Aiotko asentaa uuden katon?

Uuden katon asentaminen tai olemassa olevan vaihtaminen on iso työ. Samalla lisäät kotisi arvoa ja käyttöikää. Julkaise työilmoitus, ja saat sitomattomia tarjouksia useilta ammattimaisilta katontekijöiltä Remppatorilla – täysin maksutta!

 • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
 • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
 • Valitse paras tarjous

Saa tarjouksia päteviltä yrityksiltä

Aiotko asentaa uuden katon?

Uuden katon asentaminen tai olemassa olevan vaihtaminen on iso työ. Samalla lisäät kotisi arvoa ja käyttöikää. Julkaise työilmoitus, ja saat sitomattomia tarjouksia useilta ammattimaisilta katontekijöiltä Remppatorilla – täysin maksutta!

 • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
 • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
 • Valitse paras tarjous

Viimeksi julkaistut työilmoituksetPaljonko uuden katon rakentaminen maksaa?


Keskimääräinen hinta katon vaihtamiselle on noin 16 00 euroa, mutta se voi vaihdella 1000 - 25 000 euron välillä. Hinta riippuu muun muassa katon koosta, materiaalivalinnasta ja projektin monimutkaisuudesta.


Laajuus ja monimutkaisuus

Projektin laajuus ja monimutkaisuus riippuvat katon koosta, kodin sijainnista ja korkeudesta sekä muista projekteista, jotka haluat toteuttaa samanaikaisesti.


Katon koko määrää lopullisen hinnan, ja katontekijän työ kestää kauemmin, jos katto on harjakatto, jossa on monia kulmia.


Kun asennat uutta kattoa, sinun on varauduttava siihen, että ennen työn aloittamista on asennettava rakennustelineet. Telineen hinta riippuu talon koosta, sijainnista ja siitä, kuinka kauan telineeltä käsin tehtävien töiden suorittaminen kestää.


Jos aiot korottaa kattoa tai muuttaa kattorakennetta, sinun on yleensä haettava lupa kunnalta ja otettava mukaan puuseppä, joka voi tehdä kattorakenteeseen tarvittavat työt. Tästä aiheutuu lisäkustannuksia, ja sekä hakuprosessin että varsinaisten töiden toteuttaminen kestää kauemmin.


Jos aiot rakentaa uutta asuintilaa vintille samalla kun teet kattotöitä, sinun on haettava käyttötarkoituksen muutosta. Vaatimuksena on myös, että asuintiloihin tulee päivänvaloa, mikä tarkoittaa, että odotettavissa on ikkunoiden asentaminen, jos niitä ei vielä ole.


Urakoitsija

Jos haluat rakentaa uuden, vaihtaa tai kunnostaa katon, tarvitset katontekijän. Katontekijän tehtävänä on asentaa kalvoja ja kattoja sekä kunnostaa ja korjata olemassa olevia kattoja. Katontekijän on myös arvioitava ja suunniteltava tehtävät työt niin, että katto on hyvin eristetty ja kestää tuulen ja sään vaikutukset.


Joissakin tapauksissa saatat joutua kutsumaan putkimiehen. Putkiasentaja työskentelee tiiviissä yhteistyössä katontekijän kanssa ja vastaa muun muassa räystäskourujen, -varusteiden ja -putkien valmistuksesta ja asennuksesta.


Suurissa projekteissa, joissa rakennetta muutetaan tai kattoa korotetaan, tarvitaan useita eri aloja, kuten kirvesmiehiä tai puuseppiä. Kattorakenteen muuttaminen tai katon korottaminen on suuri projekti, ja on viisasta käyttää urakoitsijaa, jolla on pääsy tarvitsemiisi ammattialisiin.


Seikat, jotka voivat nostaa projektisi hintaa

On vaikea antaa tarkkaa hinta-arviota uudesta katosta tai katon vaihdosta. Tämä johtuu siitä, että lopulliseen hintaan vaikuttavat useat tekijät. Tavallisia hintatekijöitä ovat:


 • Katon koko
 • Rakennuksen korkeus ja sijainti
 • Materiaalivalinta
 • Olemassa olevien rakenteiden laho ja vauriot
 • Kattorakenteen muuttaminen
 • Katon korotus
 • Aurinkopaneelien asennus katolle
 • Räystäskourujen ja lumiesteiden asennus tai kunnostusKaton korottaminen, katon osittainen korottaminen ja kattoerkkeri


Kattoa voi korottaa tai muuttaa monella eri tavalla, jotta saadaan lisää käyttökelpoista tilaa tai lisää kattokorkeutta. Voit korottaa koko katon tai osia siitä tai rakentaa kattoerkkerin.


Katon korottaminen: Korota koko katto

Katon korottaminen tarkoittaa katon nostamista lisäkorkeuden saamiseksi tai kodin laajentamiseksi ullakon asuintilalla.


Katon korottaminen on suuri projekti, joka sisältää useita ammattialoja. Tämä edellyttää huolellista suunnittelua, ja urakoitsijan ottaminen mukaan projektin alkuvaiheessa on suositeltavaa.


Kun aiot korottaa kattoa, on noudatettava muutamia sääntöjä. Katon korottaminen edellyttää kattorakenteen muuttamista, joten siihen on haettava rakennuslupa kunnalta. Jos haluat rakentaa ullakolle asuintilaa, sinun on myös haettava käyttötarkoituksen muutosta.


Katon osittainen korottaminen: Korota katon osia

Katon osittainen korottaminen tarkoittaa katon osien nostamista ilman, että katon korkeinta kohtaa – harjaa – muutetaan. Katon osittaisella korottamisella voit lisätä kotisi käyttöpinta-alaa ilman suuria julkisivumuutoksia.


Kuten katon korottamisen kohdalla, sinun on haettava lupaa ennen katon osittaisen korottamisen suorittamista.


Kattoerkkeri: Laajenna katon osaa

Kattoerkkeri on eräänlainen katon korotus, mutta pienemmässä mittakaavassa. Kattoerkkeri tarkoittaa, että laajennat pienen osan katosta, usein harjakatosta ja kaltevasta katosta.


Kattoerkkeri antaa enemmän käyttökelpoista tilaa ja lisää päivänvaloa ilman, että nykyiseen kattoon tarvitsee tehdä suuria muutoksia.
Katon korottamisen, katon osittaisen korottamisen ja kattoerkkerin hinta


Kuten useimmissa suurissa projekteissa katon korottamisen kokonaan tai osittain ja kattoerkkerin hinta vaihtelee suuresti koon, laajuuden, materiaalivalintojen ja erilaisten lisäosien, kuten ikkunoiden tai kattoterassin asennuksen, mukaan.


Katon korottaminen kokonaan tai osittain on kattava projekti. Se vaatii paljon suunnittelua ja useita eri ammattialoja. Varaudu siis hinnan nousuun työntekijöiden määrän myötä. Mitä suurempi ala on korotettava, sitä kalliimmaksi projekti tulee. Suosittelemme aina ammattilaisen käyntiä, jotta saat tarkemman arvion projektistasi.


Kattoerkkerin hinta vaihtelee 5000 eurosta ylöspäin, ja se usein kaksinkertaistuu talon suunnittelun ja pinta-alan, materiaalivalintojen jne. perusteella.Aurinkopaneelit katolle

Kun rakennat uuden katon tai kunnostat kattoa, sinulla on myös mahdollisuus asentaa katolle aurinkopaneelit tai aurinkokattotiilet.


Aurinkopaneelit asennetaan nykyiselle katolle. Se on monimutkainen työ, ja siihen tarvitaan useita ammattilaisia eri aloilta. Sertifioidun sähköasentajan on asennettava aurinkopaneelit. Lisäksi on noudatettava rakennuksen teknisiä vaatimuksia, ja ennen aurinkokennojen asentamista on tehtävä laskelmat katon lämpöä, tuulta ja lunta varten.


Aurinkokattotiili toimii kuten aurinkopaneeli, mutta se asennetaan katolle perinteisen kattotiilen tavoin. Sitä ei voi asentaa nykyisten kattotiilien päälle, joten se on hyvä ratkaisu, jos joudut vaihtamaan nykyisen katon ja haluat tuottaa oman energiasi.
Katolla sijaitsevien aurinkopaneelien hinta

Katolle asennettavien aurinkopaneelien hinta riippuu siitä, kuinka monta paneelia haluat asentaa. Aurinkopaneelit maksavat 250 - 300 euroa neliömetriltä. Asennettuna hinta on 100 - 600 euroa per paneeli.


Aurinkokattotiilet maksavat 350 - 400 euroa neliömetriltä. Aurinkokattotiilien teho on hieman pienempi kuin aurinkopaneelien, mutta sinulla on silti mahdollisuus käyttää suurempia osia katosta.
Aiotko huoltaa tai kunnostaa katon?


Katon huolto

Katon huoltaminen säännöllisesti on tärkeää.

Tämä helpottaa vaurioiden havaitsemista ja korjaamista ennen kuin ne aiheuttavat suurempia ongelmia muulle kodille. Katon säännöllinen huolto antaa hyvän viitteen siitä, milloin kattotiilet pitäisi vaihtaa tai katto uusia.


Kattojen huoltoon voi kuulua rikkoutuneiden kattotiilien vaihtaminen tai korjaaminen, kalvojen vaihtaminen ja katon eristyksen tarkistaminen.


Räystäskourujen huolto ja kunnostus

Räystäskouruilla on tärkeä tehtävä kodissa. Ne varmistavat, että sade- ja sulamisvedet johdetaan pois julkisivusta ja estävät kosteusvaurioiden syntymisen.


Räystäskourut on puhdistettava säännöllisesti lehtien poistamiseksi ja tarkistettava, että ne ovat ehjät ja toimivat kuten pitääkin.


Lumiesteiden huolto ja kunnostus

Lumiesteet luovat turvallisuutta. Kun katolla on lumiesteet, vältyt suurilta raskailta lumimassoilta ja katolta putoavalta jäältä.


Voimakkaiden lumisateiden aikana lumiesteeseen kerääntyvä lumi voi painaa kattoa alaspäin ja vahingoittaa kattotiiliä. Huoltamalla ja tarkastamalla lumiesteet säännöllisesti voit havaita mahdolliset vauriot ennen kuin niistä tulee ongelmia.

Viimeksi julkaistut työilmoitukset

kattovaihto

49510HUSULA

vaihto peltikatto

Katon pellitystyöt

77220NEUVOLA

Voi tarjota asennuksen, kyseessä omakotitalon katon pellitys 200m2, lisäksi kourut, kattotikkaat, lapetikkaat ja kattoluukku. Itse suoritan purkutyöt. Uusi pelti kantikas 20.

Kattoremontti

83500OUTOKUMPU

Haluaisimme kunnostaa kattomme peltikatolla ja kouruilla. Tällä hetkellä meillä on huopakatto. Ja 2 savupiippua on verhottava uudelleen. Haluamme myös asentaa lumijarrut.

siirtolapuutarhamökin kattoremppa

00500HELSINKI

Mökissä + varastotilassa nyt peltikatto, joka poistettava ja asennettava määräysten mukainen huopa. Samalla katon rakenteiden tarkistus ja "ullakkotilan" siistiminen /tyhjennys. Rännit varmaan myös jotenkin huomioitava. Terassin yllä on valokate, jonka kiinnitykset trakistettava ja tarvittaessa korjattava.

Kattoremontti

80200JOENSUU

Rintamamiestalon katon uusiminen, katon pinta-ala on 202 neliömetriä.

Kaiteen korjaus, lumiesteen kiinntys

34180LÄNSI-TEISKO

Kiinteistössä lumi talven aikana pudottanut yhden lumiesteen ja lumet rikkoneet kiinteistön aitaa Työ olisi vanhan lumiesteen kiinnitys katolle, ja aidan korjausViimeisimmät arvioinnit
Harjapellin tiivisteet asennus.

Suosittelen!

Huhti 2024
M

Mikko - Uurastus Oy

TIKKAKOSKI
Rännien asennus varastoon

Nopea reagointi ja hyvä yhteydenpito. Työn jälki oli siistiä ja laadukasta.

Joulu 2023
M

Markus - Josemeri Oy

HYVINKÄÄ
Peltikaton asennus

Erittäin tehokas rakentaja ,kokemusta on.Mies parhaimmassa ijässä

Joulu 2023
I

Ilmo - Arttur Hytönen

REISJÄRVI
Lumiesteitten tekemiseen katolle:

Työ tuli tehtyä,tosin myöhässä alkuperäisestä aikataulusta,mutta ei sille mitään voinut kumpikaan osapuoli.

Joulu 2023
H

Hannu - Ma-Te Group Oy

YPÄJÄ AS
Katon pellitys/korjaus

Ehdottomasti luotettava toteutus, samalla hoitui myös muut tarpeelliset korjaustyöt

Loka 2023
M

Miina - PJR Rakennuspalvelut OY

KURKIMÄKI
KATON TEKIJÄ

Kavereilla on asenne kohdallaan. Kaikki tehtiin niinkuin sovittiin ja vielä vähän päälle. Suosittelen!

Loka 2023
J

JUSSI - Ahkerat Majavat Oy

PERTTULA
Katon lumiesteiden korjaus

Asiansa tunteva ja kokenut henkilöstö

Syys 2023
R

Raimo - PJR Rakennuspalvelut OY

RIISTAVESI
Kesämökki

Laitoin hyvä, koska jos olisin laittanut erittäin hyvä, ei olisi enää mitään parannettavaa tai kehitettävää. En näe mitään syytä kritisoida firmaa mistään. Kaikki sujui odotetusti. Työ tehtiin ammattitaidolla ja selvitettiin ymmärrettävästi, mitä tehtiin.

Syys 2023
H

Helinä Maria - Ahkerat Majavat Oy

ASKAINEN
Katon vaihto.

Työ tuli suoritettua tehokkaasti ja sovitulla tavalla.

Elo 2023
H

Henri - Kymppiremontit Oy

SIILINJÄRVI
Kattotiilien vaihto lumiesteen alta

Aikataulu piti, tuli kun sovittiin. Työ tehtiin ammattitaidolla ja ripeästi. Todellakin suosittelen, loistavaa työtä ammattimieheltä.

Elo 2023
T

Tiina - Rakennuspalvelu Reinikainen

JÄRVENPÄÄ
Aluskatteen uusiminen

Hyvin meni. Luotettavaa porukkaa. Voin suositella.

Maalis 2023
V

Ville - PL House Renovation Oy

KIRKKONUMMI


Valitut yritykset
PJR Rakennuspalvelut OY
Kotalahdentie 271 A, 79140 KOTALAHTI
5.0(4)

Yrityksestä

PJR Rakennuspalvelut OY on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Heinävesi, Mikkeli, Kuopio, keskiarviolla 5.00/5 tähteä.

Lue lisää arviointeja yrityksestä PJR Rakennuspalvelut OY

Havira Interia Oy logo
Havira Interia Oy
Kaukotie 6, 04400 JÄRVENPÄÄ
5.0(3)

Yrityksestä

Havira Interia Oy on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Helsinki, Espoo, Askola, keskiarviolla 5.00/5 tähteä.

Lue lisää arviointeja yrityksestä Havira Interia Oy

Yrityksestä

Petteri Helenius on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Helsinki, Espoo, Askola, keskiarviolla 5.00/5 tähteä.

Lue lisää arviointeja yrityksestä Petteri Helenius

Scanton Oy
Hiidenkiventie 21b, 04200 KERAVA
5.0(2)

Yrityksestä

Scanton Oy on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Helsinki, Espoo, Vihti, keskiarviolla 5.00/5 tähteä.

Lue lisää arviointeja yrityksestä Scanton Oy

Rakennus- ja suunnittelupalvelut MVR Oy logo
Rakennus- ja suunnittelupalvelut MVR Oy
Härmälänsaarenkatu 11 A 11, 33900 TAMPERE
5.0(2)

Yrityksestä

Rakennus- ja suunnittelupalvelut MVR Oy on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Ruovesi, Ikaalinen, Kangasala, keskiarviolla 5.00/5 tähteä.

Lue lisää arviointeja yrityksestä Rakennus- ja suunnittelupalvelut MVR Oy

Näytä lisää yrityksiä

Julkaistu 01. marras 2022, 07:20

Päivitetty 21. maalis 2024, 13:30