Talo ja piha

Kattokorjaus

Aiotko asentaa uuden katon?

Uuden katon asentaminen tai olemassa olevan vaihtaminen on iso työ. Samalla lisäät kotisi arvoa ja käyttöikää. Julkaise työilmoitus, ja saat sitomattomia tarjouksia useilta ammattimaisilta katontekijöiltä Remppatorilla – täysin maksutta!

Aloita uuden katon suunnittelu tänään

Miten Remppatori toimii?

Kerro työstä

Kirjoita kuvaus siitä, mihin tarvitse apua ja lähetämme työn olennaisille yrityksille.

Saa tarjouksia

Saat lyhyessä ajassa velvoittamattomia tarjouksia useilta päteviltä ammattilaisilta.

Aloita!

Vertaa tarjouksia, saa työ tehdyksi ja kirjoita sitten arviointi.

Miten Remppatori toimii?

Kerro työstä

Kirjoita kuvaus siitä, mihin tarvitse apua ja lähetämme työn olennaisille yrityksille.

Saa tarjouksia

Saat lyhyessä ajassa velvoittamattomia tarjouksia useilta päteviltä ammattilaisilta.

Aloita!

Vertaa tarjouksia, saa työ tehdyksi ja kirjoita sitten arviointi.

Viimeksi julkaistut työilmoituksetPaljonko uuden katon rakentaminen maksaa?


Keskimääräinen hinta katon vaihtamiselle on noin 16 00 euroa, mutta se voi vaihdella 1000 - 25 000 euron välillä. Hinta riippuu muun muassa katon koosta, materiaalivalinnasta ja projektin monimutkaisuudesta.


Laajuus ja monimutkaisuus

Projektin laajuus ja monimutkaisuus riippuvat katon koosta, kodin sijainnista ja korkeudesta sekä muista projekteista, jotka haluat toteuttaa samanaikaisesti.


Katon koko määrää lopullisen hinnan, ja katontekijän työ kestää kauemmin, jos katto on harjakatto, jossa on monia kulmia.


Kun asennat uutta kattoa, sinun on varauduttava siihen, että ennen työn aloittamista on asennettava rakennustelineet. Telineen hinta riippuu talon koosta, sijainnista ja siitä, kuinka kauan telineeltä käsin tehtävien töiden suorittaminen kestää.


Jos aiot korottaa kattoa tai muuttaa kattorakennetta, sinun on yleensä haettava lupa kunnalta ja otettava mukaan puuseppä, joka voi tehdä kattorakenteeseen tarvittavat työt. Tästä aiheutuu lisäkustannuksia, ja sekä hakuprosessin että varsinaisten töiden toteuttaminen kestää kauemmin.


Jos aiot rakentaa uutta asuintilaa vintille samalla kun teet kattotöitä, sinun on haettava käyttötarkoituksen muutosta. Vaatimuksena on myös, että asuintiloihin tulee päivänvaloa, mikä tarkoittaa, että odotettavissa on ikkunoiden asentaminen, jos niitä ei vielä ole.


Urakoitsija

Jos haluat rakentaa uuden, vaihtaa tai kunnostaa katon, tarvitset katontekijän. Katontekijän tehtävänä on asentaa kalvoja ja kattoja sekä kunnostaa ja korjata olemassa olevia kattoja. Katontekijän on myös arvioitava ja suunniteltava tehtävät työt niin, että katto on hyvin eristetty ja kestää tuulen ja sään vaikutukset.


Joissakin tapauksissa saatat joutua kutsumaan putkimiehen. Putkiasentaja työskentelee tiiviissä yhteistyössä katontekijän kanssa ja vastaa muun muassa räystäskourujen, -varusteiden ja -putkien valmistuksesta ja asennuksesta.


Suurissa projekteissa, joissa rakennetta muutetaan tai kattoa korotetaan, tarvitaan useita eri aloja, kuten kirvesmiehiä tai puuseppiä. Kattorakenteen muuttaminen tai katon korottaminen on suuri projekti, ja on viisasta käyttää urakoitsijaa, jolla on pääsy tarvitsemiisi ammattialisiin.


Seikat, jotka voivat nostaa projektisi hintaa

On vaikea antaa tarkkaa hinta-arviota uudesta katosta tai katon vaihdosta. Tämä johtuu siitä, että lopulliseen hintaan vaikuttavat useat tekijät. Tavallisia hintatekijöitä ovat:


  • Katon koko
  • Rakennuksen korkeus ja sijainti
  • Materiaalivalinta
  • Olemassa olevien rakenteiden laho ja vauriot
  • Kattorakenteen muuttaminen
  • Katon korotus
  • Aurinkopaneelien asennus katolle
  • Räystäskourujen ja lumiesteiden asennus tai kunnostusKaton korottaminen, katon osittainen korottaminen ja kattoerkkeri


Kattoa voi korottaa tai muuttaa monella eri tavalla, jotta saadaan lisää käyttökelpoista tilaa tai lisää kattokorkeutta. Voit korottaa koko katon tai osia siitä tai rakentaa kattoerkkerin.


Katon korottaminen: Korota koko katto

Katon korottaminen tarkoittaa katon nostamista lisäkorkeuden saamiseksi tai kodin laajentamiseksi ullakon asuintilalla.


Katon korottaminen on suuri projekti, joka sisältää useita ammattialoja. Tämä edellyttää huolellista suunnittelua, ja urakoitsijan ottaminen mukaan projektin alkuvaiheessa on suositeltavaa.


Kun aiot korottaa kattoa, on noudatettava muutamia sääntöjä. Katon korottaminen edellyttää kattorakenteen muuttamista, joten siihen on haettava rakennuslupa kunnalta. Jos haluat rakentaa ullakolle asuintilaa, sinun on myös haettava käyttötarkoituksen muutosta.


Katon osittainen korottaminen: Korota katon osia

Katon osittainen korottaminen tarkoittaa katon osien nostamista ilman, että katon korkeinta kohtaa – harjaa – muutetaan. Katon osittaisella korottamisella voit lisätä kotisi käyttöpinta-alaa ilman suuria julkisivumuutoksia.


Kuten katon korottamisen kohdalla, sinun on haettava lupaa ennen katon osittaisen korottamisen suorittamista.


Kattoerkkeri: Laajenna katon osaa

Kattoerkkeri on eräänlainen katon korotus, mutta pienemmässä mittakaavassa. Kattoerkkeri tarkoittaa, että laajennat pienen osan katosta, usein harjakatosta ja kaltevasta katosta.


Kattoerkkeri antaa enemmän käyttökelpoista tilaa ja lisää päivänvaloa ilman, että nykyiseen kattoon tarvitsee tehdä suuria muutoksia.
Katon korottamisen, katon osittaisen korottamisen ja kattoerkkerin hinta


Kuten useimmissa suurissa projekteissa katon korottamisen kokonaan tai osittain ja kattoerkkerin hinta vaihtelee suuresti koon, laajuuden, materiaalivalintojen ja erilaisten lisäosien, kuten ikkunoiden tai kattoterassin asennuksen, mukaan.


Katon korottaminen kokonaan tai osittain on kattava projekti. Se vaatii paljon suunnittelua ja useita eri ammattialoja. Varaudu siis hinnan nousuun työntekijöiden määrän myötä. Mitä suurempi ala on korotettava, sitä kalliimmaksi projekti tulee. Suosittelemme aina ammattilaisen käyntiä, jotta saat tarkemman arvion projektistasi.


Kattoerkkerin hinta vaihtelee 5000 eurosta ylöspäin, ja se usein kaksinkertaistuu talon suunnittelun ja pinta-alan, materiaalivalintojen jne. perusteella.Aurinkopaneelit katolle

Kun rakennat uuden katon tai kunnostat kattoa, sinulla on myös mahdollisuus asentaa katolle aurinkopaneelit tai aurinkokattotiilet.


Aurinkopaneelit asennetaan nykyiselle katolle. Se on monimutkainen työ, ja siihen tarvitaan useita ammattilaisia eri aloilta. Sertifioidun sähköasentajan on asennettava aurinkopaneelit. Lisäksi on noudatettava rakennuksen teknisiä vaatimuksia, ja ennen aurinkokennojen asentamista on tehtävä laskelmat katon lämpöä, tuulta ja lunta varten.


Aurinkokattotiili toimii kuten aurinkopaneeli, mutta se asennetaan katolle perinteisen kattotiilen tavoin. Sitä ei voi asentaa nykyisten kattotiilien päälle, joten se on hyvä ratkaisu, jos joudut vaihtamaan nykyisen katon ja haluat tuottaa oman energiasi.
Katolla sijaitsevien aurinkopaneelien hinta

Katolle asennettavien aurinkopaneelien hinta riippuu siitä, kuinka monta paneelia haluat asentaa. Aurinkopaneelit maksavat 250 - 300 euroa neliömetriltä. Asennettuna hinta on 100 - 600 euroa per paneeli.


Aurinkokattotiilet maksavat 350 - 400 euroa neliömetriltä. Aurinkokattotiilien teho on hieman pienempi kuin aurinkopaneelien, mutta sinulla on silti mahdollisuus käyttää suurempia osia katosta.
Aiotko huoltaa tai kunnostaa katon?


Katon huolto

Katon huoltaminen säännöllisesti on tärkeää.

Tämä helpottaa vaurioiden havaitsemista ja korjaamista ennen kuin ne aiheuttavat suurempia ongelmia muulle kodille. Katon säännöllinen huolto antaa hyvän viitteen siitä, milloin kattotiilet pitäisi vaihtaa tai katto uusia.


Kattojen huoltoon voi kuulua rikkoutuneiden kattotiilien vaihtaminen tai korjaaminen, kalvojen vaihtaminen ja katon eristyksen tarkistaminen.


Räystäskourujen huolto ja kunnostus

Räystäskouruilla on tärkeä tehtävä kodissa. Ne varmistavat, että sade- ja sulamisvedet johdetaan pois julkisivusta ja estävät kosteusvaurioiden syntymisen.


Räystäskourut on puhdistettava säännöllisesti lehtien poistamiseksi ja tarkistettava, että ne ovat ehjät ja toimivat kuten pitääkin.


Lumiesteiden huolto ja kunnostus

Lumiesteet luovat turvallisuutta. Kun katolla on lumiesteet, vältyt suurilta raskailta lumimassoilta ja katolta putoavalta jäältä.


Voimakkaiden lumisateiden aikana lumiesteeseen kerääntyvä lumi voi painaa kattoa alaspäin ja vahingoittaa kattotiiliä. Huoltamalla ja tarkastamalla lumiesteet säännöllisesti voit havaita mahdolliset vauriot ennen kuin niistä tulee ongelmia.

Viimeksi julkaistut työilmoituksetViimeisimmät arvioinnit

Katon vaihto.

Työ tuli suoritettua tehokkaasti ja sovitulla tavalla.

Henri, SIILINJÄRVI - Kymppiremontit Oy

Elo, 2023

Kattotiilien vaihto lumiesteen alta

Aikataulu piti, tuli kun sovittiin. Työ tehtiin ammattitaidolla ja ripeästi. Todellakin suosittelen, loistavaa työtä ammattimieheltä.

Tiina, JÄRVENPÄÄ - Rakennuspalvelu Reinikainen

Elo, 2023

Aluskatteen uusiminen

Hyvin meni. Luotettavaa porukkaa. Voin suositella.

Ville, KIRKKONUMMI - Pl House Renovation Oy

Maalis, 2023Valitut yritykset

Valitut yritykset

Julkaistu 01. marras 2022, 07:20

Päivitetty 18. elo 2023, 08:44

Miten Remppatori toimii?

Kerro työstä

Kirjoita kuvaus siitä, mihin tarvitse apua ja lähetämme työn olennaisille yrityksille.

Saa tarjouksia

Saat lyhyessä ajassa velvoittamattomia tarjouksia useilta päteviltä ammattilaisilta.

Aloita!

Vertaa tarjouksia, saa työ tehdyksi ja kirjoita sitten arviointi.