Aiotko asentaa uuden katon?

Uuden katon asentaminen tai olemassa olevan vaihtaminen on iso työ. Samalla lisäät kotisi arvoa ja käyttöikää. Julkaise työilmoitus, ja saat sitomattomia tarjouksia useilta ammattimaisilta katontekijöiltä Remppatorilla – täysin maksutta!

 • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
 • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
 • Valitse paras tarjous

Saa tarjouksia päteviltä yrityksiltä

Aiotko asentaa uuden katon?

Uuden katon asentaminen tai olemassa olevan vaihtaminen on iso työ. Samalla lisäät kotisi arvoa ja käyttöikää. Julkaise työilmoitus, ja saat sitomattomia tarjouksia useilta ammattimaisilta katontekijöiltä Remppatorilla – täysin maksutta!

 • Julkaise työilmoitus ilmaiseksi
 • Vastaanota ei-sitovia tarjouksia yrityksiltä
 • Valitse paras tarjous

Viimeksi julkaistut työilmoituksetPaljonko uuden katon rakentaminen maksaa?


Keskimääräinen hinta katon vaihtamiselle on noin 16 00 euroa, mutta se voi vaihdella 1000 - 25 000 euron välillä. Hinta riippuu muun muassa katon koosta, materiaalivalinnasta ja projektin monimutkaisuudesta.


Laajuus ja monimutkaisuus

Projektin laajuus ja monimutkaisuus riippuvat katon koosta, kodin sijainnista ja korkeudesta sekä muista projekteista, jotka haluat toteuttaa samanaikaisesti.


Katon koko määrää lopullisen hinnan, ja katontekijän työ kestää kauemmin, jos katto on harjakatto, jossa on monia kulmia.


Kun asennat uutta kattoa, sinun on varauduttava siihen, että ennen työn aloittamista on asennettava rakennustelineet. Telineen hinta riippuu talon koosta, sijainnista ja siitä, kuinka kauan telineeltä käsin tehtävien töiden suorittaminen kestää.


Jos aiot korottaa kattoa tai muuttaa kattorakennetta, sinun on yleensä haettava lupa kunnalta ja otettava mukaan puuseppä, joka voi tehdä kattorakenteeseen tarvittavat työt. Tästä aiheutuu lisäkustannuksia, ja sekä hakuprosessin että varsinaisten töiden toteuttaminen kestää kauemmin.


Jos aiot rakentaa uutta asuintilaa vintille samalla kun teet kattotöitä, sinun on haettava käyttötarkoituksen muutosta. Vaatimuksena on myös, että asuintiloihin tulee päivänvaloa, mikä tarkoittaa, että odotettavissa on ikkunoiden asentaminen, jos niitä ei vielä ole.


Urakoitsija

Jos haluat rakentaa uuden, vaihtaa tai kunnostaa katon, tarvitset katontekijän. Katontekijän tehtävänä on asentaa kalvoja ja kattoja sekä kunnostaa ja korjata olemassa olevia kattoja. Katontekijän on myös arvioitava ja suunniteltava tehtävät työt niin, että katto on hyvin eristetty ja kestää tuulen ja sään vaikutukset.


Joissakin tapauksissa saatat joutua kutsumaan putkimiehen. Putkiasentaja työskentelee tiiviissä yhteistyössä katontekijän kanssa ja vastaa muun muassa räystäskourujen, -varusteiden ja -putkien valmistuksesta ja asennuksesta.


Suurissa projekteissa, joissa rakennetta muutetaan tai kattoa korotetaan, tarvitaan useita eri aloja, kuten kirvesmiehiä tai puuseppiä. Kattorakenteen muuttaminen tai katon korottaminen on suuri projekti, ja on viisasta käyttää urakoitsijaa, jolla on pääsy tarvitsemiisi ammattialisiin.


Seikat, jotka voivat nostaa projektisi hintaa

On vaikea antaa tarkkaa hinta-arviota uudesta katosta tai katon vaihdosta. Tämä johtuu siitä, että lopulliseen hintaan vaikuttavat useat tekijät. Tavallisia hintatekijöitä ovat:


 • Katon koko
 • Rakennuksen korkeus ja sijainti
 • Materiaalivalinta
 • Olemassa olevien rakenteiden laho ja vauriot
 • Kattorakenteen muuttaminen
 • Katon korotus
 • Aurinkopaneelien asennus katolle
 • Räystäskourujen ja lumiesteiden asennus tai kunnostusKaton korottaminen, katon osittainen korottaminen ja kattoerkkeri


Kattoa voi korottaa tai muuttaa monella eri tavalla, jotta saadaan lisää käyttökelpoista tilaa tai lisää kattokorkeutta. Voit korottaa koko katon tai osia siitä tai rakentaa kattoerkkerin.


Katon korottaminen: Korota koko katto

Katon korottaminen tarkoittaa katon nostamista lisäkorkeuden saamiseksi tai kodin laajentamiseksi ullakon asuintilalla.


Katon korottaminen on suuri projekti, joka sisältää useita ammattialoja. Tämä edellyttää huolellista suunnittelua, ja urakoitsijan ottaminen mukaan projektin alkuvaiheessa on suositeltavaa.


Kun aiot korottaa kattoa, on noudatettava muutamia sääntöjä. Katon korottaminen edellyttää kattorakenteen muuttamista, joten siihen on haettava rakennuslupa kunnalta. Jos haluat rakentaa ullakolle asuintilaa, sinun on myös haettava käyttötarkoituksen muutosta.


Katon osittainen korottaminen: Korota katon osia

Katon osittainen korottaminen tarkoittaa katon osien nostamista ilman, että katon korkeinta kohtaa – harjaa – muutetaan. Katon osittaisella korottamisella voit lisätä kotisi käyttöpinta-alaa ilman suuria julkisivumuutoksia.


Kuten katon korottamisen kohdalla, sinun on haettava lupaa ennen katon osittaisen korottamisen suorittamista.


Kattoerkkeri: Laajenna katon osaa

Kattoerkkeri on eräänlainen katon korotus, mutta pienemmässä mittakaavassa. Kattoerkkeri tarkoittaa, että laajennat pienen osan katosta, usein harjakatosta ja kaltevasta katosta.


Kattoerkkeri antaa enemmän käyttökelpoista tilaa ja lisää päivänvaloa ilman, että nykyiseen kattoon tarvitsee tehdä suuria muutoksia.
Katon korottamisen, katon osittaisen korottamisen ja kattoerkkerin hinta


Kuten useimmissa suurissa projekteissa katon korottamisen kokonaan tai osittain ja kattoerkkerin hinta vaihtelee suuresti koon, laajuuden, materiaalivalintojen ja erilaisten lisäosien, kuten ikkunoiden tai kattoterassin asennuksen, mukaan.


Katon korottaminen kokonaan tai osittain on kattava projekti. Se vaatii paljon suunnittelua ja useita eri ammattialoja. Varaudu siis hinnan nousuun työntekijöiden määrän myötä. Mitä suurempi ala on korotettava, sitä kalliimmaksi projekti tulee. Suosittelemme aina ammattilaisen käyntiä, jotta saat tarkemman arvion projektistasi.


Kattoerkkerin hinta vaihtelee 5000 eurosta ylöspäin, ja se usein kaksinkertaistuu talon suunnittelun ja pinta-alan, materiaalivalintojen jne. perusteella.Aurinkopaneelit katolle

Kun rakennat uuden katon tai kunnostat kattoa, sinulla on myös mahdollisuus asentaa katolle aurinkopaneelit tai aurinkokattotiilet.


Aurinkopaneelit asennetaan nykyiselle katolle. Se on monimutkainen työ, ja siihen tarvitaan useita ammattilaisia eri aloilta. Sertifioidun sähköasentajan on asennettava aurinkopaneelit. Lisäksi on noudatettava rakennuksen teknisiä vaatimuksia, ja ennen aurinkokennojen asentamista on tehtävä laskelmat katon lämpöä, tuulta ja lunta varten.


Aurinkokattotiili toimii kuten aurinkopaneeli, mutta se asennetaan katolle perinteisen kattotiilen tavoin. Sitä ei voi asentaa nykyisten kattotiilien päälle, joten se on hyvä ratkaisu, jos joudut vaihtamaan nykyisen katon ja haluat tuottaa oman energiasi.
Katolla sijaitsevien aurinkopaneelien hinta

Katolle asennettavien aurinkopaneelien hinta riippuu siitä, kuinka monta paneelia haluat asentaa. Aurinkopaneelit maksavat 250 - 300 euroa neliömetriltä. Asennettuna hinta on 100 - 600 euroa per paneeli.


Aurinkokattotiilet maksavat 350 - 400 euroa neliömetriltä. Aurinkokattotiilien teho on hieman pienempi kuin aurinkopaneelien, mutta sinulla on silti mahdollisuus käyttää suurempia osia katosta.
Aiotko huoltaa tai kunnostaa katon?


Katon huolto

Katon huoltaminen säännöllisesti on tärkeää.

Tämä helpottaa vaurioiden havaitsemista ja korjaamista ennen kuin ne aiheuttavat suurempia ongelmia muulle kodille. Katon säännöllinen huolto antaa hyvän viitteen siitä, milloin kattotiilet pitäisi vaihtaa tai katto uusia.


Kattojen huoltoon voi kuulua rikkoutuneiden kattotiilien vaihtaminen tai korjaaminen, kalvojen vaihtaminen ja katon eristyksen tarkistaminen.


Räystäskourujen huolto ja kunnostus

Räystäskouruilla on tärkeä tehtävä kodissa. Ne varmistavat, että sade- ja sulamisvedet johdetaan pois julkisivusta ja estävät kosteusvaurioiden syntymisen.


Räystäskourut on puhdistettava säännöllisesti lehtien poistamiseksi ja tarkistettava, että ne ovat ehjät ja toimivat kuten pitääkin.


Lumiesteiden huolto ja kunnostus

Lumiesteet luovat turvallisuutta. Kun katolla on lumiesteet, vältyt suurilta raskailta lumimassoilta ja katolta putoavalta jäältä.


Voimakkaiden lumisateiden aikana lumiesteeseen kerääntyvä lumi voi painaa kattoa alaspäin ja vahingoittaa kattotiiliä. Huoltamalla ja tarkastamalla lumiesteet säännöllisesti voit havaita mahdolliset vauriot ennen kuin niistä tulee ongelmia.

Viimeksi julkaistut työilmoitukset

Kylpyhuoneremontti

63100KUORTANE

Kylpyhuoneremontti oheiseen kohteeseen: https://huutokaupat.com/4853147/ulosmitattu-rivitalohuoneisto-4h-k-kuortaneella Puramme itse betonille asti. Tarve vedeneriste, laatoitus, saumaus sekä putki- ja sähkötöille. Hankimme itse uudet kalusteet (wc-pönttö, allas, allaskaappi, peilikaappi). Kalusteiden asennus. Hankimme itse laatat, saumausaineet, vedeneristeet jne sovitusti urakoitsijan kanssa. Tarjous ei siis sisällä materiaaleja vaan pelkän työn.

Ulkoverhouksen maalaus

70700KUOPIO

Kiinteistön ulkoverhouksen maalaus

Tiilikaton perusparannustyö

01690VANTAA

Tiilien lisääminen kattoikkunan viereen tai vaihtoehtoisesti Wakaflex -tiivisteen uusiminen.

Ulkolaudoitus

15100LAHTI

Jos sinulla löytyy muutama päivä aikaa lisätyölle, tässä olisi urakka: Lahdessa lähellä keskustaa piharakennuksen yhden seinän korjauslaudoitus ja osa katon lappeen alalaudoitusta. Maalattu puutavara on, samoin rakennustelineet.

Kylpyhuoneen remontointi

40800VAAJAKOSKI

1985 tehty rintamamiestalon kylpyhuone ja sauna.

Omakotitalon korjaustyöt ja käyttötarkaituksen muutos

16230ARTJÄRVI KK

Artjärvella omakotitalo, kylpyhuonen rakentaminen, halutaan varaston tilalle rakentaa saunaa, terassijen rakentaminen. Siiheen tarvitaan rakennuslupa tai korjauksen lupa.Viimeisimmät arvioinnit
Peltikaton asennus huopakatteen päälle

Erittäin ammattitaitoista ja nopeaa työtä. Kommunikointi whatsappin kautta kuvien kera oli todella hieno lisä, pystyi seuraamaan etänä ja jäin kuvat tietopankiksi. Hinnoittelu urakalle oli järkevä ja kun vielä loppusiivouskin oli sellainen että tuskin huomasi että mökillä oli tehty hommia, niin suosittelen lämpimästi yritystä tuleville rempan tarvitsijoille. Reijo

Kesä 2024
R

Reijo - Tmi Kari-Tapio Pajunen

KUHMOINEN
Parveke paikkakorjauksia

Urakka tuli tehtyä aikataulussa. Ammattitaitoiset tekijät. Siisti työnjälki. Suosittelen

Kesä 2024
M

Mikko - Huoltotupa

RIIHIMÄKI
Talon ulkomaalaus

Maalausurakka onnistui kaikilta osin suunnitelmien mukaisesti. Aikataulu, työn laatu, kommunikaatio ja siisteys kaikki hoitui ammattitaidolla tehokkaasti. Voin suositella.

Kesä 2024
L

Lise-Lotte - Ultimaali Oy

PELLINKI
Räystään maalaus

Täydet pisteet työmiehille. Aikaansaavia, ystävällisiä ja laadukasta jälkeä järkevään hintaan. Kommunikointi hyvää, voi kyllä suositella.

Kesä 2024
S

Stig - Pohjolan Maalipojat Oy

ESPOO
Omakotitalon huoltomaalaus

Olemme erittäin tyytyväisiä työn laatuun mutta myös nopeuteen sekä siihen miten vaivatonta asioiden hoitaminen oli alusta loppuun. Ehdoton suositus!

Kesä 2024
A

Antti - Tmi.J.Hartikainen

JÄRVENPÄÄ
Kylpyhuoneen ja vessan remontointi

Remontin aikainen kommunikointi sujui todella hyvin ja väliaikatietoja tuli tasaiseen tahtiin. Työn laatuun olen todella tyytyväinen. Ainoa huonohko palaute oli yrityksen käyttämä aliurakoitsija laatoitusta tehtäessä, aliurakoitsija ei pysynyt sovitussa aikatauluraamissa. Erittäin ammattitaitoinen yritys muuten, suosittelen

Kesä 2024
S

Sami - Josemeri Oy

HELSINKI
Päätykolmion maalaus

Homma hoitui hyvin.

Touko 2024
M

Mauri - Maalaus Vanhatalo

KANGASALA
Talon ulkomaalaus

Ultimaali suoritti omakotitalomme täydellisen ulkomaalauksen mikä työnä on vaativa ja osin vaikeasti tehtävä talon vaativien yksityiskohtien vuoksi. Yrityksen työntekijöiden ammattitaito on huippuluokkaa ja lopputulos jopa ylitti odotukset. Erityisesti pohjatöiden huolellinen tekeminen oli vaikuttavaa. Kaikki toimi täsmällisesti ja sovitun mukaisesti. Voin suositella tätä yritystä varauksetta vaativiin maalaustöihin

Touko 2024
H

Hannu - Ultimaali Oy

ESPOO
Omakotitalon huoltomaalaus

Työn hinta-laatu -suhde oli ok, tosin työn suorittajien kiire vähän haittasi. Nuoret maalarit tekivät pitkiä päiviä, heitä vähän kävi sääliksi. Informointi ennen työn aloitusta ja sen aikana oli hyvin toteutettu.

Touko 2024
J

Jari Tapani - Pohjolan Maalipojat Oy

VANTAA
Kaksion pintaremontti

Kaksion remontti sisältäen pintojen maalaustyöt sekä lattian vaihdon. Lopputulokseen erittäin tyytyväinen ja yhteistyö vaivatonta ja mutkatonta. Kaikki sujui hienosti ja ajallaan!

Touko 2024
E

Emmi - Huolto ja kunnossapito Numminen

TURKU
Kaksion pintaremontti

Hyvä.

Touko 2024
A

Aaro - Rakennus Kettunen Oy

JOENSUU
Rintamamiestalon huoltomaalaus

Erittäin hyvin toteuttu projekti.

Touko 2024
R

Rauno - VMH Work Oy

HUITTINEN
Sisätilojen remontointi ja/tai kellarin kaivaminen ja tilojen tekeminen sinne

Hyvin hoidettu remontti. Voin suositella lämpimästi tätä yritystä.

Huhti 2024
J

Jani - Rakennusliike Lyytinen Oy

KUOPIO
Olohuoneen kattopaneleiden vaihto

Työt saatiin tehtyä hyvin ja tehokkaasti. Kustannusarvio vastasi hyvin toteutusta, vahva suositus.

Huhti 2024
V

Vesa - RPR Rakennus

VALKEALA
Täys kylpyhuone + sauna remontti

Luotettava ja ystävällinen ammattilainen.

Huhti 2024
C

Cajsa - Safi Works Oy

TURKU
Makuuhuoneen Remontti, lattia/seinät/katto

Hyvin hoidettu remontti sopimuksen mukaan, työn laatu ja kommunikaatio hyvät.

Huhti 2024
M

Martti - Terracolor Oy

HELSINKI
Kylpyhuoneen remontointi

Voin lämpimästi suositella Apuveliä, heidän tekemän täyden kylppäriremontin pohjalta. Remontti hoitui hyvin ja heidän puoleltaan täsmällisesti alusta loppuun ja lasku oli sovitun mukainen. Kommunikaatio oli läpi remontin hyvää ja matkan varrella ilmaantuviin yllätyksiin löydettiin ratkaisut. Olimme juuri remontoineet muun asunnon ja asuimme siellä, joten arvostimme hyvää suojausta ja työmaan pitämistä siistinä läpi remontin. Laatoituksen jälki oli todella hyvää. Kaikkien tekijöiden kanssa oli miellyttävä asioida.

Huhti 2024
A

Anniina - Apuvel Oy

ESPOO
Omakotitalon päätykolmioiden panelointi

Keski-Pohjanmaan Kotitiimi Oy oli ainoa neljästä (4) tarjouksen tehneestä yrityksestä, joka vaivautui paikan päälle katsomaan remonttikohteita. Vaikka Kotitiimin tarjous ei aivan ollut edullisin niin silti loppujen lopuksi tuo maastontiedustelu ratkaisi koko urakan heille. Tarjouksessa urakka luvattiin tehdä 2-3 päivässä ja se tehtiin 2 päivässä. Työn laatu oli hyvä. Maksettu hinta oli kohdallaan - ei liian kallis. Kommunikaatio työn aikana sujui mielestäni hyvin. Siisteys oli sitä mitä luvattiinkin eli sitä, että yritys siivosi urakan jäljiltä jääneen puutavaran ja kuljetti sen pois. Mielestäni Kotitiimi toteutti urakan kokonaisuutena luotettavasti ja tehokkaasti sekä ammattitaitoisesti!

Huhti 2024
T

TOMI JOHANNES - Keski-pohjanmaan Kotitiimi Oy

ÄHTÄRI
Pesuhuoneen ja saunan korjaus

Taitava ja asiallinen yritys!

Huhti 2024
K

Kiti - Rakennus Kitunen

JOENSUU
29 neliöisen yksiön täys remontointi.

Hyvää palvelua kaikin puolin varsinaisen tekemisen lisäksi.

Huhti 2024
a

antti - VM-Yhtiöt Oy

KLAUKKALA
Yksiön remontti

Pariskunta, jotka itse tekevät työn, joten ei tuoda työntekijää, jota et ole nähnyt. He olivat luettettavia ja ystävällisiä aikataulusta pidettiin kiinni, jota arvostan erittäin paljon. Työn jälki hyvää, muutama todella pieni huomautus, mutta se korjattiin välittömästi ja ystävällisesti. Asunto oli siivottu ja kaikki kuten sovittu! Voin lämpimästi suositella heitä. Minulla on kokemusta kymmenien vuosien ajan remonttien teettämiseltä, joten vertailua on.

Huhti 2024
E

Ella - Rakennus ja huolto Heide oy

HELSINKI
Paritalon räystäänalus laudoitus

Ammattiporukkaa

Huhti 2024
A

Alpo - Timpuripalvelut Alila Oy

OULU
kylpyhuone remontti

Nopeaa ja hyvää toimintaa

Huhti 2024
J

Jukka - Saneeraus Jukka

SEINÄJOKI
Huoneistoremontti

Hyvin tehty remontti!

Maalis 2024
T

Tommi - HHRakenne Oy

TURKU


Valitut yritykset

11 työilmoitukset

Tuomo Lehtinen Custom Works on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Helsinki, Espoo, Askola, keskiarviolla 5.0/5 tähteä. Lue arviointeja tai ota yhteyttä täältä!
M

Merja

6.5.2024

Tuomo teki mh:n seinien tasoituksen ja maalauksen nopealla aikataululla. Homma sujui niin kuin oli sovittu ja työnjälki oli erinomainen... Lisää

Katso profiili

9 työilmoitukset

Saarju Oy on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Loimaa, Ylöjärvi, Pöytyä, keskiarviolla 5.0/5 tähteä. Lue arviointeja tai ota yhteyttä täältä!
P

Päivi

15.7.2024

Sain nopeasti homman alulle, loppu Tuulos loistava

Katso profiili

11 työilmoitukset

Merensini Oy on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Helsinki, Espoo, Askola, keskiarviolla 5.0/5 tähteä. Lue arviointeja tai ota yhteyttä täältä!
S

Sebastian

19.6.2024

Erinomainen työn jälki nopeasti ja vaivattomasti

Katso profiili

8 työilmoitukset

Ultimaali Oy on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Helsinki, Espoo, Askola, keskiarviolla 5.0/5 tähteä. Lue arviointeja tai ota yhteyttä täältä!
M

Miika

14.6.2024

Valitsin yrityksen urakkaan selkeän ja hyvän tarjouksen vuoksi. Maalaus suoritettiin sovittuna ajankohtana ja lopputuloskin oli laadukas. Suosittelen.

Katso profiili

27 työilmoitukset

Oma Onni Oy on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Helsinki, Espoo, Tuusula, keskiarviolla 4.9/5 tähteä. Lue arviointeja tai ota yhteyttä täältä!
J

Jere

10.6.2024

Ylitti odotukset monin verroin! Osasi suunnitella toteutuksen paremmin kuin pystyttiin itse edes kuvittelemaan

Katso profiili

16 työilmoitukset

Hiltunen Leo T:Mi on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Merijärvi, Vaala, Raahe, keskiarviolla 4.9/5 tähteä. Lue arviointeja tai ota yhteyttä täältä!
M

Minna

8.4.2024

Tehokkaasti toteutettu pyydetty työ

Katso profiili

9 työilmoitukset

Rakennuspalvelu Nikander on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Helsinki, Espoo, Vihti, keskiarviolla 4.9/5 tähteä. Lue arviointeja tai ota yhteyttä täältä!
J

Jere

18.7.2024

Työ hoitui sovitun mukaisesti ajallaan, erittäin asintuntevasti ja työn jälki oli aivan moitteetonta. Kommunikointi sujui helposti ja tieto kulki,... Lisää

Katso profiili

8 työilmoitukset

Roamakka on suorittanut töitä Remppatorissa, alueilla Imatra, Rautjärvi, Lappeenranta, keskiarviolla 4.9/5 tähteä. Lue arviointeja tai ota yhteyttä täältä!
R

Raymond

15.7.2024

Very good

Katso profiili
Näytä lisää yrityksiä

Julkaistu 01. marras 2022, 07:20

Päivitetty 21. maalis 2024, 13:30