Tarvitsetko apua veden ja viemäröinnin kanssa?

Aiotko lisätä veden ja viemäröinnin mökkiin tai tarvitsetko apua pesukoneen liittämisessä jätevedenpoistoon? Aiotko avata tukkeutuneen viemärin tai vaihdattaa vanhat putket: Remppatorista löydät ammattitaitoisia urakoitsijoita, jotka voivat auttaa sinua veden ja viemäröinnin kanssa.

  • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
  • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
  • Valitse paras tarjous

Saa tarjouksia päteviltä yrityksiltä

Tarvitsetko apua veden ja viemäröinnin kanssa?

Aiotko lisätä veden ja viemäröinnin mökkiin tai tarvitsetko apua pesukoneen liittämisessä jätevedenpoistoon? Aiotko avata tukkeutuneen viemärin tai vaihdattaa vanhat putket: Remppatorista löydät ammattitaitoisia urakoitsijoita, jotka voivat auttaa sinua veden ja viemäröinnin kanssa.

  • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
  • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
  • Valitse paras tarjous

Mitä vesi- ja viemäröintityöt maksavat?

Vesi- ja viemäröintitöiden hinta riippuu siitä, mihin tarvitset apua ja kuinka paljon materiaaleja ja laitteita tarvitaan työn suorittamiseen.


Jos aiot asentaa uusia putkia, veden ja jäteveden liitäntähinta on noin 10 euroa tonttisi neliömetriä kohti. Hinta vaihtelee sen mukaan, missä kunnassa asut.


Jos siirrät olemassa olevia putkia, tämä maksaa noin 150–200 euroa siirrettävää metriä kohti. Jos sinulla on tukkeutunut viemäri, joka on avattava huuhteluauton avulla, hinta on noin 350–400 euroa.Laajuus ja monimutkaisuus

Jos aiot suorittaa vesi- ja viemäröintitöitä, projektin laajuus ja monimutkaisuus riippuvat siitä, mitä on tehtävä. Tämä vaikuttaa myös projektin kokonaishintaan.


Työn kesto riippuu yleensä muusta toteuttamastasi projektista. Jos remontoit kylpyhuonettasi tai keittiötäsi, tämä vaatii työskentelyä veden ja viemäröinnin parissa pitkään. Jos tarvitset apua vain poiston asentamiseen pesukoneeseen tai tukkeutuneen viemärin avaamiseen, tämä hoituu parissa tunnissa.Urakoitsijat

Kun sinun on siirrettävä tai asennettava uusia putkia vedelle ja jätevedelle, tarvitset putkiasentajan. Ammattimaisen urakoitsijan on aina suoritettava työt veden ja jäteveden parissa vesivahinkojen tai muiden vikojen välttämiseksi.


Putkiasentaja voi auttaa sinua myös pienemmissä palveluissa, kuten tukkeutuneen viemärin avaamisessa tai kuivausrummun liittämisessä viemäriin.Seikat, jotka voivat nostaa projektisi hintaa

On olemassa useita tekijöitä, jotka vaikuttavat vesi- ja viemäröintitöiden kokonaiskustannuksiin. Muutamia yleisiä hintatekijöitä ovat siirrettävien, vaihdettavien tai uusittavien putkien määrä sekä putkien saavutettavuus.


Jos talossa on vanhoja putkia, vuotojen ja tukkeutuneiden viemärien riski on suurempi. Vesivahinkojen ja siten suurten korjauskustannusten välttämiseksi sinun on tarkastettava säännöllisesti asunnon putket ja viemärit.
Erilaiset vesi- ja viemäröintityöt

Jos aiot rakentaa uutta, täysremontoida tai kunnostaa kylpyhuonetta tai keittiötä, siihen liittyy todennäköisesti työtä veden ja viemäröinninparissa. Riippumatta siitä, aloitatko suurta märkätilojen remonttiprojektia vai tarvitsetko apua pienemmissä töissä, kuten putkien uusimisessa tai tukkeutuneen viemärin huollossa, kannattaa käyttää ammattitaitoista putkiasentajaa.Veden ja viemäröinnin liittäminen

Jos aiot rakentaa uuden rakennuksen tai haluat lisätä veden ja viemäröinnin mökkiin, sinun on liityttävä kunnalliseen vesi- ja viemäriverkkoon. Kaikki julkisten vesi- ja viemäriputkien liittämistä tai irrottamista koskevat työt on annettava putkiasentajan suoritettavaksi.


Vesi- ja viemäriverkkoon liittymistä on haettava kunnalta, jonka on hyväksyttävä se ennen töiden aloittamista. Putkimies huolehtii yleensä tästä. Vesi- ja viemäriverkkoon liittymisestä sinun on maksettava vuosimaksun lisäksi liittymismaksua noin 10 euroa tonttisi neliömetriä kohti.


Jos sinulla on mökki, joka sijaitsee kunnallisen vesi- ja viemäriverkoston ulkopuolella, voit hakea liittymistä yksityiseen veteen ja viemäriin, kuten kaivoon tai yksityiseen laitokseen.


Jos aiot liittää pesukoneen, astianpesukoneen tai muut kodinkoneet talosi vesi- ja viemäriputkiin, sinun kannattaa pyytää ammattilaisen apua. Jos tällaiselle liitännälle ei ole valmista järjestelyä tai aiot tehdä muutoksia putkiin, jotka kulkevat asuntojen välisen rajan yli naapuria kohti, sinun on käytettävä ammattilaista.Vesi- ja viemäriputkien siirtäminen

Jos remontoit tai täysremontoit ja suunnittelet keittiön tai kylpyhuoneen siirtämistä, saatat tarvita uuden putkiston ja siksi siirtää olemassa olevia putkia.


Yleensä yksinkertaisin ja edullisin ratkaisu on siirtää keittiö tai kylpyhuone naapurihuoneeseen tai sinne, missä on jo putkia. Se voi olla toisen märkätilan vieressä tai paikka, jossa se on helppo liittää alla sijaitsevan kerroksen putkistoon.


Jos siirrät tilaa pidemmälle ja paikkaan, jossa ei ole olemassa putkistoa, sinun on asennettava uudet putket ja pumppu, joka voi kuljettaa veden uuteen putkistoon.


Putkien siirtämisen hinta on noin 150–200 euroa siirrettävää metriä kohti. Jos sinun on asennettava pumppu, se maksaa noin 3000 euroa, mukaan lukien asennustyöt.Avaa tukkeutuneet viemärit

Jos viemäri on täysin tai osittain tukkeutunut suihkussa, pesualtaassa, wc:ssä tai muissa kylpyhuoneen, keittiön tai kodinhoitohuoneen putkissa, ongelma on tärkeää korjata ennen kuin se kasvaa entisestään. Tukkeutunut viemäri aiheuttaa usein jäteveden hajua talossa, ja se voi myös johtaa vesivahinkoihin ja suuriin korjauskustannuksiin, jos sitä ei avata.


Ajan myötä kaikki putket tukkeutuvat normaalissa käytössä, ja siksi on suositeltavaa tarkistaa ja huoltaa putket säännöllisesti. Jos huomaat merkkejä siitä, että putket alkavat tukkeutua, kuten että ne eivät virtaa kunnolla viemäreihin, sinun on suoritettava putkihuuhtelu, jotta putket eivät tukkeudu kokonaan.


Putkihuuhtelu suoritetaan huuhteluautolla, jossa on painepesuri, ja se irrottaa rasvan ja muut pinttymät putkista niin, että ne ovat täysin puhtaat. Jos viemäri on täysin tukossa ja tukkeutunut putki on avattava kiireellisesti, putkihuuhtelu on yleensä aina tarpeen. Putken huuhtelu maksaa noin 350–400 euroa.Putkien uusiminen ja vesi- ja viemäriputkien vaihto

Vanhat vesi- ja viemäriputket kuluvat ajan myötä, ja ongelmia, kuten vuotoja tai tukkeutuneita viemäreitä voi alkaa esiintyä. Voit selvittää, pitäisikö putket vaihtaa, uusia tai muuten kunnostaa, pyytämällä putkiasentajan apua putkitarkastuksen suorittamiseen.


Monissa tapauksissa putken uusiminen on halvempi ja tehokkaampi vaihtoehto putkien vaihtamiselle, koska vältät purkamisen ja kaivamisen. Putkien uusiminen tarkoittaa, että uudet putket asetetaan olemassa olevien putkien sisään ilman, että rakennukseen puututaan.


Jos vaihdettavat putket näkyvät huoneistossa, niiden vaihtaminen on halvempaa. Usein putken uusimisen ja vaihdon yhdistelmä on paras ratkaisu.

Julkaistu 21. huhti 2023, 13:26

Päivitetty 21. maalis 2024, 14:12