Aiotko rakentaa pergolan, piharakennuksen tai viherhuoneen?

Suunnitteletko pergolan, piharakennuksen tai viherhuoneen rakentamista tai nykyisen remontointia? Riippumatta siitä, haluatko katollisen pergolan vai pienen piharakennuksen ulos: Remppatorilta löydät ammattitaitoiset urakoitsijat, jotka voivat auttaa sinua sekä projektin suunnittelussa että toteutuksessa.

  • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
  • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
  • Valitse paras tarjous

Saa tarjouksia päteviltä yrityksiltä

Aiotko rakentaa pergolan, piharakennuksen tai viherhuoneen?

Suunnitteletko pergolan, piharakennuksen tai viherhuoneen rakentamista tai nykyisen remontointia? Riippumatta siitä, haluatko katollisen pergolan vai pienen piharakennuksen ulos: Remppatorilta löydät ammattitaitoiset urakoitsijat, jotka voivat auttaa sinua sekä projektin suunnittelussa että toteutuksessa.

  • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
  • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
  • Valitse paras tarjous

Paljonko pergolan, piharakennuksen tai viherhuoneen rakentaminen maksaa?

Pergolan, piharakennuksen tai viherhuoneen rakentamiskustannukset riippuvat siitä, mitä haluat rakentaa, kuinka suuri se on, millaisista materiaaleista ja miten se rakennetaan.


Yleensä pergola maksaa 500 - 8 000 euroa. Jos haluat piharakennuksen, se maksaa keskimäärin 5000 - 30 000 euroa, kun taas viherhuone voi maksaa 1500 - 15 000 euroa.


Laajuus ja monimutkaisuus

Jos olet rakentamassa pergolaa, piharakennusta tai viherhuonetta, projektin laajuus ja monimutkaisuus riippuvat pitkälti rakennuksen koosta ja rakenteista.


Pergola voidaan yleensä asentaa muutamassa tunnissa, kun taas piharakennuksen tai viherhuoneen pystytys kestää usein muutaman päivän. Jos tarvitset suuren viherhuoneen tai piharakennuksen, sen rakentaminen vie muutaman päivän enemmän aikaa.


Urakoitsija

Kun rakennat pergolan, piharakennuksen tai viherhuoneen, on hyvä hankkia apua ammattitaitoisilta urakoitsijoilta. Silloin voit olla varma, että saat haluamasi lopputuloksen ja että saat oleskelutilan, josta voit nauttia monta vuotta.


Pergolan, piharakennuksen tai viherhuoneen rakentamiseen tarvitaan yleensä puuseppä tai kirvesmies. Jos haluat asentaa myös katon, sinun on ehkä palkattava katontekijä.


Jos haluat antaa projektille oman leimasi tai saada räätälöityjä ratkaisuja, kannattaa ehkä pyytää apua arkkitehdiltä.


Seikat, jotka voivat nostaa projektisi hintaa

On olemassa monia tekijöitä, jotka vaikuttavat pergolan, piharakennuksen tai viherhuoneen kokonaishintaan. Tavallisia hintatekijöitä ovat koko, materiaalien valinta, valaistus ja lämmitys räätälöityjen ratkaisujen lisäksi.


Koska pergoloita, piharakennuksia ja viherhuoneita on monenlaisia, on tärkeää arvioida tarpeet ja kustannukset ennen kuin päätät, minkä tyyppisen haluat.


Pergola

Jos haluat ulos viihtyisän oleskelutilan, jossa voit istua varjossa kuumina ja aurinkoisina päivinä, voit rakentaa pergolan. Pergola koostuu yleensä pylväistä ja palkeista ilman kattoa ja seiniä. Siksi se on usein yksinkertainen ja kohtuullinen projekti toteuttaa.


Pergola sopii erinomaisesti köynnöskasvien kasvattamiseen. Kun kasvit kasvavat, sinulla on mukava, viileä ulkotila.


Jos rakennat pergolan, se voidaan rakentaa monessa eri muodossa ja koossa ja monesta eri materiaalista. Jos pidät luonnollisesta tyylistä, voit valita puupergolan. Jos haluat nykyaikaisemman rakenteen, joka vaatii vähemmän huoltoa, voit rakentaa pergolan alumiinista tai vinyylistä.


Voit rakentaa vapaasti seisovan pergolan esimerkiksi terassille tai kattoterassille tai seinään kiinnitettävän pergolan. Jos rakennat pergolan talon seinän viereen, se muodosta myös pergolalle seinän. Rakenteesta tulee myös vakaampi.


Pergolan sijaintipaikka riippuu siitä, mihin aiot käyttää sitä ja millaisten kasvien haluat kiipeilevän siinä. Se kannattaa sijoittaa istutukselle sopivien aurinko-olosuhteiden mukaan ja huolehtia siitä, että se on suojassa ankarilta sääolosuhteilta.


Jos haluat enemmän suojaa, voit rakentaa pergolan, jossa on katto ja seinät. Voit asentaa erityyppisiä seiniä, kuten rullaverhot, säleet tai kankaat, joko liukuvina seininä tai pysyvinä ratkaisuina.


Jos haluat katollisen pergolan, voit käyttää esimerkiksi avattavaa markiisia tai purjekangasta. On myös mahdollista asentaa lasikatto tai muovikatto tai yhdistää eri ratkaisuja. Pergolassa voi olla tasakatto tai harjakatto. Voit myös hankkia automaattisia ratkaisuja sekä kattoon että seiniin.


Pieni pergola ei yleensä vaadi lupahakemusta, kunhan pergola ei ole yli 50 neliömetrin kokoinen ja se on sijoitettu vähintään metrin etäisyydelle naapurin rajasta.


Pergolan hinta

Pergolan hinta riippuu koosta, materiaalivalinnoista ja kattoratkaisusta, valaistuksesta, lämmityksestä ja mahdollisista yksilöllisistä ratkaisuista.


Pergolan hinta voi olla 500 - 10 000 euroa. Koska pergolan on kestettävä säätä, on suositeltavaa valita korkealaatuinen pergola.


Jos rakennat puupergolan, kuusi tai mänty voi olla järkevä vaihtoehto. On olemassa myös muita, lähes huoltovapaita puulajeja, joita voit käyttää. Ne maksavat yleensä enemmän.


Yksinkertainen pergola, jossa on avoin katto, on yleensä halvin ratkaisu. Jos haluat pergolaan erityyppisen katon, kuten lamellikaton tai kattokankaan, joka voidaan tarvittaessa vetää päälle, tämä voi nostaa hintaa. On olemassa myös automaattisia kattoratkaisuja, jotka maksavat vielä enemmän.


Yleisintä on ostaa valmis pergola, joka tarvitsee vain toimittaa ja koota rakennuspakettina. Jos haluat pergolan, jonka ratkaisut on sovitettu juuri sinun taloosi ja puutarhaasi, voit palkata arkkitehdin. Se nostaa projektin kokonaishintaa.


Piharakennus

Jos haluat pidentää puutarhakautta ja ulkona istumisen tunnetta, piharakennuksen rakentaminen voi olla hyvä ajatus. Piharakennuksessa on seinät, katto ja ovi, joten voit avata tai sulkea huoneen sään ja lämpötilan mukaan.


Piharakennuksen avulla laajennat kotisi käyttötilaa, ja voit siirtää päivälliset, lukunurkkaukset ja muut aktiviteetit ulos puutarhaan. Piharakennuksessa voidaan myös säilyttää talvella ulkokalusteita ja puutarhavälineitä tai säilyttää kasveja lämpimässä paikassa varhain keväällä.


Kun rakennat piharakennuksen, voit valita useista eri vaihtoehdoista. Piharakennus voidaan rakentaa joko talon jatkeeksi tai itsenäiseksi piharakennukseksi. Piharakennuksen sijaintipaikka riippuu siitä, mihin aiot käyttää sitä ja millaiset valo- ja aurinko-olosuhteet puutarhassasi ovat.


Jos sinulla on pieni puutarha tai haluat, että piharakennus toimii talon jatkeena, seinään asennettava piharakennus voi olla hyvä ratkaisu. Jos haluat talon ulkopuolisen tilan, jolla saat hieman vaihtelua kotiin, voit rakentaa vapaasti seisovan piharakennuksen.


Voit rakentaa piharakennuksen useista eri materiaaleista ja erilaisilla ratkaisuilla. Jos haluat puisen piharakennuksen, se saattaa vaatia enemmän huoltoa kuin esimerkiksi alumiininen piharakennus.


Jos haluat avata piharakennuksen puutarhaan, voit asentaa taitto-ovet tai liukuovet. Jos haluat lämmitettävän huoneen, voit rakentaa piharakennuksen, jossa on takka tai asentaa muun lämmityksen.


Jos sinulla on jo terassi tai veranta, voit lasittaa sen, niin saat piharakennuksen terassille.


Valitsitpa minkälaisen piharakennuksen tahansa, on tärkeää, että rakenne on vankka ja kestää asuinpaikkasi ilmastoa. Jos asut paikassa, jossa kesäkausi on lyhyt, tai aiot käyttää piharakennusta myös keväällä ja syksyllä, piharakennuksen eristäminen voi olla hyvä ajatus.


Pienelle piharakennukselle ei yleensä tarvita rakennuslupaa, kunhan piharakennus on alle 50 neliömetrin kokoinen ja sijaitsee vähintään metrin päässä naapurin rajasta. Jos piharakennukseen tulee märkätila tai jos sitä käytetään asuntona, sinun on haettava lupaa.


Piharakennuksen hinta

Piharakennuksen hinta riippuu muun muassa koosta, materiaalivalinnoista, lasityypistä ja katosta, siitä, onko piharakennus eristetty vai ei, sekä mahdollisista erikoisratkaisuista.


Yksinkertaisen piharakennuksen hinta on yleensä noin 5000 euroa. Suuremmat piharakennukset voivat maksaa jopa 30 000 euroa. Ne antavat myös enemmän käyttömahdollisuuksia.


Monet piharakennukset toimitetaan pakettina, jonka pystyttämisessä voit saada apua. Jos sinulla on erityisiä toiveita piharakennuksen suhteen, voit pyytää arkkitehtiä piirtämään sen. Tämä lisää projektin kokonaiskustannuksia, mutta samalla saat piharakennuksen, joka täyttää kaikki tarpeesi ja sopii täydellisesti yhteen talon ja puutarhan kanssa.


Jos joudut hakemaan rakennuslupaa piharakennuksen rakentamiseen, sinun on varauduttava siihen, että hakemusprosessi aiheuttaa lisäkustannuksia.


Viherhuone

Jos haluat paikan, jossa voit yhdistää puutarhan ja oleskelutilan, voit rakentaa viherhuoneen. Viherhuone tarjoaa suotuisat olosuhteet kasvien kasvattamiselle, ja kasvukausi voi olla pidempi.


Viherhuoneesta saat lämpimän paikan, jossa sekä sinä että kasvisi pääsette pakoon kylmiä lämpötiloja ja sateita. Jos aiot käyttää viherhuonetta oleskeluun, on hyvä varata hieman lisätilaa.


Kun rakennat viherhuoneen, voit valita useista eri vaihtoehdoista. Voit sijoittaa perinteisen viherhuoneen terassille tai puutarhaan, tai rakentaa viherhuoneen seinän viereen. Jos sinulla on pieni puutarha, tämä voi olla hyvä vaihtoehto. Jos asunnossasi on parveke, voit rakentaa pienen viherhuoneen parvekkeelle.


Viherhuoneen sijainti riippuu tonttisi aurinko-olosuhteista. Viherhuone on sijoitettava paikkaan, jossa ei ole liikaa aurinkoa eikä varjoa, jotta kasvit saavat parhaat mahdolliset kasvuolosuhteet.


Viherhuone voidaan rakentaa useista eri materiaaleista. Useimmiten viherhuone rakennetaan puusta tai teräksestä, ja sen ikkunat ovat lasia tai muovia. Sinun on myös päätettävä, haluatko lattian viherhuoneeseen vai rakennetaanko se suoraan maan päälle.


Viherhuonetta ei voi eristää samalla tavalla kuin piharakennusta. Jotta viherhuone pitäisi lämpöä mahdollisimman hyvin, kannattaa valita ovi ja ikkunat, joilla on hyvät eristysominaisuudet. On myös tärkeää, että viherhuoneessa on hyvät tuuletusmahdollisuudet, jotta sisällä ei ole liikaa kosteutta.


Riippumatta siitä, millaisen viherhuoneen aiot hankkia, on tärkeää, että rakenteella on hyvä perusta ja että se kestää asuinpaikkasi ilmastoa. Jos asut tuulisella alueella, saatat haluta myrskyturvallisen viherhuoneen.


Puutarhassa sijaitsevalle pienelle viherhuoneelle ei yleensä tarvitse hakea rakennuslupaa, kunhan viherhuone on alle 50 neliömetrin kokoinen ja se on sijoitettu vähintään metrin päähän naapurin rajasta.


Viherhuoneen hinta

Viherhuoneen rakentamiskustannukset riippuvat koosta, materiaalivalinnoista ja lasityypistä sekä siitä, onko viherhuone kasteltava itse vai haluatko kastelujärjestelmän. Viherhuoneen hinta on yleensä 1500 - 15 000 euroa.


Jos haluat halvan ja yksinkertaisen viherhuoneen, muovinen viherhuone on järkevä vaihtoehto. Pienet viherhuoneet ovat myös yksinkertaisempia kastella itse, joten sinun ei tarvitse käyttää rahaa kastelujärjestelmään.


Suuremmassa viherhuoneessa voi olla erityyppistä lasia, joka soveltuu hyvin viherhuoneeseen. Ne maksavat enemmän kuin halvemmat lasityypit, mutta helpottavat myös viljelyn onnistumista.


Jos sinulla on suuri viherhuone, mutta haluat vähemmän työtä ja vähemmän kasvien hoitoa, voit harkita kastelujärjestelmän asentamista. Se nostaa projektin kokonaishintaa.

Viimeksi julkaistut työilmoitukset

WC oven vaihto

33500TAMPERE

Tamereella vahan kolhiutuneen WC oven hankinta ja vaihto uuteen

Kolme ilmalämpöpumpun ulkoyksikön puukoteloa

37120NOKIA

Kolme ilmalämpöpumpun ulkoyksikön puukoteloa. Hei! Olen hankkimassa kolmea erilaista koteloa ilmalämpöpumppujen ulkoyksiköille. Materiaali: Puu, puuvalmis riittää (maalataan omatoimisesti) Katto-osuus: Mielellään myös puuta ja 5-7cm kaadolla Kiinnitys: Kulmaraudalla, talon seinä myös puuta Mitat: HUOM! Kaikki mitat ulkoreunoista mitattuna Ulkoyksikkö nro. 1 - simppeli toteutus - 97cm leveä - 55cm syvä - 65cm korkea takakohdasta, johon tulee kaatoa Tämän kehikko ei vaadi säätöjä, eli ei esteitä Ulkoyksikkö nro 2 - yksi pieni este - 110cm leveä - 77cm korkea takakohdasta, johon tulee kaatoa 5-7cm - 59cm syvä Nro 2. yksikön edestäpäin katsottuna kehikon takareunan oikealla puolelle tulee tehdä johtokourulle rako. Rako tulisi olla 7cm syvä ja 8cm leveä. Rako alkaa 12cm päästä oikeasta reunasta. Ulkoyksikkö nro 3. - jalustalla varustettu - 103cm leveä - 120cm korkea takakohdasta, jalat 45cm korkeat - 76cm syvä Nro. 3 yksikön edestäpäin katsottuna kehikon takareunan vasemmalle reunalle tulee tehdä johtokourulle ja sähkörasille rako. Rako tulisi olla 7cm syvä ja 21cm korkea. Mallikappale, jossa sivujen rimapaneelit ovat sopivan väljästi tiheydeltään: https://www.polhus.fi/ilmalampopumpun-suojakotelo-p-5566?

Saunan seinään kiinnikkeet kiukaalle ja seinän korjaus

01480VANTAA

Saunamme Harvia-kiuas on ollut kiinnitettynä pelkästään niihin puusälelsiin joilla saunan seinät on päällystetty. Tämän seurauksena säleet ovat alkaneet irrota. Haluaisimme kiukaalle asianmukaiset kiinnikkeet sekä irronneet säleet kiinnitetyiksi.

Saunan seinään kiinnikkeet kiukaalle ja seinän korjaus

01480VANTAA

Saunamme kiuas on ollut kiinnitettynä pelkästään niihin puusälelsiin joilla saunan seinät on päällystetty. Tämän seurauksena säleet ovat alkaneet irrota. Haluaisimme kiukaalle asianmukaiset kiinnikkeet sekä irronneet säleet kiinnitetyiksi.

Mäntyportaiden kunnostaminen maalaamalla

01670VANTAA

2007 rakennetun talon mäntyportaiden maalaus. Askelmille asennetaan myöhemmin päällyste, joten maalaus tehdään käsijohteille sekä portaiden muille osille askelmia lukuunottamatta.

Kahden pihaportin rakennus

01490VANTAA

Kahden piha-portin rakennus koiraa kestäväksi. Aiemmin ollut verkkoaidat.Viimeisimmät arvioinnit
Rivitalohuoneiston pintaremontti

Erinomainen työn jälki nopeasti ja vaivattomasti

Kesä 2024
S

Sebastian - Merensini Oy

ESPOO
Väliseinän rakennus

Työ tehtiin hyvin ja nopeasti ammattitaidolla.

Kesä 2024
S

Sakari - Rakennuspalvelu Nikander

HELSINKI
Välikaton purku ja valmistelu puhallusvillaa varten

Laadukas välipohjan purku ja puhallusvillan asennus.

Kesä 2024
M

Minna - AL rakennus-remontti

KIRKKONUMMI
Parvekkeiden puulattiat

Parvekkeen lautalattian tekeminen sujui erinomaisesti ja työn laatu oli todella hyvä. Kommunikaatio oli selkää ja avointa koko työn ajan ja kaikki sujui sovitusti esimerkiksi hinnan ja aikataulun suhteen. Kaikki hoitui siististi ja jäljet siivottiin. Voin suositella!

Kesä 2024
T

Topi - Tilamuutostyöt Tikkanen Oy

HELSINKI
Suihkunseinnien asennus

Ihan yees

Kesä 2024
M

Mikko - Sergei Sitov

ESPOO
Ammattikirvesmiehen avuksi uuden saunarakennuksen kattamistyöhön

Tmi Viljo B. on ollut rantasaunaprojektin rakennustyössä Mikkelin Paajalansaaressa. Työtehtäviin on kuulunut rantasaunamökin perustustyötä BCE-valmisbetonipilareista. Routaeristyksen pinta-ala oli yli 100 m2 ja työhön sisältyi myös salaojien, sadevesijärjestelmän ja saunakaivon asennus. Hirsikehikon asensi tehtaan asennusryhmä ja sen jälkeen Tmi Viljo B. toisena rakentajana on on viimeistellyt ja asentanut rantasaunan kattovasat. Lisäksi Tmi Viljo B. on ollut kokoamassa grillimajaa ja elementtirakenteista pihavarastoa. Kaikki työtehtävät ovat hoituneet erinomaisella tehokkuudella ja monipuolisilla työtaidoilla. Nyt on sovittu viiden viikon jatkotilauksesta Tmi Viljo B. kanssa.

Kesä 2024
J

Jarmo - Tmi Viljo. B

ANTTOLA
Terassin täysi uusiminen

Suunnittelu, ratkaisut ja laatu erinomaista. Ei lähetä oikomaan vaan tehdään kerralla priimaa. Suosittelen.

Kesä 2024
J

Juhani - Hanskin Paja

RIIHIMÄKI
Rullaverhon kiinnitys parvekkeelle

Ystävällinen palvelu

Kesä 2024
S

Sari - Hilios Oy

HELSINKI
Kolmion maalaus ja laminaatit

Monen tarjouksen joukosta valitsin Uusilme-firman ja kyllä kannatti. Kaikki meni sovitun suunnitelman, aikataulun ja budjetin mukaan. Työn jälki on siistiä ja ammattimaista. Kommunikointi työn eri vaiheissa oli hyvää. Asunto tuli käytännössä päivitetyksi täysin eli tapettien ja listojen poisto, pohjatyöt, seinien maalaus, ovien maalaus, listoitus ja katon maalaus, uudet lattiat. Ollaan erittäin tyytyväisiä tähän! En tavallisesti jätä tällaisia arvioita mutta nyt on aihetta.

Kesä 2024
N

Nina - Uusilme

TAMPERE
Puulattian lautoihin tulleiden rakojen tiivistäminen

Kaikki toimi sovitusti. Tehokasta työtä ammattitaidolla.

Kesä 2024
A

Ari - Roamakka

POHJALANKILA
Panelointi ja levytys, sisätilat Kesämaja Kivinokassa, Herttoniemi Helsinki

Luotettavaa ja taitavaa työskentelyä. Kommunikaatio sujui hyvin ja asiat hoituivat helposti. Kesämajan sisäpaneloinnista tuli tosi hieno.

Kesä 2024
M

Mirva - New Land

HELSINKI
TERASSIN RAKENTAMINEN

Terassista tuli juuri sellainen kuin pitikin. Hinta kohtuullinen, kommunikaatio yrityksen kanssa sujuvaa ja työskentely tehokasta. Ollaan tyytyväisiä lopputulokseen.

Kesä 2024
A

Anne-Maria - Ahkerat Majavat Oy

TURKU
aidan sekä portin rakennus ok-talon pihan ympärille

Työn jälki erittäin hyvää! Kaikki hoitui todella hyvin alusta loppuun, voin vahvasti suositella heidän palveluitaan.

Kesä 2024
k

kai - Saneeraus Suokas

LAHTI
Väliseinä ja ovi rivitaloon

Työn laatu ja hinta oli todella erinomaiset. Suosittelen

Kesä 2024
A

Anna - Rime Rakennus Oy

LOHJA
Terassin korjaus/rakennus

Kaikki sujui sovitusti.

Kesä 2024
S

Siina - TL-Yhtiöt Oy

HELSINKI
Välioven asennus

Luotettava yritys kaikkiaan. Suosittelen.

Kesä 2024
A

Anne - Rakennus Kitunen

KUOPIO
Terassin pleksikatteen korjaus/asennus

Työ hyvin suoritettu . Vuotava terassin katto tuli vettä pitäväksi!!

Kesä 2024
T

Teijo - Ferson Oy

KULLAA
remontti

oli ammattitaitoinen tekijä, tehtiin ok taloon saneerausta timpurin töitö ja maalausta. kaikki sujui niin kun oli sovittu, samoin hinnoittelu. suosittelen muillekin.

Kesä 2024
v

voitto - Saneeraus Suokas

JÄRVELÄ
Takapihan terassin uudelleen rakentaminen

Luotettava toimija - asiat eteni juuri kuten sovittiin ja ripeämminkin. Erinomainen kommunikaatio ja työn edetessä yksityiskohdista sovittiin yhteisesti. Mikä tärkeintä lopputulos, uusi terassi on todella asiallinen ja siisti. Suosittelen lämpumästi.

Kesä 2024
M

Mira - Hirworks Oy

ESPOO
Valokatoksen ja pation korjausta

Kaikki toimi sopimuksen mukaan, tosin aloitusaikataulu hieman myöhästyi

Kesä 2024
M

Matti - RAKENNUS J. HOLM

ESPOO
Terassin rakentaminen

Ylitti odotukset monin verroin! Osasi suunnitella toteutuksen paremmin kuin pystyttiin itse edes kuvittelemaan

Kesä 2024
J

Jere - Oma Onni Oy

ESPOO
Kodinhoitohuoneen ja vaatehuoneen remontti

Projektimme on vielä kesken, mutta tähän asti kaikki on sujunut erittäin hyvin, kommunikointi on helppoa ja myös muutoksista sopiminen on onnistunut vaivattomasti. Voin mielelläni suositella heitä vastaaviin remontteihin luotettavaksi tekijäksi.

Kesä 2024
A

Aki - Merensini Oy

ESPOO
Terassin korjaus ja lisärakentaminen

Erittäin hyvä kokemus. Joustava ja luotettava. Tuntee myos perinnerakentamista ja korjausrakentamista. Ratkaisee innovatiivisesti hankaliakin ongelmakohtia.

Kesä 2024
A

Auli - T:mi Harald & kirves

PARAINEN
Sisäovien karmien säätö

Hommat hoituivat erittäin hyvin ja ystävällisesti, iso suositus!

Kesä 2024
P

Panu - Edimaks

VANTAA

Julkaistu 03. marras 2022, 19:10

Päivitetty 21. maalis 2024, 13:29