Uudiskohde

Projektipäälikkö

Tarvitsetko projektipäällikön?

Oletko aloittamassa suurta rakennus- tai kunnostusprojektia ja tarvitset apua sen suunnitteluun, koordinointiin ja toteutukseen? Sinun on palkattava projektipäällikkö. Remppatorista voit löytää useita ammattitaitoisia projektipäälliköitä projektiisi – täysin maksutta.

Ota yhteyttä ammattimaisiin projektipäälliköihin

Projektipäällikkö auttaa sinua näissä tehtävissä

Projektipäällikkö on yleensä tiimin jäsen ja työskentelee urakoitsijayritysten toteuttamissa projekteissa. Projektipäälliköllä on kokonaisvastuu suunnittelusta, rakentamisesta ja valmistumisesta, ja hän on yhteyshenkilösi projektin aikana.


Projektipäälliköllä on vastuu seuraavista:


  • Suunnittelu
  • Rakennussuunnittelu
  • Tilaukset ja toimitukset
  • Tarvittavan osaamisen hankkiminen
  • Toteutus
  • Neuvonta

Vastuullinen hakija

Monissa suurissa rakennusprojekteissa sinun on jätettävä hakemus ja saatava kunnan hyväksyntä, ennen kuin voit aloittaa rakentamisen. Rakennusprojektin projektipäälliköllä on asiantuntemusta ja kokemusta rakennusprosessin kaikista vaiheista. He voivat usein toimia vastuullisena hakijana tai löytää oikean resurssin tehtävään.


Konsultoiva insinööri

Jos haluat itse toimia projektipäällikkönä, mutta sinulla ei ole tietoa ja kokemusta tietystä alasta, voit saada apua konsultoivalta insinööriltä. Projektipäällikkö voi usein toimia konsultoivana insinöörinä rakennus-, sähkö- ja LVI-asioissa varmistaakseen, että työ tehdään sovellettavien lakien ja määräysten mukaisesti.

Konsultoiva insinööri voi avustaa erilaisissa laskelmissa, rakennussuunnittelussa, pohjapiirroksissa ja rakennusprosessin valittujen osien valvonnassa, esimerkiksi talotekniikassa, LVI- tai sähkötekniikassa.Mihin tarvitset apua?
Tarvitsetko projektipäällikköä, mutta et tiedä tarkalleen, missä tai kuinka paljon projektipäällikön pitäisi auttaa sinua? Sinun ei tarvitse tietää tarkasti, mitä työ sisältää. Kirjoita vain perusteellinen kuvaus siitä, mitä haluat tehtävän tai minkä ongelman haluat ratkaistavan, kun julkaiset työn Remppatorissa.


Paljonko projektipäällikkö maksaa?

Projektipäällikön käyttämisestä aiheutuvat kustannukset vaihtelevat suuresti projektikohtaisesti. Hinta riippuu esimerkiksi siitä, onko projektipäällikkö osa tiimiä urakoitsijayrityksessä, vai oletko esimerkiksi itse projektipäällikkö. Jälkimmäinen on sinulle järkevin vaihtoehto, mutta siihen liittyy myös paljon työtä ja vastuuta.


Projektipäällikön tuntitaksa

Projektipäällikön tuntitaksa on yleensä 70 - 200 euroa. Vaihtelut ovat kuitenkin suuria, ja hinta vaihtelee suuresti riippuen projektin koosta, projektipäällikön kokemuksesta ja työmäärästä.


Seikat, jotka voivat nostaa projektipäällikön hintaa

Projektipäällikön käyttökustannukset riippuvat toteutettavasta projektista. Hinta nousee luonnollisesti projektin koon ja monimutkaisuuden myötä. Mitä pidempään projekti kestää, sitä kalliimpaa projektipäällikön käyttäminen on koko rakennusprosessin ajan.Milloin tarvitset projektipäällikön?

On suositeltavaa käyttää projektipäällikköä, jos rakennat jotakin, johon liittyy useita prosesseja ja ammattialoja.


Usein eri työt ovat riippuvaisia toisistaan. Esimerkiksi seinät on rakennettava ennen sähköasennuksia, ja tämä edellyttää hyvää viestintää ja huolellista suunnittelua, jotta eri tehtävät voidaan suorittaa mahdollisimman saumattomasti.


Suuret rakennusprojektit ja peruskorjaukset ovat kattavia töitä, joihin liittyy paljon vastuuta projektipäällikölle. Jos palkkaat projektipäällikön, hän toimii linkkinä sinun ja ammattilaisen välillä ja huolehtii eri prosessien koordinoinnista ja eri ammattialojen välisestä viestinnästä.


Uuden rakentaminen

Täysin uuden rakennuksen rakentaminen, olipa kyseessä sitten asunto, laajennusosa, laajennus ylöspäin tai autotalli, on suuri rakennusprojekti, johon sisältyy useita eri vaiheita - pohjapiirroksista, rakennussuunnittelusta ja tarjouspyynnöstä pohjatöihin, rakentamiseen ja valmistumiseen. Siihen tarvitaan useita eri ammattilaisia ja toimittajia, ja jotta nämä toimisivat hyvin yhteen, jonkun on oltava vastuussa projektista alusta loppuun.


Peruskorjaus

Peruskorjaus tarkoittaa huoneen, asunnon tai talon seinien, lattioiden ja kalusteiden purkamista ja rakentamista alusta uudelleen. Tämä vaatii huolellista suunnittelua, ja useimmissa tapauksissa tarvitset myös kirvesmiehen, putkiasentajan ja sähköasentajan apua.


Suuret remonttiprojektit

Vaikka et olisikaan tekemässä peruskorjausta, vaan keittiöön, kylpyhuoneeseen tai vastaavaan kohdistuvaa suurempaa remonttiprojektia, kannatta ehkä käyttää projektipäällikköä. Jos sinun on esimerkiksi remontoitava kylpyhuone, asennettava uudet laatat ja uudet kylpyhuonekalusteet, tarvitset sekä laatoittajaa että putkiasentajaa. Joissakin tapauksissa putkiasentaja voi toimia tällaisissa toimeksiannoissa projektipäällikkönä ja hankkia työhön tarvittavat ammattilaiset.


Lue lisää kylpyhuoneremontista täältä.

Rakennussuunnittelu

Rakennussuunnittelu on ensimmäinen asia, joka tehdään suuressa projektissa, ja se luo perustan rakennusprojektin rakennuslupahakemuksille, sopimuksille ja toteutukselle. Usein rakennusprojektin toteuttaa arkkitehti, konsultoiva insinööri tai projektipäällikkö, jolla on oikeanlainen kokemus ja pätevyys rakennusprojektin johtamiseen.
Julkaistu 28. loka 2022, 12:55

Päivitetty 31. tammi 2024, 08:43

Muut toimialat

Saa tarjouksia päteviltä yrityksiltä

Kuvaile projektisi ja saa tarjouksia lähellä olevilta yrityksiltä - maksutta.

Aloita tästä