Talo ja piha

Päällystekivet

Aiotko asentaa päällyste- tai pihakivet?

Aiotko uudistaa pihan tai päivittää pihatien? Miten olisi kivilaatta puutarhassa tai oleskelualueella? Päällystekivien, renuakivien tai kivilaattojen avulla saat kokonaisvaltaisen ilmeen, joka kestää. Käytä Remppatorin ura ja saat projektisi laadukkaasti ja ammattitaitoisesti toteutettua!

Aloita täältä

Paljonko päällystekivien asennus maksaa?

Kiveyksen hinta vaihtelee sen mukaan, millaiselle alustalle se asennetaan, minkälaisen kiven valitset ja kuinka suuri alue päällystetään.


Yleensä hinta on 100 - 150 euroa neliömetriltä, mikä sisältää koko työn ja materiaalikustannukset.


Laajuus ja monimutkaisuus

Päällyste- ja pihakivien asennushintaan vaikuttavat monet tekijät, mutta tärkeimmät ovat se, mihin aiot sijoittaa kiveyksen ja minkälaisen kiven valitset.


Projektin kokonaiskustannuksiin vaikuttaa paljon se, minkä verran pohjaa on peitettävä. Jos se vaatii paljon kaivamista, juurien poistamista, kivien raivaamista ja muuta vastaavaa, kustannukset ovat korkeammat kuin jos kyseessä on tasainen, avoin alue, jossa tarvitaan vain vähän valmisteluja.

Päällystekivien asennus vaatii huolellisuutta, jotta kivien väliin ei jää aukkoja tai epätasaisia korkeuksia. On tärkeää, että valmistelu tehdään perusteellisesti, jotta kivi pysyy vakaana ja suorana myös pitkäaikaisen kuormituksen jälkeen. Jos käytät osaavia urakoitsijoita, saat varmasti hyvän lopputuloksen, joka kestää pitkään!


Hintaan vaikuttaa myös se, kuinka suuren alueen aiot kattaa. Yleensä materiaalikustannukset muodostavat suuren osan projektin kokonaiskustannuksista.Jos haluat peittää suuren alueen, on siis hyvä tietää, millaista kiveä tarvitset: Mitä sen pitäisi kestää ja miltä haluat sen näyttävän?


Urakoitsija

On tärkeää, että päällystekivien ja kivilaattojen asentamisessa käytetään osaavaa urakoitsijaa. Tarvittavien ammattilaisten määrä riippuu siitä, kuinka suuri alue on katettava ja kuinka paljon esivalmistelua tarvitaan.


Myös tarvittavien ammattilaisten määrä ja taidot vaikuttavat projektin hintaan.


Kivien asentamisessa ja päällystekivien käsittelyssä voi olla tarkoituksenmukaista pyytää apua muurarilta, kiviasentajalta tai muulta urakoitsijalta, jolla on asiantuntemusta kivien asentamisesta.


Jos alue on ensin muokattava ja tasoitettava, tarvitset apua koneurakoitsijalta, joka voi tehdä pohjatyöt, tai muulta ammattilaiselta, jolla on asiantuntemusta kaivutöistä.


Jos jätät ilmoituksen projektistasi Remppatoriin, saat tarjouksia useilta ammattilaisilta ja yrityksiltä, joten voit valita ne, jotka mielestäsi sopivat parhaiten projektiisi.


Seikat, jotka voivat nostaa projektisi hintaa

Projektin kokonaiskustannuksiin voivat vaikuttaa useat tekijät. Materiaalin valinta on yleensä suurin kustannuserä, ja tässä hinta voi vaihdella paljon.


Jos haluat kohtuullisen pihakiven, betoni on hyvä valinta, sillä se on vankka kivi, joka kestää paljon ja pitkään. Betonisen pihakiven hinta  on 15 - 30 euroa neliömetriltä.


Jos haluat hienomman ulkonäön, voit valita graniitin, joka maksaa noin 80 - 100 euroa neliömetriltä. Graniitin etuna on, että se kestää uskomattoman pitkään ja on lähes huoltovapaa.


Jos haluat ainutlaatuisemman ilmeen, tiililaatta on suosittu valinta. Se on punainen tiili, joka sopii hyvin pienemmille alueille puutarhassa ja vastaavissa. Tiilikivi on luonnontuote, jonka väri muuttuu luonnollisesti ajan myötä.


Kiveyksen asentamisen erilaiset mahdollisuudet

Päällystekiviä, pihakiviä ja kivilaattoja voidaan sijoittaa moniin eri paikkoihin, ja voit käyttää niitä erilaisiin ilmeisiin ja muotoiluihin ulkoalueella. Nämä ovat yleisimmät tavat käyttää päällystekiviä ja kivilaattoja, ja mitä sinun on tiedettävä niiden käytöstä.


Päällystekivien asennus pihatielle

Jos asennat päällystekiveä pihatielle tai pihalle, on suositeltavaa valita betoni. Betonikivet ovat erittäin kestäviä ja kestävät hyvin pitkään raskaasta kuormituksesta sekä tuulelle ja säälle altistumisesta huolimatta. Betoni on myös mahdollista kyllästää öljyvuotoja vastaan, jolloin se on helpompi pitää puhtaana.Päällystekiven suuri etu on se, että sitä on saatavana monina eri versioina ja ulkoasuina, ja siitä voi tehdä monia erilaisia kuvioita ja käyttää eri värisävyjä.

Kivilaattojen asennus puutarhaan tai oleskelualueelle

Jos asennat kivilaattoja puutarhaan tai oleskelualueelle, voit valita useista eri kivityypeistä. Järkevintä on käyttää betonia, mutta myös graniitti tai liuskekivi ovat suosittuja.


Luonnonkiven käytön etuna on, että se on kestävämpää ja vähemmän huokoista, mikä helpottaa sen huoltoa ja puhdistusta. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos suunnittelet paikkaa, jossa voit grillata tai syödä ulkona. Luonnonkiven hinta vaihtelee, mutta liuskekivilaattaa saa samaan hintaan kuin betonilaattaa.


Reunakivien asennus

Reunakivet sopivat mainiosti alueiden erottamiseen ulkona ja nurmikon tai sisäpihan rajaamiseen. Reunakiviä käytetään yleensä yhdessä päällystekivien kanssa, mutta niitä voidaan käyttää myös asfaltin, someron tai ruohon kanssa. Reunakivet sopivat erinomaisesti pienten muurien tai portaiden rakentamiseen sisäpihalle tai kukkapenkkien reunustamiseen.


Valittavana on erityyppisiä kiviä. Betoni on järkevä valinta, ja sitä on saatavana monissa eri tyyleissä ja värisävyissä. Graniitti on suosittu ja eksklusiivinen vaihtoehto, joka sopii hyvin yhteen sekä nurmikon että pihakivien kanssa.
Julkaistu 01. marras 2022, 12:13

Päivitetty 01. helmi 2024, 13:07

Saa tarjouksia päteviltä yrityksiltä

Kuvaile projektisi ja saa tarjouksia lähellä olevilta yrityksiltä - maksutta.

Aloita tästä