Tarvitsetko apua puunkaadossa tai kantojen jyrsinnässä?

Onko puutarhassasi yksi tai useampi puu, jonka haluat kaataa, tai kantoja ja juuria, jotka pitäisi poistaa? Julkaise työilmoitus Remppatorissa, niin saat useita hyviä tarjouksia – täysin maksutta!

 • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
 • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
 • Valitse paras tarjous

Saa tarjouksia päteviltä yrityksiltä

Tarvitsetko apua puunkaadossa tai kantojen jyrsinnässä?

Onko puutarhassasi yksi tai useampi puu, jonka haluat kaataa, tai kantoja ja juuria, jotka pitäisi poistaa? Julkaise työilmoitus Remppatorissa, niin saat useita hyviä tarjouksia – täysin maksutta!

 • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
 • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
 • Valitse paras tarjous

Paljonko puunkaato maksaa?

Puunkaadon hinta vaihtelee sen mukaan, minkä tyyppinen puu kaadetaan, kuinka korkea se on ja missä se sijaitsee. Alle 8-metrisen puun kaataminen maksaa 100 - 350 eusoa, ja yli 8-metristen puiden hinta on noin 150 - 700 euroa per puu.


Laajuus ja monimutkaisuus

Puunkaadon laajuus vaihtelee puun korkeuden, sijainnin ja sen mukaan, onko puussa paljon oksia. Myös puulaji voi vaikuttaa projektin hintaan.

Jos kaadettava puu on korkea, se on vaativampaa kuin pienen puun kaataminen. Korkeissa puissa käytetään yleensä kiipeilyvälineitä ja puu kaadetaan alaspäin kuudessa osassa. Tämä merkitsee tiettyä riskiä puunkaatajalle, ja siksi se tulee kalliimmaksi kuin jos puu on mahdollista kaataa maanpinnalta käsin. Samalla tämä on turvallinen ja tehokas tapa kaataa puita.

Joissakin tapauksissa puunkaataja käyttää nostinta. Tämä lisää projektin kustannuksia, mutta se voi olla suositeltavaa, jos puu sijaitsee lähellä asuntoja tai sähkölinjoja. Nostimen avulla puunkaataja voi paremmin hallita sitä, mihin suuntaan puu kaatuu ja kuinka paljon sitä kaadetaan kerrallaan.

Monilla alueilla puut ovat suojeltuja, joten saatat joutua hakemaan kunnalta oikeutta puiden kaatamiseen. Tämä koskee puita, joiden rungon läpimitta on yli 90 senttimetriä metrin korkeudelta mitattuna. Selvitä, mikä koskee kiinteistöäsi, ennen kuin aloitat puiden kaatamisen. Jos kaadat suojellun puun ilman lupaa, sinua voidaan sakottaa ja määrätä istuttamaan uusi puu.


Urakoitsija

Jos aiot kaataa puita, tarvitset puunkaatajan. Puunkaatajalla on hyvät tiedot siitä, miten puita kaadetaan turvallisesti ja hallitusti. Puunkaataja voi myös neuvoa, mitkä puut pitäisi kaataa ja mitkä olisi hyvä säilyttää tontilla.

Jos tarvitset apua puutarhasi puiden tai pensaiden karsimisessa tai hoidossa, palkkaa arboristi. Arboristi on puiden hoidon asiantuntija, ja hän voi auttaa sinua siinä, miten puita hoidetaan, jotta ne pysyvät terveinä. Arboristi voi myös auttaa sinua pensaiden ja puiden karsimisessa tai neuvoa, miten se voidaan tehdä tuhoamatta puuta.


Seikat, jotka voivat nostaa projektisi hintaa


 • Puunkaadon hintaan vaikuttavat useat tekijät, muun muassa seuraavat:
 • Puunkaatajalle ja ympäristölle aiheutuvat riskit
 • Puun sijainti ja se, onko se lähellä asuntoja tai sähkölinjoja
 • Minkä tyyppinen puu on
 • Kuinka paljon laitteita tarvitaan ja tarvitaanko nostinta
 • Tarvittavien puunkaatajien määrä

Kantojyrsintä

Jos puutarhassa tai nurmikolla on vanhoja kantoja, voi olla houkuttelevaa poistaa ne. Yleensä juuret menevät melko syvälle maahan, ja kannon poistaminen voi olla hankalaa. Jos palkkaat kantojyrsijän, voit olla varma, että kannot ja juuret poistetaan varovasti ja tehokkaasti.

Kantojyrsinnän etuna kaivinkoneisiin verrattuna on se, että se aiheuttaa vain vähän vahinkoa nurmikkoon. Yleensä kanto leikataan noin 20 senttimetriä maanpinnan alapuolelle. Sen jälkeen uusi nurmikko asetetaan sen päälle, ja loput kantojäännökset mätänevät ajan myötä maan alla.Paljonko kantojyrsintä maksaa?

Yleensä kantojyrsinnän hinta on 50 - 200 euroa kannolta. Hinta vaihtelee sen mukaan, kuinka suuri kanto on, kuinka suuri juuristo on ja haluatko poistaa juuret.


Jos kanto on lehtipuuta tai puu on hiljattain kaadettu, tämä vaikuttaa myös hintaan. Esimerkiksi lehtipuut, kuten tammi tai koivu, ovat kovempia kuin kuusi tai mänty. Jos kanto on kovalla tai kivisellä maalla, tämä voi lisätä kokonaiskustannuksia.


Muut puihin liittyvät projektit

Onko sinulla puutarhassa kaunis puu, jonka hoidosta et ole varma? Ehkä sinulla on kauniita puita, jotka kaipaisivat hoitoa? Vaikka jotkin puut pärjäävät hyvin itsekseen, monet puut tarvitsevat ylläpitoa ja hoitoa.


Puunhoito ja suojelu

Monet puut tarvitsevat hoitoa ja huolenpitoa, jotta ne kestävät ja pysyvät tuoreina. Arboristi voi auttaa sinua siinä, kuinka hoidat puita parhaiten. He voivat myös poistaa kuivia ja turhia siemeniä, varmistaa puun latvuksen tai tutkia puun mahdollisten sairauksien varalta.


Puiden ja pensaiden karsiminen

Useimpia puita ja pensaita pitäisi karsia tasaisin väliajoin. Leikkaustiheys vaihtelee puittain, ja se vaihtelee myös puun elinkaaren aikana. Yleensä nuoria puita on leikattava useammin ensimmäisinä vuosina, ja sen jälkeen riittää, että leikataan vain puun pitämiseksi pystyssä.

Voit karsia puut ja pensaat itse, mutta on tärkeää, ettet leikkaa liikaa tai vääriä oksia. Jos leikkaat väärin, se voi pahimmassa tapauksessa johtaa puun kuolemaan. Siksi voi olla suositeltavaa konsultoida arboristia ennen kuin aloitat tai palkata joku karsimaan puu puolestasi.


Uusien puiden istuttaminen ja maisemointi

Haluatko istuttaa uusia puita tai pensaita puutarhaan? Sen lisäksi, että puut auttavat luomaan kauniin puutarhan, ne parantavat ulkoilmaa ja voivat suojata sekä tuulelta että auringolta. Jos istutat uusia puita, voi olla hyvä ajatus suunnitella se etukäteen, jotta puita ei istuteta liian lähelle taloa tai muita rakenteita. Jos et ole varma, miten toimia, voit pyytää apua maisema-arkkitehdilta tai maisemapuutarhurilta.

Viimeksi julkaistut työilmoitukset

Kannon jyrsintä

80160JOENSUU

Yksi n.50cm halkaisija koivun kanto jyrsittävänä terassin teon alta pois. Mitä tämä maksaa?

pihapuiden kaatto

85560NIVALA

tontin rajalta kaksi puuta, puun katkominen ja risujenpoisto

Kartiovalkokuusen poisto

20750TURKU

Vanhan, suureksi kasvaneen, toiselta puolelta kuivuneen kartiovalkokuusen poisto juurineen rivitalon pihalta. Puun poisvienti. Puu sijaitsee helposti löhestyttävästi aivan parkkialueen vieressä.

Yhden männyn kaato

02260ESPOO

Etupihalla olevan männyn kaataminen ja pilkkominen halkojen pituuteen.

Kaivuri+käyttäjä

62100LAPUA

70m hopeapajun kantoja pois ja siistiä oja samalta kohtaa uusille aidan taimille.

Pensaiden ylös kaivaminen ja pihlajan kaataminen

24240SALO

Etupihalta kadun puolelta pitää poistaa nelisen metriä orapihlaja-aitaa eli se pitää kaivaa ylös. Takapihalla poistetaan pihlaja, joka monirunkoinen sekä kaivetaan ylös norjanangervo. Kuoppiin tarvitaan soraa.Viimeisimmät arvioinnit
Pihan kunnostaminen + terassin rakentaminen + muutaman puun kaato

Homma toimi, työn jälki hyvää, aikataulut piti ja kommunikointi sujui.

Touko 2024
T

Tommi - Tilamuutostyöt Tikkanen Oy

ESPOO
Kaksi vaahteraa

Työ jäi kesken

Huhti 2024
E

Erkki - Korsi Kiinteistöt

VUORENTAUSTA
Pihapuun kaato

Loistavaa toimintaa mukavan letkeässä hengessä.

Maalis 2024
H

Heikki - Työ Määttä

ENO
Puiden kaatoja mökin pihapiiristä

Mukava kaveri, työt meni sovitusti

Maalis 2024
S

Sami - Työ Määttä

SAVONRANTA
Puunkaato kesämökillä

Hankalasti kaadettavissa olleiden puiden kaatourakka saatiin joustavasti sovittua. Toteutus hoitui ammattitaidolla, lasku oli sovitun mukainen, tuli nopeasti ja hintakin tuntui sopivalta työn vaativuuteen nähden. Suosittelen ehdottomasti yritystä vastaaviin töihin.

Helmi 2024
J

Jarkko - Huoltotupa

URAJÄRVI
Kolmen suuren puun kaato Hujakolla Äänekoskella

Pirteä ja verkostoitunut. Ottaa pienemmätkin huolet huomioon. Suosittelen.

Helmi 2024
T

Timo - Uurastus Oy

HUUTOMÄKI


Valitut yritykset
Rakennusliike Lyytinen Oy logo
Rakennusliike Lyytinen Oy
Kirnukuja 1 A 2, 70780 KUOPIO
5.0(7)

Yrityksestä

Rakennusliike Lyytinen Oy on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Kuopio, Vieremä, Kiuruvesi, keskiarviolla 5.00/5 tähteä.

Lue lisää arviointeja yrityksestä Rakennusliike Lyytinen Oy

PJR Rakennuspalvelut OY
Kotalahdentie 271 A, 79140 KOTALAHTI
5.0(4)

Yrityksestä

PJR Rakennuspalvelut OY on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Heinävesi, Mikkeli, Kuopio, keskiarviolla 5.00/5 tähteä.

Lue lisää arviointeja yrityksestä PJR Rakennuspalvelut OY

Yrityksestä

Petteri Helenius on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Helsinki, Espoo, Askola, keskiarviolla 5.00/5 tähteä.

Lue lisää arviointeja yrityksestä Petteri Helenius

Timo Turkki Kiinteistöt Oy logo
Timo Turkki Kiinteistöt Oy
Maasälväntie 12, 15270 KUKKILA
5.0(3)

Yrityksestä

Timo Turkki Kiinteistöt Oy on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Lahti, Orimattila, Hollola, keskiarviolla 5.00/5 tähteä.

Lue lisää arviointeja yrityksestä Timo Turkki Kiinteistöt Oy

CRAG logo
CRAG
5.0(2)

Yrityksestä

CRAG on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Helsinki, Espoo, Askola, keskiarviolla 5.00/5 tähteä.

Lue lisää arviointeja yrityksestä CRAG

Näytä lisää yrityksiä

Julkaistu 03. marras 2022, 13:07

Päivitetty 21. maalis 2024, 12:21