija

Kun sinun on asennettava eristys tai lisäeristys, on suositeltavaa pyytää apua päteviltä ammattilaisilta. Jotta eristys olisi mahdollisimman tehokas, on tärkeää, että se asennetaan tiiviisti ja tasaisesti. Käyttämällä ammattitaitoisia urakoitsijoita varmistat, että lopputulos on laadukas ja ettei sinun tarvitse korjata virheitä myöhemmin.


Eristämiseen tai lisäeristämiseen tarvitaan yleensä puuseppä tai kirvesmies. Jos sinun on eristettävä katto, saatat tarvita myös katontekijän.


Seikat, jotka voivat nostaa projektisi hintaa

On olemassa monia tekijöitä, jotka vaikuttavat talon eristämisen ja lisäeristämisen kokonaishintaan. Joitakin yleisiä hintoihin vaikuttavia tekijöitä ovat talon koko ja ikä, eristetyyppi ja se, kuinka paljon lisätyötä eristeen asentaminen vaatii.


Halvin eriste on yleensä rullina tai levyinä myytävää lasikuitua. Ruisku ja puhalluseristys maksavat enemmän, mutta niillä on parempi vaikutus ja ne voivat siksi maksaa itsensä takaisin pitkällä aikavälillä.Erilaiset eristysprojektit


Eristä katto, lattia tai seinä

Jos eristät katon, siihen on useita tapoja, ja kannattavuus riippuu talosi olosuhteista. Lämpöhäviöiden vähentämisen ja sisäilman parantamisen lisäksi katon eristäminen voi auttaa muuttamaan kylmän ullakon asuintilaksi.


Katon ulkoisella eristämisellä on yleensä suurin vaikutus, mutta se on myös työläämpi, koska se edellyttää kattopinnan poistamista. Katon eristäminen sisäpuolelta on myös mahdollista, ja se voi olla vaihtoehto, jos eristystä on vaikea saada ulkopuolelle. Näin voi olla esimerkiksi silloin, jos asut suojellussa kodissa.


Lattian eristäminen on ensisijaisesti tärkeää lämmitetyn ja lämmittämättömän tilan, kuten kylmän ullakon tai kellarin, välisissä tiloissa. Näin alennetaan lämmityskustannuksia ja vältetään kylmät pinnat. Kahden lämmitettävän huoneen välissä lattian eristyksessä on kyse enemmän äänieristyksestä ja paloturvallisuudesta.


Jos katon ei tarvitse ylläpitää tiettyä lämpötilaa, ullakon lattiaan voi laittaa eristettä katon eristämisen sijaan. Tämä on huomattavasti yksinkertaisempaa ja kohtuullisempaa kuin katon eristäminen ulkopuolelta.


Hyvä ulkoseinien eristys on tärkeää energiatehokkaan kodin ja miellyttävän sisäilman takaamiseksi ilman vetoa. Myös sisäseinien eristystä suositellaan. Tämä helpottaa eri lämpötilojen ylläpitämistä eri huoneissa ja tarjoaa samalla äänieristystä. Jos et halua avata seiniä eristysrullien tai -levyjen asentamiseksi, on suositeltavaa valita ruisku- tai puhalluseristys.


Lisäeristys

Ulkoseinän, vintin tai katon lisäeristäminen parantaa asumismukavuutta ja alentaa energiakustannuksia. Jos aiot remontoida, on hyvä idea lisäeristää samalla kertaa.


Jos talosi on rakennettu 80-luvulla tai sitä ennen, on hyvä miettiä lisäeristämistä, jos sitä ei ole tehty aiemmin. Näissä taloissa on usein paljon vähemmän eristystä kuin nykyiset vaatimukset edellyttävät, ja eristys on saattanut puristua tai epämuodostua. Viihtyvyyden, taloudellisuuden ja ympäristön kannalta on siis suositeltavaa lisäeristää talo ja erityisesti vintti.


Äänieristys

Jos sinua vaivaa melu talossa, kuten ylhäältä kuuluvat askeleet tai eri huoneiden välinen ääni, äänieristys voi olla hyvä ratkaisu. Äänieristykseen on useita tapoja riippuen siitä, mistä ääni tulee.


Jos haluat vaimentaa ylemmästä kerroksesta tulevaa ääntä, voit esimerkiksi asentaa yläpuolella olevaan lattiaan askeläänipaneelit. Jos ääni tulee kuitenkin alemmasta kerroksesta, kannattaa ehkä asentaa uusi katto, jossa on äänenvaimentimet. Tämä on yleensä vaativin työ ääneneristyksessä.


Jos sinulla on ääniongelmia kahden samassa kerroksessa sijaitsevan huoneen välillä, sinun kannattaa laittaa äänieristys seinään. Tämä tehdään poistamalla nykyisen seinän levyt ja asettamalla niiden väliin äänieristyslevyt.


Jos haluat asentaa äänieristyksen huoneeseen tai taloon, sinun on myös mietittävä, millaisia ovia ja ikkunoita sinulla on. Ääntä kuuluu usein paljon, joten on tärkeää, että ne ovat myös äänieristettyjä.


Perustusmuurin eristys

Jos kellarin seinissä on kosteutta, tämä voidaan ratkaista salaojituksella ja perusmuurin eristämisellä Perustusmuurin eristys tulisi sijoittaa seinän ulkopuolelle maastoa vasten, jotta kylmäsiltojen syntyminen vähenisi ja kosteudenkestävä rakenne saataisiin aikaan. On erittäin suositeltavaa eristää, jos joudut kaivamaan ja tyhjentämään perusmuurin.

Viimeksi julkaistut työilmoitukset

Eteisen eristäminen ja lattialämmitys

21500PIIKKIÖ

Eteiseen lisäeristeen laitto seinät,katto ja lattialämmitys. Lattiaan laattalattia seinien levytys. Sähköasentaja löytyy jo, eli sille ei tarvetta. Eteisen koko n. 6,5 m2.

Välikaton fiksauksia

90580OULU

Linnut päässeet nokkimaan villoja katolta. WC:n poistoputki menee autotalliin, pitäisi siirtää menemään ulos. Kulkusillan asennus autotallin/saunan osalle ja tilan tarkastus lähietäsyydeltä, muovien poisto, tuuletuksen tehostaminen, hiirien pääsyn esto. Välikatolla eristeenä palavilla, jonka päällä sahanpuru.

Hirsikehikon viimeistely työt

37500LEMPÄÄLÄ

Timpuri tai vastaava hakusessa Lempäälään 15m2 hirsisaunan rakentamiseen liittyen keväälle 2024. Hirsikehikko on valmiina PYSTYTETTYNÄ kun se tuodaan tontille 95mm hirrellä ja kattovasat asennettuna mutta kattomateriaalin asennus, eristykset ylä-ja alapohjaan ym tehtävät odottelevat. Ota yhteys viestillä lisätietoja varten niin sovitaan tarkemmin.

Eteisen remontti

81720LIEKSA

ETEINEN.LÄMPIMÄKSI.LATTIAN PURKU JA KORJAUS .ERISTYS/ERISTYS.SEINÄ/ERISTYS.IKKUNAT/LASIT.

Äänieristys

00270HELSINKI

Minulla on hyvin pieni kaksio talon ylimmässä kerroksessa. Haluan eristää naapurien väliset seinät, joita on 2 kpl. Talo on vanha ja äänieristys olematon asuntojen välillä.

Siirtolapuutarhamökin sisäkaton eristäminen ja panelointi

00810HELSINKI

Moikka! Perheemme etsii ammattilaisen apua remontissa olevan siirtolapuutarhamökkimme sisäkaton eristämiseen ja panelointiin. Mökissä on myös parvi, jonka alla oleva sisäkatto pitää paneloida myös. Sisäkatto on 28m2 ja parven katto 7m2. Työvaiheet olisivat suurinpiirtein tällaiset: Työvaiheet: -eristelevyjen asennus kattorunkojen väliin -saumojen vaahdotus uretaanilla -uretaanin leikkaus ja teippaus alumiiniteipillä -katon rimoitus (21x48mm rima) 400mm jaolla -katon panelointi (katto + parven alakatto) -listoitus Aikataulumme on melko joustava, sillä remontti jatkuu hiljalleen läpi syksyn, talven ja aktiivisemmin ensi keväänä. Preferoimme kuitenkin tämän vuoden puolta. Kirjoita viestisi tai tarjouksesi alkuun "LUIN", jotta tiedän, että luit koko ilmoituksemme läpi. Kiitos! Ystävällisin terveisin, IlpoViimeisimmät arvioinnit

Saneerauspalvelu Re-Le Oy

Olemme pääkaupunkiseudulla toimiva yritys, jolla on vuosien kokemus erilaista saneeraus- ja remonttitöistä. Saneerauspalvelu Re-Le Oy on perustettu vuonna 1989. Kauttamme hoituvat erilaiset remontit luotettavasti sekä sisätiloissa että ulkona. Esimerkiksi • huoneistoremontit • keittiö- ja kylpyhuoneremontit • maalaustyöt • muuraukset • laatoitukset • lattia-asennukset • purut ja pois viennit.

Loka 2023

Siirtolapuutarhamökin sisäkaton eristäminen ja panelointi

"Kattoprojektimme jäi kesken, kun päätimme yhdessä purkaa sopimuksen alle puolet projektista tehtynä. Yrityksen tekijän mielestä projekti ei loppupeleissä ollutkaan hänelle mieluisa ja me tilaajana emme halunneet tehdä töitä henkilön kanssa, joka ei k..."Lue lisää
I
Ilpo
HELSINKI

Rakennusliike H. Vainio OY

teemme kirvesmiesten töitä monipuolisesti www.rakennusliikehvainio.fi sivuilla on kuvia ja töitä mitä olemme vuosien varrella tehneet .

Huhti 2023

Saunan höyrysulku vuotaa

"Työn laatu hyvää. Kommunikointi hyvää. Aikataulu hyvää. Kokonaisuudessaa kaikki toimi. Voin suositella"
P
Petri
HELSINKI
Rakennusliike H. Vainio OY

Masrak Oy

Lisätietoja kotisivuiltamme www.masrak.fi.

Maalis 2023

Makuuhuoneiden väliseinän uusiminen ja äänieristys

"Kaikki meni hienosti, kiitokset hyvästä työstä."
J
Jari
HELSINKI
Masrak Oy


Julkaistu 02. marras 2022, 08:34

Päivitetty 26. loka 2023, 12:36