Aiotko remontoida olohuoneen, makuuhuoneen tai eteisen?

Suunnitteletko kodin kunnostusta? Ehkä on aika päivittää makuuhuone, rakentaa käytännöllisiä ratkaisuja eteiseen tai antaa olohuoneelle uusi maalipinta? Ilmoita projektisi Remppatorissa tänään ja saat useita hyviä tarjouksia – täysin maksutta!

 • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
 • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
 • Valitse paras tarjous

Saa tarjouksia päteviltä yrityksiltä

Aiotko remontoida olohuoneen, makuuhuoneen tai eteisen?

Suunnitteletko kodin kunnostusta? Ehkä on aika päivittää makuuhuone, rakentaa käytännöllisiä ratkaisuja eteiseen tai antaa olohuoneelle uusi maalipinta? Ilmoita projektisi Remppatorissa tänään ja saat useita hyviä tarjouksia – täysin maksutta!

 • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
 • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
 • Valitse paras tarjous

Kuinka paljon olohuoneen, makuuhuoneen tai eteisen remontti maksaa?


Kun kunnostat kotia, hinta vaihtelee sen mukaan, mitä haluat tehdä ja kuinka monta ammattilaista tarvitaan. Projektin hinta määräytyy muun muassa huoneen koon, sen kunnon ja tarvittavien muutosten perusteella.

Yleensä olohuoneen, makuuhuoneen tai eteisen remontointi maksaa 500 - 1000 euroa neliömetriltä. Jos joudut tekemään suuria muutoksia, kuten muuraamaan, rakentamaan uusia portaita, pystyttämään tai purkamaan seiniä, tämä lisää projektin kustannuksia.

Jos haluat tarkemman hinta-arvion projektillesi, on hyvä kutsua useita yrityksiä tarkastuskäynnille. Sen lisäksi, että saat neuvoja siitä, mitä täytyy kunnostaa, saat myös useita tarjouksia, joista valita.Remontin laajuus ja monimutkaisuus

Remontin laajuus vaihtelee sen mukaan, minkä tyyppinen huone on kunnostettava ja kuinka suuri muutos on tehtävä. Huoneen peruskorjaus on tietysti laajempi kuin pintaremontti – sekä hinnaltaan että projektin kestolta.

Makuuhuoneen, olohuoneen tai eteisen remontointi voi usein olla suhteellisen yksinkertainen projekti. Suuria muutoksia on mahdollista saada aikaan pienillä yksityiskohdilla, kuten laittamalla uudet tapetit, hiomalla lattia tai maalaamalla seinät uudelleen. Jos kuitenkin joudut tekemään suuria muutoksia, kuten vaihtamaan ikkunat tai ovet, siirtämään portaita tai purkamaan osan seinistä, projekti vaatii enemmän suunnittelua, aikaa ja rahaa.Seikat, jotka voivat nostaa remontin hintaa

Kun kunnostat kotia, hintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten se, minkä huoneen kunnostat, kuinka suuri se on ja kuinka paljon työtä on tehtävä.


Muita seikkoja, jotka voivat nostaa remontin hintaa:


 • Materiaalien valinta
 • Kantavien rakenteiden tai katon muuttaminen
 • Seinien purkaminen tai pystyttäminen
 • Lattioiden hionta, tasoitus tai asennus
 • Laajat sähkötyöt, kuten lämmityskaapelit tai spotit
 • Uusien portaiden rakentaminen
 • Uuden takan muuraaminen tai asentaminen

Tarvitset nämä urakoitsijat, kun aiot remontoida

Kun aloitat olohuoneen tai muiden huoneiden remontin, on järkevää käyttää päteviä ammattilaisia. Näin varmistat, että saat hyvän lopputuloksen, johon voit olla tyytyväinen pitkään, ja että saat hankkeen aikana neuvoja ja apua siitä, mitkä ratkaisut sopivat parhaiten kotiisi.


Jos aiot remontoida, mutta et ole varma haluamastasi ulkoasusta, voi olla hyvä ajatus palkata sisustusarkkitehti. Sisustusarkkitehti on asiantuntija luomaan huoneen, jossa on mukava olla ja joka on räätälöity sinun ja tarpeidesi mukaan. Hän voi auttaa sinua tilaratkaisuissa, materiaalien ja huonekalujen valinnassa sekä väripaletin määrittelyssä.


Varsinaista remonttia varten tarvitset todennäköisesti puusepän, olipa kyseessä seinien purkaminen tai uusien rakentaminen, lattian hionta tai uuden lattian asentaminen tai ikkunoiden ja ovien vaihtaminen. Puuseppä voi auttaa sinua suurimmassa osassa remonttia ja antaa neuvoja siitä, mitä kannattaa muuttaa tai jättää ennalleen.


Jos sinun on tehtävä sähköasennustöitä, sinun on palkattava sähköasentaja. Jos muutat sähköjärjestelmää itse, vaarana on oikosulku tai järjestelmän vaurioituminen, ja pahimmassa tapauksessa voi syttyä tulipalo. Sähköasentaja voi auttaa sinua uusien pistorasioiden, lämmityskaapeleiden, valaistuksen ja älykotiratkaisujen asentamisessa.


Jos suunnittelet uutta takkaa olohuoneeseen tai makuuhuoneeseen, saatat tarvita muuraria. Muurarilla on hyvät tiedot siitä, mihin takka ja piippu pitäisi sijoittaa ja miten ne asennetaan kotiisi.Remontoi olohuone ja ruokailuhuone

Olohuoneen tai ruokailuhuoneen remontin ei tarvitse olla mittava projekti. Koska se on yksi kodin käytetyimmistä huoneista, on tärkeää, että saat lopputuloksen, johon voit olla tyytyväinen ja jossa viihdyt. Siksi on tärkeää, että suunnittelet remontin hyvin. Saat paremman yleiskuvan ja säästyt ongelmilta myöhemmin.Kun suunnittelet olohuoneen remonttia, sinun on mietittävä, mitä haluat muuttaa, mitä materiaaleja tarvitset ja mitkä urakoitsijat sinun on palkattava.


Voit valita monista erilaisista ulkoasuista ja materiaaleista, ja usein voi olla vaikea päättää, mikä sopii sinulle parhaiten. Sisustusarkkitehdin palkkaaminen auttaa sinua löytämään itsellesi parhaiten sopivan ulkoasun.


Kun sinun on remontoitava olohuone, tarvitset todennäköisesti puuseppää. Puuseppä pystyy auttamaan sinua useimmissa asioissa lattian asentamisesta seinien purkamiseen ja uusien ikkunoiden ja ovien asentamiseen.


Jos aiot maalata seinät, sinun on palkattava maalari, ja jos aiot asentaa uuden takan, tarvitset muurarin. Jos aiot asentaa uuden valaistuksen tai tehdä muutoksia sähköjärjestelmään, tarvitset sähköasentajan.Makuuhuoneen remontointi

Makuuhuoneen remontoinnissa on monia vaihtoehtoja, ja vain muutamalla silauksella voit luoda henkilökohtaisen ilmeen, joka luo viihtyisyyttä ja mukavuutta. Makuuhuone on yksi kodin tärkeimmistä huoneista, ja hyvä makuuhuone on kiireisen arjen a ja o.


Makuuhuoneen remontoinnissa kannattaa ensimmäiseksi miettiä, mitkä ovat tarpeesi ja mikä on sinulle tärkeintä. Makuuhuoneen pitäisi olla viihtyisä tila, joka kutsuu hyviin yöuniin. Mattapintaiset seinämaalit hillityissä väreissä ovat suosittu valinta. On myös monia hienoja tapetteja, jotka auttavat luomaan oman ilmeen. Kun sinun on maalattava tai tapetoitava seinä, sinun kannattaa palkata maalari auttamaan.


Ehkä haluat rakentaa vaatehuoneen tai kiinteän vaatekaapin? Puuseppä voi auttaa sinua rakentamaan makuuhuoneeseesi räätälöidyn kokonaisuuden, joka hyödyntää tilaa parhaalla mahdollisella tavalla. Hän voi myös auttaa sinua uuden lattian tai paneelien asentamisessa.


Jos sinun on remontoitava makuuhuone, jossa on kalteva katto, voi olla vaikea löytää parasta ratkaisua. Kysy sisustusarkkitehdilta tai palkkaamaltasi urakoitsijalta, miten huone voidaan parhaiten hyödyntää.


Eteisen ja portaiden remontointi

Eteinen on ensimmäinen asia, jonka näet, kun tulet kotiin, ja ensimmäinen asia, jonka vieraat näkevät tullessaan kylään. Monille on tärkeää, että eteinen antaa hyvän ensivaikutelman ja on samalla käytännöllinen säilytyksen kannalta.


Kun haluat remontoida eteisen, on hyvä miettiä, mitä tarvitset ja kuinka paljon tilaa sinulla on käytettävissäsi. Kun sinulla on käsitys siitä, mitä haluat, voit pyytää apua sisustusarkkitehdilta selvittääksesi, miltä se näyttäisi.


Eteiseen tullaan usein märillä ja likaisilla kengillä – silloin lämmityskaapelit voivat olla mukavat, jotta vältät kylmän ja kostean sisäänkäynnin talvella. Sähköasentaja auttaa sinua asentamaan lämmityskaapelit. Samalla voi olla hyvä ajatus päivittää valaistus, esimerkiksi asennuttamalla spottivalot eteiseen.


Eteiseen on tärkeää valita oikea lattia, mieluiten sellainen, joka kestää paljon kulutusta, kosteutta ja suolaa. Laatat ovat suosittu valinta, koska niitä on helppo huoltaa ja pitää puhtaana. Muuten vinyylilattia on suosittu valinta, jos haluat pehmeämmän lattian. Kun haluat asentaa uuden lattian, tarvitset lattia-asentajan tai puusepän.


Onko sinulla vanhat portaat, joiden vaihtamista tai kunnostamista harkitset? Jos haluat kunnostaa portaat, sinulla on monia vaihtoehtoja, kuten hionta, maalaus tai tapetointi, joilla voit antaa niille uuden elämän. Tämä maksaa yleensä vain murto-osan uusien portaiden rakentamisesta, ja siitä voi tulla aivan yhtä hieno! Keskustele puusepän kanssa siitä, miten portaat kunnostetaan.
Julkaistu 04. marras 2022, 11:38

Päivitetty 21. maalis 2024, 13:34