Urakoitsijat

Sähköasentaja

Tarvitsetko sähköasentajan?

Suunnitteletko uutta projektia ja tarvitset sähköasentajan asentamaan uusia johtoja ja pistorasioita tai tekemään muut sähköjärjestelmään liittyvät työt? Remppatorista saat sitomattoman tarjouksen usealta sähköasentajalta – täysin maksutta.

Aloita täältä

Miten Remppatori toimii?

Kerro työstä

Kirjoita kuvaus siitä, mihin tarvitse apua ja lähetämme työn olennaisille yrityksille.

Saa tarjouksia

Saat lyhyessä ajassa velvoittamattomia tarjouksia useilta päteviltä ammattilaisilta.

Aloita!

Vertaa tarjouksia, saa työ tehdyksi ja kirjoita sitten arviointi.

Miten Remppatori toimii?

Kerro työstä

Kirjoita kuvaus siitä, mihin tarvitse apua ja lähetämme työn olennaisille yrityksille.

Saa tarjouksia

Saat lyhyessä ajassa velvoittamattomia tarjouksia useilta päteviltä ammattilaisilta.

Aloita!

Vertaa tarjouksia, saa työ tehdyksi ja kirjoita sitten arviointi.

Sähköasennukset

Sähköasentajat suorittavat monia erilaisia sähkö​​töitä ja voivat auttaa sinua kaikessa pistorasian asennuksesta ja sähköjärjestelmän tarkastuksista suuriin saneerausprojekteihin ja kokonaisremontteihin, joissa on mukana useita eri ammattialoja.

Riippuen siitä, missä tarvitset apua, Remppatorin sähköasentajat voivat auttaa sinua esimerkiksi seuraavissa sähköasennuksissa:

 • Uuden ryhmäkeskuksen asennus tai vaihto
 • Sähköjärjestelmän asentaminen, tarkastaminen tai vaihtaminen
 • Sähköauton laturin asentaminen
 • Pistorasioiden asentaminen tai vaihtaminen
 • Lattialämmityksen asentaminen
 • Erilaiset huoltotehtävät

Tietyt sähköalan yritykset tarjoavat päivystävän puhelimen kiireellisissä tehtävissä. Jos tarvitset sähköasentajaa hyvin lyhyellä varoitusajalla, on etsittävä sähköalan yritys, jolla on päivystävä puhelin välitöntä apua varten.


Mihin tarvitset apua?
Tarvitsetko sähköasentajaa, mutta et ole varma, mitä sähköasennus sisältää? Sinun ei tarvitse tietää, mitä työ sisältää. Kirjoita vain perusteellinen kuvaus siitä, mitä haluat tehtävän tai minkä ongelman haluat ratkaistavan, kun julkaiset työn.Mitä sähköasentaja maksaa?

Sähköasentajan hinta riippuu muun muassa projektin koosta, työn suorittamisajasta ja siitä, mitä välineitä tarvitaan. Jos sähköasentajan on tilattava myös osia tai laitteita asennettavaksi, se nostaa myös kokonaishintaa.


Sähköasentajan tuntitaksa

Sähköasentajan tuntitaksa on usein 60 - 110 euroa. Sähköasentajalla on useimmissa tapauksissa myös aloitushinta toimeksiannolle. Se sisältää usein kuljetuksen, suoritetun työn dokumentoinnin ja lopputyöt. Jotkut sähköasentajat tarjoavat myös kiinteän hinnan yksittäisille töille.


Tämä nostaa sähköasentajan toimeksiannon hintaa

Sähköasentajapalveluiden yleisiä hintatekijöitä ovat:

 • Suoritettavan sähkötyön koko ja laajuus
 • Asennettavien kosketuspisteiden lukumäärä
 • Laitteet ja materiaalit
 • Sähköjärjestelmän saavutettavuus
 • Mahdolliset esivalmistelut ennen toimeksiantoa


Milloin tarvitset sähköasentajaa?

Pienet sähköasennukset, kuten pistorasian kannen vaihto ja valaisinten kytkentä, saa tehdä itse, mutta useimmissa sähköjärjestelmään liittyvissä töissä on käytettävä sähköasentajaa.


Keittiöremontit

Jos olet remontoimassa keittiötä, tarvitset sähköasentajan uusien valaisimien, pistorasioiden ja sähkölaitteiden asennukseen. Suurissa sähkölaitteissa, kuten uuneissa ja vastaavissa, on oltava erillinen piiri ryhmäkeskuksessa, ja sähköasentajan on suoritettava se.


Vanhemmissa asunnoissa on yleistä, ettei sähköjärjestelmää ole mukautettu uusiin keittiöratkaisuihin, ja remontoitaessa on varauduttava mittaviin sähkötöihin.


Kylpyhuoneen kunnostaminen

Jos aiot kunnosta tai remontoida kylpyhuoneen kokonaan, tarvitset sähköasentajan, jos aiot asentaa lämmityskaapeleita, uusia valaisimia, pistorasioita ja termostaatin.


Vesi ja sähkö ovat huono yhdistelmä, ja märkätilan rakentamista koskevat tiukat säännöt. Jos suoritat sähkötöitä itse, on olemassa sähköisku-, oikosulku- ja lämmityskaapeleiden katkeamisriski.Uuden ryhmäkeskuksen vaihto tai asennus

Ryhmäkeskus varmistaa, että asunnon sähköasennuksia ja -laitteita on turvallista käyttää ilman ylijännite- tai sähköiskuvaaraa.


Kaikissa uusissa asunnoissa on oltava vähintään yksi ryhmäkeskus sähkön turvalliseen jakamiseen asunnossa. Jotkut haluavat myös oman ryhmäkeskuksen autotalliin voidakseen käyttää sähköauton laturia ja sähkötyökaluja turvallisesti vetämättä kaapeleita asunnosta.


Jos asut vanhemmassa asunnossa, jossa on vanha ryhmäkeskus, voi olla hyvä ajatus nykyaikaistaa ryhmäkeskus erityisesti, jos siinä on ruuvattavat sulakkeet ja siitä puuttuu vikavirtasuojakytkin. Näitä ei ole mukautettu nykyiseen sähkönkäyttöön.


Uuden ryhmäkeskuksen keskihinta on 1000 euroa, mutta se voi vaihdella 800 - 2500 euron välillä riippuen siitä, kuinka paljon sähköä käytät ja kuinka suuren ryhmäkeskuksen tarvitset. Jos aiot vaihtaa ryhmäkeskuksen, hintaan vaikuttaa se, kuinka suuri osa siitä on vaihdettava, piirien määrä sekä se, asennetaanko ryhmäkeskukseen uusia piirejä.


Sähköjärjestelmän yleistarkastus ja perusteellinen tarkastus

Sähköjärjestelmän yleistarkastus ja perusteellinen tarkastus ovat kaksi eri sähköasentajan tehtävää, ja ne vaativat erilaista osaamista. Yleistarkastukset ovat yleisimpiä asunnoissa, ja niillä pyritään havaitsemaan sähköjärjestelmän viat ja puutteet. Yleistarkastuksen yhteydessä sähköasentaja suorittaa sähköjärjestelmän yleistarkastuksen ja tarkastaa sulakerasiat, pistorasiat, kytkimet ja kaapelit. Sähköasentaja ottaa myös satunnaisia ​​näytteitä erilaisista sähköliitännöistä.


Perusteellinen sähkötarkastus on laajempi työ, ja valtuutetun sähkötarkastajan on suoritettava se. Perusteellisen sähkötarkastuksen yhteydessä sähköasentaja tarkastaa perusteellisesti sulakerasian, virtamittarin, vikavirtasuojan ja ylijännitesuojan sekä kodin sähkölaitteet, kuten pistorasiat ja kodinkoneet.


Sähköauton laturi

Voit ostaa sähköautollesi latausaseman itse, mutta sähköasentajan suoritettava asennus. Tämä johtuu siitä, että sähköauton laturi on asennettava erilliseen sulakepiiriin, jossa on vikavirtasuoja, jotta se olisi turvallinen käyttää.


Sähköautoa ei koskaan saa ladata tavallisen pistorasian kautta. Jos lataat autoasi säännöllisesti mökillä, kannattaa harkita sähköauton laturin asentamista myös sinne.
Viimeksi julkaistut työilmoituksetViimeisimmät arvioinnit

Valaisinten asennus

Saapui ajallaan, teki prikulleen mitä piti. Vahva suositus!

Matti, TAMPERE - Km Sähköasennus Oy

Syys, 2023

Sähköauton latausaseman asennus

Erinomainen ja asiantunteva toteutus. Suosittelen lämpimästi JK-Pro:ta sähköurakointiin.

Panu, ESPOO - Sähköasennus Jk-pro

Syys, 2023

Omakotitalon sähkömuutoksiin ja valaisimiin

Hyvää työtä. Laatu hyvä, toteutus sovitun mukaan aikataulussa ja kustannukset sovitusti. Suosittelen!

Jari, KANGASALA - Sujuva Talotekniikka Oy

Syys, 2023Valitut yritykset

Valitut yritykset

Julkaistu 27. loka 2022, 08:00

Päivitetty 17. elo 2023, 09:27

Miten Remppatori toimii?

Kerro työstä

Kirjoita kuvaus siitä, mihin tarvitse apua ja lähetämme työn olennaisille yrityksille.

Saa tarjouksia

Saat lyhyessä ajassa velvoittamattomia tarjouksia useilta päteviltä ammattilaisilta.

Aloita!

Vertaa tarjouksia, saa työ tehdyksi ja kirjoita sitten arviointi.