Uudiskohde

Autotalli

Aiotko rakentaa autotallin?

Suunnitteletko autotallin rakentamista tai nykyisen remontointia? Riippumatta siitä, aiotko hankkia autokatoksen tai kahden tai yhden auton tallin – Remppatorilta löydät ammattitaitoiset urakoitsijat, jotka voivat auttaa sinua projektissasi.

Aloita autotalliprojekti tänään

Paljonko autotallin rakentaminen maksaa?

Autotallin rakentaminen tai kunnostaminen voi olla suuri projekti, ja hinta riippuu työn koosta. Yleensä uusi autotalli maksaa noin 500 -1500 euroa neliömetriltä.


Laajuus ja monimutkaisuus

Autotallin kokonaishintaan vaikuttavat useat tekijät. Tärkein autotallin hinnan määrittävä tekijä on rakennuksen koko. Tämä on ratkaisevan tärkeää riippumatta siitä, oletko rakentamassa uutta autotallia vai remontoimassa olemassa olevaa.


Jos olet rakentamassa uutta autotallia, sijainti voi vaikuttaa kustannuksiin. Jos rakennat epätasaiseen maastoon tai kohteeseen, joka vaatii erityisratkaisuja, sekä suunnittelu että rakentaminen voivat olla kalliimpia.


Autotallin kerrosten määrä vaikuttaa myös projektin hintaan. Jos autotalliin aiotaan integroida parvi, ullakko tai kokonainen huoneisto, se tekee projektista kalliimman kuin jos rakennetaan tavallinen, eristämätön autotalli, jota ei ole tarkoitettu pysyvään asumiseen.


Jos aiot muuttaa autotallin käyttötarkoitusta, sinun on haettava huoneen tai asunnon hyväksymistä pysyväksi asunnoksi. Se lisää hintaa hakuprosessin vuoksi.


Urakoitsija

Projektiin palkattavat urakoitsijat vaikuttavat luonnollisesti sen hintaan. Mitä useampi ammattiala on otettava mukaan, sitä korkeammat ovat kustannukset.


Tavallisen autotallin rakentamiseen tarvitaan yleensä kirvesmies ja mahdollisesti katontekijä tai peltiseppä. Jos autotallissa tarvitaan vettä ja viemäriä, sinun on palkattava myös putkiasentaja. Tarvitset sähköasentajaa, jos haluat valaistuksen ja sähköt. Muista: Sertifioitujen ammattilaisten on aina suoritettava vesi-, viemäri- ja sähkötyöt.


Seikat, jotka voivat nostaa projektisi hintaa

Kun remontoit tai rakennat autotallin, siinä on useita yleisiä hintatekijöitä. Ne voivat määrittää, tuleeko projektista kallis vai ei.


Kuten edellä mainittiin, projektin koko ja monimutkaisuus ovat yleinen hintatekijä, mutta myös materiaalivalinta on ratkaiseva tekijä. Autotalliprojektiin tarkoitettuja materiaaleja on monissa eri hintaluokissa, ja voit valita sekä edullisia että kalliita ratkaisuja. Puuverhoiltu autotalli on halvempi ratkaisu kuin tiilestä tai betonista rakentaminen.


Kaikki sähköiset ja mekaaniset asennukset tekevät autotallista kalliimman sekä komponenttien hinnan että ammattilaisten suorittaman asennuksen ja kokoonpanon vuoksi. Automaattinen autotallin ovi on kalliimpi kuin manuaalinen, ja jos tarvitset sähköauton laturin, myös se nostaa hintaa merkittävästi.Autotallin ovi

Yksi uuden autotallin tärkeimmistä osista on autotallin ovi. Valitsemallasi autotallin ovella on suuri vaikutus projektin hintaan. Lisäksi sillä on merkittävä vaikutus toimintaan ja tulevaan käyttöön.


On tärkeää punnita tarpeitasi ja kustannuksia ennen kuin päätät, minkä autotallin oven hankit. Autotallin ovia on saatavana nivelovina, kippiovina, nosto-ovina ja liukuovina. Kun valitset ovityyppiä, sinun on tarkistettava, kuinka paljon tilaa ajotielläsi on käytettävissä, ja päätettävä, haluatko automaattisen autotallinovenavaajan vai manuaalisen oven. Erityyppisillä autotallin ovilla on myös erilaiset eristysominaisuudet.


Autotallin oven hinta vaihtelee materiaalin, eristyskyvyn, koon ja sen mukaan, sisältääkö se automaattisen ovenavausmoottorin.


Kannattaa myös miettiä, tarvitsetko autotallin oven lisäksi oven, jotta autotalliin on helppo kulkea sisään ja ulos avaamatta itse autotallin ovea.Erilaiset autotalliprojektit

Autotalliprojektista on useita eri versioita ja monia tapoja, joilla voit ryhtyä rakentamaan tai remontoimaan autotallia. Nämä ovat yleisimmät autotalliprojektivaihtoehdot.


Autotallin remontointi

Jos sinulla on jo autotalli, ja haluat remontoida sen, voit tehdä monia parannuksia osaavien ammattilaisten avulla. Autotalliremonttiin kuuluu usein autotallikalusteiden ja säilytysratkaisujen asentaminen tai seinien, lattioiden ja kattojen pinnoittaminen. Monet päättävät myös eristää autotallin remontin aikana, jotta sitä voidaan käyttää vuodenajasta ja lämpötilasta riippumatta.


Uuden autotallin rakentaminen

Jos olet rakentamassa kokonaan uutta autotallia, projekti on huomattavasti laajempi kuin remontti. Riippuen tontin valmistelusta, autotallityypistä ja rakennuksen koosta, projekti vaihtelee sekä hinnaltaan että laajuudeltaan. Jos tarvitset arkkitehtipiirustuksia autotallia, autotallin vinttiä ja autotallin eristystä varten, se tekee projektista myös suuremman.


Autokatos

Autokatos on tavallista autotallia edullisempi ja yksinkertaisempi vaihtoehto. Se voi olla hyvä ratkaisu, jos tarvitset vain kohtuullista suojaa autollesi tai muille ajoneuvoille. Autokatos voidaan rakentaa siihen liittyvien varasto- ja säilytysratkaisujen kera. Autokatoksessa on rajoitetusti tilaa ja suojaa. Sinun on siis arvioitava, onko se hyvä ratkaisu, jos haluat suojata ajoneuvoja ja muita esineitä tuulelta ja säältä.


Valmisautotallipaketti

Jos et halua rakentaa räätälöityä autotallia, joka sopii juuri sinun taloosi ja tontillesi, voit rakentaa valmisautotallin. Autotallit voidaan toimittaa eri toimittajien paketteina, joissa on valmiit piirustukset ja ratkaisut. Valmisautotallissa on rajalliset mahdollisuudet räätälöintiin ja säätöihin, ja se noudattaa kaavaa. Sinun on siis varmistettava, että rakennuspaketti sopii tontillesi ja vastaa varastointi- ja käyttötarpeitasi. Valmisautotallin ovat yleensä edullisempia kuin arkkitehdin suunnittelemat autotallit.


Kahden auton talli

Oletko rakentamassa uutta autotallia ja tarvitset paljon tilaa? Kahden auton talli on hyvä vaihtoehto, jos sinulla on useita ajoneuvoja. Huomaa, että hakemusta ja rakennuslupaa koskevat vaatimukset vaihtelevat autotallin koon mukaan. Muista laskea kahden auton tallin mitat ja kysy ammattilaisilta, mikä on sallittua kiinteistölläsi.


Autotallin ylöspäin laajentaminen tai laajentaminen

Jos sinulla on jo autotalli, mutta tarvitset lisää tilaa, voit laajentaa autotallia ylöspäin tai sivulle. Ylöspäin laajentaminen tarkoittaa korkeuden lisäämistä ylimääräisellä kerroksella tai suuremmalla ullakolla, ja sivulle laajentaminen tarkoittaa rakennuksen koon laajentamista siten, että sen lattiapinta-ala kasvaa. Silloin saat ison autotallin ja enemmän tilaa korkeudessa tai leveydessä. Muista, että erilaisten laajennusten ja autotallien rakennuslupahakemuksen tarve riippuu projektin koosta ja laajuudesta. Tarkista aina etukäteen rakennuslupasäännöt.


Vuokra-asunto, alivuokralaisasunto tai huoneisto autotallissa

Jos haluat vuokra-asunnon, alivuokralaisasunnon tai asunnon autotalliin, projekti vaatii paljon aikaa ja resursseja. Lisäksi tarvitaan luultavasti myös käyttötarkoituksen muutoshakemus ja rakennuslupa. Pysyvään asumiseen tarkoitetuille tiloille on tiukat vaatimukset, eikä tavallinen autotalli täytä näitä vaatimuksia ilman kunnostusta. Vuokra-asunto on pitkällä aikavälillä hyvä sijoitus, joten sen rakentaminen voi kannattaa, jos aiot joka tapauksessa aloittaa suuren autotalliprojektin. Keskustele ammattilaisen kanssa siitä, mitä asunnon rakentaminen autotalliin vaatii tai miten sinun pitäisi rakentaa uusi autotalli, jossa on vuokra-asunto.
Julkaistu 31. loka 2022, 09:57

Päivitetty 31. tammi 2024, 08:50

Muut toimialat

Saa tarjouksia päteviltä yrityksiltä

Kuvaile projektisi ja saa tarjouksia lähellä olevilta yrityksiltä - maksutta.

Aloita tästä