Suunnitteletko remonttia tai rakentamista Helsingissä? Mistä luotettavat tekijät?

Autamme sinua valitsemaan sinulle oikean ammattilaisen!

Kirjoittaja Essi Niskanen

Viimeksi päivitetty: 12. mai 2022 11:15

Oma koti Helsinkiin

Pääkaupungin imu ei lopu, sillä työ- ja opiskelupaikkojen tarjonta on siellä runsaimmillaan. Uusia asuntoja rakennetaan paljon, mutta myös monien vanhojen lähiöiden vetovoima on kasvanut jo pitkään.

Muistathan, että huoneiston remontointiin tarvitaan aina taloyhtiön hallituksen suostumus. Ilman varsinaista rakennuslupaa voi usein uusia vaikkapa tulisijan entisen paikalle, kaataa kevyen väliseinän tai lasittaa parvekkeen. Lisätietoja löytyy täältä.

Jos haluaa rakentaa oman uuden talon, tontin valinta on ensimmäinen vaihe. Uusien tonttien haku järjestetään Helsingissä yleensä kahden vuoden välein. Jos taas suunnittelet pientalon rakentamista Helsinkiin, saat neuvoja täältä.

Talon rakentamiseen tarvitset paljon eri talojen ammattilaisia jo piirustusvaiheesta lähtien. Lista osaavista tekijöistä löytyy Remppatorista.

Harkitse seuraavaa, kun valitset rakentajaa Helsingin alueella

On tärkeää valita luotettava ammattilainen niin pieneen kuin suurempaan hommaan. Kaikkea ei kannata yrittää tehdä itse, sillä ammattilainen hoitaa homman yleensä nopeammin ja paremmin. Siksi on muutama asia, jota kannattaa harkita, kun valitsee rakentajaa Helsingin alueella.

Ensimmäisenä sinun kannattaa miettiä minkälaista remppaa haluat tehdä – tee mahdollisimman yksityiskohtainen kuvaus hankkeesta, jonka voit helposti välittää valitsemallesi rakentajalle. Näin varmistat haluamasi lopputuloksen ilman väärinkäsityksiä. Tässä kohtaa on oleellista ajatella kommunikaatiota. On tärkeää, että sinä ja ammattilainen kommunikoitte hyvin koko projektin ajan ja puututte mahdollisesti projektin aikana ilmaantuviin haasteisiin ammattimaisesti.

Tämän takia on tärkeää valita rakentaja, jonka kanssa työskenteleminen tuntuu mukavalta, joka on ammattitaitoinen ja pitää sovitut aikataulut. Lisäksi sinun kannattaa valita rakentaja, jolla on oikeat, tarvittavat pätevyydet, ja joka voi toimittaa sinulle asiakirjat vaatimusten mukaisesti tehdystä työstä.

Mistä hyvä rakentaja ja puuseppä?

Osaava rakentamisen ammattilainen voi toki löytyä myös puskaradion kautta, mutta jos haluat vertailla tekijöitä, pyydä useampi tarjous urakastasi ja tutki niitä huolella. Helsingin seudulla toimivia ammattitekijöitä löydät Remppatorista. Parketin hionta tai uusi väliseinä tekee ihmeitä asunnon yleisilmeelle. Siihen kannattaa panostaa, jos haluat raikkaamman kodin itsellesi tai pienen tasonnoston myyntiä ajatellen.

Löydä ammattitaitoisia rakentajia, turvallisesti

Remppatori auttaa sinua löytämään ammattimaisia, laadukkaita rakentajia – täysin ilmaiseksi. Sinun tarvitsee vain lähettää työn kuvaus, jolloin useat ammattilaiset voivat ottaa sinuun yhteyttä. Sitten sinun tarvitsee vain verrata saamiasi tarjouksia ja kutsua ammattilaiset tarkastuksille, ilman sitoumuksia. Näin löydät urakallesi parhaiten sopivan rakentajan!