Aiotko piikata lattiaa?

Suunnitteletko kellarin tai kylpyhuoneen remontointia? Jos lattiassa on kosteutta tai haluat lisätä kattokorkeutta piikkaa lattiaa. Julkaise työilmoitus Remppatorissa tänään ja saat hyviä tarjouksia taitavilta ammattilaisilta – ilmaiseksi!

 • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
 • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
 • Valitse paras tarjous

Saa tarjouksia päteviltä yrityksiltä

Aiotko piikata lattiaa?

Suunnitteletko kellarin tai kylpyhuoneen remontointia? Jos lattiassa on kosteutta tai haluat lisätä kattokorkeutta piikkaa lattiaa. Julkaise työilmoitus Remppatorissa tänään ja saat hyviä tarjouksia taitavilta ammattilaisilta – ilmaiseksi!

 • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
 • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
 • Valitse paras tarjous

Paljonko lattian piikkaus maksaa?

Yleensä lattian piikkaus ja hajottaminen maksaa noin 60 euroa neliömetriä kohden. Hinta riippuu siitä, kuinka syvälle piikataan, onko lattiassa putkia tai kaapeleita ja kuinka vaikeaa siihen on päästä käsiksi koneilla ja laitteilla.


Laajuus ja monimutkaisuus

Jos aiot remontoida kellarin tai peruskorjata kylpyhuoneen, sinun on ehkä piikattava lattia. Se tehdään kattokorkeuden lisäämiseksi tai kosteusvaurioisen lattian vaihtamiseksi. Kellarissa betoni piikataan yleensä sen alla olevaan soraan saakka.


Projektin laajuus riippuu siitä, kuinka suuri alue on piikattava, kuinka syvä lattia on ja millaisesta materiaalista lattia on tehty. Jos sinne on vaikea päästä kaivinkoneella tai vastaavalla laitteella, tämä voi myös lisätä projektin kustannuksia, koska urakoitsija joutuu käyttämään enemmän aikaa betonin kuljettamiseen, kun sitä piikataan.


Jos kellarin lattiaa on piikattava, saatetaan joutua piikkaamaan betoniin valettujen putkien ja kaapeleiden ympäriltä. Tämä saattaa tehdä projektista laajemman. Jos sinulla on vanhempi talo, jossa on vanhoja putkia, voi olla hyvä ajatus vaihtaa ne samaan aikaan, kun lattiat piikataan, jotta ne voidaan valaa uuteen lattiaan.


Suuri osa lattian piikkaukseen liittyvästä työstä on piikattavan lattian poisvienti. Voit käyttää sitä täyteaineena toisessa kodin projektissa, tai se on kuljetettava pois ja hävitettävä. Jos palkkaat ammattilaisia auttamaan sinua piikkauksessa, heillä on hyvä ratkaisu poisvientiin, esimerkiksi kuljetinhihnat tai pyöräkuormaajat.


Urakoitsija

Lattian piikkauksen voi tehdä itse, mutta yleensä kannattaa palkata ammattilainen tekemään työ. Lattian piikkaus vaatii sekä oikeanlaisia välineitä että osaamista, ja palkkaamalla jonkun, jolla on asiantuntemusta lattian piikkauksesta, voit olla varma, että saat haluamasi tuloksen.


Jos sinun on piikattava suuri alue ja tarvitset suurempia koneita, kuten kaivinkoneita, tarvitset koneurakoitsijan. On myös monia yrityksiä, jotka ovat erikoistuneet lattioiden piikkaukseen ja hajottamiseen, ja ne voivat auttaa sinua koko prosessissa.


Jos haluat asentaa uuden lattian, saat apua muurarilta, ja jos haluat asentaa uudet laatat kylpyhuoneeseen, saat apua laatoittajalta. Jos lattiaan on asennettava uusia putkia, tarvitset putkiasentajan ja jos haluat asentaa lämmityskaapeleita tai sähköä, tarvitset sähköasentajan.


Seikat, jotka voivat nostaa projektisi hintaa

Lattian piikkauksen hintaan vaikuttavat monet tekijät. Esimerkiksi piikattavan alueen koko ja se, kuinka paljon lattiaa on poistettava, vaikuttavat hintaan. Muita seikkoja, jotka voivat nostaa projektisi hintaa:


 • Laitteet ja materiaalit
 • Projektiin tarvittavien urakoitsijoiden määrä
 • Lattian syvyys
 • Putket ja kaapelit lattiassa
 • Uuden lattian asennus
 • Piikkaus viemärille tai uusille putkilleErilaiset lattian piikkausprojektit


Kallion piikkaaminen

Jos tontillasi on laajoja kivi- tai kallioalueita, on mahdollista piikata niitä. Vapautunut tila voidaan käyttää suurempaan puutarhaan, tai ehkä haluat rakentaa autotallin tai laajennuksen? Jos pihan kallioita tai kiviä on piikattava, kannattaa pyytää apua ammattilaisilta, sillä kyseessä on laaja työ, joka vaatii sopivia välineitä. Jos aiot rakentaa tontille, sinun on tehtävä perustustyöt ennen rakennustöiden aloittamista.


Jos kallio on lähellä sinun tai jonkun muun kotia, ei yleensä ole tarpeen räjäyttää. Räjäytykselle on useita vaihtoehtoja, kuten piikkaaminen hydraulisella kivenhalkaisijalla tai piikkauskoneella. Jos kyseessä on suurempi kallio, saatat tarvita kaivinkonetta, jossa on piikkausvasara, jolloin sinun on otettava yhteyttä koneurakoitsijaan.


Jos olet epävarma siitä, kuinka kuljetat pois kalliota tai kiveä kiinteistöltäsi, on suositeltavaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Jos haluat päivittää puutarhaasi, mutta et ole varma, miten tehdä se, voit ottaa yhteyttä maisema-arkkitehtiin.


Kylpyhuoneen lattian piikkaus

Jos aiot peruskorjata kylpyhuoneesi, voi olla hyvä ajatus piikata lattia. Vanhat kylpyhuonelattiat eivät yleensä täytä nykypäivän kosteussulkua tai lämmityskaapeleita koskevia vaatimuksia, joten on yleistä, että ne piikataan ja asennetaan uusi lattia. Samalla sinulla on mahdollisuus lisätä kattokorkeutta, vaihtaa vanhat putket ja asentaa kalvo ja lämmityskaapelit.


Kun viemäriä on piikattava, kannattaa kutsua paikalle putkiasentaja ja säätää se hänen suosituksensa mukaan. Kun käytät kylpyhuoneen remontointiin yritystä, se hoitaa tämän.


Kellarin lattian piikkaus

Jos aiot remontoida kellarin, usein on ajankohtaista piikata myös lattia. Sen lisäksi, että voit lisätä kattokorkeutta, voit myös asentaa uusia putkia ja kaapeleita lattiaan, jolloin kellarista tulee entistä kiinteämpi osa kotiasi.


Kun piikkaat kellarin lattiaa, on tärkeää suojata perustusmuuri, ettet vahingoita sitä. Pahimmassa tapauksessa perustusmuuri voi romahtaa, kun siihen kohdistuu korkea paine. Jos et ole varma, miten perustusmuuri suojataan itse, on suositeltavaa käyttää ammattilaisia tähän työhön.

Jos sinulla on vanha kellari, jonka haluat muuttaa kellarihuoneeksi tai vuokrattavaksi osaksi, kyseessä on monissa tapauksissa käyttötarkoituksen muutos, joka edellyttää hakemusta. Voit hakea käyttötarkoituksen muutosta itse tai pyytää apua urakoitsijalta tai arkkitehdilta, jota käytät projektissasi.

Julkaistu 04. marras 2022, 07:56

Päivitetty 21. maalis 2024, 13:09