Aiotko eristää tai lisäeristää?

Tarvitsetko apua eristämisessä tai suunnitteletko vanhan talosi lisäeristämistä? Jos tarvitset äänieristyksen, autotallin eristyksen tai ulkoseinän eristyksen: Remppatorista löydät ammattitaitoisia urakoitsijoita, jotka voivat auttaa sinua eristämisessä ja lisäeristämisessä.

  • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
  • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
  • Valitse paras tarjous

Saa tarjouksia päteviltä yrityksiltä

Aiotko eristää tai lisäeristää?

Tarvitsetko apua eristämisessä tai suunnitteletko vanhan talosi lisäeristämistä? Jos tarvitset äänieristyksen, autotallin eristyksen tai ulkoseinän eristyksen: Remppatorista löydät ammattitaitoisia urakoitsijoita, jotka voivat auttaa sinua eristämisessä ja lisäeristämisessä.

  • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
  • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
  • Valitse paras tarjous

Mitä eristäminen tai lisäeristäminen maksaa?

Talon lisäeristämisen tai eristämisen hinta riippuu siitä, missä sinun on eristettävä, minkälaista eristystä tarvitset, minkälainen talosi on ja onko talossa eristystä entuudestaan.


Eristyksen hinta on keskimäärin noin 250 euroa neliömetriltä, mutta hinta voi vaihdella 200 - 400 euron välillä neliömetriltä. Hinta sisältää kaikki materiaali- ja työkustannukset. Eristyksen kokonaishinta on yleensä 5000 - 20 000 euroa riippuen siitä, kuinka laajasta työstä on kyse.


Kodin eristäminen on yleensä kannattava sijoitus. Voit vähentää lämpöhäviöitä huomattavasti ja saada kustannukset takaisin muutamassa vuodessa pienempien sähkölaskujen ansiosta.


Laajuus ja monimutkaisuus

Jos sinun on eristettävä tai lisäeristettävä, projektin laajuus ja monimutkaisuus riippuvat pitkälti siitä, kuinka paljon eristystä tarvitaan ja tarvitsetko lisäeristystä sisällä vai ulkona.


Jos aiot rakentaa uuden talon, on helppo hankkia eristys sinne, missä sitä tarvitaan rakentamisen aikana. Uusien talojen energiatehokkuuden varmistamiseksi on olemassa vaatimuksia, jotka koskevat eristyksen määrää.


Jos joudut lisäeristämään, laajuus ja tarvittava aika riippuvat siitä, kuinka monimutkainen eristystyö on. Jos joudut poistamaan kattoja tai purkamaan seiniä eristyksen asentamiseksi, projekti tulee huomattavasti kalliimmaksi ja laajemmaksi.


Käytettävä eristetyyppi vaikuttaa myös projektin laajuuteen. Rulla- tai levyeristeet voivat monissa tapauksissa vaikeuttaa onteloiden ja nurkkien täyttämistä, kun taas ruisku- ja puhalluseristeet ovat tehokkaampia ratkaisuja.


Kun vanhoja taloja lisäeristetään, eristys voi vaatia lisätöitä. Kyse voi olla vuotojen korjaamisesta tai putkistojen tai muiden esteiden poistamisesta ja uudelleenasennuksesta. Tämä vaikuttaa myös projektin lopulliseen hintaan.


Pienemmän omakotitalon lisäeristys kestää yleensä noin 4-6 viikkoa, kun taas suuremmassa omakotitalossa se voi kestää noin 8-10 viikkoa.


Urakoitsija

Kun sinun on asennettava eristys tai lisäeristys, on suositeltavaa pyytää apua päteviltä ammattilaisilta. Jotta eristys olisi mahdollisimman tehokas, on tärkeää, että se asennetaan tiiviisti ja tasaisesti. Käyttämällä ammattitaitoisia urakoitsijoita varmistat, että lopputulos on laadukas ja ettei sinun tarvitse korjata virheitä myöhemmin.


Eristämiseen tai lisäeristämiseen tarvitaan yleensä puuseppä tai kirvesmies. Jos sinun on eristettävä katto, saatat tarvita myös katontekijän.


Seikat, jotka voivat nostaa projektisi hintaa

On olemassa monia tekijöitä, jotka vaikuttavat talon eristämisen ja lisäeristämisen kokonaishintaan. Joitakin yleisiä hintoihin vaikuttavia tekijöitä ovat talon koko ja ikä, eristetyyppi ja se, kuinka paljon lisätyötä eristeen asentaminen vaatii.


Halvin eriste on yleensä rullina tai levyinä myytävää lasikuitua. Ruisku ja puhalluseristys maksavat enemmän, mutta niillä on parempi vaikutus ja ne voivat siksi maksaa itsensä takaisin pitkällä aikavälillä.Erilaiset eristysprojektit


Eristä katto, lattia tai seinä

Jos eristät katon, siihen on useita tapoja, ja kannattavuus riippuu talosi olosuhteista. Lämpöhäviöiden vähentämisen ja sisäilman parantamisen lisäksi katon eristäminen voi auttaa muuttamaan kylmän ullakon asuintilaksi.


Katon ulkoisella eristämisellä on yleensä suurin vaikutus, mutta se on myös työläämpi, koska se edellyttää kattopinnan poistamista. Katon eristäminen sisäpuolelta on myös mahdollista, ja se voi olla vaihtoehto, jos eristystä on vaikea saada ulkopuolelle. Näin voi olla esimerkiksi silloin, jos asut suojellussa kodissa.


Lattian eristäminen on ensisijaisesti tärkeää lämmitetyn ja lämmittämättömän tilan, kuten kylmän ullakon tai kellarin, välisissä tiloissa. Näin alennetaan lämmityskustannuksia ja vältetään kylmät pinnat. Kahden lämmitettävän huoneen välissä lattian eristyksessä on kyse enemmän äänieristyksestä ja paloturvallisuudesta.


Jos katon ei tarvitse ylläpitää tiettyä lämpötilaa, ullakon lattiaan voi laittaa eristettä katon eristämisen sijaan. Tämä on huomattavasti yksinkertaisempaa ja kohtuullisempaa kuin katon eristäminen ulkopuolelta.


Hyvä ulkoseinien eristys on tärkeää energiatehokkaan kodin ja miellyttävän sisäilman takaamiseksi ilman vetoa. Myös sisäseinien eristystä suositellaan. Tämä helpottaa eri lämpötilojen ylläpitämistä eri huoneissa ja tarjoaa samalla äänieristystä. Jos et halua avata seiniä eristysrullien tai -levyjen asentamiseksi, on suositeltavaa valita ruisku- tai puhalluseristys.


Lisäeristys

Ulkoseinän, vintin tai katon lisäeristäminen parantaa asumismukavuutta ja alentaa energiakustannuksia. Jos aiot remontoida, on hyvä idea lisäeristää samalla kertaa.


Jos talosi on rakennettu 80-luvulla tai sitä ennen, on hyvä miettiä lisäeristämistä, jos sitä ei ole tehty aiemmin. Näissä taloissa on usein paljon vähemmän eristystä kuin nykyiset vaatimukset edellyttävät, ja eristys on saattanut puristua tai epämuodostua. Viihtyvyyden, taloudellisuuden ja ympäristön kannalta on siis suositeltavaa lisäeristää talo ja erityisesti vintti.


Äänieristys

Jos sinua vaivaa melu talossa, kuten ylhäältä kuuluvat askeleet tai eri huoneiden välinen ääni, äänieristys voi olla hyvä ratkaisu. Äänieristykseen on useita tapoja riippuen siitä, mistä ääni tulee.


Jos haluat vaimentaa ylemmästä kerroksesta tulevaa ääntä, voit esimerkiksi asentaa yläpuolella olevaan lattiaan askeläänipaneelit. Jos ääni tulee kuitenkin alemmasta kerroksesta, kannattaa ehkä asentaa uusi katto, jossa on äänenvaimentimet. Tämä on yleensä vaativin työ ääneneristyksessä.


Jos sinulla on ääniongelmia kahden samassa kerroksessa sijaitsevan huoneen välillä, sinun kannattaa laittaa äänieristys seinään. Tämä tehdään poistamalla nykyisen seinän levyt ja asettamalla niiden väliin äänieristyslevyt.


Jos haluat asentaa äänieristyksen huoneeseen tai taloon, sinun on myös mietittävä, millaisia ovia ja ikkunoita sinulla on. Ääntä kuuluu usein paljon, joten on tärkeää, että ne ovat myös äänieristettyjä.


Perustusmuurin eristys

Jos kellarin seinissä on kosteutta, tämä voidaan ratkaista salaojituksella ja perusmuurin eristämisellä Perustusmuurin eristys tulisi sijoittaa seinän ulkopuolelle maastoa vasten, jotta kylmäsiltojen syntyminen vähenisi ja kosteudenkestävä rakenne saataisiin aikaan. On erittäin suositeltavaa eristää, jos joudut kaivamaan ja tyhjentämään perusmuurin.

Viimeksi julkaistut työilmoitukset

Sisäkaton, lattian ja eristeiden vaihto (2xoh)

00610HELSINKI

Etsitään kesälle urakoitsijaa joka toteuttaa olohuoneen sekä toisen oleskelutilan sisäremontin. Tarkempia tietoja saatavilla, tässä tehtävät ylätasolla: - vanhan lautalattian purku olohuoneesta, vanhan eristeen poisto, uuden eristeen asentaminen, uuden lattian asentaminen. Riippuen lattian kunnosta, koolausten uusimista/vahvistamista. - Alemman kerroksen oleskelultilan välilkaton purku ja uuden paneelikaton asennus. Sähkötöinä tehdään erikseen upotetut led-valaisimet (voidaan sopia osaksi urakkaa tai teetetään erikseen)

Sisäseinien lisäeristys.

33580TAMPERE

Sisäseinien lisäeristys 1990 rakennettuun omakotitaloon. Nurkat ja lattianrajat vetoisia.

kellarin takkahuoneen uusiminen

33400TAMPERE

Kohde Ryydynpohja Tampere. Remonttikohden 15m2 vanha takahuone/varastotila 50- luvun rintamamiestalon kellarissa. Tarviin piikata vanha raudoittamaton ja eristämätön lattialaatta pois ja lisätä kapillaarikerros (esim kevytsora) ja eristää ja valaa uusi laatta. Lattia voi jäädä tasoitetulle betonipinnalle. Nyt seinissä ja katossa on 80- luvulla laitetut mineraalivilla/puupanelit jotka poistetaan ja pinnat eristetään ja paneloidaan uudestaan. Huoneeseen on laitettu 80- luvulla asennetut vesikiertoiset patterit ja sähköjohdotus. Näiden purku ja uudelleen asennus (tai vaihtohtoisesti lattialämmitys). Nurkassa oleva takka säilytetään. 2kpl ulkoikkunaa säilytetään ja 1 väliovi käytävään säilytetään. Aikataulu kesän 2024 aikana.

Väliovien vaihto ja akustiikkalevyjen asennus

40520JYVÄSKYLÄ

Työn sisältö: rivitaloasunnon viiden välioven vaihto äänieristettyihin välioviin sekä karmien vaihto. Ovista kaksi on wc:n/kylpyhuoneen ovi. Lisäksi olohuoneeseen pitäisi asentaa noin 15 neliömetriä akustiikkalevyä kattoon. Olohuoneen katto on noin 5,5 metrin korkeudessa, joten tarjouksessa pyydetään ottamaan huomioon tarvittavan nostimen kustannus. Tarjous pyydetään antamaan siten, että se sisältää myös ovet, karmit ja akustiikkalevyt. On myös mahdollista, että hankimme em. tarvikkeet itse.

Mökkiremontti

17110KALLIOLA

10 neliön kuistin muutos lämpimäksi. Ikkunat, lämmöneristeet, panelointi ja väiliseinämuutos.

Autokatoksen muuttaminen autotalliksi

01390VANTAA

Puurakenteinen autokatos pitää muuttaa kylmäksi autotalliksi. Lattia jää sora/ sepeli alusteiseksi. Nosto-oven ja tavallisen oven asennus. Sisälle paloeristyslevyt. Rakennuslupa on valmiina.Viimeisimmät arvioinnit
Siirtolapuutarhamökin sisäkaton eristäminen ja panelointi

Kattoprojektimme jäi kesken, kun päätimme yhdessä purkaa sopimuksen alle puolet projektista tehtynä. Yrityksen tekijän mielestä projekti ei loppupeleissä ollutkaan hänelle mieluisa ja me tilaajana emme halunneet tehdä töitä henkilön kanssa, joka ei kunnioittanut tarpeeksi meitä ja mökkiämme. Saimme mökkimme katon eristyksen toteutettua ja työn jälki oli ok, mutta valitettavasti yhteistyöstä jäi huono maku.

Loka 2023
I

Ilpo - Saneerauspalvelu Re-Le Oy

HELSINKI
Saunan höyrysulku vuotaa

Työn laatu hyvää. Kommunikointi hyvää. Aikataulu hyvää. Kokonaisuudessaa kaikki toimi. Voin suositella

Huhti 2023
P

Petri - Rakennusliike H. Vainio OY

HELSINKI
Makuuhuoneiden väliseinän uusiminen ja äänieristys

Kaikki meni hienosti, kiitokset hyvästä työstä.

Maalis 2023
J

Jari - Masrak Oy

HELSINKI


Valitut yritykset
Tuomo Lehtinen Custom Works logo
Tuomo Lehtinen Custom Works
Pekolankatu 4, 13220 HÄMEENLINNA
5.0(8)

Yrityksestä

Tuomo Lehtinen Custom Works on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Helsinki, Espoo, Askola, keskiarviolla 5.00/5 tähteä.

Lue lisää arviointeja yrityksestä Tuomo Lehtinen Custom Works

T1 Urakointi Oy logo
T1 Urakointi Oy
Aallonhuippu 8 C 23, 02320 ESPOO
5.0(6)

Yrityksestä

T1 Urakointi Oy on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Helsinki, Espoo, Askola, keskiarviolla 5.00/5 tähteä.

Lue lisää arviointeja yrityksestä T1 Urakointi Oy

Nyholm Brothers Oy logo
Nyholm Brothers Oy
Suvisaarentie 36, 02380 ESPOO
5.0(5)

Yrityksestä

Nyholm Brothers Oy on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Helsinki, Espoo, Askola, keskiarviolla 5.00/5 tähteä.

Lue lisää arviointeja yrityksestä Nyholm Brothers Oy

Rakennusliike Lyytinen Oy logo
Rakennusliike Lyytinen Oy
Kirnukuja 1 A 2, 70780 KUOPIO
5.0(5)

Yrityksestä

Rakennusliike Lyytinen Oy on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Kuopio, Vieremä, Kiuruvesi, keskiarviolla 5.00/5 tähteä.

Lue lisää arviointeja yrityksestä Rakennusliike Lyytinen Oy

Roamakka logo
Roamakka
5.0(5)

Yrityksestä

Roamakka on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Imatra, Rautjärvi, Lappeenranta, keskiarviolla 5.00/5 tähteä.

Lue lisää arviointeja yrityksestä Roamakka

Näytä lisää yrityksiä

Julkaistu 02. marras 2022, 08:34

Päivitetty 21. maalis 2024, 12:32