Aiotko maalata talon?

Aiotko maalata talon ulkoa? Remppatorista saat sitomattoman tarjouksen ammattimaisilta maalarimestareilta, kun aiot maalata talosi.

  • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
  • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
  • Valitse paras tarjous

Saa tarjouksia päteviltä yrityksiltä

Aiotko maalata talon?

Aiotko maalata talon ulkoa? Remppatorista saat sitomattoman tarjouksen ammattimaisilta maalarimestareilta, kun aiot maalata talosi.

  • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
  • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
  • Valitse paras tarjous

Paljonko talon maalaaminen ulkoa maksaa?


Talon ulkomaalauksen hinta on yleensä 4000 - 16 000 euroa. Kokonaiskustannukset voivat vaihdella, ja ne riippuvat talon koosta, maalikerrosten määrästä ja maalausprojektin monimutkaisuudesta.


Laajuus ja monimutkaisuus

Kun maalaat talon ulkoa, talon koko on luonnollisesti tärkein hintatekijä. Mutta on toinenkin tekijä, joka vaikuttaa talon maalauksen hintaan.


Ennen kaikkea on varmistettava, että maalattaviin pintoihin pääsee helposti käsiksi. Kaksi- tai kolmikerroksinen talo edellyttää myös rakennustelineiden vuokraamista. Jos sinulla on myös paljon ikkunoita ja ovia, tämä voi tehdä työstä monimutkaisempaa.


Joskus kannattaa myös tehdä pieniä muutoksia, parannuksia ja korjauksia itse julkisivuun ennen maalausta. Esimerkiksi lahonneet tai kolhiintuneet laudat kannattaa vaihtaa ennen maalausta.


On myös tärkeää muistaa, että joissakin tapauksissa julkisivun maalaaminen voi edellyttää hakemusta. Näin voi käydä, jos rakennuksen luonne muuttuu, mutta onneksi voit tehdä paljon muutoksia ja parannuksia ennen kuin näin tapahtuu. Jos olet epävarma siitä, tarvitaanko talo maalaukseen hakemus, Remppatorin maalarimestarit voivat auttaa ja opastaa sinua maalausprojektissa.


Maalausprojektisi urakoitsijat

Kannattaa käyttää päteviä ammattilaisia, kun maalaat talosi ulkoa. Heillä on osaamista ja tietoa siitä, kuinka saat hyvän lopputuloksen.


Maalaustyön nopeuteen ja tehokkuuteen vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa se, ovatko seinät kuivat ja puhtaat. Seinät on myös ehkä käsiteltävä etukäteen. Ammattitaitoinen maalari ottaa nämä asiat huomioon.


Ammattitaitoinen maalari tietää, millaista valmistelua tarvitaan ja milloin maalaaminen on ihanteellisinta. Heillä on myös hyvä tietämys laitteista ja työkaluista, jotka helpottavat tehokasta työskentelyä.


Kokenut maalari tai maalarimestari tietää, miten välttää saumoja jo maalatuissa ikkunanpuitteissa ja miten saada parempi tulos esimerkiksi ikkunanpuitteen ja itse julkisivuseinän välisissä siirtymissä.


Kun talo maalataan ulkoa, on myös viisasta ottaa huomioon lämpötila, ilmasto ja paikalliset olosuhteet. Rannikolla sijaitsevan talon verhous ja julkisivu kuluvat eri tavalla kuin sisämaassa suojaisemmassa paikassa sijaitsevan talon. Maalari, jolla on paikallistuntemusta, voi auttaa sinua tässä asiassa, jotta voit valita asuinpaikkasi sääolosuhteisiin sopivan maalin.


Jos sinun on tehtävä korjauksia tai muutoksia julkisivuun tai vaihdettava verhouslaudat, voit pyytää apua puusepältä.


Seikat, jotka voivat nostaa maalausprojektin hintaa

On aina suositeltavaa levittää vähintään kaksi maalikerrosta, ja joskus tarvitaan kolme maalikerrosta. Maalikerrosten määrä nostaa asunnon maalauskustannuksia.


Jos käy ilmi, että joudut myös vaihtamaan useita verhouslautoja ennen maalausta, tämä voi nostaa hintaa. Tällöin hinta nousee sekä työvoiman että materiaalikustannusten lisääntymisen vuoksi.


Lisäksi sesonki voi vaikuttaa maalausprojektin hintaan. Kun ulkoilmasesonki alkaa pääsiäisen tienoilla, maalarit ja muut urakoitsijat ovat usein kiireisempiä ja työllistetympiä.


Tämä tarkoittaa, että voi vaihdella, kuinka moni maalausliike on valmis antamaan tarjouksen työstä. Kun tarjouksia on vähemmän, projektin hinta voi olla korkeampi. Kun kilpailu on vähäisempää ja valittavana on enemmän tarjouksia, hinta mukautuu usein vastaavasti.


Elokuu, syyskuu ja lokakuu voivat olla hyviä vaihtoehtoja maalis-, huhti- ja toukokuulle, kunhan sää pysyy vakaana.  Kysy maalarimestarilta mahdollisuuksista maalata talosi ulkoa syksyllä ja talvella.



Tämä on otettava huomioon, kun maalaat talosi ulkoa.

Remonttiprojekti, jossa talo maalataan ulkopuolelta, edellyttää suunnittelua, valintoja ja valmisteluja ennen kuin varsinainen projekti voidaan toteuttaa.


Valmistelu ja pohjustus ennen julkisivun ja julkisivulaudoituksen maalausta

On tärkeää puhdistaa, raaputtaa irtoava maali pois ja tehdä tasainen pinta ennen talon maalaamista. Varmista, että esivalmistelut on tehty ensin, tai keskustele maalarin kanssa ja pyydä häntä tekemään tarvittavat huoltotoimenpiteet ennen talon maalaamista.



Mieti, minkä värin haluat taloon

Yhä useampi maalaa talonsa harmaaksi, mutta valkoinen on edelleen suosituin väri. Värejä valittaessa on myös tärkeää ottaa huomioon naapurusto ja ympäröivä luonto. On kauniimpaa, jos väri sopii naapuruston muiden talojen väreihin. Jos valitset ei-perinteisen värin, joka rikkoo muun naapuruston ilmeen, se voi merkitä niin suurta julkisivumuutosta, että sinun on ensin lähetettävä naapurille ilmoitus ja haettava sitä.


Ota huomioon sää

Sää vaikuttaa maalausprojektin ajankohtaan ja käytettävään maalityyppiin.  Ammattitaitoinen maalari tietää parhaat ratkaisut asuntoosi ja asuinalueellesi.


Tarkista ulkoverhouksen vaihtotarve

Ulkona käytettävät materiaalit ja maalit kuluvat, ja joskus julkisivun osat on vaihdettava ennen maalauksen aloittamista.


Tarkista rakennustelineiden tarve

On tavallista, että ulkotiloissa maalattaessa tarvitaan rakennustelineitä, varsinkin jos rakennuksessa on useita kerroksia. Keskustele urakoitsijan kanssa rakennustelineiden tarpeesta ja sovi, järjestätkö telineet itse vai hankkivatko he ne.


Käytä oikean tyyppistä maalia

On olemassa erilaisia maalityyppejä, jotka soveltuvat asuinpaikkasi ilmastoon. Maalausyrityksellä on tietoa siitä, mikä sopii parhaiten taloosi.


Yhdistä useita ulkotilahankkeita

Usein on luonnollista yhdistää ulkomaalaus julkisivun pesuun tai suureen julkisivuremonttiin. Rakennustelineiden ja muiden suurten laitteiden vuokraus on kallista, ja siksi voi olla järkevää tehdä muita huoltotöitä samaan aikaan. Keskustele urakoitsijan kanssa heidän ollessaan tarkastuskäynnillä siitä, mitä projektissasi tarvitaan, ennen kuin aloitat maalaamisen.









Julkaistu 04. marras 2022, 10:35

Päivitetty 21. maalis 2024, 12:28