Aiotko korjata tai rakentaa hormin tai savupiipun?

Savupiippuihin ja hormeihin sovelletaan tiukkoja sääntöjä sekä uudisrakentamisen, kunnossapidon että kunnostuksen osalta. Näin lämpöä voidaan hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla ja samalla säilyttää paloturvallisuus, kun tulisija on käytössä.

 • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
 • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
 • Valitse paras tarjous

Saa tarjouksia päteviltä yrityksiltä

Aiotko korjata tai rakentaa hormin tai savupiipun?

Savupiippuihin ja hormeihin sovelletaan tiukkoja sääntöjä sekä uudisrakentamisen, kunnossapidon että kunnostuksen osalta. Näin lämpöä voidaan hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla ja samalla säilyttää paloturvallisuus, kun tulisija on käytössä.

 • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
 • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
 • Valitse paras tarjous
Riippumatta siitä, aiotko rakentaa uuden piipun, suorittaa huoltotöitä tai kunnostaa olemassa olevaa piippua, sinun on käytettävä ammattilaisia, joilla on asianmukainen sertifiointi ja kokemus savupiipuista ja hormeista.

Paljonko uuden piipun rakentaminen maksaa?Jos joudut asentamaan savuputkia ja rakentamaan uuden savupiipun, joudut käyttämään useita ammattilaisia, mikä nostaa uuden putken hintaa. Kun työskentelet katoilla, joudut useimmiten asentamaan myös rakennustelineet, mikä on myös lisäkustannus.


Uusi piippu edellyttää hakemusta, ja sinun on maksettava kunnalle rakennuslupahakemuksen käsittelystä.

Teräspiippuja toimitetaan pakettina. Näitä käytetään usein savuputkien ja -piippujen asentamiseen pienempiin asuntoihin, kuten mökkiin. Yksinkertaiset teräspiiput maksavat noin 1000 euroa, ja ne voidaan asentaa päivässä. Periaatteessa voit asentaa tällaiset putket itse, mutta savuputkien, savupiippujen ja tulisijojen asentamiseen liittyy tiukkoja sääntöjä - suosittelemme siksi, että käytät aina ammattilaista, kun sinun on tehtävä putkiin liittyviä töitä.


Laajuus ja monimutkaisuus

Upouuden hormin ja savupiipun rakentaminen on kattava työ, ja se tehdään useimmiten silloin, kun rakennat uutta kotia tai teet kodin peruskorjauksen.

Savuputkien ja savupiippujen asennukseen sovelletaan teknisiä rakentamismääräyksiä. Asetuksessa on sääntöjä siitä, miten toimia niin, että takka, savuputki ja savupiippu toimivat optimaalisesti ja ovat turvallisia käyttää.

Kun rakennat uutta piippua, sinun on haettava rakennuslupaa, ja hakemuksessa on oltava vastuullinen hakija. Usein tämän vastuun ottaa toteuttava yritys. Kun piippu on valmis, saatavilla on oltava vaatimustenmukaisuusvakuutus, jossa kuvataan tehty työ.

Uudessa savupiipussa on oltava piipun pellitys ja piipunhattu. Piipun pellitys suojaa säältä ja tuulelta ja pidentää savupiipun käyttöikää. Piipunhattu estää vedon ja sateen tulon piipun läpi. Piipun pellitykset ja piipunhatut toimittaa ja asentaa peltiseppä.


Urakoitsija

Jos sinun on rakennettava kokonaan uusi savuputkisto ja savupiippu, varaudu siihen, että se voi olla laaja työ. Se on projekti, joka toteutetaan usein uuden talon rakentamisen, peruskorjauksen tai talon laajentamisen yhteydessä. Se vaatii huolellista suunnittelua, ja siihen on otettava mukaan useita ammattilaisia.

Jos sinulla ei vielä ole savupiippua, tarvitset kirvesmiehen ja katontekijän, jotka osaavat suunnitella ja rakentaa savuputkiston lattioiden ja kattojen läpi.

Piippu rakentaa useista eri materiaaleista. Yleisin tapa on rakentaa itse hormi Lecasta tai vastaavista materiaaleista, joilla on samat ominaisuudet. Riippumatta siitä, haluatko rakentaa savupiipun luonnonmateriaaleista, tiilestä tai Lecasta, yleensä työn teettämiseen käytetään muuraria. Katontekijän tai peltisepän on asennettava piipun pellitykset.


Seikat, jotka voivat nostaa projektisi hintaa

Tavalliset uuden piipun hintatekijät ovat:


 • Asunnon koko ja kerrosten määrä
 • Materiaalien valinta
 • Hormiin liitettävien tulisijojen määrä
 • Asunnon ikä ja kunto
 • Missä pääsy nuohoojalle on

Piipun saneeraus

Kunnan vastuulla on varmistaa, että savupiippu on nuohottu, mutta sinun vastuullasi asunnonomistajana on varmistaa, että piippu on hyvässä kunnossa.

Piippu on nuohottava joka neljäs vuosi, ja nuohooja voi myös tulla paikalle ja nuohota tarvittaessa. Se, kuinka usein pitäisi nuohota, riippuu siitä, miten ja kuinka usein takkaa käytetään.


Nuohouspalvelut ovat osa kunnan palokuntaa, ja ne voivat havaita mahdolliset savupiippujen ja -hormien vauriot ja antaa suosituksia, jotka olisi tutkittava ennen tulipesän käyttöönottoa. Jos kunta on asettanut tulisijasi käyttökieltoon, se johtuu usein siitä, että piippu on kunnostettava ennen kuin sitä voidaan käyttää.


Merkkejä siitä, että hormi ja savupiippu tarvitsevat kunnostusta:


 • Huono veto ja ilmankierto piipussa
 • Saumat ovat alkaneet murentua pois
 • Piippu on yli 10 vuotta vanha
 • Palavien materiaalien läheisyys

Piipun saneeraushinta

Piippuremontin hinta vaihtelee 2000 - 10 000 euron välillä riippuen siitä, kuinka paljon tehtävää on. Samoin kuin uuden piipun rakentamisessa, myös piipun saneerauksessa vaiheiden määrä, materiaalivalinnat ja hormiin liitettyjen tulisijojen määrä ovat yleisiä hintoihin vaikuttavia tekijöitä.


Muita seikkoja, jotka voivat nostaa piippuremontin hintaa:


 • Korjattavien vaurioiden laajuus
 • Piipun pellityksen ja piipunhatun vaihto
 • Savupiipun ympärillä olevan muurin korjaus

Aiotko rakentaa takan ilman piippua?

On täysin mahdollista rakentaa takka, vaikka asunnossasi ei olisi piippua. Valitettavasti puuhellaa ei voi asentaa ilman savupiippua, mutta on olemassa useita erilaisia piiputtomia kaasutakkoja, jotka tuovat kotiin sekä lämpöä että tunnelmaa.

Biotakka on takka, joka käyttää biokaasua palamiseen ja lämmöntuotantoon ilman savu- tai nokipäästöjä, joten se ei tarvitse hormia eikä savupiippua.

Biotakka on saatavana useina muunnelmina, sekä perinteisinä tulisijoina että nykyaikaisina ja joustavina ratkaisuina: seinään integroituna, katosta roikkuvana tai pöydän koristeena ja vastaavina.


Hormittoman biotakan hinta

Biotakan, jonka ominaisuudet ovat perinteisen takan kaltaiset, hinta voi vaihdella pienen pöytätakan 50 eurosta vapaasti seisovien, kattoon tai seinään kiinnitettävien ratkaisujen 2000 euroon.


Eri tyyppiset hormi- ja savupiipputyöt

Hormin tai savupiipun remontti- tai saneeraustyöt voivat sisältää useita erilaisia asioita. Nämä ovat tavallisimmat hormi- ja savupiippuprojektit.


Piipun huolto

Kuten edellä mainittiin, on kunnan vastuulla varmistaa, että savupiiput nuohotaan säännöllisesti. Asunnon omistajana on kuitenkin sinun vastuullasi huolehtia piipun kunnosta ja varmistaa, että se on hyvässä kunnossa ja toimii asianmukaisesti. Riippuen siitä, kuinka paljon käytät piippua ja kuinka vanha se on, sinun on varmistettava, että sitä huolletaan, jotta sen käyttö on turvallista.


Hyvillä huoltorutiineilla voit suojata kotiasi nokipaloilta ja savupiipun kautta tapahtuvilta vuodoilta sekä havaita mahdolliset savupiipun vauriot tai halkeamat.


Säännöllinen piipun huolto sisältää seuraavat:


 • Noki- ja tuliluukkujen tarkastus. Tarkista, ettei savupiipussa ole “nokitulppia” ja että luukut ovat tiukasti kiinni savupiipussa.
 • Tarkasta savupiipun ulkopuoli. Jos on muodostunut halkeamia, sinun on otettava yhteyttä kuntaan, jotta kunta voi arvioida vahinkojen laajuuden.
 • Tarkista, että savupiippu, savuputket ja tulisijojen liitännät on asennettu rakennusteknisten määräysten mukaisesti. Ota yhteyttä kuntaan, jos olet epävarma.
 • Tarkista, että savupiipun pellitys on vesitiivis.

Se, miten itse savupiippua tulisi huoltaa, riippuu siitä, millainen savupiippu sinulla on. Kunnostetut piiput ja luonnonkivestä, tiilestä tai Lecasta valmistetut savupiiput on tarkastettava ja valvottava eri tavoin. Kunnostetut piiput on huollettava korjauslaastilla tai lietelaastilla.

Luonnonkivi- tai tiilipiippujen kohdalla on tarkistettava, että kivi ja liitokset ovat ehjiä, ja ne on vaihdettava, jos niissä havaitaan vaurioita.


Palolevyjen ja palomuurilevyjen huolto ja korjaus

Palolevyt ja palomuurilevyt kestävät hyvin korkeita lämpötiloja, ja ne on sijoitettava palavien seinien eteen takan ympärille. Eri tulisijoilla on erilaiset vaatimukset palomuurille ja etäisyydelle seinästä. Tarkista asennusohjeet huolellisesti.

Useimmat palomuurit ja palolevyt voidaan maalata tai laatoittaa, kunhan valitset materiaalin tai maalin, joka kestää kovaa kuumuutta. Joitakin palolevytyyppejä ei ole mitoitettu kestämään laattojen painoa, joten tämä kannattaa tarkistaa ennen palomuurin tai palolevyn asentamista.Muista, että sertifioidun tarkastajan on tarkastettava takka asennuksen, vaihdon tai siirron jälkeen.Viimeksi julkaistut työilmoitukset

Pihan kävelyalueen laatoitus noin 20 m2

00690HELSINKI

Portaiden eteen ja viereen laatat. Pohjana maaurakoitsijan sora tällä hetkellä.

Wc-tilan laatoitus

01400VANTAA

Tarvitsemme 80cm leveän altaan taakse maalatulle seinälle rivin laattaa. Laatta on 30cm leveä ja niitä tulee 3kpl, joista yksi katkaistava altaan leveyteen sopivaksi. Laatan taakse vedeneriste ja yläreunaan laattapäätelista (esim. Duurin messinkilista). Laatat ja saumalaasti löytyvät, muut materiaalit ja työ sisällytettävä tarjoukseen.

Porraskiven korjaus

15610LAHTI

Ulkoportaan luonnonkivi on lähtenyt irti ja se pitäisi saada korjattua 21.7.2024 mennessä.

Portaiden kunnostus

05400JOKELA

Betoniportaiden kunnostus: laattojen poisto ja portaiden korjaus.

Kylpyhuoneen laatoitus

45910VOIKKAA

WC - huoneeseen tarvitsisi laittaa kaakeli lattialle, n. 3 M2.

Vesieristys + laatoitus kylpyhuone lattia+seinät sekä saunan lattia

02700KAUNIAINEN

KH seinille vaihdettu jo uudet märkätilakipsilevyt sekä vanhat lattialaatat piikattu pois ja vanha vesieriste jyrsitty. Ei tarvitse kaatokorjauksia. Kevyt tasoitusvalu ja lattiakaivojen 2kpl korotusrenkaiden uusiminen nykyaikaisiin. Laatoitustarve lattiaa 7,5m2 ja seinää 12m2Viimeisimmät arvioinnit
Sokkelin halkeamat

Sokkelin halkeamat korjattu hyvin jälki siistiä ja huolella tehty.

Heinä 2024
J

Jarmo - RRR RAKENNUS

LAHTI
Ajoluiska murskeesta

Työ tehtiin niinkuin oli sovittu. Aikataulu piti ja työn jälki oli hyvä. Ei mitään huomautettavaa

Heinä 2024
S

Sisko - t.nurminen

KERAVA
Vedeneristys työ pieneen kylpyhyoneeseen

Nopea toiminta ja luotetettavuus. Ammattitaitoinen.

Heinä 2024
M

Maija - Kivityö Laakkonen

TAMPERE
Omakotitalon harkkoseinän tasoitus ja pinnoitus

Lyytinen hoiti harkkoseinän tasoituksen sovitun ajan ja erinomaisen hinnan puitteissa. Viestintä oli selkeää sekä ennen töiden aloittamista että varsinaisen projektin kestäessä. Lisäsimme lennosta vielä tasoitustyön, joka saatiin hyvin sovittua erillisellä veloituksella. Valtterilta löytyy hyviä ideoita monenlaisiin rakennustöihin ja kannattaa keskustella tarpeet läpi, koska häneltä löytyy hyviä ideoita niiden totetuttamiseen.

Heinä 2024
R

Risto - Rakennusliike Lyytinen Oy

KAISLASTENLAHTI
Kosteusvahingon korjaus, pesuhuone, kt, Pori

Ammattitaitoinen ja luotettava yritys.

Kesä 2024
P

Paula - LE-Works Oy

PORI
Kuistin rappusten laattojen kiinnitys

Alkuperäinen hinta arvio moninkertaistui, mistä olis pitännyt kertoa etukäteen ennen kun varsinaiset työt alkoi. Muuten hyvä

Kesä 2024
N

Niko - KVR Rakennuspalvelut

LAHTI
Salonkitie 10-12 c5 ja c6

Työn laatu on erinomaista. Henri piti meidät hyvin ajan tasalla työn edistymisestä, siivosi jälkensä ja oli tehokas. Suosittelut!

Kesä 2024
O

Outi - iherne Oy

ESPOO
Homeen poisto betonin pintahionnalla

Erinomaista toimintaa, ammattitaitoista, tehokasta ja joustavaa. Suosittelen!

Kesä 2024
M

Mattias - ACM Group Oy

HELSINKI
Parveke paikkakorjauksia

Urakka tuli tehtyä aikataulussa. Ammattitaitoiset tekijät. Siisti työnjälki. Suosittelen

Kesä 2024
M

Mikko - Huoltotupa

RIIHIMÄKI
Vanhan kivinavetan kivivälien korjaus ja sammaleen poisto

suosittelen

Kesä 2024
K

Kaisa - Rakennus Kitunen

NIEMINEN
Siporex halkeamien korjausta sisätilassa

Työn laatu erittäin siisti, aikataulu piti ja hinnoittelu kunnossa.

Kesä 2024
M

Maarit - Edimaks

VANTAA
Rappauksen ja sokkelin korjaus

Työt tuli tehtyä sovitusti ja hyvällä asenteella. Siistiä jälkeä.

Kesä 2024
V

Ville - Oraka ky

HELSINKI
Wc:n laatoitus

Laatoitus tehtiin todella reippaasti ja työn jälki oli siistiä. Sovittu hinta piti ja viestittely yrittäjän kanssa oli vaivatonta, voin suositella yritystä muille remontoijille!

Kesä 2024
R

Riitta - Mattopinnoitus J.Väisänen

TIKKAKOSKI
Sokkelin ja kellarisyvennyksen kunnostus

Toimitus ylitti odotukset. Hinta-laatusuhde oli erittäin hyvä. Toimitusaikataulu oli erinomainen - säänkin ollessa suosiollinen. Kommunikointi työnjohdon kanssa oli sujuvaa ja ongelmatonta.

Kesä 2024
M

Mikko - Oraka ky

HELSINKI
Rappauksen korjaus

Nopeaa toimintaa ja työn jälki oikein siistiä, kuin myös siisteys työn jälkeen ympäristössä.

Touko 2024
K

Kalevi - Oraka ky

HELSINKI
Ulkokivetyksen korjaus ja juurien poistaminen

Hyvin hoidettu vaativa raskas kivilaatoituksen korjaus ja puunjuurien poistaminen laajalta ulkoalueelta.

Touko 2024
J

Jari - RPR Rakennus

VIERUMÄKI
Takkahuollot

ammattimainen, nopea, ystävällinen ja valmis tekemään enemmän.

Touko 2024
E

Erwin - Muuraus Sainio

SÖDERKULLA
Takkaluukun korjauskiinnitys

Asiansa osaava henkilö suoritti työnsä erinomaisesti takkaluukun kiinnityksen korjauksen.

Touko 2024
T

Tuomas - Asennuspalvelu Mali Oy

VANTAA
Keittiön välitilan kalanruotolaatoitus

Keittiön välitilan laatoitus "kalanruoto" malliin. Työnjälki erittäin hyvä!

Touko 2024
J

Juho - Rakennusliike N. Lehtinen Oy

VANTAA
Laatoitus takan eteen

Hoiti asian hyvin ja sovitusti, voin suositella.

Touko 2024
H

Heidi - Avek Group

RÖYKKÄ
Lattian esivalmistelut

Erittäin tyytyväinen asiakas kuittaa. Lattiaremontin yhteydessä toteuttaneet pyynnöstä myös muutakin pintaremonttia erinomaisella kädenjäljellä (mm. maalaus, keittiönvälitilan freesaus). Voin lämpimästi suositella!!

Touko 2024
E

EMMI ADELE MARIA - Lattia-asennus Leinonen OY

LAHELA
Marmorilaatan asennus lattiaan

Harvoi on näin hyvää ja huippu osaamista tarjolla. Olen ollut monen tekijän kanssa yhteistyössä mutta Johan kuuluu ehdottomasti parhaaseen A ryhmään.

Touko 2024
T

Tapioi - ACM Group Oy

ESPOO
Pientä laittoa omakotitaloon Vihdin Nummelassa

Siistiä jälkeä, lopputulema erittäin hyvä. Työ tehtiin useammassa osassa ja työt järjestyivät joustavasti. Voin suositella.

Huhti 2024
J

Jussi - Avek Group

NUMMELA
Silikonisaumojen uusiminen sulkuventtiilin vaihto

Kaikki sujui sovitusti ja joustavasti. Työn jälki oli hyvää ja paikat siistissä kunnossa työn luvutuksessa. Kaikki tämä mukana muodostamassa kuvaa työn ammattitaitoisesta toteuttamisesta

Huhti 2024
J

Jarkko - HHRakenne Oy

PORI


Valitut yritykset

11 työilmoitukset

Merensini Oy on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Helsinki, Espoo, Askola, keskiarviolla 5.0/5 tähteä. Lue arviointeja tai ota yhteyttä täältä!
S

Sebastian

19.6.2024

Erinomainen työn jälki nopeasti ja vaivattomasti

Katso profiili

10 työilmoitukset

Oraka ky on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Helsinki, Espoo, Askola, keskiarviolla 5.0/5 tähteä. Lue arviointeja tai ota yhteyttä täältä!
V

Ville

4.6.2024

Työt tuli tehtyä sovitusti ja hyvällä asenteella. Siistiä jälkeä.

Katso profiili

10 työilmoitukset

T1 Urakointi Oy on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Helsinki, Espoo, Askola, keskiarviolla 5.0/5 tähteä. Lue arviointeja tai ota yhteyttä täältä!
L

Laura

12.4.2024

Täydet pisteet joka osa-alueella. Kaikki hoitui hienosti ja sovitusti. Joustavaa, ystävällistä ja luotettavaa palvelua. Työn laatu oli parempaa kuin edes... Lisää

Katso profiili

8 työilmoitukset

Noormarkun Sähkö- ja AV-tekniikka Oy on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Pori, keskiarviolla 5.0/5 tähteä. Lue arviointeja tai ota yhteyttä täältä!
S

Samu

27.5.2024

Työt tehty asianmukaisesti ja siististi

Katso profiili

16 työilmoitukset

Hiltunen Leo T:Mi on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Merijärvi, Vaala, Raahe, keskiarviolla 4.9/5 tähteä. Lue arviointeja tai ota yhteyttä täältä!
M

Minna

8.4.2024

Tehokkaasti toteutettu pyydetty työ

Katso profiili

19 työilmoitukset

Josemeri Oy on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Helsinki, Espoo, Askola, keskiarviolla 4.8/5 tähteä. Lue arviointeja tai ota yhteyttä täältä!
M

Mira

1.7.2024

Keittiöremontti sujui kaikilta osin hienosti, kuten oli sovittu ja budjetissa pysyttiin. Kommunikointi projektin aikana oli selkeää ja ammattitaito näkyi... Lisää

Katso profiili

11 työilmoitukset

Rakennusliike Lyytinen Oy on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Kuopio, Vieremä, Kiuruvesi, keskiarviolla 4.8/5 tähteä. Lue arviointeja tai ota yhteyttä täältä!
R

Risto

4.7.2024

Lyytinen hoiti harkkoseinän tasoituksen sovitun ajan ja erinomaisen hinnan puitteissa. Viestintä oli selkeää sekä ennen töiden aloittamista että varsinaisen... Lisää

Katso profiili

13 työilmoitukset

Mansen raksa on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Ruovesi, Ikaalinen, Kangasala, keskiarviolla 4.8/5 tähteä. Lue arviointeja tai ota yhteyttä täältä!
M

Matti

2.7.2024

kaikki sujui sovitusti

Katso profiili
Näytä lisää yrityksiä

Julkaistu 01. marras 2022, 14:16

Päivitetty 21. maalis 2024, 12:24