Talo ja piha

Laatoitus

Aiotko laatoittaa?

Suunnitteletko laatoitusta kylpyhuoneeseen tai keittiöön? Vai aiotko ehkä laatoittaa takan? Julkaise työpaikat Remppatorissa jo tänään, ja saat erilaisia tarjouksia ammattitaitoisilta urakoitsijoilta - täysin maksutta!

Aloita laatoitus tänään

Paljonko laatoitus maksaa?


Laatoituskustannukset vaihtelevat sen mukaan, kuinka suuri alue on laatoitettava, minkälaiset laatat valitset ja täytyykö alustaa tasoittaa.


Yleensä laatoituksen hinta on noin 150 - 200 euroa neliömetriltä. Tämä sisältää koko työn ja materiaalit.


Laajuus ja monimutkaisuus

Laatoituksen hintaan vaikuttavat useat tekijät, joista tärkeimpiä ovat valittavat laatat ja työmäärä.


Valittavana on monia erilaisia laattoja , ja kannattaa kysyä neuvoa ammattilaisilta myyntipisteessä, jotta löydät parhaat laatat projektiisi. Vaikka erityyppisillä laatoilla on erilaiset ominaisuudet, ne eroavat toisistaan lähinnä ulkonäön perusteella. Voit siis valita mitkä tahansa laatat tai minkä tahansa ulkoasun.


Jos laatoitat kylpyhuoneen, se vaatii enemmän valmisteluja kuin jos laatoitat eteisen lattian. Kylpyhuoneissa on korkeammat kosteuseritys- ja laattojen tiivistysvaatimukset, koska ne altistuvat paljon enemmän kosteudelle ja vedelle kuin talon muut huoneet. On erityisen tärkeää, että valmistelu tehdään kunnolla, sillä muuten laattojen alle voi muodostua kosteusvaurioita. Jos käytät ammattitaitoisia urakoitsijoita, voit olla varma, että työ tehdään hyvin!


Urakoitsija

On tärkeää käyttää päteviä ammattilaisia, kun tehdään laatoitusta. Tarvittavien laattojen määrä riippuu siitä, kuinka suuri alue on laatoitettava, kuinka suuria laatat ovat ja kuinka paljon valmistelua tarvitaan.


Myös urakoitsijoiden määrä ja tarvittava ammattitaito vaikuttavat projektin kokonaiskustannuksiin.


Laatoitukseen tarvitaan ensinnäkin laatoittaja. Laatoittaja on laatoituksen asiantuntija, ja hän voi auttaa sinua sekä irrottamisessa, tasoituksessa, kosteuseristyksessä että itse laatoituksessa.


Jos haluat asentaa lämmityskaapelit laattojen alle, tarvitset sähköasentajaa. Lämmityskaapelit ovat suosittuja laattojen alla, koska laatat tuntuvat usein kylmiltä normaalissa huoneenlämmössä.


Jos peruskorjaat kylpyhuoneen, tarvitset myös putkiasentajan ja sähköasentajan.


Tämä voi lisätä laatoituskustannuksia

Laatoituksessa suurimmat kustannukset aiheutuvat yleensä valitsemastasi laattatyypistä. Hinnat vaihtelevat paljon, ja voi olla hyvä tietää, millaisia vaihtoehtoja on valittavana.


Pienemmissä kylpyhuonetiloissa suositaan suurempia laattoja, jotka ovat mieluiten samanvärisiä lattiassa ja seinissä. Tämä antaa kylpyhuoneelle hyvän huonemaisen tunteen ja se tuntuu suuremmalta. Kylpyhuoneeseen on suositeltavaa valita mattapintaisia laattoja, sillä ne ovat märkänä luistamattomampia.


Marmorilaatoista on tullut erittäin suosittuja viime vuosina. Suuret valkoiset laatat, joissa on ruskean, mustan tai harmaan sävyjä, sopivat hyvin sekä kylpyhuoneeseen että keittiöön. Jos sinulla on marmoriset työtasot, keittiön seinä voisi näyttää kivalta marmorilaatoitettuna.


Alueille, joissa on odotettavissa paljon kulumista, kuten käytäville, on suositeltavaa valita kovia laattoja. Ne poltetaan korkeammassa lämpötilassa, ja kova pinta kestää enemmän kuin tavalliset laatat.Erityyppiset laatoitukset

Laatoituksessa on useita eri vaihtoehtoja. Vaikka laatat ovat yleisimpiä kylpyhuoneessa, ne ovat käytännöllisiä myös keittiössä, eteisessä, kellarissa ja pesuhuoneessa. On myös monia eri tapoja laatoittaa seiniä, tai ehkä haluat laatoittaa takan?


Laatoita kylpyhuone

Jos aiot remontoida kylpyhuoneen ja olet ajatellut uusia laattoja, sinulla on monia vaihtoehtoja! Suuremmat kylpyhuonelaatat ovat erittäin suosittuja, ja ne luovat kylpyhuoneeseen harmonisen ja lämpimän ilmeen. Sileät kaakelit seinillä voivat myös olla mukavan näköiset, ja lasitettuja kaakeleita on saatavana kaikenlaisissa väreissä.


Kun aiot laatoittaa kylpyhuoneen, on tärkeää käyttää päteviä ammattilaisia, jotta työ tehdään kunnolla. Jos työtä ei tehdä ammattitaitoisesti, voi syntyä kosteusvaurioita, ja vakuutuskorvauksen saaminen voi olla vaikeaa.


Keittiön laatoitus

Keittiön tiskialtaan yläpuolen laatat ovat sekä hienot että käytännölliset. Ne vaativat vain vähän huoltoa, ne on helppo pitää puhtaana ja ne kestävät pitkään! Voit valita monien eri laattojen ja laastien välillä, ja voit asentaa useita erilaisia kuvioita. Kuusikulmaiset laatat ja kalanruotokuviot ovat muun muassa suosittuja. Laatoittaja voi auttaa sinua löytämään mukavan ilmeen keittiöösi.


Takan laatoitus tai laatat piipussa

On myös mahdollista laatoittaa takka! Koska laatat poltetaan erittäin korkeissa lämpötiloissa, ne sietävät hyvin lämpöä. Eriväriset ja -kuvioiset laatat voivat luoda takallesi uuden ja kauniin ilmeen.


Jos olet laatoittamassa piippua, on tärkeää, että laatoitat hyvälle alustalle. Voit joutua poistamaan vanhaa laatoittamista. Jos asut vanhassa talossa, voi olla ajankohtaista tarkistaa samalla myös piippu. Ammattilainen voi auttaa sinua tässä.


Laatoitus ulkotiloissa

Laatat ovat loistava vaihtoehto myös ulkona! Ne sopivat erinomaisesti sekä parvekkeen että verannan lattiaksi tai sisääntuloalueelle. Tärkeintä laatoitettaessa ulkona on muistaa, että alustan on oltava tasainen ja siinä on oltava kallistus, että laattojen alle on asennettu kalvot ja että on käytetty liikuntasaumoja. Jos tämä tehdään kunnolla, saat taatusti hienon ulkotilan, joka on helppo puhdistaa ja joka kestää monta vuotta.

Voit valita erityyppisiä laattoja ulkotiloihin. Liuskekivi on suosittu valinta, ja se antaa täysin ainutlaatuisen ilmeen. Liuskekivi säilyy erittäin hyvin ja näyttää yhtä hyvältä vielä vuosienkin kuluttua. Jos tarvitset apua liuskekivilaatoitukseen, on olemassa monia ammattitaitoisia urakoitsijoita, jotka saavat aikaan tarkan ja kestävän lopputuloksen.
Julkaistu 03. marras 2022, 13:46

Päivitetty 09. tammi 2024, 11:20

Saa tarjouksia päteviltä yrityksiltä

Kuvaile projektisi ja saa tarjouksia lähellä olevilta yrityksiltä - maksutta.

Aloita tästä