Talo ja piha

Puunkaato ja kantojyrsintä

Tarvitsetko apua puunkaadossa tai kantojen jyrsinnässä?

Onko puutarhassasi yksi tai useampi puu, jonka haluat kaataa, tai kantoja ja juuria, jotka pitäisi poistaa? Julkaise työilmoitus Remppatorissa, niin saat useita hyviä tarjouksia – täysin maksutta!

Aloita

Paljonko puunkaato maksaa?

Puunkaadon hinta vaihtelee sen mukaan, minkä tyyppinen puu kaadetaan, kuinka korkea se on ja missä se sijaitsee. Alle 8-metrisen puun kaataminen maksaa 100 - 350 eusoa, ja yli 8-metristen puiden hinta on noin 150 - 700 euroa per puu.


Laajuus ja monimutkaisuus

Puunkaadon laajuus vaihtelee puun korkeuden, sijainnin ja sen mukaan, onko puussa paljon oksia. Myös puulaji voi vaikuttaa projektin hintaan.

Jos kaadettava puu on korkea, se on vaativampaa kuin pienen puun kaataminen. Korkeissa puissa käytetään yleensä kiipeilyvälineitä ja puu kaadetaan alaspäin kuudessa osassa. Tämä merkitsee tiettyä riskiä puunkaatajalle, ja siksi se tulee kalliimmaksi kuin jos puu on mahdollista kaataa maanpinnalta käsin. Samalla tämä on turvallinen ja tehokas tapa kaataa puita.

Joissakin tapauksissa puunkaataja käyttää nostinta. Tämä lisää projektin kustannuksia, mutta se voi olla suositeltavaa, jos puu sijaitsee lähellä asuntoja tai sähkölinjoja. Nostimen avulla puunkaataja voi paremmin hallita sitä, mihin suuntaan puu kaatuu ja kuinka paljon sitä kaadetaan kerrallaan.

Monilla alueilla puut ovat suojeltuja, joten saatat joutua hakemaan kunnalta oikeutta puiden kaatamiseen. Tämä koskee puita, joiden rungon läpimitta on yli 90 senttimetriä metrin korkeudelta mitattuna. Selvitä, mikä koskee kiinteistöäsi, ennen kuin aloitat puiden kaatamisen. Jos kaadat suojellun puun ilman lupaa, sinua voidaan sakottaa ja määrätä istuttamaan uusi puu.


Urakoitsija

Jos aiot kaataa puita, tarvitset puunkaatajan. Puunkaatajalla on hyvät tiedot siitä, miten puita kaadetaan turvallisesti ja hallitusti. Puunkaataja voi myös neuvoa, mitkä puut pitäisi kaataa ja mitkä olisi hyvä säilyttää tontilla.

Jos tarvitset apua puutarhasi puiden tai pensaiden karsimisessa tai hoidossa, palkkaa arboristi. Arboristi on puiden hoidon asiantuntija, ja hän voi auttaa sinua siinä, miten puita hoidetaan, jotta ne pysyvät terveinä. Arboristi voi myös auttaa sinua pensaiden ja puiden karsimisessa tai neuvoa, miten se voidaan tehdä tuhoamatta puuta.


Seikat, jotka voivat nostaa projektisi hintaa


  • Puunkaadon hintaan vaikuttavat useat tekijät, muun muassa seuraavat:
  • Puunkaatajalle ja ympäristölle aiheutuvat riskit
  • Puun sijainti ja se, onko se lähellä asuntoja tai sähkölinjoja
  • Minkä tyyppinen puu on
  • Kuinka paljon laitteita tarvitaan ja tarvitaanko nostinta
  • Tarvittavien puunkaatajien määrä

Kantojyrsintä

Jos puutarhassa tai nurmikolla on vanhoja kantoja, voi olla houkuttelevaa poistaa ne. Yleensä juuret menevät melko syvälle maahan, ja kannon poistaminen voi olla hankalaa. Jos palkkaat kantojyrsijän, voit olla varma, että kannot ja juuret poistetaan varovasti ja tehokkaasti.

Kantojyrsinnän etuna kaivinkoneisiin verrattuna on se, että se aiheuttaa vain vähän vahinkoa nurmikkoon. Yleensä kanto leikataan noin 20 senttimetriä maanpinnan alapuolelle. Sen jälkeen uusi nurmikko asetetaan sen päälle, ja loput kantojäännökset mätänevät ajan myötä maan alla.Paljonko kantojyrsintä maksaa?

Yleensä kantojyrsinnän hinta on 50 - 200 euroa kannolta. Hinta vaihtelee sen mukaan, kuinka suuri kanto on, kuinka suuri juuristo on ja haluatko poistaa juuret.


Jos kanto on lehtipuuta tai puu on hiljattain kaadettu, tämä vaikuttaa myös hintaan. Esimerkiksi lehtipuut, kuten tammi tai koivu, ovat kovempia kuin kuusi tai mänty. Jos kanto on kovalla tai kivisellä maalla, tämä voi lisätä kokonaiskustannuksia.


Muut puihin liittyvät projektit

Onko sinulla puutarhassa kaunis puu, jonka hoidosta et ole varma? Ehkä sinulla on kauniita puita, jotka kaipaisivat hoitoa? Vaikka jotkin puut pärjäävät hyvin itsekseen, monet puut tarvitsevat ylläpitoa ja hoitoa.


Puunhoito ja suojelu

Monet puut tarvitsevat hoitoa ja huolenpitoa, jotta ne kestävät ja pysyvät tuoreina. Arboristi voi auttaa sinua siinä, kuinka hoidat puita parhaiten. He voivat myös poistaa kuivia ja turhia siemeniä, varmistaa puun latvuksen tai tutkia puun mahdollisten sairauksien varalta.


Puiden ja pensaiden karsiminen

Useimpia puita ja pensaita pitäisi karsia tasaisin väliajoin. Leikkaustiheys vaihtelee puittain, ja se vaihtelee myös puun elinkaaren aikana. Yleensä nuoria puita on leikattava useammin ensimmäisinä vuosina, ja sen jälkeen riittää, että leikataan vain puun pitämiseksi pystyssä.

Voit karsia puut ja pensaat itse, mutta on tärkeää, ettet leikkaa liikaa tai vääriä oksia. Jos leikkaat väärin, se voi pahimmassa tapauksessa johtaa puun kuolemaan. Siksi voi olla suositeltavaa konsultoida arboristia ennen kuin aloitat tai palkata joku karsimaan puu puolestasi.


Uusien puiden istuttaminen ja maisemointi

Haluatko istuttaa uusia puita tai pensaita puutarhaan? Sen lisäksi, että puut auttavat luomaan kauniin puutarhan, ne parantavat ulkoilmaa ja voivat suojata sekä tuulelta että auringolta. Jos istutat uusia puita, voi olla hyvä ajatus suunnitella se etukäteen, jotta puita ei istuteta liian lähelle taloa tai muita rakenteita. Jos et ole varma, miten toimia, voit pyytää apua maisema-arkkitehdilta tai maisemapuutarhurilta.

Viimeksi julkaistut työilmoitukset

koivun kaato pihalta

94100KEMI

iso koivu talon vieressä

Lohja Muijala

08680LOHJA

Kolme pientä vierekkäistä koivua pitäisi kaataa. Maksimihalkaisija n. 15cm. Tilaa kaatuville puille on runsaasti.

puiden kaatamista

65200VAASA

vaasan saaristossa kesämökin vierestä korkeita kuusia noin 12 kpl

Pihapuiden kaato!

40660JYVÄSKYLÄ

1 kpl koivu halkaisija 130 cm avoin paikka 2 kpl koivu 120 cm avoin paikka 1 kpl haapa 250 cm haaroittuu juuresta katuvalo linja, ja tie vieressä toinen haara kallellaan linjalle! 1 kpl raita 180 cm haaroittuu juuresta, ja ,katuvalolinja, ja tie vieressä. Kallellaan linjalle! Kaikki puut mitaltaan n. 10-20 m 2 kpl koivu 90 cm avoin paikka 1. kpl kuusi 100 cm avoin paikka

Ongelmapuun kaato

48810KOTKA

Vanha kelopuu kaatunut toista tervettä puuta vasten ja tarvitsisi hallittua ratkaisua ilman lisävahinkoja.

Kantojen jyrsintä

60510HYLLYKALLIO

8 kantoa joista osa jo osin lahoja. Pari vähän isompaa muut 15-25 cm. Kaikki parin metrin säteellä Tasasella nurmikolla .

Julkaistu 03. marras 2022, 13:07

Päivitetty 26. loka 2023, 12:36