Sisäremontit

Vintin remontointi

Aiotko remontoida vintin?

Onko sinulla vintti täynnä joulukoristeita ja vanhoja suksia? Ehkä haluat hyödyntää tilaa paremmin rakentamalla vinttihuoneen tai luomalla uuden vuokra-asunnon yläkertaan? Julkaise työilmoitus Remppatorissa tänään, niin saat useita hyviä tarjouksia eri yrityksiltä – täysin maksutta!

Aloita vinttiremontti tänään

Miten Remppatori toimii?

Kerro työstä

Kirjoita kuvaus siitä, mihin tarvitse apua ja lähetämme työn olennaisille yrityksille.

Saa tarjouksia

Saat lyhyessä ajassa velvoittamattomia tarjouksia useilta päteviltä ammattilaisilta.

Aloita!

Vertaa tarjouksia, saa työ tehdyksi ja kirjoita sitten arviointi.

Miten Remppatori toimii?

Kerro työstä

Kirjoita kuvaus siitä, mihin tarvitse apua ja lähetämme työn olennaisille yrityksille.

Saa tarjouksia

Saat lyhyessä ajassa velvoittamattomia tarjouksia useilta päteviltä ammattilaisilta.

Aloita!

Vertaa tarjouksia, saa työ tehdyksi ja kirjoita sitten arviointi.

Paljonko vinttiremontti maksaa?

Vinttiremontin hinta vaihtelee eri tekijöiden mukaan. Jos aiot tehdä pienempiä muutoksia, kuten sisustaa vinttihuoneen, sen ei tarvitse maksaa kuin 5000 - 10 000 euroa.


Jos sinun on kuitenkin remontoitava rakentamaton vintti, kuten kasvatettava kattokorkeutta, vaihdettava tai asennettava ikkunat, eristettävä ja rakennettava kylpyhuone ja keittiö, hinta on noin 100 000 euroa. Rakentamattoman vintin remontointi voi kuitenkin olla kannattava sijoitus, sillä se nostaa kodin arvoa ja jos rakennat vintin vuokralle, se tuottaa osinkoja ajan mittaan.


Laajuus ja monimutkaisuus

Vinttiremontin laajuus riippuu siitä, kuinka suuria muutoksia sinun on tehtävä. Vintin kunnostaminen on pääsääntöisesti laaja prosessi, sillä useimmat rakentamattomat vintit vaativat jonkin verran työtä, jotta niistä tulisi hyväksyttyä asuintilaa.


Jos aiot muuttaa vintin asuintilaksi tai vuokrattavaksi, se vaatii jonkin verran työtä. Muun muassa kattokorkeutta on todennäköisesti lisättävä. Silloin sinun on ehkä muutettava kattorakennetta ja mahdollisesti myös katon tukirakennetta. Tämä on yleensä hankkeen laajin osa.


Jotta vintti voidaan hyväksyä asuintilaksi, sinun on myös asennettava ikkunat, jos niitä ei vielä ole vintillä. Lisäksi sinun on korjattava mahdolliset kosteusvauriot ja eristettävä seinät ja katto. Yleensä katto on eristämätön tai liian vähän eristetty, jotta sisälämpötila pysyisi miellyttävänä. Monissa tapauksissa sinun on asennettava sähköt, ja jos rakennat keittiön tai kylpyhuoneen, sinun on asennettava siihen liittyvät putket ja viemärit.


Jos haluat vain yksinkertaisen vinttihuoneen, sinun tarvitsee ehkä vain eristää uudelleen, asentaa uusi lattia ja järjestää sähköt. Jos valitset myös kohtuulliset materiaalit ja teet yksinkertaisemmat osat itse, tämän ei tarvitse olla kallis projekti.


Jos haluat muuttaa vintin asuintilaksi, siihen on haettava lupa kunnalta. On suositeltavaa asettaa käyttämäsi urakoitsija tai arkkitehti vastuulliseksi hakijaksi, sillä he tietävät parhaiten, miten haku tehdään ja mitä se sisältää.


Urakoitsija

Kun sinun on kunnostettava vintti, tarvitset apua useilta eri ammattilaisilta. Yksi tärkeimmistä asioista, joita teet aloittaessasi vinttiremontin, on siis hyvä suunnittelu.


Aluksi on suositeltavaa ottaa yhteyttä arkkitehtiin tai rakennusinsinööriin ja sopia, onko kantavaan rakenteeseen tehtävä muutoksia ja miten kattoa on nostettava. Silloin arkkitehdiltä kannattaa kysyä apua siitä, miten vinttitilaa voidaan hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla sekä vinon katon että kulmien osalta.


Kun sinulla on suunnitelma vinttiremontista, voit halutessasi palkata suuremman yrityksen, jolla on projektipäällikkö tai pääurakoitsija. Silloin sinulla on henkilö, jolla on päävastuu projektista, joka ottaa mukaan asianmukaiset ammattilaiset työn aikana ja huolehtii eri alojen välisestä viestinnästä. Tämä tekee siitä sinulle helpommin hallittavaa, koska sinun tarvitsee olla tekemisissä vain yhden henkilön kanssa, eikä sinun tarvitse käsitellä kaikkia pienempiä ongelmia, joita voi syntyä prosessin aikana.


Jos sinun on kuitenkin tehtävä pieniä muutoksia tai aiot tehdä osan projektista itse, voi olla yhtä järkevää palkata ammattilaisia projektin edetessä. Jos sinun on pystytettävä uudet seinät, tarvitset puuseppää, joka voi myös auttaa lattioiden asentamisessa ja uusien portaiden rakentamisessa.


Kun asennat sähköt ullakolle, sinun on käytettävä sähköasentajaa varmistaaksesi, että työ tehdään oikein. Sähköasentaja voi auttaa sinua uusien pistorasioiden, lämmityskaapeleiden ja valaistuksen asentamisessa. Jos rakennat kylpyhuoneen tai keittiön, tarvitset myös putkiasentajan, joka asentaa vesi- ja viemäriputket.


Seikat, jotka voivat nostaa remontin hintaa

Vinttiremontin hintaan vaikuttavat monet tekijät, ja nämä asiat vaikuttavat yleensä kokonaishintaan:


  • Katon nosto ja kantavan rakenteen muuttaminen
  • Uusien ikkunoiden asentaminen
  • Kylpyhuoneen ja/tai keittiön rakentaminen
  • Kosteusvaurioiden korjaaminen
  • Uudet portaat
  • Vintin koko
  • Materiaalien valinta


Erilaiset vinttiprojektit
Vinttihuoneessa on monia mahdollisuuksia. Ehkä tarvitset ylimääräisen huoneen lapsille tai vuokra-asunnon? Jos sinulla on autotalli, jossa on vintti, voit muuttaa sen olohuoneeksi.

Vintillisen autotallin rakentaminen

Jos tontilla on jo autotalli tai jos suunnittelet sen rakentamista, vintin käyttäminen asuintilaksi voi olla hyvä ajatus. Jos sinulla on suuri autotalli, voit saada tilaa myös vuokra-asunnolle. Vuokra-asunto vintillä autotallin yläpuolella voi olla käytännöllisempi kuin talon sisällä, koska saat erillisen asuinyksikön ja enemmän yksityisyyttä omassa kodissasi.


Jos aiot muokata autotallia, sinun on mietittävä useita asioita. Sinun on muun muassa haettava kunnasta kattokorkeuden korottamista, sillä kaikki yli 4 metriä korkeat rakennukset vaativat rakennusluvan. Muista, että myös vinttihuoneen muuttaminen asuintilaksi edellyttää hakemusta ja että tällaiselle huoneelle on omat vaatimuksensa.


Vinttihuoneen rakentaminen

Jos sinulla on rakentamaton vintti, jonka haluat päivittää, voi olla mukavaa rakentaa vinttihuone. Sen ei tarvitse olla suuri projekti, ja usein se lisää kodin arvoa.

Kun remontoit vinttiä, on ennen kaikkea tärkeää eristää hyvin ja suunnitella, miten lämmität huoneen. Voit valita lämmityskaapeleiden, sähköuunien tai vesilämmityksen välillä. Vesilämmitys on kallein, mutta voi olla hyvä valinta, jos sinulla on tämä muualla talossa. Yleensä lämmityskaapelit tai lämmitysmatot ovat järkevin valinta, ja lisäksi ne tarjoavat suuren mukavuuden.


Vuokra-asunnon rakentaminen vintille

Jos harkitset vinttisi muuttamista alivuokralais- tai vuokra-asunnoksi, on erityisen tärkeää suunnitella hyvin ja laatia tietoon perustuva budjetti. Vintin muuttaminen asuintilaksi on laaja hanke, joka edellyttää hyvää valvontaa ja lakien ja asetusten tuntemusta. Yleensä kannattaa palkata kokenut yritys, jolla on pääurakoitsija, joka auttaa sinua pitämään projektin ja kustannukset hallinnassa.


Jos rakennat vuokra-asunnon, sinun on mietittävä, paljonko sinulla on tilaa ja paljonko tilaa on kylpyhuoneelle ja keittiölle. Jos vintillä ei ole tilaa molemmille huoneille, voi olla järkevämpää rakentaa alivuokralaisasunto ja yhdistää se myös talon pääosassa sijaitsevaan kylpyhuoneeseen tai keittiöön.


Julkaistu 04. marras 2022, 09:46

Päivitetty 13. helmi 2023, 21:00

Miten Remppatori toimii?

Kerro työstä

Kirjoita kuvaus siitä, mihin tarvitse apua ja lähetämme työn olennaisille yrityksille.

Saa tarjouksia

Saat lyhyessä ajassa velvoittamattomia tarjouksia useilta päteviltä ammattilaisilta.

Aloita!

Vertaa tarjouksia, saa työ tehdyksi ja kirjoita sitten arviointi.